Jump to content
PirateClub.hu

Steve23

Veterán
  • Pontszám

    298
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Minden tőle: Steve23

  1. Steve23

    Fényképezőgép

    Mindenkinek köszönöm a segítségét. Végül a Pana mellett döntöttem, mert szerintem a D40-hez plusz obi kellene, hogy igazán jó legyen, arra pedig nincs keret. A végén pedig már csak a D40 meg Pana játszott, úgyhogy maradt a Pana Lumix FZ50. Köszi mégegyszer!
  2. Steve23

    Fényképezőgép

    Köszi a gyors választ. Azért kérdeztem ezt elemes aksis dolgot, mert ha az aksi tönkremegy, akkor baromi drága lehet cserélni, meg ha kifut a széria, akkor venni hozzá is nehezebb, de elemet meg lehet később is. Többiek mit mondanak?
  3. Steve23

    Fényképezőgép

    Hello! Véleményeket szeretnék kérni. Fényképezőt szeretnék venni és ehhez lenne szükségem nálam jobban hozzáértők segítségére. Nem akarok tükörreflexes gépet, maximum és tényleg maximum 120 000-et szánok rá. Szeretném ha manuális zoom lenne a gépen. Legalább 10x-es optikai zoom legyen és minimum 6 megapixel, több nem is szükséges amennyire én tudom. Amit nem tudok, hogy inkább aksis vagy elemes (aksi elemes) legyen. Ezt fontos szempontnak tartom és kérném hogy próbáljatok érvekkel valamelyik felé terelni. Van 3 kiszemelt gép ami terítéken van nálam. Kíváncsi lennék hogy a 3-ból melyiket ajánlanátok. Meg ha esetleg van az előző kritériumoknak megfelelő gép, akkor arra felhívnátok a figyelmem. Tehát a gépek: Fuji Finepix S9600 Panasonic Lumix FZ50 Olympus SP570 UZ A segítséget előre is köszönöm!
  4. Steve23

    Előadók

    Nem, az Nickelback. Norther.
  5. Steve23

    Off topic

    A tegnapi pizzásdobozcsata elég kemény volt.
  6. Hogy ne járassanak le mások a saját lustaságuk miatt. Új hangkártyára, meg némi információra, hogy választani tudjak.
  7. Steve23

    Rap vs. Rock

    Egyébként igen, van abban valami, amit Gospel mondott. Most csak egy példa jut eszembe hirtelen, a Children of Bodom. De teljes egyértelmű, hogy nem csak az ő témáik között szerepel a gyűlölet, harag. Ezek is emberi érzelmek és szerintem ha ezekről nem esze "szó" a számokban, akkor nem is lenne teljes a paletta. Szóval erről ennyit. Szerintem Thommz vagy elfogult vagy csak nem akar tudomást venni arról, hogy a rock zene műfaján belül is vannak sokkal kevésbé nagyra értékellhető előadók is.
  8. Steve23

    Nagy HANGKÁRTYA topic

    Sziasztok! Új hangkártyát szeretnék venni, mit ajánlanátok kb 10 000-ig max? Creative Audigy SE 7.1 erről hallottam hogy elég jó. Szeretném ha a gitárom jól szólna rajta, de többet nem is nagyon szeretnék rákölteni. A jelenlegi fika integrált ALC889A pedig csak monoban, akárhogy és akármit csinálok. A legújabb driver van az alaplapi cd-n is. Meg rekerestem és más forumokon is hasonló problémák jelentkeztek ennél a hangkártyánál, nekem a hócipőm tele van már ezzel, hogy csak a bal oldala szól a hangfalnak, ha a gitárt kötöm rá. Légyszi írjatok, hogy szerintetek milyen hangkártyát érné meg venni.
  9. Én úgy tudom, hogy a RAM méretének a másfél-kétszeresére célszerű állítani a lapozófájlt. Most nekem is 2 giga RAM-om van és én 3 gigára állítottam. Azért célszerű mindkét értéket ugyanarra állítani, mert akkor a windows betöltésekor létre lesz hozva a lapozófájl és nem lesz töredezett ahogy Dadus is írta. Én úgy szoktam, hogy mikor felteszem frissen a windows-t, először futtatok egy töredezettségmentesítőt, utána pedig beállítom a két értéket ugyanarra. Aztán újraindítás. Ahogy Páter Noszter is írta célszerű külön meghajtóra, de ha nem akarod külön vinyóra, vagy csak nincs, akkor szerintem úgy célszerű megcsinálni, ahogy én írtam.
  10. Most raktam fel, szerintem ha jónak kellene lennie. Ha meg mégis az a gond, akkor alapba rossz(ak) a driver(ek). Tehát újabb kellene. Meg mostmár rosszul vagyok az windows telepítéstől. Így 3 nap alatt kétszer feltenni, ez valami rettenet. A mitől undorodom a legjobban 20-as toplistámban tuti benne lenne az oprendszer újratevése. De ha tudnám, hogy azzal megoldom, akkor megtenném, de szerintem nem azzal van gond. Köszönöm szépen hogy próbáltál segíteni! Szia!
  11. Szia! Unisntalláltam mindkettőt, újraindítottam. Feltelepítettem a Microsoft blabla drivert, újraindítottam, feltettem a Realtek blabla drivert, újraindítottam és még mindig csak a bal oldal szól.
  12. Steve23

