Jump to content
PirateClub.hu

Rap vs. Rock


LACKA0670
 Share

Rap vs. Rock  

1,638 fórumtag szavazott eddig

  1. 1. Te melyiket szereted jobban?

    • Rap
      685
    • Rock
      952


Recommended Posts

rap a jobb. a rockba csak örjöngenek meg övült a sok orángután. nekem a rap a nyerő

 

rap a jobb. a rockba csak örjöngenek meg üvölt a sok orángután. nekem a rap a nyerő

ez is lol na az ilyen hsz-ekből kb egyből lejön h ki az aki a 50cent-ig jut el a rap-be és csak divatból hallgatja...

 

ViiCTORiiUS te ugyanúgy alkottál véleményt ahogy az előtted szóló "a rap a zsír öcsém" emberkék, fingod nincs a másik műfajról, de azért szidjuk már őket. NKS (magyar hip-hop) fellépésen az előttem álló forma pl teljesen metálos volt, mégis ott állt a 3. sorban előttem és a szöveget nyomta, mindegyik szám szövegét fejből tolta végig.

na hát erről meg az jutott eszembe h tavaly nyáron NKS koncert úgy elkezdtek pogózni asszittem behalok szal ez a pogózós dolog is csak általánosítás h rockerek tolják csak :D

 

A rap tudtommal szónoklás.. :D Rockba van ének szerű valami is ami néha (trash metal stb stb.) átcsaphat ordibálásba.

 

Ja igeeen tudom már .. ott bólogatni kell hogy kemény gyerek vagy ecsém.. Nyomjad a szöveged azt nagyon dzsuker csávó vagy... :lol: :lol:

 

Azokat akik fikázzak a rockot, amikor fingjuk nincs az egészről nagyon utálom. Beraknám az összes kis csicskát egy kemény kis pogó közepére azt ott feszíthetnének a méteres gatáyjukbe mer' havernak is olyan van azt szerinte az yoo.

 

A lényeg hogy nem kell zúgolódni a rapet én is csak szidni tudom, van egy két jó szám elismerem de ha valaki magába néz raper szemszögből mondhatja hogy sok jó rock szám van.

 

Én azt javaslom mindenkinek, hogy nézzen magába szarja le hogy a környezete mit tart keményen és halgasson azt és öltözködjön úgy ahogy akar. Bizonyos jellemnek kell hozzá lenni, de önállósodni kell, mert nyalni nem a legjobb.

 

1.ha énekszerű vmi kell rap-be akkor mondjuk toljál Children of Distance-t most az jutott először eszembe amibe van "éneklős" rész is...

2.most te is lesüllyedsz erre a bizonyos szintre vágod...

3.én meg téged vágnálak be ennyi erővel a rapper tömegbe ezzel a szöveggel mer te se tudhatsz túl sokat a rapről ahogy elnézem amiket irkálsz...

4.énis elismerem h van néhány jó rock szám azokat hallgatom is...

5.igen ezzel teljesen egyetértek csak nem értem miért kellett ilyen stílusba elkezdeni ha így fejezed be...

 

ok kerülöm sry ;)

Link to comment
Share on other sites

LOL gaboca ez ütött :lol:

 

Vagy hogy nyáron is bakancsban jársz hosszú fekete gatyában és izzadsz mint egy ló, miközben mások ápoltan lazán papucsban meg shortban nyomják? (csak hogy a te stílusodban reagáljak)

 

Hordtál már bakancsot nyáron?..én sem, de egy haverom szerint nem olyan meleg mint azt sokan hiszik... amúgy én papucsot nem szívesen hordok az utcán.Abban még futni sem lehet :D Meg amilyen retkesek az utcák, mire hazaérsz a lábad is tiszta por.Thát nem sokkal jobb a bakancsnál.Szóval sportcipő rulz! :D

Link to comment
Share on other sites

Én mondjuk ritkán veszem fe la bakancsot mstansgá a sok hercehurca miatt, de amikor nyáron túrázok vele akkor tökéletes szinte, és meg sem izzad a lábam :D

Link to comment
Share on other sites

Vágja valaki hogy a metál/rockvillának mi a lényege? :D Mert nagyon király úgy tartani a kezem, de miafrancot jelent? :lol:

 

 

Találtam egy képet ezzel kapcsolatban, így talán teljes a kép ;)

