Jump to content
PirateClub.hu

Rap vs. Rock


LACKA0670
 Share

Rap vs. Rock  

1,638 fórumtag szavazott eddig

  1. 1. Te melyiket szereted jobban?

    • Rap
      685
    • Rock
      952


Recommended Posts

Zeneileg összevetettem, erre ugyanúgy nem mondhatod hogy a szám végig változatos, hiszen bizonyos ütemek újra és újra megjelennek, valamelyek pedig végigkísérik a számot, és ez minden zenéről elmondható. Egyébként tetszik a szám, a dallamosakkal sose volt bajom, engem csak az ilyen Hatebreed féleségek zavarnak :P

De most akkor mondhatnám hogy Suhancos aki nem is tudom hirtelenjében hány hangszeren játszik, vagy Háborgató Maszkura aki harmonikával rappel és még vannak bőven. A pécsi bandát azért vettetem fel, mert láttam hogy az illető onnan valósi, gondoltam bemutatok egy lokális előadót :)

Viszont hasonlíthatjuk szövegileg is ;)

 

Ja, ezt egyébként sosem értettem, ha magyar banda, akkor minek kell angolul a szöveg? Talán a magyar nyelv nem elég szép és jó számukra, vagy a magyar közönség nem fogadja be és így próbálnak külföldre kimutatni?

Link to comment
Share on other sites

thommz: tényleg elég durva volt ez a felsorolás amivel alátámasztottad h a rap miért xar... el tudom képzelni azokat a rapper haverokat a fuxal a nyakukba na mind1... végülis ezt is teljesen megértem h Eminem meg 50cent én sem tudnék mondani minőségibb rock előadókat így hogy reppet hallgatok én is leragadtam a Tankcsapdánál rock zenébe pedig biztos vannak sokkal minőségibb előadók is akiket nem ismerek...szal nem csodálkozom h nem ismered mondjuk a Jedi Mind Tricks-et vagy KRS-One-t itthonról meg Fankát vagy Akkezdet Phiait...te is tuti tudnál mondani legalább 20at amiről nem is hallottam lehet be is jönne...azt meg elismerem h a rock zeneileg egyértelműen a rap felett van szövegileg meg a rap a rock felett (nálam) tudom más máshogy gondolja...(mondjuk nem is tudom elképzelni h rappelnek egy gitár szólóra eléggé meg is ölné egészet sztem nem illik hozzá bár erre is van példa nem 1 mondjuk a Luvampage bírom is őket nagyon)

de engem tényleg csak azzal lehet kicsit felidegesíteni (na mondjuk az ordító orángutános megjegyzések se rosszak) amikor vki azt mondja h a rockba több a mondanivaló vagy több az érzelem hátt itt bőven elég Fankát megemlíteni és máris túl sok is a mondanivaló és az érzelem 2 szám jut erről eszembe kapásbol...

Jedi Mind Tricks - Uncommon Valor: Vietnam Story

http://au.youtube.com/watch?v=7r0KpWMNxnM

FankaDeli - Álmodtam

http://au.youtube.com/watch?v=h_6Jx5naiFg

 

ez a rock meg rap téma melyik a jobb még mindig hülyeségnek tartom teljesen más műfajok vkinek a bátyja Rockot hallgatott ő ezt hallotta egész életébe és szerette meg vkinek Rappet az meg ezt...amúgy sokkal több rocker haverom van szal ez nem határoz nálam...

bocs a hosszúságért nem tudtam lerövidíteni :D

békét!

Link to comment
Share on other sites

sikert akarnak

Csak ennyit szerettem volna látni, nem én írtam :P Céljuk a siker.

 

A magyar underground hiphopban önmaguk és a közönség szórakoztatása a cél. TM egy számában el is mondja hogy a legtöbb végigizzadt partyért a fizettsége a magasban lévő kezek és a közönség által kiabált refrén, a pénz amit egy-egy partyért kap az inkább csak jelképes összeg.

Link to comment
Share on other sites

"A magyar underground hiphopban önmaguk és a közönség szórakoztatása a cél."

De pl a wisdom tagjai között ott van két profi gitáros, akik rengeteget gyakoroltak és egy profi énekes, aki szintén rengeteget gyakorolt és tanult, hogy ilyenre kimunkálja a hangját.

 

A mondanivalórol meg annyit, hogy aki szerint több a mondanivalója a rapnek, legyen szíves és szerezze meg a Dream Theater - Scenes from a memory nevezetű albumát és miután végighallgatta, mondja mégegyszer, hogy a rapnek több a mondandója!

Link to comment
Share on other sites

Időközben, a hozzászólások után rájöttem, hogy ez az egész téma teljesen felesleges. Hülyeség ilyeneken összeszólalkozni, mert mint bebizonyítottuk, mindkét műfajnak van jó és rossz oldala.

Mindkét műfajnak megvannak az előnyei és a hátrányai.

