Jump to content
PirateClub.hu

Az őrület határai


hego
 Share

Recommended Posts

Ezzel a kérdéssel rengeteget foglalkoztam életem eddigi éveiben (amely a 15-ből 3-at vett el). Fő problémám a halmazokba rendezés volt, illetve magam és társaim megismerése, a másság kutatása. Ahogy aztán középiskolába kerültem, rá kellett döbbennem, hogy az emberek egyre rosszabbak körülöttem. A bunkóság és a másikkal szemben való rosszindulat menő, mindenki hülye, és csak én vagyok a kemény...

 

Ez a mentalitás számomra roppant idegen. Tudni kell személyemről, hogy egyébként egy visszahúzódó, leginkább autodidakta (ennek különböző fóbiáim is lehetnek az okai. Iskolában utálok tanulni. Ott még az egyébként kedvenc tantárgyamat, az infót is meg sikerült utáltatniuk... MI a szar az h office megy végig és a gyerek azt sem tudja mi az a kernel? Ez infó?..Na ez más téma) és rendkívül érdeklődő ember vagyok. Gondolkodásomra jellemző, hogy mindent kétségbe vonok, magamat is (itt kezdődik a probléma?). Mivel rendkívül sokat jár az eszem (talán rosszul?) ezért gyorsan rám ragasztották az "okoska" kitűzőt, azért röhögnek ki ami vagyok (na nem mintha minden társukkal nem ezt tennék - tehát csak én gondolom úgy, hogy ez rossz?) és ez számomra érthetetlen, mivel én sosem bántottam őket :). Jelen írásomkor is azon jár az eszem h ezért a témáért majd jól megvertek mert csak sajnálkozom itt és nem is beszélek az alapvető tárgyról -no persze ez még csak bevezető, mindjárt sorra kerül az is-.. Tehát sokan hülyének, zakkantnak, őrültnek tartanak (olyan emberek akik ha megkérdezed tőlük a Nagy tavak nevét, csak néznek, ha a Hidrogén halmazállapotára vagy kíváncsi azt mondják szilárd, majd jókat röhögnek magukon, stb... stb..), azért mert én nem vagyok bunkó, és néha csak ülnék csöndben, gondolkodva. Mindehhez társul önbizalomhiányom is, amely talán tanulmányi eredményeim miatt is lehet, amely igen változó (tehát mondjuk ugyanabból a tantárgyból egyszer majdnem megbukok máskor csak ötösem van:)).

 

Őrült vagyok-e? Nem tudom. Igazából azért indítottam a témát, hogy aki így érzi ki kérje mások véleményét, másrészt, ami talán érdekesebb lesz, hogy mit is nevezhetünk őrültnek? Ugyebár tudjuk, hogy sok nagy alak őrült volt (egyrészt amiért kiemelkedtek a "normálisak" közül : apropó, szerintetek ha mindenki őrült lenne, akkor a "normálisokat" zárnánk be, köveznénk meg, küldenénk világgá?). Végül egy idézet:

 

Az élet ízét csak a bolondok ismerik. - Ajar

Link to comment
Share on other sites

Nem hiszem hogy őrült lennél, csak pesszimista v agy és sokat gondolkodsz. Hozzám hasonlóan, csak én már ennél a látás módnál radikálisabb vagyok, már mondhatni meg gyűlöltem az embereket és kiöltek belőlem elég sok mindent.

 

 

Én is idézettel zárok,(Én a robotban is volt de máshol is halottam már és nagyon tetszett): "Aki meg van győződve arról hogy egyedül ő normális, az hülye?"

(Szerintem nem.)

Link to comment
Share on other sites

Egyszerűen normálisabban gondolkodsz és nem a korosztályodnak megfelelő érdeklődési körrel rendelkezel. Lehet (illetve biztos)hogy még sokkal töbre viszed, mint a fent említett bunkó ismerőseid, de ez meg máshol üthet vissza (említett fóbiák, "tikkek", bizonyos "általános" képességek hiánya). De akkor is, átlagolva te sokkal maasabb szinten leszel, mint azok a hülyék. Ennyi. Ha meg a tudás mellé gyakorlatiasság is párosul, te leszel "a zisten"

Link to comment
Share on other sites

De tényleg ez a legrosszabb az egészben hogy egyenlőnek gondoltam mindig magamat a többiekkel de aztán rá kellett jönnöm hogy nem úgy állok hozzá dolgokhoz mint más. És ez nagyon nyomasztó... Néha azt kívánon bárcsak énis olyan bunkó lennék mint néhány ismerősöm. Egyre gyakrabban gondolok én is arra hogy mennyire vékony a határ őrület és inteligencia között. Valahogy a megismeréssel van ez kapcsolatban. Azaz ha egyszer már az ember képes volt átlátni egy dolgot amit mások nem értenek meg onnan már nincs vissza út. És ha ez megismétlődik többször az emberben tudatosul hogy van amit csak ő és néhány ember fog csak (talán nem egy véleménnyel de) átlátni. Nem is csoda hogy az inteligensebb emberek közzül sokan magányosak. Ha tetszik ha nem ők mások.

