Jump to content

Guidelines

Íme a mindenki által betartandó PirateClub Fórum Szabályzat aktuális generációja!

Frissítve: 2021. október 17.

 

Üdvözlünk a PirateClubbon!

 

Fórumunkban csak az egyszeri regisztrációs folyamat elvégzése után, az általad választott azonosító és a hozzá tartozó jelszó használatával teheted közzé kérdéseidet, üzeneteidet, kommentárjaidat.

 

A regisztrációhoz egy becenév, egy jelszó és egy érvényes e-mail cím megadása szükséges. Amennyiben az általad választott azonosító már használatban van, nem fogsz tudni regisztrálni az adott néven: ez esetben kérjük, válassz másikat. A regisztrációs űrlap további mezőinek kitöltése nem kötelező.

 

 

Kérünk, hogy olvasd el figyelmesen az itt található szabályokat. A fórum használatával, a regisztrációval elfogadod az itt leírtakat, és elismered, hogy elolvastad és megértetted a fórum használatának feltételeit, és hogy ezek be nem tartását hogyan szankcionáljuk.

 

Az oldal felnőtteknek szánt anyagokat tartalmazhat, ezért mindenki saját felelősségére regisztrál és böngészi az oldalt. A felhasználók korát technikailag lehetetlen teljes biztonsággal ellenőrizni, ha nem szeretnél felnőtteknek szóló tartalommal találkozni, akkor kerüld el a megjelölt fórumokat, a többi fórumban ezt a moderátorok szigorúan szűrik, de mivel a fórum utólag moderált, előfordulhatnak ilyen tartalmak is.

 

A fórum bárkinek lehetőséget nyújt az adott témaköröket érintő szabad véleménycserére, ám annak érdekében, hogy a hozzászólók jogai ne sérüljenek a fórum használata során, felhívjuk figyelmedet a következő szabályokra, melyek minden hozzászólóra egyformán vonatkoznak a fórumon.

 

Vedd figyelembe, hogy nem vagyunk semmilyen módon sem felelősek a publikus fórumban leírtakért. Nem vállalunk garanciát a leírtak valóságtartalmát, hitelességét, teljességét, hasznosságát, vagy bármilyen egyéb részét vagy egészét illetően.

 

 

Szabályzat v2.4

 

A PirateClub fórum moderált. Ezt a tényt és a szabályokat a felhasználók a fórumba való belépéssel elfogadják. A szabályok el nem olvasása nem mentesít a felelősség alól.

 

Moderálási alapelvek:

 

A fórum szabályait megszegő hozzászólásokat/témákat külön értesítés nélkül töröljük. Amennyiben egy fórumozó a fórumszabályzatban foglaltakat megszegi, és ezért a fórum moderátorainak bármilyen módon változtatni kell az érintett témakör, vagy a topik összetételén (pl topiktörlés, hozzászólás törlése), az illető figyelmeztetésben részesül A figyelmeztetés pontos okáról az érintett értesítést kap e-mailben vagy privát üzenetben, továbbá a kapott figyelmeztetést megtekintheti az adatainál található naplózott felületen (ezt a házigazdákon és az adott fórumozón kívül senki nem láthatja).

 

A moderátorok a szabálysértő, továbbá a kulturált társalgást szándékosan vagy ismétlődően akadályozó felhasználók jogosultságait korlátozhatják.

 

A moderátorokat sértő, lejárató, illetve egyértelműen velük kapcsolatosan alpári vagy sértő módon kinyilvánított véleményeket - személyeskedést - tartalmazó hozzászólások írójának mérlegelés nélküli felfüggesztés a büntetése.

 

A többszöri figyelmeztetés a hozzászólási jog átmeneti megvonását eredményezheti. Bizonyos, nagyon kirívó esetekben, a fórumozó azonnal és végérvényesen kizárható. Tíz figyelmeztetés, ha a figyelmeztetések értéke 10 pont, a felhasználó kizárását vonja maga után.

Az a felhasználó, aki kitiltása ideje alatt valamilyen módszerrel visszatér a fórumra, ezzel megszakítva büntetését, azonnal végleges kitiltást kap büntetésképpen.

 

A felhasználó feltöltésekkel, segítségnyújtásokkal csökkentetheti a figyelmeztetését. 2 pont csökkentéshez 1GB saját feltöltés szükséges, az adott letöltési fórum szabályainak megfelelő leírással ellátva. A fórum házigazdájának jelentsd a feltöltésedet a Jelent gombot használva.

A témák ún. felhozása TILOS! (linkek frissítve, újratöltve, még kérésre sem!)

 

Regisztráció szabályai:

 • Regisztrációkor valós e-mail cím megadása kötelező.
 • Tilos ismert személyek nevének választása (politikusok, színészek, sportolók, stb).
 • Tilos továbbá a közízléssel ellentétes és a hatályos magyar jogszabályokba ütköző név választása (pl tiltott önkényuralmi jelképek használata).
 • A szabálysértő regisztrációkat értesítés nélkül töröljük.
 • Regisztrációdat csak az adminisztrátor törölheti.