    Előadók

    Yngwie Johann Malmsteen
  13. Steve23

    Mennyi a nemalvási rekordod?

    Gimiben mikor voltak a szerenádok, akkor egész héten Pécsen voltam (bejáró vagyok) és mindig máshol aludtam, vagy voltam éppen ébren. Szerdán reggel 6-kor keltem, csütörtök éjjel a szerenád után mentünk bulizni. Végig fentvoltam, aztán reggel suli volt, utána megint szerenád és éjjel végig fent akartam lenni, hogy ébren maradjak 72 órát, de végül nem jött össze. Mindenki becsicskult és akkor már egyedül nem sikerült fennmaradni. Mivel a többiek hazamentek, én Pécsen mászkáltam éjjel, még éjjelente elég hideg volt és egy idő után a nem megfelelő öltözközéknek köszönhetően annyira fáztam, hogy telefonálgatni kezdtem, kinél alhatnék. Egyik haverom felvette és mondta hogy mehetek hozzá. Még akkor sem akartam aludni, úgyhogy leültem nála egy fotelba és egy a falon lógó érmét bámultam, amin csillogot az utcai lámpa fénye. Ez olyan hajnal 3-kor volt, tehát kb 45 órán keresztül voltam ébren. Kicsit olyan érzés volt már így is, mintha ittam volna, az érzékeim tompultak. Haverom kérdezte, hogy akarok-e aludni, de mondtam hogy kösz nem. Reggel szól, hogy kellene iskolába menni. Kérdeztem mi történt. Azt mondta, hogy miután megkérdezett, azután kb 2 perccel felkeltem és lefeküdtem aludni. Én erre nem emlékszem, ennek fényében nem tudom elképzelni, hogy valaki 150 órát legyen ébren. Persze ez is gyakorlás kérdése, de amennyire én tudom, alváshiányban előbb lehet meghalni, mint éhen.
  14. Steve23

