Jump to content
PirateClub.hu

Élő hangszeres vs. elektronikus zene


Daniel
 Share


Recommended Posts

  • Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

A normál zene alatt azt értem,melyet a nagyobb rádiók játszanak,legyen az helyi vagy országos rádió.Én hajdú biharban lakom és nemrég néztem egy rádiós statisztikát a megyében levő ráriók hallgatottságáról és az első négy rádió az kb 80-90 % os hallgatottságot ért el összességében.És ezek a rádiók mind az általam is linkelt ,vagy ahhoz hasonló zenéket adják.És ezeknek a rádióknak közük nincs az aféle rockhoz melyet tik linkeltetek.Játszanak rockot de a lightosabb fajtát.Ha olyat játszanának elkapcsolnának az emberek. És tévhitben vagytok ha azt gondoljátok ,hogy azért nem játszák a rockot mert túl szinvonalas a többi zenéhez képest. Ez csak a ti szubjektiv véleményetek.Az hogy tik a hanszerek szerelmesei vagytok, egy dolog,más attól még tarthat igényesnek más zenét.

Az átlagemberre se azt értettem h 30-40,hanem hogy azok halgatják a normális zenét.Az én szüleim is a közpkorosztályba tartoznak,és mégsem szeretik azt az igénytelen rockot,hanem anno bálnak hivták a szórakozóhelyeket és oda jártak szórakozni ahol a világslágereket v országos slágereket adták.Boney m,baccara, neoton familia,majd később a 90 es években dj bobo,mr president,fun factory,soho party,grease,vengaboys.marc oh,ezek már discoba mentek. És ezek összességében oda vissza pofánverik a rockot.És ez nem csak az én szubjektiv véleményem ezeket a jobb rádiók mind adták és adják.

Ennek a topiccnak tényleg jobb lenne az electro, nevet adni mivel sokan a discot annak számitják és az electro csak egy műfaj,melyet nem nehéz felülmúlni bármely más műfajnak. Részemről az electro is egy nagy semmi.10 percig elvagyok vele de tovább nem.Az hogy ki mit dolgoz fel....amig van rá igény mért ne....

Link to comment
Share on other sites

Azért rájöhettél volna, hogy a nagy rádiók azt nyomatják ami új. Nem azt, ami régi és színvonalas, vagy régi és pocsék. Azt nyomatják ami új, akár színvonalas, akár nem. Ennyi.

Apropó: Az átlagembernek mindegy, mit hallgat, csak legyen háttérzaj a rádióból, könnyebb úgy bármit csinálni.

Link to comment
Share on other sites

Játszanak rockot de a lightosabb fajtát.

Amiket én linkeltem, az mind hardosabb stílusból való, ugye?

 

Az hogy tik a hanszerek szerelmesei vagytok, egy dolog,más attól még tarthat igényesnek más zenét.

Azt már jó párszor elmondtuk, hogy az is lehet igányes,ami nem rock, amit te vagy ti otthon hallgattok, mert az kielégíti az igényeiteket, de ha általánosságba összehasonlítjuk azokat, amiket felsoroltál, akkor belátható, hogy amiket ide linkeltünk számok, azok összességében mindegyiknél igényesebb, maga az előállítása egy olyan számnak több hozzáértést, igényességet igényel (nem tudtam más szót kitalálni az igény újra felhasználásának elkerülése végett :D)

 

És tévhitben vagytok ha azt gondoljátok ,hogy azért nem játszák a rockot mert túl szinvonalas a többi zenéhez képest.

Ezt honnan veszed?

 

Az én szüleim is a közpkorosztályba tartoznak,és mégsem szeretik azt az igénytelen rockot

Honnan veszed, hogy igénytelen?

 

És ezek összességében oda vissza pofánverik a rockot.