Link to comment
Share on other sites

asztarohatt :huh::mellow: ez most megütott, ez az írás, ojan mintha egy lsd.-s nyilatkozta volna. lehet, hogy nekem van tele az agyam minden szarral, és mindenben azt látom amit nem kéne.

 

A következő pár sort, Hallucinogen -lsd című számából idézem.

Hiszek az lsd eljövetelében, nem hiába fedezték fel, arra sarkall minket, hogy építsünk föl magunknak egy új elmét. Miért gondolja a nép, hogy ez annyira rossz? Miért ijeszti ez meg az embereket annyira? Félnek átformálni magukat, nem bírnak elszakadni a sablonos gondolkodásuktól az elméjük fogva tartja őket.Ez egy zárt ajtó, de ott van náluk a kulcs, és mégis félnek bemenni, félnek, hogy odabent, az ajtó mögött, ráakadnak saját magukra.Pedig át tudnák venni saját maguk irányítását.

Ha elszakadnának, fogvatartójuktól, ez sikerülne!Ha használod az lsd-t, az nem ojan mintha beszednél valami "szert". Ez nem egy sima "szer" mint például az amfetamin. Ez sokkal inkább annak a bizonyos ajtónak a kulcsa....

Link to comment
Share on other sites

Egy rövidke hsz-szel bejelentkezek én is.

 

Ahogy egy nagy tudós mondta: "A zsenit az őrülttől egy hajszál választja el." Bizony sohasem tudhatjuk, mi lesz, mi fog történni, vagy hogy egyáltalán lesz-e valami. Azt mondom, jól teszed, hogy más vagy, nem csoportosulsz oda az ostoba, birkanyájhoz hasonló tömeghez, mint a kortársaid, akik menőségből felveszik a tompaagyú bunkót, ezzel is bebizonyítva az agymosás teljes győzelmét. De amíg valaki más lesz, mást mond, amit a tömeg, addig nem lesz vége ennek.

 

Szerintem helyesen cselekszel, hego, hogy nem vagy olyan, és inkább elmész filozofálni. Majd a többiek rájönnek talán, hogy olyan vagy, amilyen.

Link to comment
Share on other sites

hego! Örülj neki, hogy Te nem tartozol a barbár tömegek soraiba. Fiatal vagy és furcsán, csodálkozó tekintettel nézel körül, hogy most mi van? Ne önmagadban keresd a működésed, gondolataid, viselkedésed vélt hibáit. Közlöm veled, hogy a tömegekkel ellentétben a Te életednek, világlátásodnak, eszmerendszerednek kellene uralkodónak lennie ezen a világon. De túl kevesen vannak azon emberek, akik ilyen „meghasonlott” módon gondolkodnak és sajnos ezen emberek úgy vélik, hogy bennük van az ellentmondás. Egy percig se gondold ezt, nem erről van szó. A hozzád hasonlatos bölcs ember minduntalan azon kapja magát, hogy csak egy hajszál választja el a butaságtól, a buta ezzel szemben nem kételkedik önmagában, egy kicsit sem lehet kimozdítani a vakságából, egész életében menthetetlenül buta marad. Ezért mondta Anatole France, hogy végzetesebb ostobának lenni, mint gonosznak, ugyanis a gonoszság olykor szünetel, a butaság ellenben soha. Ma tökéletesen gyermeteg képet fest a világ. Ha egyszer híre kel egy iskolában, hogy elment a tanár, elszabadul és rosszalkodik a gyermeksereg. Egytől egyig elfogja őket a gyönyörűség, hogy lerázhatják a szabályok igáját, hogy szétvethetik a házat, és maguk irányíthatják a sorsukat. De ha nincs szabály, ami megszabná a tennivalókat és a feladatokat a gyerekeknek, akkor csak egyetlen dolgot művelhetnek: ugrabugrálnak, rosszalkodnak. Ilyen a mi társadalmunk is és nem akarok hosszasan ideológiát gyártani és politikai, társadalmi húrokat pengetni, mert azzal már figyelmeztetést kockáztatnék egy jól irányzott warn formájában, de egy szabályozó szerepet nélkülöző társadalomban a hitványabbak úgy érzik, hogy megszabadultak egy nagy tehertől, nekik minden lehet és szabad, s ha nem állsz be a sorba, akkor eltaposnak, mert a saját iratlan ösztönös szabályrendszerük ezt is megengedi, hisz mindenek felett állnak. Az én hatalmán kívűl nincs más és itt jön a képbe a menthetetlen butaság, mely már említve lett.

