Jump to content
PirateClub.hu

Drótnélküli áram


Barzak
 Share

Recommended Posts

Drótnélküli áram Hamarosan elfelejthetjük a tápkábelt, hála a egy új technológiának. Napjainkban egyre több esetben válik feleslegessé a vezeték, gondoljunk csak a telefonokra és a wi-fi internetre. Pár évtizeden belül megvalósulhat a vezeték nélküli feltöltés, úgyhogy akár a reptéren üldögélve vagy a lakásban jövet-menet is használhatjuk a hálózatot úgy, hogy nem kell zsinórokkal bajlódni.

 

1219738012.jpg

Fotó: Google

A megoldás a WREL projekt. Justin Rattner, a gyártó vállalat technológiai vezetője egy hatvan wattos égővel demonstrálta, hogy miként működhet a vezetékek vagy elektromos csatlakozók nélküli töltés. Az izzó több energiát igényelt, mint egy átlagos laptop, vagyis az eredmények szerint a hordozható gépekhez is elég lehet a technológia.

 

1219738016.jpg

Fotó: Google

A WREL azért különleges, mert a vezeték nélküli energiát biztonságosan és hatékonyan juttatja el a célponthoz. A technológia erősen összekapcsolt rezonátorokra épül, a laptopokba épített rezonátor pontosan meghatározott rezgésszámával képes lesz az adó által kibocsátott energiát befogni, és feltölteni magát.

 

Egyelőre még sok problémát kell megoldani, és az sem egyértelmű, hogy milyen hatással lehet az emberi szervezetre, ha ilyen nagy energiájú mezők veszik körül, de a fejlesztők szerint hamarosan búcsút mondhatunk az utolsó vezetéknek

Link to comment
Share on other sites

Hát nem tudom... Ha jól látom a képet, az kettő elég nagy tekercs... Sztem annyi rézdrótból sok hosszabbítót lehet csinálni. Inkább legyen drótköteg az asztal alatt, minthogy rákos legyek, vagy egy szép napkitöréskor áram nélkül maradjak :lol: Mégiscsak a vezeték a legbiztonságosabb, és a legmegbizhatóbb szerintem.

Link to comment
Share on other sites

Nem roszz jó látni hogy dolgoznak a "tudósok" :D 5let lehet

Kár, hogy már Tesla ezt kidolgozta. Meg is épített régen egy ugyan ilyen tekercset, csak az nagy volt. Sőt! Tesla kilométerekre is tudta már továbbítani az áramot, csak akkor jöttek a gondok. Az ingyen áramot bárki felhasználhatja, így nem éri meg az áramszolgáltatóknak.

 

Ezt csak azért írom, hogy annyira ne éltesd ezeket a tudósokat. Ők csak továbbmennek a Tesla által kijárt úton.

Link to comment
Share on other sites

Hali!

Szerintem ez megint valakinek nagy üzlet lesz. A technológiáról pedig 10 éven belül kiderül, hogy nem csak rák keltő, de mutációt is okoz a sejtekben az állandóan jelenlévő elektromágneses sugárzás. Aztán majd jön a nagy mea kulpa, és a tudóso ismét kísérleteznek majd rajtunk vagy a tudtunkal vagy anélkül, de úgy is egy a lényeg, a pénz. A baj csak az, hogy nem hozzánk fog vándorolni

Link to comment
Share on other sites

Az egyik ujságban olvastam erröl. Azt irta hogy a rákos sejteket, és az összes virust eltudja pusztitani. Azért nem engedélyezték eddig a használatát mert, akkor az orvosoknak kevesebb munkájuk lenne, tul sok ember maradna életben. A második azért mert, ingyen lenne az áram igy mert nem tudnák mérni a fogyasztását és igy rengeteg pénztöl esnének ki az államok. A repülögépek is ezzel mennének, de ha nem kapnának áramot leálnának. De ha kimerül az energiakészlet akkor vezetnék be. Aki nyilatkozott erröl a témáról csak anyit mondott hogy pengeélen táncol az emberiség, mert inkább a rosszab megoldást alkalmaznak amivel a környezetet is szenyezik minthogy az olcsobb megoldást. Szóval a pénz beszél!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...