Jump to content
PirateClub.hu

Újra lefilmezték a Loch Ness-i szörnyet


SomeOne
 Share

Recommended Posts

Újra lefilmezték a Loch Ness-i szörnyet

 

Egy hobbitudós videofelvételt készített az állítólagos Loch Ness-i szörnyről. Gordon Holmes 55 éves technikus május végén kapta le "Nessie-t" ? vagy legalábbis valami hosszúkás izét, ami gyorsan mozgott a felszínen. Ennek apropóján kicsit utánajártunk a Nessie-legendának.

 

Holmes filmjéről a CNN és a BBC is hírt adott. A CNN-nek nyilatkozó Adrian Shine tengerbiológus és Nessie-specialista, a drumnadrochiti Loch Ness 2000 központ munkatársa szerint a videó az egyik legjobb felvétel, ami a szörnyről valaha készült. Shine a következő hónapokban alaposabban elemzi majd a filmet, aminek nagy erénye, hogy Holmes a hátteret is filmezte. Ez azért fontos, mert pontosan meg lehet állapítani a feltételezett szörny méretét, sebességét és felbukkanási helyét, és kevésbé valószínű, hogy hamisítványról van szó.

 

A skót STV riportja a YouTube-ra is felkerült. A közölt filmrészlet érfalszakasztó izgalmakat tartogat: egy messziről filmezett izé úszik a tó felszínén. A "szörny" állítólag 15 méter hosszú és 10 km/h-s sebességgel szeli a habokat. A videónak leginkább azok örülhetnek, akik a Loch Ness környéki turizmusból élnek, Nessie újabb felbukkanása bizonyára a helyi idegenforgalmat is fellendíti majd.

 

A Cryptomundo nevű, titokzatos lényekre specializálódott oldal ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy Holmes nem éppen beszámítható ? a tudós állította már azt is, hogy tündéreket filmezett. Ez nem akadályozta meg a Rock Ness nevű zenei fesztivál szervezőit abban, hogy egymillió fontot ajánljanak fel annak, aki bizonyítja Nessie létezését.

 

http://www.youtube.com/watch?v=z1c80TnsF8Y

a mostani felvétel

 

Őslény, elefánt vagy fenyőfa?

 

Loch Ness Nagy-Britannia legnagyobb és legmélyebb tava, 230 méteres mélységével az Északi-tengert is felülmúlja. A szörnyről először egy i.sz. 7. századi krónika tesz említést, amely leírja, hogy 565-ben Szent Kolumba hogyan mentett meg egy piktet (helyi skótfelföldi törzs tagja) a lénytől. Először az 1930-as években filmezték le a szörnyet, azóta több mint 4000 észlelést tartanak számon.

 

A lény kilétére egészen elképesztő magyarázatok születtek. A leggyakrabban hangoztatott elmélet szerint a szörny valójában tokhal vagy angolna. Szakértő horgászunk, Szily kolléga szerint az angolna elképzelhető lenne, mert a zsákmányhalak ívásakor ezek az állatok a felszínen vadásznak, de a méretek nem stimmelnek. Ugyanis a legnagyobb tengeri angolnafaj is csak kb. 4 méteresre nő meg, a leírások szerint pedig Nessie ennél jóval nagyobb.

 

A vadabb elképzelések szerint a szörny nem más, mint a Plesiosaurus nevű őshüllőfaj egy példánya, de olyan teória is akad, ami egy eddig ismeretlen, hosszú nyakú fókafajjal vagy vándorcirkuszból megszökött elefánttal magyarázza a jelenséget. Egy svéd néprajzos szerint a lény egy régi skót legenda, a kelpie továbbélése. A kelpie meséjével a régi korok skót anyái riogatták gyerekeiket, hogy ne menjenek a mély tó közelébe: a monda szerint a tóban lakó, gonosz kelpie a parton lóvá változik, majd belevágtat a vízbe azzal, aki a hátára ül. Végül, a hihetőbb magyarázatok közé tartozik, hogy hirtelen felbukkanó, majd lesüllyedő fák azok, amiket szörnynek néznek. A tó körül rengeteg fenyő található ? az elképzelés szerint a tó mélyére süllyedő fákból kiszabaduló gyanta csapdába ejti a fa bomlásakor keletkező gázokat, ezek hozzák fel a fát, ami a gáz távozása után visszasüllyed.

 

nessieplesio.JPG

Plesiosaurus?

 

Mindenhol ott van

 

A szörnyről készült fotók és videók többségéről bebizonyították, hogy hamisítványok, ennek ellenére a Nessie-kultusz ma is él. A videómegosztó oldalakon több paródia, áldokumentumfilm és montázs található, a Toyota pedig olyan vicces reklámokkal hirdetett Skóciában, amelyeknek a szörny volt az egyik főszereplője.

 

http://www.youtube.com/watch?v=XWkoYczp3qs

Link to comment
Share on other sites

Én nemtudom hogy mithiggyek. Szeretnék hinni Nessie létezésében, de a bizonyítékok csekélyek, meg kitudja bebizonyítani, hogy nem csak átverés-e. De ez amit ez a fószer levideózott eléggé kiábrándító, van fenn jobb videó is, ebből a pacából alig lehet kivenni valamit, még az is lehet hogy vmi furcsa örvény

Link to comment
Share on other sites

Lol...ott uszott egy 100 kilós ponty és kész.

Holnap lemek már a Sajóhoz és levideózom a cigányokat ahogy úsznak a víz alatt, és beküldöm a fókuszba h ott van a Sajóban egy szörny.

meeenj mááár :D :D ez nagyon komoly hozzászólás volt jót röhögtem rajta :D

am sztem is kamu...

Link to comment
Share on other sites

Nem tudom h mit vannak oda egy farönktől, minnyá kimegyek a tóra, lefényképezek egy farönköt a vízben vagy szólok az egyik alkesznak, h egy sörért ugorjon bele a vízbe és lefilmezem, és már Szentgyörgy City-nek is van egy szörnye :lol: Sztem ezek se gondolják komolyan ezt az egészet :lol:

Link to comment
Share on other sites

Ügyes volt aki kitalálta! Hisz erre a sajtó is kap,és persze nagyobb lessz a turizmus! :) Bevétel stb..!

Ennyi erővel azt is mondhatnánk hogy a Balatonban szörny van, készítünk hozzá 1 kis filmet mindenki el hiszi hogy szörny van a Balcsiba, ésjön a pénz! Hát nem jó dolog? :D

 

 

Link to comment
Share on other sites

szerintem ez egy nagy kamu dolog, vszínű túristacsalogató. szipi

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...