Jump to content
PirateClub.hu

Élő hangszeres vs. elektronikus zene


Daniel
 Share


Recommended Posts

  • Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Talán azért rázza fel az embert, mert akik feldolgozták ezt akarták elérni. A Metallica pedig ha fel akarja rázni az embert, akkor nem a Nothing Else Matters-t játsza koncerten, mert ezt a számot direkt egy nyugis számnak csinálták. Sztem szánalmas csak, egy ilyen számot így elferdíteni. Persze ha hírtelen váratlanul fellépne a Metallica és elkezdenék nyomni mondjuk a Blackened c. számot, akkor már annyira nem örülne a nép, pedig az is Metallica és az is felrázza az embert ;)

Link to comment
Share on other sites

Hát az ének elég gyér :D Ehhez a számhoz csak erős, mély hang jó, nem ilyen izé.Továbbá ugyanazt tudom mondani amit minden technos feldolgozásra.Mellesleg egy az egyben hiányzik minden ami ebben a számban jó.Pl az a kirobbanó szóló a végén elengedhetetlen része, meg a basszus is, meg az összes többi hangszer.Ez egyszerűen nem illik bele a technoba.Ennyi...

Régen:

http://www.youtube.com/watch?v=-smmjMibnr4&feature=related

Mostanában:

http://www.youtube.com/watch?v=-nG-SwAEYTw&feature=related

Link to comment
Share on other sites

Nem tudom... Szerintem ez a szám nem arról szól, hogy adrenalin pakoljunk az ember szervezetébe ezerrel... Legalábbis amit a szövegből megértettem.

 

Mindenesetre elég gagyi, és nagyon elcsúnyítja a Metallica több(hó)napos munkáját.

 

Amúgy egy kis csemege :) : A Nothing else matters unplugged demó felvétele:

 

http://www.thommyweb.extra.hu/06 nothing else matters.mp3

Link to comment
Share on other sites

A Nothing else matters egy gyönyörűszép igényes szám, miért kell azoknaka **** elrontani így? :(

te is ugyanakkora **** vagy, csak nem veszed észre :) csak magamat tudom ismételni immár sokadszorra.. ezek szerint nem neked készült, azaz NEM kell meghallgatnod és NEM kell leszólnod a másik embert, mert csak a saját patkány **** erősíted vele..

Link to comment
Share on other sites

Nyugodtan lehet azt mondani, hogy mit képzelnek magukról, ilyet tenni egy számmal. Fordítsuk meg a dolgot, akkor nem szólok semmit, hogyha a Metallica is feldolgoz majd egy olyan számot, amit a Nothing Else Matters kicsit "furcsa" változatának elkövetői csináltak/szereztek. De azért van határ vhol, ez már akkor is túl lött, vagy inkább mondhatnám azt is, hogy vannak számok, amiket nem kell feldolgozni, persze azért akadnak különös tehetséggel megáldott zenekarok (Dream Theater, sztem még nem mondtam :D), akik kezéből rossz nem jöhet ki ;)

Link to comment
Share on other sites

Az addig ok, hogy nem nekem készült, de ezt csak úgy nem illik átdolgozni mert ez ZENE :P

És amire rohadt allerigás vagyok, ha egy olyan szép számot mint pl az átdolgoznak egy számomra halgathatatlanná...

És elveszoik rögtön a zenei szépsége a számnak...

Na ez felettébb bosszant :D

Link to comment
Share on other sites

Tegyük fel hogy hallod a Nothing else matterst (ami ti. rock zene), mitől förtelmedsz el rajta?

 

Amúgy sztem asbi nem kell mindig leharapnod vki fejét amint negatív véleményt mond az ilyen szuper dídzsékről :D Mellesleg StEeL10 sztem nem azért linkelte be azt a két videót, mert így a topik esztétikusabb, hanem azért hogy nézzük meg.Megnéztük.Kialakult egy vélemény.Leírtuk.Ennyi.