Én erre csak azt mondom, hogy ezeket a számokat egy nevesebb rock banda el tudná játszani, de nem akarja, mert ők annál komolyabban veszik a zene fogalmát, igényesebbek, nem olyan mainstream semmirekellők, ellenben fordítva már gondban lennének a nagy "pofánverők" ;)

 

Mit mondjak, a Sláger meg a Juventus sem egy kis százalékban hallgatott rádió, mégis akad benne rendesen rock zene és annak kül. válfajai.

 

Az hogy ki mit dolgoz fel....amig van rá igény mért ne....

A feldolgozás megint egy másik téma, amit már vhol kifejtettem... Nagyon sok jó feldolgozást hallottam már, de sajnos rengeteg rosszat is, amiket nem feldolgozásnak, hanem megszégyenítésnek tartok, téged lehet nem zavar, hogy egy 30 éves világhírű esetleg országban híres számot feldiszkósítanak, ezzel el is rontják, hiszen nem illik bele az új környezetbe... De amíg jó pénz van belőle, a sok birka vizet érte, hozzáteszem sokszor fogalmuk nincs arról, hogy feldolgozás és el vannak szállva a gyönyörtől, milyen jó az a szám, közben nem az a jó, hanem az eredeti, de mivel már egy mai sztár énekli vagy van alatta dübögés és tuccogás, akkor már minden igényt teljes mértékben kielégít és engem ez bosszant, az emberi hülyeség...

Link to comment
Share on other sites

Jooker, már ne haragudj, de elég primitív véleményeid vannak a zenéröl. Szóval szerinted az a jó zene, amit könnyen el lehet adni a tömegnek. Amit a nagyobb rádiók játszanak. Gondolj bele, hogy ezeket csakis azért csinálják, hogy a média be tudja etetni az embereknek, hogy ez jó, vegyék meg, és hogy sokat játszák le a rádióban. Persze népszerü lesz, de meddig...? Az ilyen zenének igazi értéke nincs, például egy Lédi Kakára ki fog emlékezni tíz, öt, vagy akár három év múlva?

 

Egyszerü az az érv hogy "az a jó zene amit sokan szeretnek". Igen ám, csakhogy a többség nem ért a zenéhez. Söt, a legtöbb ember a földön ostoba (és ez tény: az átlagos IQ 90-100. A 110 alatti már "lassú"-nak számít). És a többség ítélje meg, mi a jó?

Link to comment
Share on other sites

Azért rájöhettél volna, hogy a nagy rádiók azt nyomatják ami új. Nem azt, ami régi és színvonalas, vagy régi és pocsék. Azt nyomatják ami új, akár színvonalas, akár nem. Ennyi.

Apropó: Az átlagembernek mindegy, mit hallgat, csak legyen háttérzaj a rádióból, könnyebb úgy bármit csinálni.

 

ÚÚÚÚJJJ?! Mai világban új dolog a zenében?! Főleg a rádióban?! Ne röhögtess!!! :D

 

Ha engem nem elégít ki zenei téren a neotonfamília, vagy a bonijEM, vagy a lédigaga, akkor én hallgatok igénytelen rockot, experit, vagy akármit, amit nem az igényes rádiók adnak. Úristen, mindjárt felszakad az ingem a varrás mentén, jajne! :( Köszi jooker.

Link to comment
Share on other sites

Ha készülne egy felmérés azon rádiók hallgatói között, amiket említett jooker, hogy milyen művelt zeneileg, mekkora az ismeretsége, esetleg tudja-e kit hallgat épp, ki az a lédi gaga, akkor sztem elég siralmas lenne az eredmény, ellenben ugyanezt a felmérést a többi ember is elvégezné, akkor máris kedvezőbb lenne a teszt vége, ugyanis én pl aki rock-ot és egyéb finomságot hallgatok, képben is vagyok azzal, hogy mit hallgatok, mit mikor hallgatok és miért, tudok róla beszélni, sőt a mainstream dolgokban is azért otthon vagyok, hogy tudjak véleményt mondani.