Tudom, az a legnehezebb, hogy az ember nap mint nap ebben a közegben vállal szerepet konfrontálódik, idiótákkal kell osztályrészt vállalnia, de hidd el eljön az idő, amikor ez a kitartás és áldozatvállalás a Te malmodra fogja hajtani a vizet. Úgyhogy fel a fejjel és összeszorított fogakkal, de küzdj az igazadért és világképedért (nem ezért. amit látsz, hanem, amit látni szeretnél) és egy percig se gondold, hogy egyedül harcolsz… ;)

 

 

"A jó szót, az okos gondolatot, az értelmes cselekedetet egyszer előnyben részesítik majd az emberek, és eljön az az idő, amidőn értelme, hitele és becsülete lesz a félve kimondott igazságnak."

 

- Tatiosz -

 

Link to comment
Share on other sites

Sok okos gondolatot olvastam, és valóban, így kellene felfognom, még ha nagy munka is, hiszen mindez önbizalmam rovására is ment, ami nem túl szerencsés.

 

Ahogy biohazard is írta, én is mindig átlagosként gondoltam magamra, mint bárki más. Később aztán ahogy észrevettem, hogy másként gondolkodom (és ezért néha cikiztek is - még, jó, hogy nem dobtak tóba..Komolyan ez után a gyerekgyilkosság után már szerencsésnek érzem magam) mint az átlag, ez nálam nem azt eredményezte, hogy : csak én gondolom jól, mindneki hülye

hanem azt, hogy : valami baj van velem :(

Azonban később rájöttem, hogy ez nem ilyen egyszerű. Azonban ahogy írtátok is ezen túl kell esni, ugyanakkor nem akarok lekezelően gondolni másra, mert akkor talán ugyanannyira leegyszerűsíteném a problémát mint ahogyan azt velem szemben is tették :S.

Link to comment
Share on other sites

Hát legalább nem vagyok egyedül :) Mint az itt többször is kiderült. Habár én még tanulok bánni a környezettel. Sokszor azonban az a tapasztalatom, hogy mivel ezeket az embereket nem lehet semmivel sem meggyőzni ( csak a szitok szavakat ismerik, sokszor rossz formában) így hát már nem is próbálom őket megérteni, hiszen nincs miért.

Link to comment
Share on other sites

Én pont ezek a gondok miatt vagyok most 1 picit depis,és full ideg...Velem is pont ugyan ez a szitu,szerintem csak okosabbak és fejlettebbek vagyunk a kortársainknál-mindneki ezt mondja,de nagyon rossz így.... :(

Lehet létre kéne hozni várost,ahol csak "normális","gondolkozó" emberek vannak... ;)

Link to comment
Share on other sites

Én régebben foglalkozom egy olyan közösség kialakításán mint pl a szerzetesrendek. Nem szektára kell gondolni :). Ezzel komolyabban is foglalkoztam egy időben, mostanában már alább hagyott érdeklődésem, más irányba fordultam.

Link to comment
Share on other sites

Ha lehetne egy Intelligensfalvát csinálni, (márpedig miért ne lehetne) akkor simán költöznék oda. És a kis "zárt közösség" ellakna :D Nem kell feltétlen szerzetesrendre gondolni, elég egy nyílt város, ahol csak bizonyos IQ felett lehetne az önkormányzattól telket venni :D

 

Malacka: a stimulálók nem biztos hogy egy valós kaput nyitogatnak, lehet hogy mégis bennük van a kulcs (kicsi az esély)

Inkább józanul kéne elfilozofálgatni, mert betépve nem biztos, hogy racionálisan gondolkozik az ember. És ebben a világban, ami értelmes és megmagyarázható (nem a tőzsde alakulása) az mind logikára épül.

Link to comment
Share on other sites

Én is megörültem, amikor megláttam a topikot, mert szerintem én is hasonló cipőben járok.

Az az érdekes, hogy a világot sosem láttam pesszimistán, legfeljebb néha reménytelennek, értelmetlennek vagy céltalannak.