 

Aláírások és avatarok szerkesztése:

 • Az aláírás maximum 400x100 képpont méretű képet (képeket) és szöveget tartalmazhat összesen. VIP, Uploader és Donator felhasználóknak 500x150 képpont a megengedett.
 • Az aláírásnak bele kell férnie 200KByte-ba.
 • Maximum avatarméret 90 x 90 pixelre van korlátozva.
 • Továbbá minden egyéb feltétel teljesülése esetén, amely a hozzászólások törlésére is vonatkozik.

 

Témák szerkesztése:

 • Nem a téma tartalmára vonatkozó cím, illetve semmitmondó cím esetén.
 • Már létező hasonló téma esetén a kérdést azzal összevonjuk.
 • A fórum tartalmától eltérő téma nyitása esetén áthelyezzük (Kérések közt kérdés, feltöltések közt kérés, stb).
 • Továbbá minden egyéb feltétel teljesülése esetén, amely a hozzászólások törlésére is vonatkozik.

 

Hozzászólások szerkesztése:

 • A moderátor átszerkesztheti azokat a hozzászólásokat, amelyek kirívóan kulturálatlanul lettek megírva, de a hozzászólás eredeti tartalmát nem érintve.
 • Azt, hogy egy hozzászólás alpári, agresszív vagy fenyegető-e, a moderátorok feladata eldönteni az adott fórum, illetve a téma jellegének függvényében.
 • A *-ozás, vagy más jellegű, jelentést nem módosító nyelvezeti eszközök használata ($ S helyett, pontok beleillesztése, @ a helyett stb.) esetén.
 • Kísérletet tehet a hibás linkek helyreállítására.
 • Felesleges idézetek eltávolítása. Ne idézd a közvetlenül előtted szólót (ha az időrendben utolsó hozzászólásra válaszolsz, ne a hozzászólás melleti Válasz gombot használd).
 • Piros (vagy ahhoz nagyon hasonló) szín használata, ez az adminisztrátoroknak és a moderátoroknak van fenntartva.
 • Továbbá minden egyéb feltétel teljesülése esetén, amely a hozzászólások törlésére is vonatkozik.

 

Hozzászólások törlése:

 • Mások szólásszabadságának csorbítására alkalmas hozzászólások, fenyegetés, személyeskedés, rágalmazás, emberi méltóság megsértése, a vitapartner lejáratása, szidalmazása, minősíthetetlen hangnem.
 • Üres hozzászólások, illetve a véletlenül duplán beírt hozzászólások egyike.
 • Moderátor által törölt hozzászólások visszamásolása.
 • A kulturált, folyamatos társalgást feltűnően és szándékosan akadályozó és zavaró, agresszív vagy off-topic hozzászólások (Ezek közé tartozik a letöltési fórumok topikjaiban való kérés, csevegés is).
 • "Egy szavas" hozzászólások, aki rendszeresen ilyet tesz, hozzászólásainak számát nullázzuk.
 • Céltalanul vitát szító hozzászólások.
 • Bárki személyes adatának (pl. név, munkahely, lakhely, beosztás) engedély nélküli közzététele.
 • Szándékos flood és reklám esetén.
 • Piramisjátékok, lánclevelek (ingyenesek is)
 • Torrent fájlok és egyéb P2P linkek (ed2k, magnet, stb)
 • Torrent meghívó kérés és felajánlás
 • Tiltott önkényuralmi jelképek, politikai és/vagy vallási témák, káromkodás, trágár szavak és kifejezések használata.
 • Linklopás (más magyar oldalról és erről egyaránt), a büntetése azonnali kitiltás.
 • Más oldalon elérhető szavazásra való buzdítás.
 • Kizárólag prémiumos letöltési lehetőség.
 • A letöltési fájl nem tartalmazhat külső hivatkozást, utalást más oldalra, reklámot (még jelszóban se). A letöltési fájlban csak a témában felsoroltak lehetnek.

 

A fórumon egy felhasználó nevét az adminisztrátorok tudják megváltoztatni, de csak és kizárólag indokolt esetben.

 

Az adminisztrátorok, moderátorok nem az ellenségeid! Nem azért vannak itt, hogy feleslegesen bántsanak, így fogadd meg, ha valamit kérnek, vagy valamiért szólnak. Amennyiben ennek nem teszel eleget a szerkesztőkben negatív kép alakulhat ki, így a későbbiekben különböző szabályzat megszegésnél nagyobb szankciókat vonhat maga után!

Azokat a felhasználókat, melyek képtelenek elfogadni a fórum szabályzatát, valamint a moderátorok kéréseit semmibe veszik közösségbomlasztó tevékenysége miatt a fórumról - közös döntés alapján - ideiglenesen és/vagy véglegesen kizárhatjuk!

A letöltési fórumokban nyitott témákat kötelező megfelelő leírással ellátni, ezekről bővebben az adott fórum szabályzatában olvashattok.