Link to comment
Share on other sites

Azért ez fájt :D jooker barátunk még nem hallott a marketingről :) Az igénytelen rock.Hát igen.Szeretem amikor ezt olyan emberke mondja aki nincs tisztába az igényes zene fogalmával.

Az én anyám úgy hallgat rádiót, hogy kb nem is figyel a zenére.Nem hinném hogy Sampon zenéje bejön neki, vagy lédi gagáé.Vagy amikor benyomnak a rádióba vmi "jó" kis mainstream gengszter reppet :D Kétlem, hogy azt is élvezné.Igazából ha a zenére figyel akkor olyanokat hallgat mint a Piramis, Rolling Stones, Omega, KFT, Generál... stb :) Azért ezek már más szinten vannak.Szóval tényleg nem túl lényeges ez a rádió hallgatotság, mert az emberek nagy része nem is figyel.

Link to comment
Share on other sites

Az a jó zene amit szivesen halgatok ami nekem szinvonalas,engem nem érdekel hogy melyik rádió mikor mennyért veszi meg ha nekem tetszik. Érted????

Azzal sem foglalokozom h tiz év mulva sláger lesz e ami most sláger.Egyébként amiket felsoroltam mind ma is slágerek és joban ismeri minden fiatal azokat mint az úthengerhez hasonló rockot.

Mit kell ezen megitélni??? berakok két zenét rögtön el tudom dönteni melyik a jó...ehhez nem kell iq mérés

 

A kereskedelmi rádiók hallgatóságból élnek,minél több hallgató, annál több reklám is igy több pénz a zsebben.

Ne mondjátok már nekem hogyha egy rádió szinvonalasnak tartana egy zenét akkor ne játszaná.Ha szinvonalas értékelhető lenne akkor igényelnék a hallgatók is és akkor adnák.De mivel nem az igy esély sincs rá.

Hogy honnan veszem h igénytelen az a rock??? Nem csak én veszem sokan mondták már nekem is és nem nyolc általánossal.

Link to comment
Share on other sites

Te velünk beszélgetsz? Fel tudod egyáltalán fogni, miket írunk? Sztem nem jut el az agyadig, ugyanazt a hülyeséget hajtogatod folyton, látszik, hiszen a rock-ra azt mondod, úthenger zene, tehát nincs saját véleményed, mások véleményét hangoztatod, akik ugyan úgy nem értenek a zenéhez.

A rádiók olyan számokat tartanak színvonalasnak, amennyire a rádió színvonalas...

10 általánossal mondták? Nekem meg 3szoros diplomások mondták, hogy milyen semmire kellő zenék mennek ma a médiában :P:D Bibibáááá :D

Az odáig rendben van, hogy azt hallgatsz, ami neked tetszik és mind1 hogy ki adja elő és mikori, ez így van mindenkivel, hiszen mindenki szeret vmit vmiért, de te nem tudsz kilépni a magad által alkotott burokból és kívülállóként megvizsgálni a dolgot, hogy mi is a zene, melyikben mi az érték, attól még nem kell hallgatnod, de meg kell ismerned vmilyen szinten, hogy saját véleményed legyen, nem azt hajtogatni, hogy ez sz@r az sz@r, mert hallottam egy számot vagy mert azt mondták...

A kereskedelmi rádiók a hallgatóból élnek, olyanokból, akiknek mind1 mi szól, de épp azt a rádiót hallgatják, mert ott maradt a magnó... Tudod milyen a kívánságműsor? Felhívod, felajánlanak 4 számot, e közül választhatsz, megmondják mi a címe, mert fogalma nincs a hallgatónak, aztán femondja a műsorvezetőnek, ő meg beadja megvágva a kívánságot az adásba.

Kérnék egy jó pörgős számot... Ez szted tudja mit akar kérni? Hány fajta pörgős szám létezik? 57 millió, tök mind1 mit adnak be neki? Tök mindegy, mert az a lényeg, hogy menjen.