Mindkét műfajnak megvannak a maguk mondanivalói.

Mindkét műfajnak megvannak a tehetségei és mindkét műfajnak megvannak az olyan "előadói", akiket a média tett híressé és hírhedté...

Végülis mindkét oldal tud szórakozni és/vagy gondolkodni azon, amit hallgat. És? Akkor most mi ellen is vagyunk? Az emberek szórakozása ellen? Annyira felszínes és gyerekes ez a "mi a jobb?" kérdés...

 

Ebből most mindannyian tanultunk. A RAP nem a gengszterségről, a ROCK nem az üvöltözésről szól.

 

Én hajlandó vagyok elfelejteni azon sztereotípiákat, miszerint a rapperek gyülölködő, bűnöző ganxta köcsögök. De remélem ti (rapperek) is elfelejtitek azt a tévhitet, hogy mi (rockerek) büdös, hörgő, alkoholista, igénytelen köcsögök vagyunk. Csak a divatból rapperkedő vagy divatból rockerkedő söpredékekre igazak ezek at általánosítások.

 

A témáról ennyit. Végülis csak arra jutottunk, hogy a média tesz minket ilyen szánalmassá azzal, hogy ilyen vitákat kreáltat velünk.

 

A minősítgetésekért én se vagyok oda, de nem vagyok az a sértődős típus. De légyszíves, Gospel, máskor mást ne minősítgess, mert esetleg megbánthatod azzal, vagy egyszerűen bunkónak nézhet. Mindketten jobban jártok.

 

Na hello mindenkinek! Én megpróbálok valamennyit aludni...

Link to comment
Share on other sites

ebből a hsz-böl kajak a South Park jutott eszembe amikor a Stan mindíg úgy zár h ma is tanultunk vmit :lol: amúgy jobban megnézve itt nagyrészt kultúrált vita megy csak néha bejön vmi 2napja regelt 12éves és beír egy ilyet h a "rockerek űvöltöző orángutánok" vagy hasonlók azt ebből jön vagy 10hsz ami erre reagál de amúgy itt kb semmi vadulás nincs sztem és általába nincs semmi nagyon szélsőséges megnyilvánulás ;)

Link to comment
Share on other sites

Ismét elérkeztünk a ponthoz amikor mindenki egyetért abban, hogy a média teszi tönkre a műfajokat :D Majd ha a körforgás megint elölről indul kajak lemérem hogy hány nap alatt jutunk el megint erre a pontra :lol:

 

Azzal meg szerintem nincs gáz, ha valaki a zenéből akar megélni.Az a legjobb amikor azt csinálod amit szeretsz és ezért pénzt is kapsz. :D Tőlem Fanka mondhatja hogy nem a pénzért csinálja de ha ebből él akkor le sem tagadhatja, hogy azért ez elég kényelmes neki... mondjuk én nem tudhatom hogy miből él.

Link to comment
Share on other sites

Fanka pont hogy pénzért csinálja, nem is nagyon kedvelem :P viszont annyira érzelmesek a szövegei, hogy az nekem túl sok, de többek ezt szeretik.

A legtöbb egyébként nem ebből él, max a partykért kap némi fizetés kiegészítésnek mondható összeget, van rendes munkájuk is, az önkifejezés pedig megmarad szabadidőnek.

Link to comment
Share on other sites

Hát nem tudom, de én is azt javaslom, hogy próbálj meg másokat is hallgatni, ha nem tetszik, nem nagy ügy. Én úgy vagyok, hogy a metál a fő, a rock is jó, reppet is meghallgatom, ha háttérzenének megy, de a technót sehogyan sem tudom elviselni. Sajna ez van.

 

 

 

Nes-Thor rulez :D

asszem ugyanezt mondhatom el én is. A melyik a jobb kérdésről meg csak annyit, hogy mivel nem vagyunk egyformák mindenkinek más jön be (esetleg mind a kettő), ezért ha valaki aszongya, hogy a rapp jobb, azok, akiknek a rock jobban tetszik rögtön rávágják hogy kéremszépen ez nem így van, ámde a rock az jobb.

Azért ezek a zenék sokkal jobbak mint a techno emrt a rock-ban változik a ritmus, a rapp-ben a szöveg, de a techno számok általában: tucctucctucctucc... (fél óra múlva) tucctucctucc...

Erről az a véleményem, hogy szar és unalmas, de ti mégis a rapp-et és a rock-ot oltogatjátok, tudom, hogy ezért jött létre ez a fórum de akkoris... :D

Link to comment
Share on other sites

Volt már olyan, hogy a rock-ot egy szóban istenítő embertől is kérdtem, hogy magyarázza el, hogy miért ;) És az meg sztem is igaz, hogy nagy részt a másik oldalon vannak olyanok, akiknek nem sok közük van az igazi rap-hez, legalább is eddig ez jött le.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...