Niet Posted Július 5, 2007 Share Posted Július 5, 2007 Gondoltam érdekes lehetne egy téma is, ahol mindenki saját verseket és prózai alkotásokat tárhatna a többiek elé - s remélem, hogy ezzel a próbálkozással sokak alkotói kedve éled majd fel, sokan tesznek be majd műveket és mindezek kapcsán talán egy hosszas beszélgetés is kezdetét veheti majd Ez nem egy rapszövegekkel vagy elszórakozott spontán sorokkal foglalkozó részleg, hanem tényleg kérném, hogy az alkotások feleljenek majd meg a verstani elvárásoknak vagy -adott esetben - akár a próza törvényszerűségeinek (már amennyiben lelkes amatőröktől mindez lehetséges ) (mindezt természetesen nem 'konkurenciának' szántam a freestyle témával szemben, hiszen a műfaji kritériumok tekintetében rendkívül erős az eltérés - és nem is összevethető: teljesen más - a maga nemében teljes - értéket képvisel mindkét műfaj) akkor kezdeném Ittlét-fátyol Néha a kar, mely széttárul - roppan, Eltűnik kicsiny, ittlét-csatározásokban. Néha a nyíl - önszívemhez járul, Érzem az ábránd - szolgál csak valóságul. Tükrömben - ezer végzetem láttam Elvesztem - eljövendő jövőkben, múló éjszakákban Végigfut rajtam ezernyi sorsnak fonala; Múlandó ének vesztett szívének - cáfolata. Ha láttad, természeted túlér - a perc-hiten, Ha láttad, megnyílni magad - végtelen ihleten. Ha tudod, hogy tested nem pusztán zárka, Megérted, mi lett e néhány sor mélyébe zárva. 2006. 09. 26. Nézőpontok II. - Jel(l/z)em csend Csend - Egyetlen út Élet - Feszít hiút Szemem - Lecsuktam rég Nem kell - 'Nem mondom még' Napom - Kegyetlen árva Remény - Szívekbe zárva Élet - Furcsa futam Nem kell - 'Nem igazam'. Minden - Külön érvény Önnön - Kis küszöbén Érv Közöny - Csend Özön Média Báj - Kő Kövön! *** Nem marad - Akarom Mindig kint - Bájolom Eljátszott jelmezek Elfeledett én-hegyek Eladok - Megkapok Rabolok - Maradok Hatnak az érzékek Informatív értékek Jajgató ajkakon Száguldó cirkuszok Itt vagy ott, én vagyok Szaladó "jaj de jók", Felette - alatta Szalad az Álarcka Megmondom igazam Ebben vagy abban van Kac-kac-kac-kac (Fentről) Majd marad a csend (bentről) *** Elvonult, meghalt a vágyunk, mely tör az igaz felé. A nagy sokaság a tényszerűség előtt némán - már-már bambán- állva, objektív cédává tette az életet. Ugyan már, ez lenne az egyetlen út? Szép az a játék, melyben mindenki megtaláhatja saját osztályrészét. 2006.okt. És végül egy régi vers: Vakság Harci láz, Csatavágy, Mészárlás, Hentesbárd. Vérkönnyek, Vérözön, Vér csöpög - A közönyön Múlt béli Nagy nevek, Erős kéz Vezetett. Hulltak Az emberek, Az ember Csak nevetett. Új erőt Festenek, Lemészárolt Nemzetek? Közöny Kiáltás: - Dicső tett Emberek! Mi vagyunk, A nagyok! Mi vagyunk, A jók! Mi vagyunk A nagyok! A legnagyobb Hódítók! Mi vagyunk A béke! Az igazság Kérge! Az elhullott Nemzet - Csak a romlás Férge! -Vakok voltunk, S vakok leszünk. Vakság hirdeti A mi nevünk. Ez nem csak a múlt - A jelen képe. Ébredj fel ember, Ébredj végre. Ez nem csak a múlt, S nem csak a jövő. Sajnos lesz mindig, Sok hitszegő?. 2003. Máj 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Me$$iáS Posted Július 5, 2007 Share Posted Július 5, 2007 amint látom nem sok költö van a pirátén de azért szép volt amit irtál Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niet Posted Július 5, 2007 Author Share Posted Július 5, 2007 hát igen nekem is úgy tűnik Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggress Posted Július 5, 2007 Share Posted Július 5, 2007 Lassek-Élet 1. ...gaztett a világ,az lett az imád mi régen volt,egy képet folt torzít!A fény,jó így a tény, hogy egyetlen kegyetlen társad a remény?... 2. ...sok-sok rágalom,folytonos szánalom, de még életben,mert én értettem, Hogy a vég,már rég kiégett csóvája suttogja ujjongva: talán más jól járna... 3. Talán más tollában mást rejt a tinta, mint a hinta,egyszer fönn s lenn Megdöbben,mint megdörrenő ágyúnál a sereg,utolsó mondat: Isten veled!... 4. mozog az árnyék,ez csak én, a rém vagyok!Mit hagyok?Mit kértek tőlem? Onnan jöttem ahonnan ti,de mondani kár Fáj a valóság,egy életig tartó adósság... 5. ...ennyi ember,szólni nem mer, csak néha,mankók nélkül a béna! Hisz' előttük a létra,olyan szép, de ez az élet,ez: folttal tarkított kép... csak egy kép... 