 

d00msd4ys4t4n.jpg

Link to comment
Share on other sites

Én személy szerint a Rap-et nem tartom zenei műfajnak, sőt még zenének* sem. Ahányszor valami Rap számot hallok, mindig az jut eszembe, hogy két ganxta nigga összeszólalkozik hárlem uccáin és menősködnek, összeakaszkodnak (mint pl az orángutánok :D) azon, hogy kinek van keményebb szövege. Persze lerendezni ők maguk nem merik az ügyeiket, inkább majd a bandatársak lepuffantják egymást. Ha valamelyikük azt érzi, hogy mennyire hű de nagyot alkotott a primitív véleménynyilvánításával, akkor elmegy a sarki lemezboltba -ahol a füvet is féláron veszi- és vesz 2$-csiért egy sampler-lemezt, amin van valami gépidob meg egy satynya basszus meg valami "extra". És mivel még a heggesztéshez is túl hülye az alanyunk, gondolja, hogy erre a lemezre való éneklésből majd viszi valamire. A legtöbben mire vitték? Hűek maradtak a lemezre énekelt szövegeikhez és nagyobb dílerek, stricik, gyilkosok lettek. Jah és mindezek után nekik szar az élet, ahogy azt majd a második "albumukon" el is hadarják.

Meg egyáltalán mi értelme van annak, hogy a koncerteken a fekete bőrű gengszterek és komolytalan fehér hasonmásaik pisztollyal hadonásznak, ahelyett, hogy előadnák azt, amit...? Eleve már a megjelenésük a társadalomban okot adnak a bandaháborúkra...

 

Ezek után gondolom kitaláltátok, hogy magamat többek között rockernek (meg jazzernek, meg klasszikernek :D) vallom, bármennyire is leköpnek emiatt. Najó, mi rockerek se vagyunk azok a túl szimpatikus egyének, de legalább a mi zenénk nem a gyűlöletről szól, nem uszít senkit senki ellen, és amit mi játszunk, abban van (igazi hangszerek által létrehozott) dallam, ritmus, és ÉNEK (ez utóbbi nem mindig, mielőtt vki belémkötne). A pogoról meg senki olyan ne véleményezzen, aki nem tudja mi az. A pogoban az emberek vigyáznak egymásra, és óvják egymást a sérülésektől. Pl, ha valaki elesik, a közhiedelemmel ellentétben nem agyonrúgdossák, hanem védelmi kört alakítanak ki körülötte, és felsegítik.

 

Valamelyik hozzászóló volt olyan kedves kijelenteni a mi zenénkre, hogy igénytelen. Mi legalább tudunk hangszeren játszani vagy énekelni, ki tudunk találni saját ötleteket, dallamokat, alkalomadtán még poétikusnak számító dalszövegeket is (Persze mindig hangulathoz illő szöveget gyártunk, nem minden dalszövegünk lírai, sőt...). Ezzel szemben itt vannak a sampler-lemezes rapperek, akik legtöbb esetben csak arról tudnak vinnyogni olcsó minőségű páros-rímeikbe szedve, hogy milyen szar nekik. Ez lenne az igényes zene? Jó, akkor én is maradok igénytelen.

 

Az öltözködés meg nagyon hülye téma. Csak annyit, hogy rövid hajam van, vasalt terepgatyában vagy farmerban járok, és fel szoktam venni a kockás inget is. Nah. Sok rocker barátom és haverom van, és fura, de egyiken se éreztem volna, hogy bűzlene, vagy bármi. Ezek vagy szimplán rossz sztereotípiák, vagy csak én fogtam ki "furcsa" rockereket.

 

Persze, mint mindennek, ennek a "Rapper" témának is megvan az ellenpéldája. Én például néhanapján szoktam hallgatni Sub Bass Monstert, és tisztelem MC HAmmert, azért, amit véghez vitt.

 

De amúgyis ez az egész RAP kontra ROCK téma felesleges. Minden nézőpontok, nézetek és elvek kérdése. Mindenki azt hallgassa, amit szeret, ami jól esik neki, de azt mindenkinek tudnia kell, hogy egy műfaj se fogja megváltani a világot, szóval nincs miért egymás torkának esni. (Bár tapasztalataim szerint a repperek többször kötnek bele a rokkerekbe, mint fordítva)

 

Mindez csak az én véleményem volt, nem a világigazságot szándékoztam ideszülni ebbe a kommentbe.