Nézz meg egy spec rádiót, jazzy, asszem vhol Budapesten fogható, ott nem hallassz szutykot, nem hallassz slágereket, mert színvonalas, nem engednek be minden trógerságot, ott jazz szól. Tudod mi az a jazz? képzeld, hangszereken játsszák, tanult zenészek, akiknek ugyanúgy meg van a rajongótábora, akiknek sztem van is gógyiuk és tudatosan kerülik a nagy rádiókat, magasról tesznek arra, hogy mennyire hallgatott, nem az vonzza őket, hanem az, amit hallanak.

Tudsz gondolkozni egy kicsit, mielőtt még nagyobb ökörségeket hordassz össze?

Link to comment
Share on other sites

"Az odáig rendben van, hogy azt hallgatsz, ami neked tetszik és mind1 hogy ki adja elő és mikori, ez így van mindenkivel, hiszen mindenki szeret vmit vmiért"

1 éve ezt papolom, állandóan kötekedtetek, most meg mivan? pff :)

 

jooker is ezt mondta és ebben igaza van, meg úgy-ahogy még abban is, h a rádió háttérzajnak van és ezért mind1, h mi megy benne. Majdha meloztok napi 8-10-12 órákat rájöttök, hogy ez így van, viszont ha télleg zenét akartok hallgatni, akkor az nem az országos rádiókból fog szólni.

 

"Ha szinvonalas értékelhető lenne akkor igényelnék a hallgatók is és akkor adnák.De mivel nem az igy esély sincs rá."

Ez úgy hülyeség ahogy van. Nem a nép dönti el, hogy mi menjen a rádióban. De pl 1 kivánságműsor sem arról szól amiről kéne neki. Hameg te zene alatt azt érted, amit linkeltél 2 számot, akkor énis csak sajnálni tudlak.

Link to comment
Share on other sites

Na tudom, ezért kereszten feszülők majd mint Jézus, de azért had védjem meg a Lady Gagát.

 

Ezt nevezem én sznobizmusnak, mert itt páran úgy itélkeznek, hogy nem is ismerik. Én tudok róla ezt azt (szexi a nő, éshát utánanéztem), és a csaj ért a zenéhez, saját zenéket és szövegeket ír. A stílusát nem is lehet behatárolni mert annyi mindent beleolvaszt. Több zenekritikus is aztmondja, ő lehet majd a jövő Madonnája.

Az hogy a stílus amit képvisel, nektek nem jön be az egy dolog, de el kell ismerni amit csinál az egyedülálló.

 

A kételkedőknek:

Having learned piano at the age of four, Gaga went on to write her first piano ballad at thirteen and began performing at open mic nights by the age of fourteen.[6] At the age of seventeen, she gained early admission to the New York University's Tisch School of the Arts. There, she studied music and improved her songwriting skills by composing essays and analytical papers focusing on topics such as art, religion, and socio-political order.

17 évesen... ;)

 

Mit kell ezen megitélni??? berakok két zenét rögtön el tudom dönteni melyik a jó...ehhez nem kell iq mérés

"Batman" az hogy te mit tartasz jó zenének, az a te izléseden múlik, de az izlésnek és az igényességnek nincs köze egymáshoz. Viszont az igényességnek és az inteligenciának van.

Tudom, a következő szemétség lesz, de ez van. És szarok rá ki mit gondol rólam ezután (eddig sem voltam atopic kedvence). Nos "Batman", szerintem te egy átlag, vagy azon aluli műveltségi szintel rendelkező, munkásosztályba tartozó, ostoba átlagember vagy, aki mit sem tud abból felfogni, amit itt próbálnak a szájába rágni. Tipikus példája vagy azoknak a 18-28 közötti fiataloknak akik péntekenként dizsibe járnak, hawaii ingben, piaci bőgatyóban, fügő a jobbfülben és körszakállal. Elmondok nektek most valamit ezzel kapcslatban.

