Jump to content
PirateClub.hu

Rap vs. Rock


LACKA0670
 Share

Rap vs. Rock  

1,638 fórumtag szavazott eddig

  1. 1. Te melyiket szereted jobban?

    • Rap
      685
    • Rock
      952


Recommended Posts

Rock. Egyértelmű!

De kívülállóként fogok véleményezni.

A rap is és rock is rendelkezik negatív és pozitív oldallal.

A rap fontos része a szöveg! Legyen értelme, mondjon valami, külömben bajok vannak.í A zenéje másodlagos, de egy rossz zeneválasztás tönkre teheti. A zenének is tükröznie kell a szöveg mondani valóját. Fontos az igényesség! Például én ki tudok borulni az olyan "nagy" rappereken akiknek a rádióban a zenéjét füttykoncert kiséri a nem szalonképes szövegek miatt...

A rock nagy részét inkább a zene teszi ki, de szöveg is nagyon fontos! Néha egy jó dalszöveg teszi művészivé a dalt! Bár itt is megvannak azok akik a rockot és társait lealacsonyítják, gondolok itt a hörgős, visítozós, beteges zenekarokra. Saját vélemény, de nagyon lenézem...

 

Árnyoldal: A rockerek leragadnak a kocsmákban és meghíznak. A raperek szétlövik egymást vagy bedrogoznak...

 

Tisztelet a kivételnek, nem szabad általánosítani!

 

Talán azért inkább a rock, mert nem csak a szöveget kell megírnod, hanem a zenét neked és a zenekarnak kell produkálni és nem egy számítógépes programnak! Én az élőzene mellett szavazok!

 

Igényesség mindenek fellett és tisztelem azokat, akik tényleg érdemlegeset tudnak alkotni bármely műfajban!

Link to comment
Share on other sites

Ezek szerint KicsiTyson-nak egyes rock zenét hallgató emberek öltözködésével meg hajviseletével lenne baja és ezért tartja igénytelennek magát a rock-ot, és az összes azt játszó zenekart is?

Ezt a logikát követve: Tegyük fel látok egy embert, aki mocskos és nincs jól öltözve, és ez az ember éppen egy zenekart hallgat az utcán mely Mozart-ot játszik. Akkor ezek szerint a klasszikus zene egy igénytelen műfaj. Hisz láttam egy rosszul ötözött embert aki azt hallgatta nem? :D

Link to comment
Share on other sites

Igen, de ha belegondoltok nem véletlenül alakultak ki ezek a képek, hogy igénytelen rocker meg csíra rapper. Az őszintét megmondva, sokkal kevesebb "rapper" formát láttam igénytelenül és szakadtan öltözködni zsíros hajjal mint rockert. Nem sértegetés meg bántás, csupán Budapest utcáit járva eddig ezt tapasztaltam. A rapperek közül meg elég sok a 12 éves hülyegyerek akinek a muterja megveszi a 12ezres gatyát aztán már megy is játszani a keményt amit a TV-ben látott.

Sajnos vannak ilyen rétegek amik nem is kicsik, úgyhogy ezek a "vádak" nem alaptalanok.

De különben is, ha megismered az embert akkor már nem fog számítani hogy milyen stílusú, sokkal inkább hogy jófej-e, értelmes, esetleg buta de az tetszik benne stb stb stb.

Link to comment
Share on other sites

És honnan ismered meg a rockert?! Hortyt, ha látod az utcán, elmész mellette, szemet sem szúr neked, hogy rocker, mert nem látod rajta. A másik: a legtöbb rocker már elmúlt 30 és nagyon ritka az olyan, aki így is öltözködik. Ha szembe jön veled egy kívülről átlagos ember, olyan korban, hogy lehetne az apád, esetleg nagyapád - nem valószínű, hogy megmondod, hogy mikor hazamegy Pink Floydot, vagy Deep Purple-t hallgat.

Az én szememben ő a rocker, nem pedig az, aki olyan koncertekre, ahol nem a zene progresszió a lényeg, hanem a primitív 3 akkordos zúzásra ráhörgés.

Link to comment
Share on other sites

Te honnan ismered meg a rappert? Mert pl rólam se mondanád öltözködés alapján, és még vagyunk jópáran. Látom megint leragadtál egy bizonyos szónál és sikerült magadra venned...

De akkor kiegészítem hogy azok számára is érthető legyen akiknek eddig nem volt az, ez a kép azok alapján az emberek alapján alakult ki, akik követik a stílus-divatot.