Sok ismerősöm - néhány barátom is - mély depresszióba tudnak esni, és nagyon rossz őket úgy látni. Mindig úgy érzem magam, mint egy kívülálló, mert én tényleg nem tudok depressziós lenni. Ennek az lehet az oka, hogy ha nem is érzem, mindig látom a fényt, és valahogy úgy érzem, hogy "nincs időm depressziósnak lenni".

Régen sokat cikiztem a magasságom miatt, de sikerült túltennem magam a sértéseken, csak egy maradt meg bennem, mégpedig az, hogy a világ utál. De rendkívül makacs és rebellis természetű vagyok, úgyhogy inkább én is haragszom a világra :)

Már kiskoromtól fogva egy dologra emlékszem, ami jellemző volt rám az évek során, és most is. Nem tudok mosolyogni. Túlságosan racionálisan gondolkozom régóta, és amikor örülök is valaminek, érzem közben, hogy annak nemsokára vége lesz. A nem-mosolygás kezdetben talán egy elzárkózás, egy védőpajzs volt, de most már nem tudom lemosni magamról. Ráadásul az utóbbi időben nagyon sokat csalódtam a barátaimban, és az emberek felé táplált növekvő bizalmatlanság csak növeli a rajtam lévő pajzsot.

Néha járok bulikba, azonban gyakran ott állok, és nem tudom mit is keresek arrafelé. Bár jó társasággal lógok, nem tudom elereszteni magam, és inkább nem kérnék az egészből, mert nem tudnám magam jól érezni.

Végezetül annyit, hogy a felnőttkor elején járva rengeteget gondolkozom mindenről, főleg a helyemről a világban. És egyvalamire rájöttem: legjobb, ha én irányítom a sorsomat. A legjobb, ha tudom, hogy minden helyzetben azt csinálom, amit akarok, és nem a környezet irányít engem, hanem fordítva. Nem mintha felsőbbrendűnek vallanám magam, inkább csak kívülállónak a sok mosolygó ember közt.

Link to comment
Share on other sites

dbelam :IQ alapján szerintem nem szép megítélni valakit, Forest Gump jó fej volt. Komolyabbra fordítva a szót : Az IQ nem minden, de azért jó ha van. Ha Intelligenciára gondoltál (ennek elég tág a megfogalmazása) akkor én úgy gondolom, hogy inkább az ilyesfajta embereknek való ez a "falu" mint amik mi is vagyunk. Sosem álmodtam másról mint egy a külvilágtól elzárt faluban (pl egy szigeten) élni, és ott, szerintem komolynak tartott témákról filozófálni. Ez a legfontosabb "álmom" ha úgy tetszik. Az IQ-ra visszatérve, tehát szorgalommal igen sok mindent lehet kilőni, ha pedig van egy alapvetően jól gondolkodó ember az már jó.

Link to comment
Share on other sites

Nem vagy bolond,

Csak egy kicsit puhány :P

Jó dolog ez a felvilágosult gondolkodás, de túl sok energiát vesztesz ezzel.

 

 

"Gondolkozz egy kicsit kőfejüebben, vedd elő az alternatív agyadat:

Mi kell a boldogsághoz?

Pénz, Jó állás, Nő, Egészség, Szenvedély (sorrend irreleváns) ((nekem nincs barátnőm :( ))

Ha ezt mindet meg tudod teremteni, akkor télleg zseni vagy. A túl sok elmélkedéstől az ember nem lesz zseni.

Ha nem akarsz depis lenni, akkor építs fel az elméd körül egy olyan barikádot, amin csak az jut át amit te akarsz hogy átjusson.

 

Szeresd azokat akiket szeretsz, dominálj azok fölött akiket nem.

Verd meg azokat akik bunkók, ha gyenge vagy, akkor gyúrjál, és utána verd meg őket.

Bűvöld el ,ha tudod, a kedvenc tanáraidat, ne úgy nézz rájuk mint a kulára, addig egy kicsit vidámabbak lesznek, és esetleg segítenek hogy ne bukjál meg.Annyit dolgozz, amennyit az ösztönöd súgja hogy mennyit dolgozz.

Ja igen a legfontosabb hogy ne dőlj be a divatnak."

 

Ez az én életfilozófiám.

16 leszek egy hónap múlva

91 kiló vagyok , szeretem a sportot,

És bánom,hogy általánosba nem tudtam tanulni, mostpedig a szakiskolában rekedtem.