 

Vajdasági születésü magyar vagyok. Az itt elő szerbek nagy többsége egy turbó folk nevü stilus kedvelöje (ez olyan lagzi lajos féle sz@r). Aztmondják ennél jobb zene nem is létezik. És ami a legroszabb, én fiatalokról beszélek. A számok nagy többsége nem szól másról csak a piálásról mert elhagyott a nőm, a kocsmákról, fociról (hogy ők a legjobbak) hűtlenségről, és ami a legrosszabb a nacionalizmusról.

Van egy ilyen szám, ami még a háború alatt nagy sláger volt itt, és így szól egyik srófája: "nemoze nam niko nista, jacio smo od sudbine". Ami annyit jelent hogy: nem árthat nekünk senki és semmi, erősebbek vagyunk a sorsnál. És most vonjatok párhuzamot a viselkedésük, inteligenciájuk, és mentalitásukat nézve. Na mindegy.

Te is ilyen vagy egy bizonyos szempontból, jooker. Sosem halgattál igazán mást, tehát viszonyítási alapod nincs is. Megrekedtél egy szinten, és még te osztod nekünk az észt arról mi a jó. Jössz itt a rádióval, de fogalmad sincs a való világról, hogy hogyan is mennek a dolgok. Jól mondta a Horty, "te nem tudsz kilépni a magad által alkotott burokból és kívülállóként megvizsgálni a dolgot"-kat.

 

Na itt egy példa az előbbire. Nemtudom, véltek-e felfedezni közös dolgokat ez és a jooker által közölt "művészet"-ben.

http://www.youtube.com/watch?v=iaZoZahrh5I&feature=related

(azért a látvány nem utolsó :D )

Link to comment
Share on other sites

Több zenekritikus is aztmondja, ő lehet majd a jövő Madonnája.

Az kéne még csak XD :D

Madonna-ból egy is elég, vagyis még sok is, ő a hírekben betöltött idejét nem a zenélni tudása miatt tette, hanem a botrányairól. Inkább ne legyen vki híres, de ha újságba, médiába kerül, akkor inkább a zenéje miatt, mint másként. Lehet nagy a különbség, de pl a Republic-ról lehet, hogy mindösszesen 10 hír volt, mióta működnek, és milyen jó zenét csinálnak ennek ellenére is... Többre tartom őket, mint Madonna-t...

 

Most nézem, hogy milyen jól fogalmaztam meg az általad kiemelt mondatomat :D hihi

Link to comment
Share on other sites

Ezt csak úgy, mert jó szám...és tanulságos főleg jookernak a "zenéjét" illetően.

Junkies - Nem Hagyom Magam

http://www.youtube.com/watch?v=AQTaPgsE07w

 

És ha esetleg nem halgatnád meg...gondolkozz el a következő sorokon...

"De te azt látod, amit ő rak eléd és észre sem veszed

Hogy más lettél, hogy átváltoztál, amit ő akar, azt teszed

És ha azt gondolod, ez hülyeség, hogy te irányítod magad

Csak azt jelenti, hogy le vagy győzve, hogy átmosták az agyad "

Link to comment
Share on other sites

jooker is ezt mondta és ebben igaza van, meg úgy-ahogy még abban is, h a rádió háttérzajnak van és ezért mind1, h mi megy benne.

hát ja, csak ezt nem ő mondta :D pont azzal érvelt hogy a rock azért gagyi mert nem megy a rádióban :)

 

én sem tartozom éppen a madonna fanok közé :D az egész "zenész" karrierje csak üzlet, semmi más.a saját számai gagyik, a többi meg feldolgozás, ami szintén csak rontja az eredeti színvonalát.

 

az meg hogy gaga ennyi évesen elkezdett zongorázni, meg ennyi évesen ilyen meg olyan rendezvényeken lépett fel az semmit nem jelent.nekem van egy ismerősöm aki már régóta zongorázik, és fellépett már itt-ott mégis... sehol semmi.nincs benne olyan dolog amivel kitűnne a tömegből.őt is ugyanúgy felkaphatnák.

