Jump to content
PirateClub.hu

Élő hangszeres vs. elektronikus zene


Daniel
 Share


Recommended Posts

  • Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ha lehetne egy kérésem azok, akik ismerik a Pink Floyd-ot esetleg a billentyűsét, akkor szánjanak pár percet az emlékére, ugyanis tegnap 65 évesen elhúnyt :S Aki nem ismeri, annak sem késő, nem veszít vele semmit, hogyha meghallgatja néhány számát a Pink Floyd-ban, sőt még nyer is és azt hiszem ennyit megérdemel a világ egyik legnagyobb zenész alakja.

 

http://www.youtube.com/watch?v=5wa1glyZYXs

Link to comment
Share on other sites

A disco egy új műfaj, ha nem vettétek volna észre, kb 200 évenként születik új műfaj és általában veszi át a legnagyobb műfajt. Ahogy a rock felváltottta azokat a régi lassú (keringők [esetleg régebbről mozart és társai]), úgy fogja felváltani a disco a rockot. Vagy nagy utat tör a dnb (vagy az elektronikus változata ami rock+disco [pl prodigy]) Hogy miért? Mert az ember a változatosságok miatt (is) él, kergeti álmait. Nem azt mondom hogy eltűnik a rock, csak háttérbe szorul. Úgyanúgy ma is vannak akik több száz éves zenéket hallgatnak. Majd a disco-t is felváltja valami, de még az odébb van :)

Persze az is lehetséges hogy marad a rock és disco.

DE MINEK EZEN VITATKOZNI ?!?!

Link to comment
Share on other sites

A rock sem túl régi, kb fél évszázada van rock n roll, és azóta folyamatosan újult, és szerteágazott.Mára már egy csomó alműfaj tartozik hozzá.

Azt nem hiszem hogy a disco felváltaná a rockot :D egyáltalán mit értesz felváltás alatt?

A műfajok nem tűnnek el csak újulnak, egybeolvadnak másik műfajokkal, és így születnek újak.De attól még mindig fel lehet fedezni ezekben a műfajokban a jellemzőket, amik arra a műfajra utalnak amiből lett.

A Mozart féle zenék sem tűntek el, csak (gondolom én) te nem hallgatsz komolyzenét.Pedig komolyzene még mindig van, sőt Mozartot is szoktak játszani a zenekarok, ebben biztos vagyok.

A népzenék sem tűntek el, ott vannak pl a folkmetalban.

Link to comment
Share on other sites

Ahogy mondod b4m ;)

Másrészt ez hülyeség, hogy a rock-ot felváltja a disco... Talán majd soha, ha megnézed, akkor már volt egy ún diszkó korszak és a rock nem tünt el, sőt egyre erősebb. Más kérdés, hogy azóta sok más stílus is teremtődött, amiket nem minden esetben lehet nagy eresztésnek nevezni, persze többek között idesorolható a disco-metal vagy mi a Rammstein-nél vagy az idétlen nu-metal bandák, vagy akár a pop-os punk-ok. De mint már azt olyan sokan megírták, a Rock örök és halhatatlan... Ez van.

 

A Rock Richard Wright nevében is tovább él!

 

Shine On Rick!!!!

 

Ja, és hajrá Fc Bayern München :D

Link to comment
Share on other sites

Ez például egy felesleges HSZ volt. :D ha No comment, akkor miért írsz kommentet?

 

Annyit még hozzáfűznék, hogy a rock nem szorult a háttérbe, vannak akik hallgatják vannak akik nem.Ha arra gondolsz, hogy melyik a divat, akkor kérlekszépen a disco is már rég a háttérbe van szorítva az imó által :D De már azelőtt is Mo-n háttérbe volt még szorítva a rap által.

De nincs itt semmiféle háttérbeszorítás, szerintem a rap, rock, disco műfajt hallgatók kb ugyanolyan arányban vannak elosztva.És akkor még ott van a többi műfaj is... nem is kevés.

Link to comment
Share on other sites

Ha azt nézzük, akkor a rock-ot nem is igazán tudták elnyomni, olyan mintha 2 sík lenne egymással párhuzamosan, az egyiken a rock megy, mióta megszületett, a másik pedig ingadozik, mikor milyen új stílusok jönnek be, amik csak egymást zavarják, eltüntetik, stb... de nincs olyan stílus, ami kicsit is veszélyeztetné a rock jövőjét.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...