 

// /// // /// // /// // /// // /// // /// // /// // /// // /// // /// // /// // /// // /// // /// // /// // /// // /// // /// // /// // ///

 

*Zene (az én megfogalmazásom szerint): Hangszeres művészet, aminek fő célja a szórakoztatás és/vagy az elgondolkodtatás. Elengedhetetlen elemei: A dallam, a ritmus, a hangszerek és az előadó(k). Gyűlölködésre csak a kib...tul hülyék használják.

 

Ha véletlenül nem ez lenne a zene definiciója, azesetben valaki világosítson fel, hogy mit írtam körül pár sorral feljebb, mert akkor többet nem nevezem magamat ZENÉSZ-nek.

 

U.i.: Már két napja nem tudok aludni a fulladási rohamaimtól, szóval, ha valami zavaros lenne, akkor bocs.

Link to comment
Share on other sites

Thommz, megjegyzésed egy tudatlan elfogult szűklátókörű embert bontakoztatott ki.

 

Hány olyan rockszámot mondjak amiben gyűlölködnek? Hány olyan rapelőadót mondjak aki több hangszeren is játszik? Hány százezer tracket mondjak aminek igenis komoly témákat feszeget a szövege?

Az hogy a te agyadig csak a TV zene jut el elég sajnálatos dolog. A TV-ben nem adnak rapet, hiphopot meg véletlenül sem, az a 50 fillér meg szoldzsa boj (az mekkora egy csicska istenem...) az mind pop zene. A pop zene pedig számomra értékelhetetlen.

Link to comment
Share on other sites

Egyébként igen, van abban valami, amit Gospel mondott. Most csak egy példa jut eszembe hirtelen, a Children of Bodom. De teljes egyértelmű, hogy nem csak az ő témáik között szerepel a gyűlölet, harag. Ezek is emberi érzelmek és szerintem ha ezekről nem esze "szó" a számokban, akkor nem is lenne teljes a paletta. Szóval erről ennyit. Szerintem Thommz vagy elfogult vagy csak nem akar tudomást venni arról, hogy a rock zene műfaján belül is vannak sokkal kevésbé nagyra értékellhető előadók is.

Link to comment
Share on other sites

Jó, kíváncsian várok olyan hangszeres rappereket, akik nem a gyűlöletről énekelnek.

 

Gospel: Az agyamig nem a TV zene jut el, hanem az, amit pl az osztálytársaim hallgatnak, de tényleg igazad van, lehet, hogy az osztálytársaim hallgatnak popszart és emiatt nézek így a Rap-re.

 

Steve: Egy szóval nem mondtam, hogy nem létezhet szar Rockzene. Valóban sok helyen szó van gyülöletről, mint érzelemről, de nem fajul odáig a téma, hogy bandaháborúkat szítsanak meg hogy a színpadon két előadó egymásra fogja a pisztolyát. Meg eleve nem "konkrét" gyűlöletről van szó, mint pl. "Kinyírom MC Hudemutterfukker annyát bazzeg".

 

Pár rap szám véleményezése, azokból, amiket idáig meghallgattam:

 

Young Buck feat. 50Cent - Black Gloves --- Nem mondja senki, hogy ez valami burkolt hülyeség... Ez a szám már tényleg konkrétan a gettónépet szólítja fegyverhez. Szerintem.

 

Notorious Big feat Eminem - Dead Wrong --- Undorítóan obszcén, szar gagyi... Meg azok a sorok: Csecsemőket ölök, elvágom a húgod csuklóját... Pff.

 

Snoop Dog/X-Zibit/Nate Dogg - Bitch Please --- Ha ez számukra az élet... Ezt terjesztik, hogy az ilyen helyzetektől leszel te menő... Jujjj...

 

Mobb Deep - Shook Ones Part II --- Mi ez, ha nem bandaháborúra buzdítás?

 

D12 - Fight Music --- Namost télleg, ez már nagyon undorító és beteg...

 

És nemcsak ezt az öt számot adták nekem a húdenagyonkemény műnigga osztálytársaim... A többi is hasonlóan "szép".

 

Mindezek után valaki mutasson egy pl. olyan bodom számot, amiben konkrétan megmondják, hogy utállak, dögölj meg, meg satöbbi...

 

Ezekután vállalom, hogy elfogult vagyok, mert nekem a Rapből ezek estek le. Dehát, mint mondtam, nézőpontok, nézetek, elvek kérdése az egész.