Link to comment
Share on other sites

Na tudom, ezért kereszten feszülők majd mint Jézus, de azért had védjem meg a Lady Gagát.

 

Ezt nevezem én sznobizmusnak, mert itt páran úgy itélkeznek, hogy nem is ismerik. Én tudok róla ezt azt (szexi a nő, éshát utánanéztem), és a csaj ért a zenéhez, saját zenéket és szövegeket ír. A stílusát nem is lehet behatárolni mert annyi mindent beleolvaszt. Több zenekritikus is aztmondja, ő lehet majd a jövő Madonnája.

Az hogy a stílus amit képvisel, nektek nem jön be az egy dolog, de el kell ismerni amit csinál az egyedülálló.

 

A kételkedőknek:

 

17 évesen... ;)

A mindenit Mozart 5évesen már fellépett is tudott zongorázni és hegedülni is tényleg nagy szám 17évesen :mellow:

 

e pl a Republic-ról lehet, hogy mindösszesen 10 hír volt, mióta működnek, és milyen jó zenét csinálnak ennek ellenére is... Többre tartom őket, mint Madonna-t...

Én sem szeretem madonnát sőt a pop zenét se igazán, de szerintem elfogult vagy.

-------------------------------

Téma címét átírtam akkor.

Link to comment
Share on other sites

Madonna-t azóta utálom, mióta meghallottam, nem azért mert ilyen vagyok, hanem mert ő olyan... vannak még, akiket nem szeretek, de elismerem őket, ellenben vele... Nem tudok mit csinálni vele, pont annyira zavar, mint Jackson vagy a Jóban rosszban sorozat, megőrülök, ha meglátom, vagy meghallom, bár Jacko-nak van egy-két száma, ami csak! a zene miatt meghallgatható, pl amikor Slash gitározik, de azt kiváltkép utálom, amikor vinnyog, enyeleg, nyögdécsel, úgy énekel, mint aki most futott 2000 km-t és aztán kapkodja a levegőt, ez miért olyan jó? Madonna és a megújulás, egyre sz@rabbat csinál, pont ami a rádiókba kell, hol van benne a kreativitás, művésziesség, ki tudja, ki írja neki a szövegeket, annak ellenére, hogy állítólag saját maga...

 

Hogy egy nagy magyart idézzek :D:

 

"Én Madonna-t sz@rba se nézem, fel is lehet tenni az internetre"

Fogarasi Árpád (a jó munkás ember)

Link to comment
Share on other sites

Mivel új a cím, ezért hozzászólok. Számomra a hangszeres zene többet jelent. Az érzéseket jobban kifejezi. Nem ítélem el az elektronikust sem, de azok között csak a nagyon igényeseket tudom meghallgatni. Nekem a zene nem csupán a bulizást stb. jelenti, hanem a hangulatomat befolyásolja. Szinte minden hangulathoz találok egy megfelelő számot.

Elektronikust általában csak bulikban hallok, de ott sem arra figyelek. Nem is kell, mert épp az a lényege. Megy a tüc-tüc, mindenkit felpörget. Nem hiába épül minden tuc-tuc kategóriás elektronikus zene szinte ugyanarra a ritmusra :) Tudom, hogy van komolyabb is, de felénk csak ez megy.

Link to comment
Share on other sites

Eyeless,máskor olyan számot ne linkelj,azt hittem elromlott a számitógépem,már majdnem szerelőt hivtam.

Nemrég nekem egy rockkedvelő lány mondta/a testvérének zenekara is van/ hogy ő a rockot szereti mert élő hangszeres,de idézem" azokat az igényes zenéket is szeretem melyeket te küldesz,mert van mondanivalója."

És számtalan retro jellegű főleg szerelmes számot kért tőlem és küldtem neki.

Pl

http://www.youtube.com/watch?v=6uliOIS1AHA&feature=related

Ezt tegyétek egy lány elé meg tegyétek a rockot...melyiket fogja választani.