(talán nem is baj, mert az elit iskolákban sok a drogos)

 

Bolond vagyok?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

A bunkóság és a másikkal szemben való rosszindulat menő...

 

néhány nappal ezelőtt a zuhany alatt fura, de én is pont erről kezdtem el gondolkodni (akkor még nem olvastam a topic-ot), és én is pontosan ugyanerre jutottam. sajnos ez az igazság. minél jobban a sárba tudsz tiporni egy embert, annál nagyobb faszagyerek vagy. természetesen ezt mások előtt kell megtenni, hogy mindenkiben tudatosuljon az, hogy te kemény menő csávó vagy, akit tisztelni kell ez miatt. és ez a baj a világgal. az még magában nem is olyan nagy probléma, hogy valaki nem olyan intelligens, ha senkihez nem szól, csak éli a hétköznapi életét. attól még, hogy valaki hülye, lehet kedves.

és hát igen, vannak ilyen 'kiválasztottak' (vagy 'őrültek' ha jobban tetszik), akiknek még dobog ott belül valami. de sajnos szinte az egész világ szeretethiányos, főleg most 'modern világban', hogy mindenkinek minden fontosabb a családjánál, barátjainál (nem a 'haverjaira' gondolok). teljesen egyetértek veled, akár én is írhattam volna a szövegedet. grat hozzá

Link to comment
Share on other sites

Pont van egy olyan közeli ismerősöm aki ilyesmi formában tér el a többitől! Nem dizsizik és igen gyakran elgondolkodik még akkor is ha éppen velünk beszél. Elég vicces általában ez a szituáció. Amit tanul abban osztályelsők között van és megvan neki is ez az autodidakta hajlama, pl. a számítástechnika terén. Bármit megkérdezhetek tőle, nincs olyan amire ne tudna választ adni. Viszont a furcsaságai közt vannak negatívumok is. Elég sok butaságát egy "mert nem"-mel intéz el. Ilyenkor legszivesebben agyonvernénk, mert hiába próbáljuk megértetni, hogy pl. egy adott szituáció a társadalomban így vagy úgy helyes ő csak azért se hajlandó elfogadni. Ettől függetlenül szeretjük és bármikor tűzbe tenném érte a kezem! :)

 

A bunkóság általában egy felszín. Ilyen idióta megfelelés alakult ki sajnos az iskolákban. Legtöbb gyerekkel elég négy szem közt beszélgetni és kiderül mi is az ő igazi arca. Idősebb korban ez legtöbbjüknél eltűnik.

Link to comment
Share on other sites

Én is ezena nézőponton vagyok mint hego...csak azzal a különbséggel h a barátaim azok nem abbaa középiskolába járnak ahova én hanem 1 fokkal kúltúráltabba és ők mondják mindig nekem h ne foglalkozzak az ilyen kreténekkel mint amilyeneket a hego is leírt az én osztályom tele volt ilyenekkel.....persze 4 évig húztam az igát ezek között és mindig én voltam a hülye....

 

csak azzal az 1 bökkenővel h néha a tanárokat is megfogtam a kérdéseimmel,állításaimmal....

 

Pl vettük József Attilától a Külvárosi éj c. versét (asszem) és ott írva vagyon ez "S odébb, mint boltos temető,

vasgyár, cementgyár, csavargyár." na erre a tanár azt mondta h a a boltos temető az a gyár bejáratára utal....

Na én is elmondtam a tanárnak az én véleményemet miszerinta boltos temető az nem a bejáratra céloz hanem arra h a gyárak a kissebb boltokat , vállalkozásokat úgymonda sírba viszik....na ezután a fél osztályből kidőlta röhögés....csak szegények azzal nem voltak tisztában hogy J.A fő kommunista révén akár erre s gondolhatott...a tanár ezt felfogta -megakadt a szava mikor ezt mondtam- de ő is csak a nagy elemzők és értelmezők szavait hajtotta......ami nem mindig igaz...pl ott van Arany János esete a MTA val..mikor is az ottani tanár az ő versét elemezte és A.J bent volt ezen az órán és kinevette a tanárt mivel ő nem erre gondolt a vers írása közben....

ezért szeretem a verselemzéseket... :D

 

Hego én neked csak annyit mondok hogy ha már azon gondolkodsz h őrült vagy-e akkor már biztos nem vagy az.... :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Tetszik ez a topik:)

 

Azt hiszem került már egy ember (pontosabban kettő) ilyen helyzetbe, mint a többség itt.

 

Idiocracy (2006) :P

 

Nos, rémisztően előrevetíti a jövőt sztem!