Link to comment
Share on other sites

"a TV zene":

 

Ma reggel olyat tettem amit már évek óta nem teszek önszántamból. Egy teljes óra hosszat néztem a vivat. Mivel már teljesen lemaradotnak éreztem magam abban a témában, hogy mi ma a menő a zenében. TV be, viva megkeres. Na mi az első amit látok? Na ná hogy egy feka csávó... valami Chris Brown feat mittudoménkicsoda. Ennek szerencsére hamar vége lett. Egy kis reklám után megjelent egy másik csávó a képernyőn, aki azt mondta, hogy ez a Megálló című műsor, s most itt klippeket fognak kérni. Tökéletes... na ennél jobban nem is időzíthettem volna. Most egy kis felsorolás következik arrók, amit a röpke egy óra alatt végig kellett hallgatnom....

Samim - valami gagyi tuc-tuc zene + feka csávó harmónikával. Fél perc után már unatkozom.

Ricky Martin - Eros Ramazotti - Ki nem állhatom ezt sem, de így visszanézve még a csúcspont volt.

Zorall - valami gitárokat is hallok végre, de sok köszönet nincs a dologban... a szám a Csakazértis szerelem gagyi feldolgozása. Kb. egy fényévre van az Első emelet eredeti verziójától. Az ének meg, heh, inkább nyökögés... ugyanmár.

Rihanna - ezt srác kérte akinek két bazinagy lógós aranyutánzat lánc függöt a nyakában, szal már sejtettem mire számíthatok nagggyából... a háttérben valami tucc-tucc, egy feka csaj kornyikál, dögunalom...

Dundika - Heh.. na ez már a mélypont volt... Dundika ... röhögőgörcsöt kapok .... az angol rap betét a szám közepén természetesen nem maradhat el... mert az most olyan trendi ... és Dundika biztos sokat néz vivatévét ... és ő bizony trendi akra lenni... hányinger

Leona Lewis - Feka csaj ... csak a változatosság érdekében ugyebár .. aláfestő zeneként a tucc-tucc-ot itt valami monoton dobolás váltja fel....

Kefir - na itt kimentem megborotválkozni szal ennek a háromnyeded részéről lemradtam.... Kefir ... most mit mondjak ... inkább semmit ...

Monrose - 3 csaj, végre valami ének szerűség, de a szám megint dögunalmas....

Britny Spears - megint primitív tucc-tucc a háttérben, fos ének ... már fáj a dolog ....

Itt a scrát, aki a műsorvezető megtisztelő címét tölti be ebben a műsorban, végre feloldozott és kijelentetette hogy mára vége a Megállónak ... HUH... ezt is túléltem ... tv gyorsan kikapcs ... most igazán kell egy kis regenerálódás...

 

A konklúzió: Megrendülve nyugtáztam, hogy a populáris zene terén még mindig nem történt változás... legalábbis pozitív irányba nem. A recept körülbelül: vegyél valami monoton tucc-tucc zenét a háttérbe, ha nem vagy fekete szerez magad mellé egy feketét, énekelni lehet de nem kötelező, a rap betét a számba viszont ajánlott, hangszerekre nem kell költened elég egy számítógép is azon összerakod a teljes művet, amit azután éjjel nappal játszik majd a viva...

 

Steve23:

A Childre of Bodom nálam az "idegesítő hörgés amit 10 másodpernél tovább nem bírok hallgatni" kategóriát gyarapítja... :D

Link to comment
Share on other sites

:lol: :lol: thommz, valahogy gondoltam hogy ilyen komolytalan vagy :lol: 50 fillér, young buck meg d12 meg a többi :lol: gratulálok, sikerült felvonultatnod a "rapzenei" paletta jelenlegi néhány legszánalmasabb előadóját. Na jó a Mobb Deep régebben jól nyomta. A Shook Ones-t azért nem értheted meg, mert nem élted/éled meg azt amit ők ott igen.

 

Látom pécsi vagy, akkor javaslok neked rögtön egy helybéli előadót, Punnany Massif, na ők pécsi hiphoposok, van egy számuk Turist gájd címen amit Pécsről írtak. Hangszeres alap, lázítás és keménykedés nélküli szöveg, igényes, jól összetett, mégis csak kevesen ismerik.

 

Most akkor véleményezzek én is a rockon belül számokat? Hatebreed - Destroy everything, gyönyörű értelmes és igényes zene? Nem mondanám.

Sok a gagyi, de én mégsem 5 szám alapján mondom azt az adott műfajra hogy az jó avagy nem.