Én rengeteg lánnyal ismerkedem és nem zenei stilus alapján... és ha megkérrdem h milyen zenét szeretsz. 20 ból 18 azt mondja h mindenfélét kivéve a rockot. Ezt nem elfogultságból mondtam és nem is hazudtam.

Nem azért nem szeretik mert igénytelenek a zenéhez v nincs izlésük stb. hanem mert nem tetszik nekik.

Én elhiszem,hogy nektek sokat jelent az h élő hangszerekel szóljon egy zene,és hiába van benne sok munka melyet az emberek nem is sejtenek,ha összességében azt itélik meg h nem jó.

Én hobbiból videokat szoktam csinálni,képekből lányoknak. És kivülről csak azt látják h na belerakta a képeket a programba és lementette és elküldte nekem. Holott azt csak én tudom h mennyi munka van még mellette vele,sokszor több órán át keresek egy képet h igényesnek látszódjon a video.meg stb .Több napi munkámér sokszor csak egy köszönömöt kapok,mert nem értékelték a befektetett munkát.De van h nagyon megdicsérik.

Szal hiába tevődik össze igényes dolgokból és rengeteg belefektetett időböl valami,ha a végkifejlet nem tetszik.

Remélem megértettétek amit irtam.

Módosította Gabi89
Direkt link tilos.
Link to comment
Share on other sites

Nem akarok itt első hozzászólásommal flémet indítani, de ha tudnád mennyi munka kell összehozni még akár egy olyan rövid, hörgős számot is, mint pl. a Marduk amilyeneket szokott, nem nagyon beszélnél itt erről. Arról meg nem is beszélek, hogy vannak sokkal de sokkal hosszabb számok is. Példának okáért Iron Maiden - Rime of The Ancient Mariner. 13 perc a szám, de lehet élvezni ahogy van, és nem unja meg az átlagember pár pillanat után.

Nem olyan egyszerű megcsinálni, hogy minden stimmeljen, mint egy olyan tuc-tuc "számot", ahol semmi se számít, csak ez legyen meg.

Most még ezek után beszélhetnénk arról is, hogy melyik igénytelenebb, vagy mondjuk hány csaj mondja azt a Rockra 20-ból, hogy nem szereti. Képzeld el, vannak, akiknek mutathatsz akármilyen tépős Black Metalt, azt mondja, hogy egész jó, mert van valami dallama, amit lehet élvezni. Még ha nem is látszik rajta elsőre.

 

Ahogy salla is mondja, linkelj Rock számot, kérlek.

 

Link to comment
Share on other sites

Mind1 mit írsz, nem fogja fel, nem tudja, hogy mi az a rock, mi az a hangszeres zene, csak a happy gang-et ismeri, de ami fájóbb, hogy a környezete is...

Ezt tegyétek egy lány elé meg tegyétek a rockot...melyiket fogja választani.

Érdekes, az én ismerettségi körömben egy rock számnak jobban örülnek, mint a happy gang-nek, pedig ők egyetemen tanultak, fősulira jártak, intelligens emberek, többjük már dolgozik is, ezt nem értem, hogy működik ez?

 

Eyeless,máskor olyan számot ne linkelj,azt hittem elromlott a számitógépem,már majdnem szerelőt hivtam.

Ebből látszik, nem is figyeltél oda, mit hallgatsz, mert ugye a szöveget kellett volna megfigyelni, értelmezni, ilyen dolgok mennek? Gyengébbek kedvéért még idézett is a dalból, én onnan tudom, hogy ezért rakta ki azt a számot, hogy te belehallgass és felfogd, milyen helyzetben is vagy...

 

azt itélik meg h nem jó.