 

Ha valaki nem tud valamit, nem követelődzik, nem nyuszizik, hanem kérdez, akár a megfelelö topikban akár privát üzenetben, hogyha nem tudnak linkelni akkor itt vannak az adminok, moderátorok, de segítenek a régebbi tagok is.

 

PirateClub-os és hir.ma oldalakra mutató hivatkozásoknál használható a direkt link, egyéb linkeket kötelező code tagek közé rakni.

 

Ha egy témához szeretnél hozzászólni, akkor a "Válasz"/"Gyors válasz" gombot használd, NE a "Jelent" gombot. A "Jelent" gombbal a Staff tagjainak küldesz üzenetet.

 

Kedves kezdők, lehetöleg ne kéréssel hanem tájékozódással és másoknak való segitségnyújtással kezdjétek beilleszkedéseteket.

 

Olvasd el az előzményeket, mielőtt hozzászólsz! Bosszantó egy témán belül többször is ugyanazt a kérdést látni.

 

Keress a témák közt, mielőtt újat nyitsz! Már eleve vannak megválaszolt kérdések, ezekben keresni is tudsz kulcsszavak alapján, hátha kiderül, hogy már meg is oldották a problémádat.

 

Ez egy fórum. Ne emailben vagy MSN-en kérj segítséget, hanem tedd fel a kérdésedet, úgy többen tudnak segíteni és a megoldás a többiek számára is kereshetővé válik.

 

A témáknak kifejező nevet adjatok! A "Segítsetek!" , "Bajom van", "Ez meg mi?" és hasonló címek vajmi keveset mondanak el, míg a "Windows XP lefagy, ha Word-öt indítok", vagy a "Hangos a hűtőventillátor az ATi Radeon 9200-as grafikus kártyámon" már eleve megadja az alaphangot, ráadásul sokkal jobban kereshető is lesz a fórum adatbázisa így, mint ha minden téma címe az lenne hogy "HELP ME!!!!!".

 

A fórum színvonalának emelése, megtartása érdekében igazodjatok a magyar helyesírás szabályaihoz és próbáljatok meg közérthetően fogalmazni

 

Különösen figyeljetek a Requestz (Kérések) és a Segítség (Kérdések) fórumok közti különbségekre. Előbbibe csak a kéréseiteket írjátok, ha szeretnéd, hogy valaki feltöltsön neked egy programot, videót, stb-t, annak ott a helye, míg utóbbiba írjátok a kérdéseiteket. Specifikus kérdéseiteket feltehetetitek a megfelelő fórumban (Játékok, Zeneszerkesztés, Weblapszerkesztés, stb).

 

Rossz helyre nyitott témádat, duplikált topikokat, felesleges/nem kívánatos hozzászólásokat töröltethetsz a moderátorokkal. Használd a Jelent gombot és megfelelő indoklással küldd el az adott fórum házigazdájának.

 

Amennyiben nem értesz egyet a házigazda döntésével kérjük elsősorban vele próbáld meg tisztázni a vitás kérdéseket privát üzenetben vagy e-mailben. Ha úgy érzed, nem tudtok dűlőre jutni, megkeresheted az egyik senior moderátort, aki biztosan ki fogja vizsgálni az esetet.

 

Ha egy fórumozó szándékoltan megtévesztő módon állítja be egy házigazda döntését, azonnali és végérvényes kizárásban részesül.

 

Jogi nyilatkozat

 

Szolgáltatásaink számos olyan linket (kapcsolódási pontot) tartalmaznak, amely más web-oldalakra vezetnek. Ezen weboldalak tartalmáért, szolgáltatóik adat-, valamint információvédelmi gyakorlatáért az oldal tulajdonosa, üzemeltetője nem vállal felelősséget.

 

Az oldalon megjelenő tartalma közül egyik sem található meg a szerveren. Ezek a fájlok minden esetben a feltöltők tulajdona, felelősséget a törvény előtt ők vállalják a feltöltött anyagok illetően. A szolgáltató az adatok nagy mennyisége miatt sem technikailag, sem emberileg nem képes kontrollálni, valamint nincs tisztában a felhasználók által közzétett linkeken keresztül más szerveren elérhető anyagok jogvédettségét illetően, viszont amennyiben az oldalon szereplő linken keresztül elérhető anyagokkal kapcsolatban probléma merülne fel, és az érintett jogtulajdonosok bejelentést tesznek, haladéktalanul eltávolítjuk a problémás linket, vagy linkeket.

 

A jelen jogszabály szerint a szolgáltató nem köteles ellenőrizni az általa csak továbbított, tárolt, hozzáférhetővé tett információt, továbbá nem köteles olyan tényeket vagy körülményeket keresni, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.

 

A fórum üzemeltetői fenntartják maguknak a jogot, hogy bármilyen előzetes figyelmeztetés és indoklás nélkül hozzászólásokat, topikokat, vagy felhasználókat távolítsanak el a fórumról, illetve időközönként körlevelet küldjön a felhasználónak.

 

 

A szabályok el nem olvasása (illetve tudomásul nem vétele) nem mentesít a felelősség alól!

×
×
 • Create New...