 

Meg írtad hogy sample zenék. Szinte az összes könnyűzenei műfajban benne van a sablonítás, nem nagyon lehet olyat mutatni amiben nincs egy vonal ami végigvonul a számon, egy alap meghatározó elem. Ez a hiphopban a beat, amit jobban előtérbe helyeztek, ennek is megvannak a történelmi okai de azt már nem írom le mert senki nem olvasná végig...

Link to comment
Share on other sites

Köszi, hogy mostmár nemcsak tudatlan és szűk látókörű, hanem komolytalan is lehetek. :D

Amúgyis szerintem akkor lennék szűk látókörű és tudatlan, ha azt mondanám, hogy: Húderokker vagyok, a repp szar, nyajjátokki (miközben egy rap számot se hallgattam meg). És mi alapján is vagyok komolytalan? Mert egy számomra nem agyonszeretett műfaj legelismertebb alakjainak számait hoztam fel példának?

 

Ezeket a számokat, amiket ide írtam, azokat a "kőkemény" rapper haverjaim adták, mondván ez az igazi RAP. Én nem tehetek róla, hogy ők ezt gondolják rapnek, te meg mást. Nem 5 számban szándékoztam leírni egy műfajt, de nekem valahogy ez jött le a Rap feelingből. Bocs.

 

Mért minden Rapper a bodomnál van leakadva? :huh:

 

A Punnany Massif-nak meg utána fogok nézni. Ha küldenél valami linket, meg is köszönöm.

Link to comment
Share on other sites

"ha azt mondanám, hogy: Húderokker vagyok, a repp szar, nyajjátokki (miközben egy rap számot se hallgattam meg)"

pedig ezt tetted :huh:

egy rap zenét sem hallgattál meg, csak a csapból folyó szennyről alkottál véleményt..

 

"Mért minden Rapper a bodomnál van leakadva?"

azért amiért minden rocker 50centnél.. :)

 

ja és Turist Gájd:

http://www.youtube.com/watch?v=UR-Vi_obJ0Q

Link to comment
Share on other sites

Na és mért van az, hogy a legtöbben azt a "csapból folyó szennyet" nevezik Rapnek? :)

Én azért több "előadót" is meghallgattam, nem csak a 50Centnél ragadtam le...

 

Meghallgattam a Punnany Massif-ot (több számot is), hát télleg nem 50Cent és társai style. :) De a "hangszeres" alap valahogy náluk nem érződik. Igen, néhol egy-egy hegedűhúzás, egy-egy gitárriff, de nagyon elhanyagolható mennyiségben, inkább csak ilyen extraként van jelen a zenéjükben. Szerintem. De nem szar.

Link to comment
Share on other sites

A csapból folyó zenéket én popnak szoktam nevezni, a kőkemény rapper haverjaidnak meg megmondhatod nyugodtan hogy buták és hogy divatrapperek :)

Asbi megfogalmazta már a lényeget, "nincs agyuk", tulajdonképpen kis robotok ők akik a tv-ből áradó gagyiságra buknak :D

 

Ja és 50 fillért meg a társait nyugodtan szidjad, veled tartok :D

Link to comment
Share on other sites

Én 75%ban thommz irományát díjazom.

 

De végülis mint ez elhangzott ez nem vitára való téma. Tök egyéniség kérdése mert mind 2 fél tud mondani olyat ami az 1ikben sz*r a másikban nem és fordítva.

 

Rockban van egy kis érzelemvilág szerintem... Én ezt választom a 2 közül azt csőcső

 

 

 

 

Jah és persze :DD (WE DON'T GIVE A SHIT!!)

Link to comment
Share on other sites

Ha már ennél tartunk: magyar rapből nekem még talán Fankadeli az akit meghallgatok (persze cak háttérbe) mert ő még talán átérzi ennek a lényegét.

 

a mai mainstream meg mehet a sunyiba :D

 

Jól van, Ronnie barátom, Wisdomot mióta hasonlítgatunk össze rappel? :D

 

bocs, de off (muszály :D) : egy modot megkérhetek, h a Nes-Thor átírja Nesthor -rá? mert most látom, nem elég előnyös :D

Link to comment
Share on other sites

tényleg óvatosabban dobálózzatok a jelzőkkel, a minősítéssel. Ne az embert minősítsétek, inkább a hozzászólást :) úgy nehezebben lehet 'minősítés szaga'....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...