Azokat a véleményeket nem veszik figyelembe a bandák, ennek ellenére mégis hatalmas a rajongótáboruk, tehát akkor lehet többen vannak azok, akik jónak ítélik meg a zenéjüket. Sztem a The Beatles zenéjét nem ítéled jónak, ellenben ha ma lenne koncertjük, akkor mondjuk a Hyde Park-ban lehet összegyűlne úgy másfél millió ember, akik szeretik, bár lehet csak hülyítem magam, mert ugye a többi 6.5 milliárd mínusz 1.5 millió ember otthon maradt, mert szerintük nem is jó a The Beatles... És én ilyen tróger zenét hallgatok???? Bár a banda nem is rock zenét játszott, de persze ezt te meg tudod különböztetni, hogy mi a beat és a rock, mert van véleményed (úthengerzene)

 

Nem értjük mit mondassz, ha te sem érted meg, mi mit mondunk ;):P

Link to comment
Share on other sites

Nem akarok itt első hozzászólásommal flémet indítani, de ha tudnád mennyi munka kell összehozni még akár egy olyan rövid, hörgős számot is, mint pl. a Marduk amilyeneket szokott, nem nagyon beszélnél itt erről. Arról meg nem is beszélek, hogy vannak sokkal de sokkal hosszabb számok is. Példának okáért Iron Maiden - Rime of The Ancient Mariner. 13 perc a szám, de lehet élvezni ahogy van, és nem unja meg az átlagember pár pillanat után.

Jaja, vagy példaként fel lehetne hozni az Opeth Black Rose Immortal c. dalát. Az csekély 21 perc, és minden perce élvezhetö. Ráadásul nem is tudom hány részböl áll, és ezek kétszer nem ismétlödnek meg. Szóval kis munka volt benne.

Link to comment
Share on other sites

Érdekes érveket hozol fel jooker :) Nem tudom ki hogy van vele, de én nem azért hallgatok azt amit, mert csajozni akarok a zenéimmel :D Kit érdekel hogy 20 csajnak tetszik-e a zene amit hallgatok?

De van itt még valami.A nők többsége igen könnyen befolyásolható.Csak szétnézel a belvárosban, és minden második lányon ugyanazt a ruhát látod, vagy ugyanazt a színt... Viszont szerintem ezzel nincs is gond... annál értékesebb egy olyan lány aki nem olvad a tömegbe és vannak saját döntései, saját ízlése.

 

Amúgy elég zavaró, hogy bedugod a fejed a homokba és anélkül fikázod a rock zenét, hogy bármit is tudnál róla.

Link to comment
Share on other sites

Nem tudom a szám elkészítési ideje és az igényesség, hallgathatóság között miért van sokak szerint párhuzam. Szerintem a kettő egyáltalán nem függ össze. Én miattam egy hörgős, madafaka szöveges számot 20napig is próbálhatnak, meg hangszerelhetnek, alapban a stílus nem jön be, nem tudnám végighallgatni. Meg ez a megunom, mert tuc-tuc megy 6percig is baromság, jó, hogy a hosszabb számok elnyújtottak, de most már a topichoz tartozik a Breakcore, TerrorCore, IDM és egyebek, amiket sosem hallasz dicsoban , de mivel elektronikus zene, a mostani kategóriába már belefér.

 

Azt még mindig nem értem, hogy, miért kell ezzel az átlagember dologgal jönni, ha valaki nem szereti a gitáros zenét, lehet akár a világ legjobbnak titulált 13perces száma, akkor sem hallgatja végig. Ez olyan, mint a melegporno, nem érdekel, nem vonz, ha látok ilyet átkapcsolom, nem próbálkozom vele, mert nem az én világom, idegen tőlem. Felesleges itt bizonygatni, hogy jaj, mert érzelmeket közvetít, jaj de jó, én ha érzelmes zenét akarok, akkor is találok olyat az elektronikusok között, akármilyen hihetetlen is. De, ha németet fordítok, vagy játszom valamivel, akkor jól jön egy 6perces, amire nem kell úgy figyelni, de a dallama és az üteme fel tud dobni, teljes mértékben.Nálam, a rock erre sosem volt képes, nem is lesz, lehet vannak nagyon jó és igényes számok, de egyszerűen hidegen hagy, ennyit kéne felfogni...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...