Ha még mindig nem tiszta, olvasd hozzá az előző hozzászólást szépen lassan.

Link to comment
Share on other sites

:angry: A rap a jobb, mer' a rockerek egy koncerten csak ütik egymást, mint valami idióták, és még amelyiknek normális ruhára nincs pénze, az is vesz magának bakancsot, hogy rugdalózni tudjon. A rapperek meg nem feltétlenül sittes iggerek, mer' rengeteg fehér rapper van, szal amiről fogalmadincs, arról ne mond, h ratyi!!! B)
Link to comment
Share on other sites

"A rap a jobb, mer' a rockerek egy koncerten csak ütik egymást, mint valami idióták"... stb. stb.

 

:blink: Gondolom rengeteget rock koncerten jártál már, ugye?

 

"A rapperek meg nem feltétlenül sittes iggerek"

 

Tényleg nem, de ki állította hogy azok? :huh:

 

"szal amiről fogalmadincs, arról ne mond, h ratyi!!!"

 

Eggyetértünk. Ugye te se szoktál ilyet csinálni? :rolleyes:

 

Tényleg visszaolvashatnál egy kicsit mielőtt beírsz valamit.

Link to comment
Share on other sites

Ronnie James Dio B)

 

A témához pedig, hát... kinek mi jön be, ezen úgysem lehet változtatni (ész)érvekkel.

Tényleg vannak igénytelen rockerek (lógó ruha, koszos baki, zsíros haj :D ), de sok ismerősöm és magam is hallgatunk ilyen zenét, és absz. nem öltözködünk úgy ésatöbbi... A rapperek között is vannak azért érdekesek, a legjobban az ien kapucnis 'gyerekek' irritálnak, meg a tv-ben a mutagatós négerek, s mivel nálunk nincs annyi néger, a cigók előszeretettel 'átveszik' a szerepet (pl. mikor vmelyik tehetségkutatóműsorban volt 2 kiscsávó, aztán ott keménykedtek, pf :wacko: ) Nah, de télleg nem lehet általánosítani.

Zeneileg meg nekem a rapben valahogy 'nincs élet' (de ez csak az én véleményem ;) )

Link to comment
Share on other sites

Igazad van, FaJiKa! Nem kell általánosítani, és nem kell úgy egymásnak esni! Én személy szerint rockot hallgatok, a rap nagyon nem az én műfajom. Egy időben nagyon is hangoztattam a véleményem a rapről és azokról, akik hallgatják. De rájöttem, hogy nem szabad senkit sem elítélni, megbélyegezni a zenei ízlése miatt. Ehhez hozzájárul az is, hogy ismerek olyanokat, akik rapet hallgatnak és nagyon jófejek!! Úgyhogy semmire sem mondom, hogy nem jó zene, csak azt, hogy nekem nem tetszik. (Szóval nem kell egymást fújolni!) :D

Link to comment
Share on other sites

Ez az kkori, így tovább ;) orángután, hahahaha, mekkora .... vagy ;)

 

 

Én is már csak kínomban röhögök, de tényleg már szabályszerű, hogy csak a rap-erek tudnak így megnyilvánulni, ezt mostmár senki sem tagadhatja. Kb az életét is össze tudná foglalni egy mondatban...

Link to comment
Share on other sites

"a rockba csak örjöngenek meg övült a sok orángután."

 

kkori-nak teljesen igaza van. Itt egy tipikus rocker:

 

Orangutan_on_rock_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

Él hal a kövekért. Most is a kedvenc szikláján üldögél épp, mint szinte mindig.

A kép sajnos roszkor készült, mert nem üvölt. Dehát minden nagy művésznek kell

egy kis pihenés ugyebár... :D

Link to comment
Share on other sites

Ezek de betegek vazz :D

 

 

A rap tudtommal szónoklás.. :D Rockba van ének szerű valami is ami néha (trash metal stb stb.) átcsaphat ordibálásba.

 

Egy rock koncerten lehet örjöngeni, lehet tombolni ezzel szemben én magamat egy rap koncerten el se tudom magam képzelni.

 

Ja igeeen tudom már .. ott bólogatni kell hogy kemény gyerek vagy ecsém.. Nyomjad a szöveged azt nagyon dzsuker csávó vagy... :lol: :lol:

 

 

Most ez kijött belőlem boccs..