De sebaj! Ne akarj megfelelni másoknak, főleg ne a csőcseléknek! Ha vannak érdekes-értékes gondolataid, jól gondold meg kivel osztod meg, mert sajnos a legtöbben egyszerűen nem érzékenyek az élet apró rezdüléseire, titkaira, igazságaira ( és még te leszel a hülye). Magyarul: " Ne vess gyöngyszemeket a disznók elé!"

Felesleges időpocsékolás, hiszen egy légynek sem tudod elmagyarázni egy szép nyári délutánon, hogy te tulajdonképpen már kinyitottad az ablakot csak simán ki kéne repülnie rajta, különben meghal az idegesítő zümmögése miatt...(tapasztalat: 90%belehal:()

Nekem pl. örömet okoz a gondolkodás. Képes vagyok egész nap fetrengeni és csűrni-csavarni a dolgokat...mert élvezem:)

Azt, hiszem Jung mondta, hogy aki "ilyen" dolgokkal kezd el foglalkozni meg kell tanulnia magasfokú bizonytalanságban élnie:( Hát ez az elején tényleg fos...Ahogy fejlősz, tanulsz, tapasztalsz úgy érzed magad egyik nap magabiztosnak, másnap meg ráddől a világ. Aztán meglesz a rutinod, hogy kigyere a fosból a napsütésre. Mert a felhők felett mindíg süt a nap:) Önmagadat formálhatod és ez aztán a nagyon komoly ám!

Minnél többször megtörténik ez, annál jobban rájössz, hogy semmi sem örök, minden változik, és hogy tulajdonképpen Buddha megmondta a tutit 2500 éve, amit az elméleti matek felfedezett a szuperhúr elméletben. Próbáljukl a valóságot megtalálni, közben pedig tényleg olyanok vagyunk, mint az öt vak ember és a tehén története!

Saját tapasztalat: okés hogy agyas vagy meg sokat golndolkozol+olvasol stb. , de utána az Isten szerelmére használd ki a tudásodat az életben is!!! "Carpe Diem" - ritka kincs az élet, élvezd ki, vedd el ami jár(!) és közbe csinálj néha valami jó dolgot is!

A mai világban mindenki leszar mindenkit, éles verseny van, ocsmánykodás, stb. nézz meg egy Híradót:)

Hihetetlen! De az ember mindig is ilyen volt és csak nagyon lassan változik. Amit tehetsz, hogy te nem ilyen leszel, nem a rossz dolgokhoz adsz hozzá a világban, hanem a jókhoz.

A diszkós bunkókról meg csak annyit, hogy amikor 5 év múlva télen kint betonozzák a házad alapját, akkor igazán pofánröhögheted őket:))) Félreértés ne essék nem nézem le azokat, akik házakat építenek, mert különben hol laknék?! Kemény és becsületes meló! De olyan jó így látni egy ilyen nagyarcút - és akkor nem is lesz ám olyan nagy az arca, mert addigra őt is megtörte már az élet. Amennyiben a jelenben bántanak, fizikailag, tudom ajánlani a Ju-Jitsu -t. Nagyon jó küzdősport, jót tesz a testnek és a léleknek!:)

Ne igyál, ne dohányozz, ne drogozz-hátráltat !!! Az erre szánt időt fordítsd csajozásra, tanulásra és arra, hogy a barátaiddal beszélgesz!

Hát ez igazi szülői duma volt, lassan már akár gyereket is vállalhatnék :huh:

...asszem megkérdem a barátnőm, nincs-e kedve csinálni egyet :P

Carpe Diem

 

 

Kíváncsi vagyok a véleményetekre:

az 5 legfontosabb dolog az életben, kezdve a lagfontosabbal

Link to comment
Share on other sites

Én is ide tartozom, többen írtak olyat, amit akár én is írhattam volna:)

Sokat tudnék írni erről arról, de végülis minden marad ugyan az, szóval nem sok értelme van.

 

amawa: "Próbáljukl a valóságot megtalálni, közben pedig tényleg olyanok vagyunk, mint az öt vak ember és a tehén története!" Szerintem nem mindenki ismeri az 5vak ember és tehén esetét, mert pl én sem:)

A valóságot megtalálni, pedig pöppet vallás-gyanús, manipulatív. Ez a wow is valóság attól, hogy virtuálisnak hívjuk, hisz megtörténik, nem csak álmodjuk vagy ilyesmi:) Vagy ha ezt úgy értetted, hogy minél többet próbáljunk meg tapasztalni a világból, akkor nemszóltam:)

 

"A diszkós bunkókról meg csak annyit, hogy amikor 5 év múlva télen kint betonozzák a házad alapját, akkor igazán pofánröhögheted őket:))) Félreértés ne essék nem nézem le azokat, akik házakat építenek, mert különben hol laknék?! Kemény és becsületes meló! De olyan jó így látni egy ilyen nagyarcút - és akkor nem is lesz ám olyan nagy az arca, mert addigra őt is megtörte már az élet."