    Bundás kenyér

    Megsózva hideg tejecskével.
  15. Steve23

    Előadók

    Derek Sherinian
  16. Rendben meglesz, de csak holnap. Most szunya mert holnap 6-kor csörög a telefon. Köszönöm szépen az erőfeszítéseidet. Remélem holnap mikor ezt megcsinálom, utána menni fog sztereóban ahogy illik. Jó éjt! Szia!
  17. Azt hiszem megvan, csak én bus drivert kerestem. High Definition Audio Driver Package - KB888111, emellé a méretet nem is írja ki a listában. A másik amit meg újraraktam és előtte leszedtem, az Realtek High Definition Audio Driver 48.24 megával. Ezt szedtem le és tettem új, meg elvileg akkor a másikat is, csak azt uninstall nélkül.
  18. Igen azt, se a programok telepítése és törlésénél, se a program files mappában nem volt ilyen. Csak a realtek control panelt tudtam leszedni.
  19. Hogy lehet a másikat leszedni? Mert tényleg úgy lenne a legpraktikusabb, ha azt leszedném, de nem találtam. Meg ez már holnapra marad. De jó volna tudni, meg tényleg nem találtam meg így.
  20. Rendben köszi, vacsi után megcsinálom. Ilyet konkrétan nem találtam a programok listája között és c-n a program files mappában sem, úgyhogy nem tudtam uninstallálni. Ezért fogtam és realtekhez a drivert szedtem le, újraindítottam. Visszatettem és újraindítottam, aztán feltettem a Microsoft UAA Bus driver for High Definition Audio drivert és újraindítottam, még mindig csak a bal oldal szól. Szerintem így is elvileg újra kellett mindent raknia, tehát ha ezen múlik akkor jónak kellene lennie.
  21. Most a gitártól függetlenül gondoltam, hogy a hangfal és a fejhallgató is csak jobb oldalt szól, winamppal próbáltam és úgy szólt csak a jobb oldala, a gitár meg egyáltalán nem szólt, mert az a bal oldalon szólt volna, tehát szerintem valami nincs jól bekötve. Amit furcsállok, hogy a hangok és audioeszközöknél a vezérlőpulton a felvételnél minden szürke, mintha nem lenne hangkártya, vagy csak nem lenne telepítve, tehát semmit nem tudok ott állítani. A realtek control panelen meg ugyanez a helyzet a felvételnél, semmi állítási lehetőség. Az egyetlen amire reagál, ha a lejátszásnál a rear pink in-t állítom, ott a hangerőt is engedi, meg azt is, hogy erősebb mikrofonjelet vegyen fel, az ilyen speciális állítási lehetőségként van. De szerintem valahol itt lehet a hiba. A másik gépnél addig szólt csak az egyik fele, mikor a felvételnél beállítottam a mikrofont, hogy az vegye a jelet. Utána azt úgy oldottam meg, hogy a lejátszásnál beállítottam, hogy lehessen látni a mikrofon tulajdonságait és ott is kiválasztottam, mint jelvevő eszközt. Ezután ment rendesen. Tehát szerintem az lehet a gond, hogy a felvételnél és a lejátszásnál is ki kellene választani. De az vezérlőpultos beállítási lehetpségeknél ugye szürke és nem lehet állítani, a realtek programban pedig csak a némítást lehet bepipálni, aminek sok hasznát nem veszem. A realteknél viszont van egy olyan ott, hogy sztereó felvevő, ami szintén nem kínál semmilyen állítási lehetőséget. Ez lehet driverhiba? Mert elvileg leszedtem valami újabb drivert és fel is tettem, de semmi jelét nem láttam annak, hogy történt volna valami. Még a verziószámot sem tudom megnézni, se telepítés előtt, se telepítés után a programban. Csak a telepítés közben írta ki. Szóval érdekes, de leginkább már hócipőm tele van, hogy miért kell mindennel ennyit szenvedni.
  22. Érdekes. Szó szerint írom, ami a realtek kezelőben van. "Előlapi jack-aljzat érzékelés letiltása." Ezt már én is megtaláltam a könyvben, de én ezt úgy értelmeztem, hogyha bepipálom, akkor nem fogja érzékelni, ha rákötök valamit. Kipróbáltam így, most fel is ismerte. De itt is csak a bal oldal szól gitárral, mikrofonnal pedig sztereó ez is. Viszont itt a fejhallgató és a hangfal is csak az egyik szól, ennél a jobb oldali. Szóval valami nem kóser. Köszi az eddigi segítséget! Várom a további ötleteket ha van még.
  23. Jaaa igen. Megnéztem és a nagy jacken van egy fekete csík, a kicsin pedig két fekete. Köszönöm az ötletet. Valamiért nem megy. Megpróbáltam így rákötni és semmi. Se a mikrofon nem megy, se a fejhallgató nem szólal meg. Mondjuk nem értem, hogy miért a speakert írtad, hogy kössem a line-ra, szerintem oda a line kellene. Vagy lehet hogy a tervezők szerint az túlságosan kézenfekvő lenne. Az vajon lehet, hogy amíg nincs minden jól bekötve, addig semmi nem megy a ezek közül? A kábelnek tutira semmi baja, úgy vigyázok rá mint a hímestojásra, vagyis nem kell rá vigyázni. Ott van a gépem az asztalon, a kábel mögötte és kész. Takarításkor kell átmozgatni a dolgokat, de tudom milyen érzékenyek ezek a kábelek és ennek megfelelőlen is használom. Biztos hogy nincs száltörés, átmozgatni pedig már próbáltam. Szóval a macska rúgja meg, valaki nagyon nem akarja, hogy gitározzak így. Pedig tegnap mikor idegesítő mono változatban kipróbáltam, hallottam hogy vagy 3 és félszer jobban szól, mint a régi intergrált kártyámmal. Egyébként a Regcleaner még mindig nem megy. De az nem is számít, mert közben mondta egyik haverom, hogy a futtatásnál ha beírom, hogy msconfig, akkor ott is ki lehet szedni ami nem kell. Szóval ez így is jó nekem, csak fura, hogy nem csinál semmit, ha elindítom. De mindegy tényleg.
×
×
  • Create New...