Link to comment
Share on other sites

Azért nem biztos, hogy csőrocker, mert nem tetszik neki, nem biztos, hogy csak azért nem tetszik, mert "diszkósított lett", hanem azért mert első hallásra lerí, hogy egy borzalom az egész. Én sem vagyok csőrock-er, de nekem is ez a véleményem. Nem vagyok ellene a feldolgozásoknak, mert nagyon sokat hallottam már, jót is rosszat is, bár szerencsére inkább jókat, de ez akkor is túlzás. Hogy jobban érthető legyen amit mondok, vegyük a Honfoglalás zenéjét, amit Demjén Rózsi csinált (ez a szám nem igazán rock!) és feldolgozták magyar okos emberek, hogy lehessen diszkóba nyomni és hogy sokan megvegyék, hogy sok pénz jöjjön be nekik, de azt nem figyelik, hogy ezzel tönkre tettek egy számot, a szám jellegét, egy olyan számot bömböltetnek a dizsibe, amit manapság többnyire temetéseken szoktak játszani, amivel tiszteletet adnak mind a megboldogultnak, mind a részvétnyújtónak, meg vannak ezek a dolgok a feldolgozásban? Nincsennek. Na ugyan ez a helyzet a Nothing Else Matters-nél is, tehát nem kell azért csőrocker-nek lenni, sőt még rocker-nek sem, hogy ilyet állítson az ember. Csak azért lett feldogozva, mert tudják, hogy egy király szám és így is meghallgatják majd emberek, persze sokaknak fogalmuk sincs, mit is hallanak valójában, de el vannak szállva maguktól. Könnyű más tollával ékeskedni, miért nem írnak maguknak hasonló szintű zenéket? Az már nem menne...

A kül metal/rock bandák sem azért dolgoztak fel Britney számokat, mert valamiféle példaképük lenne, vagy világot megrengető számokat csinált volna, hanem mert ki akarták gyúnolni, hogy azokból a számokból még zenét is lehetett volna csinálni...

Nem? De! :D

Link to comment
Share on other sites

Most rövdebb leszek, mint horty barátom, de egyszerűen idáig nem tudtam elképzelni, hogy megjelenik a Nothing Else Matters egy diszkóban, ilyen változatban. Tuti, h a sok hülye azt fogja hinni, h az az eredeti szám, az igazi eredetit meg lefújjollák, hogy mi ez a ****.

 

Nos nézzük: az eredeti az nyugtató, vígasztaló hangulatzene, minden idők legjobb Hetfield-énekhang-teljesítménnyel. Ez az új egy nyávogós, fals, magasabb, tüccüsebb adrenailnpumpa. Ez a szám nem ezt érdemelte meg :( :'(

Link to comment
Share on other sites

Az lehet. De akkor miért nyúl hozzá? Meg amúgy is, miért nyúlnak hozzá a jó számokhoz olyanok, akik nem érzik át a hangulatot, és analfabéta a zenei fülük?

Link to comment
Share on other sites

Nyugi disco számok több mint fele abból van, hogy átdolgoztak/feldolgoztak vmit .....

Sajátot is sztoktak, de csak kevesen.....

És a mai fiatalság csak a feldolgozásokat hallgatja, ha nekem egyszer lesz zenekar és ismerni fognak netalán akkor tuti nem engedem átdolgozni a zenémet....Igen kemény szerzői jog sértésnek fog számítani....

Link to comment
Share on other sites

A fruity loops az egy progi aminek a segítségével jobb esetben zenét, rosszabb esetben hangzavart készíthetsz :D Tele van cuccokkal amikkel csinálhatsz egy tucctucc feldolgozást :D Sztem ezzel csinálták a Himnusz tuccos változatát amit Tiesztó nevével próbáltak népszerűsíteni a neten :lol:

Link to comment
Share on other sites

Én olyat hallottam, hogy a Light And Shade lemezénél használta ezt a Fruity Loops dolgot, igazából én nem tudom megállapítani, de akadt egy-két modernebb hangvételű szám is, amik annyira nem tetszenek, lehet hogy azokat csinálták ennek a proginak a segítségével :D De persze ettől még Mike Oldfield nagy kedvencem, mert sok zene van a háta mögött és sztem előtte is, utóbbi lemeze abszolut szimfónikus, semmi elektronika, nagyon ott van, nem a legjobb Oldfield lemez, de nem is a legrosszabb ;):D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...