 

:huh: Ez nagyon sarkított példa volt, nem helyes. Kezdjük azzal, hogy télen nem szoktak betonozni (most nem írom le miért, többmindenért). Én is az említett szakmában tanulok, de én választottam. Nem vagyok bunkó, 17 éves léttemre 10 ujjamon megtudnám számolni hányszor voltam discoban. Stb stb, egyébként az nevet aki a végén nevet, azaz fizetéskor..:D Hidd el, egyiket sem törte meg semmi, aki olyan adottságokkal rendelkezik, hogy birja végezni azt a szakmát, az nem tudna egy irodában csücsülni egész nap például. Plusz te magad írtad (vagy valaki más, mind1) , hogy az ember változik... A tini korból huszonévessé előlépett embereknek a jellemükön nagyon sok vátozás megy végbe. Egy szóval talán úgy lehetne leírni, hogy kiélte magát, megkomolyodott:) stb stb

Ja és ha találkozol egy ilyen emberrel, kérdezd csak meg bátran, hogy a jéghideget/tűzmeleget leszámítva, szereti-e a munkáját;)

 

"Ne igyál, ne dohányozz, ne drogozz-hátráltat !!! Az erre szánt időt fordítsd csajozásra, tanulásra és arra, hogy a barátaiddal beszélgesz!"

 

A cigi nem hátráltat tanulás közben. Én sok cigit szívok el a gép előtt, akkor is mikor pl a genetikáról olvastam, stb.

Cigizés közben lehet csajozni is. Dohányzásra kijelölt helyen pedig akár még új barátokra lelni is.

Ittasan, bomlik a gátlás, stb. Szal 1 biztos: Ez sem hátráltat a csajozásban, kocsmában sör mellett jókat lehet dumálni.

Drog meg relatív. A vizipipa hívható drognak, főleg ha füvet teszünk bele. Káros, de nagyon élményes, össze hozza a barátokat:)

Valamint ezek örömforrások, az ember szereti őket csinálni, néhány kivételtől eltekintve. Élvezni kell az életet.

 

A hozzászólásod többi részeivel egyetértek.

 

"az 5 legfontosabb dolog az életben, kezdve a legfontosabbal"

Erre van izém...valami piramisos valamim, egy pszihológiai e-book -ból, egyetlen szavára se emlékszek, de tudom h van, ha megtalálom bemásolom:)

Szerintem az első helyen átlag ember számára a párválasztás áll. Aztán a baráti kör, utána szórakozás, többit nem tudom. Akik ide írnak szerintem benne van a top 5 között az önmegvalósítás, azaz a világnézete kiteljesedése.

Link to comment
Share on other sites

Figyelj hego, az, hogy te magasabb szinten gondolkodsz mint az átlag emberek, meg a környezeted is az még nem egyenlő az őrültséggel. Mert ha pl. olyanról kezdesz beszélni, amit azok az agyhalottak nem értenek, és csak úgy null kulturális szinten megy az agyuk(ha van nekik egyáltalán) és nem értik, akkor kiröhögnek lehülyéznek (elég ironikus), oszt csókolom. És ezzel azt hiszik, hogy ők már valakik mert kiosztottak, pedig az, hogy csak úgy lenni, mint ők, az nem élet. Tudom én is, hogy ez milyen, mert én is kb. olyan helyzetbe vagyok mint te, csak nálam a rokonságom néz "bolondnak", de én úgy vagyok ezzel, hogy abszolút nem tudnak érdekelni, de senki. :)

Link to comment
Share on other sites

Őőőrült, gyere őőrült! :D

 

Ez a nekem való topik :) Egy ideje rájöttem, hogy nem vagyok normális, de ezzel nincs gondom, sőt örülök hogy nem vagyok olyan bunkó paraszt átlagember.Azthiszem nem árt az őrültség.A nagy művészek is őrültek voltak :lol: Így legalább jó esélyem van arra hogy belőlem is zeneművész legyen :D Mint Mozart, vagy Beethoven XD talán ebből a hsz-ből is lejön hogy nem vagyok teljesen 100as... nem gáz jobb így élni, mint hányásig részegedni, meg a diszkóban állat módjára viselkedni.Én is járok szórakozni csak nem így. :D A párkapcsolatokról is más a véleményem mint az átlagembereknek, ez viszont már elég zavaró, mert ugye ahhoz 2 ember kell :) De nekem nem fekszik ez a módszer, hogy "húú ennek a csajnak elég jó teste van, bevágódok nála, megdugom azt' majd lesz vmi"