 

 

 

Azokat akik fikázzak a rockot, amikor fingjuk nincs az egészről nagyon utálom. Beraknám az összes kis csicskát egy kemény kis pogó közepére azt ott feszíthetnének a méteres gatáyjukbe mer' havernak is olyan van azt szerinte az yoo.

 

De ez tényleg ilyen izlések és pofonok játék. Néha én már úgy vagyok vele, hogyha dob és gitár szól az már jó. Jobb mint otthon ülni, megtud nyugtatni egy lassabb játék, egy gyorsabbra meg lehet tombolni.

 

 

 

A rockerek, büdösek stb.. Egy fesztiválon előfordulhat, de az is inkább az alkohol hatása, minthogy ez a rockból származik. Most mondjuk hogy a rapperek meg majdnem rohadnak a gettóba? Ez se az a téma..

 

Én úgy gondolom több a divatrapper mint a divatrocker. Mondjuk most a th ra lehet hogy megugrott a rockal szimpatizáló kislányok száma, de azt aki rockot szeret szerintem elutasítja..

 

A lényeg hogy nem kell zúgolódni a rapet én is csak szidni tudom, van egy két jó szám elismerem de ha valaki magába néz raper szemszögből mondhatja hogy sok jó rock szám van.

 

 

Én azt javaslom mindenkinek, hogy nézzen magába szarja le hogy a környezete mit tart keményen és halgasson azt és öltözködjön úgy ahogy akar. Bizonyos jellemnek kell hozzá lenni, de önállósodni kell, mert nyalni nem a legjobb.

 

Régi osztályomba volt pár raper vezető egyéniség akik haverjaim voltak, és nekem tényleg soha senki nem mert még beszólni hogy mi van te kis h*gy rocker. Lehet hogy azon nyomban ütnék .. Nem jellemző rám de engem senki se szóljon le.

Link to comment
Share on other sites

ez a kérdés is hülyeség h melyik a jobb olyan különböző a 2 műfaj kb semmibe nem lehet összehasonlítani...max úgy lehetne feltenni a kérdést h kinek melyik jön be...amúgy én rappet hallgatok azt mondjuk nem mondom h engem nem lehetne felismerni öltözködésről mer azért elég bő gatyát hordok és lazább stílusú cuccokba tolom de ezt csak a kényelem miatt ez jön be régebben rockot is hallgattam akkor is ilyen cuccokat hordtam :D

Link to comment
Share on other sites

Nyomjad a szöveged azt nagyon dzsuker csávó vagy

Attól jobb vagy hogy agyonvered a másikat? Lásd mosh pit. Vagy hogy lökdösöd a másikat? Lásd pogó. Vagy attól hogy az IKEA elé kifekszel szakadt ruhában olcsó kannás borral félig leborotvált fejjel büdösen? Lásd punkok az Örsön meg más helyeken. Vagy attól hogy évegik nem mész el fodrászhoz meg kozmetikushoz és ugyanabban a mettalicás pólóban jársz mindennap? Lásd... lásd rengeteg magát rockernek valló gyerek. Vagy hogy nyáron is bakancsban jársz hosszú fekete gatyában és izzadsz mint egy ló, miközben mások ápoltan lazán papucsban meg shortban nyomják? (csak hogy a te stílusodban reagáljak)

 

ViiCTORiiUS te ugyanúgy alkottál véleményt ahogy az előtted szóló "a rap a zsír öcsém" emberkék, fingod nincs a másik műfajról, de azért szidjuk már őket. NKS (magyar hip-hop) fellépésen az előttem álló forma pl teljesen metálos volt, mégis ott állt a 3. sorban előttem és a szöveget nyomta, mindegyik szám szövegét fejből tolta végig. Nem azon múlik a jó zene/szöveg hogy az most milyen műfaj, hanem a hozzáálláson, nyitott vagy-e vagy inkább elutasítasz minden ismeretlent és a biztos ami biztos már megszokottat nyomod.

Külföldi rock előadókat nem nagyon, de magyarokat annál inkább ismerek én, és hallgatom is őket, de egy Beatrice koncerten érdekes mód még nem láttam senkit igénytelenül kinézve és pogózni. Lehet hogy csak rosszkor mentem?

Úgyhogy szerintem egyáltalán nem tartozik hozzá a zenei műfajokhoz az idióta magatartás, amiről a néhány előttem levő hozzászólásban szó volt.

 

Szerény kis véleményem szerint...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...