Sztem több kell egy kapcsolatba mint a szex.Na persze az is nagyon fontos :D

 

Sokat filózok én is, de rájöttem, hogy nem tesz jót, csak depresszióba taszít.Legalábbis az ilyen világban.Egy könyvben azt olvastam, hogy maga az elme az ami elválaszt minket önmagunktól, és a boldogságtól.Azt hisszük hogy az elme az egyenlő önmagunkkal.A könyv címe "A most hatalma" , érdekes, akit érdekel nézzen be az Ebooks topikba.

Link to comment
Share on other sites

Igen b4m, van is erre egy idézetem amit a múltkor lefelejtettem. Igazából a Zone Reallyti (valahogy így kell írni) adón mondták az egyik bakikról szóló műsorban, zárómondatként, de sokszor megállja a helyét az életben és páran biztos gondoltak már rá:

Az élet sokkal izgalmasabb ha 1 agysejtel éljük :)

Link to comment
Share on other sites

Érdekes ez a topic, kicsit furán éreztem magam ahogy végigolvastam a kommenteket. Magamat is ebbe a kategóriába sorolnám. Csak én úgy érzem, hogy a szellemem vagy eszem(nem tudom igazából megfogalmazni) magasabb szinten áll, mint a testem. Ez elég nagy hülyeségnek tűnik elsőre, de sokat filóztam ezen. Úgy gondolom, hogy a körülöttem lévőknél többre vagyok hivatott, nem az átlagember sablonos életére, mert az már most is kezd unalmas lenni. Az is idegesít, hogy a magyar ember jó szokásához hívően mindig a másikat basztatja és még örül is ennek.(ettől érzi magát menőnek)

Mindenben keresem az ellentmondást, például abban, amit tanítanak a suliban. A másik amit utálok "felnőtt vagyok, ezért okosabb is és nekem van igazam". Sokszor azt érzem, hogy 1000+1000 gondolat kevereg a fejemben, de olyan hülye vagyok, hogy nem írom le őket.

 

Emellett imádom a sportot, körülötte forog az életem és ez irányít. Bulizni járok, de nem iszom magam a földig nem cigizek, mert ezektől nem leszek keményebb, max hamarabb döglök meg. TV is ritkán nézek, mert undorító az a szemét, ami ott van. (kivéve sport, értelmes filmek, discovery stb..).

 

Kitaláltuk haverral, hogy gyűjtünk pénzt és elindulunk autóval külföldre( franciao,németo., stb..) és nem érdekel, hogy ki mit mond, mert engem nyomaszt ez a lét. A nagyképűek, "kemények" érvényesülnek, aki meg mert másképp gondolkodni, azt megpróbálják elnyomni. Hozzáteszem én keményebb vagyok a lazacsávóknál mégsem én feszítek az első sorban és játszom az agyam.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nem fűzök ehhez sok kommentárt, bevallom cska pár kommentet plusz a téma nyitó HSZt olvastam el mert nincs időm :wacko: , na de a léyneg:

Inkább legyen egy tök jó szociális életem amit élvezek nem egyedül, hanem a legjobb baráti társoságban amit midnneki saját magának képzel el, hogy milyen, mint hogy egyedül legyek egy egy zseni akinke 3szor akkora feje van mint nekem. Ne tessék félreérteni ismerem én azt a afajtát hogy bunkó és cska piszkáludni tud, nem azok közé sorolom magam, de az otthonülőset is ismerem , és kell egy normális intelligencia szint, és ehhez kell egy szociális élet is :) Kövezzetek meg de nekem ez a véleményem...

Link to comment
Share on other sites

Mindenki erre vágyik. A "zsenik" is. Pláne az őrült zsenik... Szerintem mindent megadnának egy olyan életért. Bár szvsz ez is csak azért van mert ahogy beleéljük magunkat más életébe csak a jót látjuk. És azt hisszük sokkal kevesebb problémákkal kellene úgy megbirkóznunk. Pedig ez nyilván nem igaz. Mindennek van hátulütője. Ez szerintem valami törvényszerűség :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...