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niet Posted Július 5, 2007 Author Share Posted Július 5, 2007 Eleinte nehezen éreztem rá a rímképletre, a rímekre és a vers dinamikájára, de többszöri olvasást követően sikerült. Érdekes kis versszakok bár a címben a Lassek nem tudom mit takar (szerző? alkotói név? vmi más?) Mindegy. Jó volt olvasni és ez a lényeg! Köszönjük! Ha a Lassek nem valaki másra utal, akkor azt mondom neked: Van értelme folytatni! Kicsit olyan volt egyébként, mintha az aláírásod lett volna a záróversszak (bár ez utóbbi kicsit gyengébb lett), mégis azt az érzést keltette, hogy tovább érlelve abból az alapgondolatból folytatható lenne a vers ( a verstöredékek) (Több versszakra tagoltan, tartalmilag jobban kibontva talán egy részleges vagy teljes morális megoldást is jelenthetne a versbe foglalt morális ellentmondásosságra) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anry Posted Július 5, 2007 Share Posted Július 5, 2007 Bánatomban írtam 2005. szeptemberében. A szívem megszakadt amikor,megláttalak vele, A szemem forró könnyekkel lett tele. A dobogást a torkomban éreztem, És a könyörtelen fájdalmat most már megértettem. Tudtam, hogy akkor már nem szerettél, De egy örök szenvedést szereztél. A testem égett, Én csak szótlanul néztelek téged. Fáztam és csak bámultam, Hirtelen meghalni akartam. Az érzés átrázott teljesen, Napokig a szerelmet kerestem. De egy torzszülött embert ki tudna szeretni? Talán jobb a szégyentől elégni? Engem mindenki bánt, Nincs, aki szeressen, Engem most már soha többé senki ne keressen! itt pedig elgondolkoztam, hogy valójában mi is az a szó, amit olysokan kimondanak 2006 januárjában. Furcsa a Szerelem Hogy milyen lenni szerelmesnek? Mintha valaki ok nélkül ölne meg. Megbénít, mégis a saját lábadon állsz, Minden pillanatban Kedvesedre vágysz. Furcsán néznek rád az emberek, Téged vajon mi lelhetett? Mint átláthatatlan ködben hajó a vízen, Nem találod magad saját testedben. Küzdhet vajon az akarat ilyen erő ellen? Szép lenne-e még egy holdfényes éjszaka? Segíthet-e csoda egy szerelmes lelken? Vagy vörös rózsáknak csodálatos illata? Ha elmúlik, ha vége lesz? Szerelem nélkül létezhet boldogság? Vajon az ész a szíven úrrá lesz? Vagy az egész egyszerű ostobaság? 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolGuppika Posted Július 5, 2007 Share Posted Július 5, 2007 Sziasztok! Nagyon jók a versek. Tényleg mind szép és igényes. Ha szabad, azért elmonanám, hogy nekem Anry alkotása tetszett a legjobban, a Furcsa szerelem. Az annyira őszinte! Nagyon szép. Én is szoktam verseket írni. Elég sok van, de azt hiszem, most 2 is bőven sok lesz. Szánalom Szabad szólni, szabad magam visszafogni. Szabad menekülni, vagy tovább tétlen ülni. Küzdhetek, ha akarok, de nem bírja már a karom. Nem tuom tovább tartani, Én nem akarok senkinek ártani! Saját kezemben az életem. Összetörném. De miért tegyem? Sikít hangosan a szegény: Adjak neki csupán egy esélyt. Szorongatom, még bírja a karom. Muszáj,hisz még kínozni akarom. Ez tetszik, ezt élvezem. Hogy ő mit akar? Azt nem kérdezem. Hagyd abba te bolond! Nézd mit tettél! Mindjárt agyonnyomod! Igaz is... a szegény... Hagyom, hadd nyissa ki a szemét. Kelj fel te szerencsétlen! Hogy ez igaz lenne ,azt kétlem. Felejtsd el, ami történt! Nem te voltál, a szíved az. Összetörték. Árnyékvilág Nézd, milyen jó a föld alatt! Ott, ahol arcod soha nem látja Nap! Nézd, milyen kényelmes és vak, hisz a sötétség nem válogat. Mennyi alak és mennyi árny, mind ugyanaz: nem fiú, nem lány. Árnyak között vakon járkálni, s többé nem szeretni, nem utálni. Erre tanít meg az élet, ezt kell mindenáron túlélned! Nézd, milyen jó a föld alatt, ott ahol arcod soha nem látja Nap! Nem vakít el a fény, s nem kell, hogy őszinte légy. Nem kell szeress, nem kell utálj, de ne is nézz rám, ne is láss! Ne szólj hozzám, ne nevess! Tedd azt a fényben, hisz megteheted. Légy vak, s kérlek ne hallj semmit, hisz oly egyszerű árnynak lenni! 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggress Posted Július 5, 2007 Share Posted Július 5, 2007 Eleinte nehezen éreztem rá a rímképletre, a rímekre és a vers dinamikájára, de többszöri olvasást követően sikerült. Érdekes kis versszakok bár a címben a Lassek nem tudom mit takar (szerző? alkotói név? vmi más?) Mindegy. Jó volt olvasni és ez a lényeg! Köszönjük! Ha a Lassek nem valaki másra utal, akkor azt mondom neked: Van értelme folytatni! Kicsit olyan volt egyébként, mintha az aláírásod lett volna a záróversszak (bár ez utóbbi kicsit gyengébb lett), mégis azt az érzést keltette, hogy tovább érlelve abból az alapgondolatból folytatható lenne a vers ( a verstöredékek) (Több versszakra tagoltan, tartalmilag jobban kibontva talán egy részleges vagy teljes morális megoldást is jelenthetne a versbe foglalt morális ellentmondásosságra) Hát én lennék Lassek jaja,de ne gondolj arra,hogy ennek úgy ültem neki,mint egy költő vagy lett volna alapgondolat.Egy nyelvtan órán írtam tavaly valamikor...Egyébként nem írok verseket,de köszi,h tetszésed nyílvánítottad ki valamilyen szinten!Szerintem ez így jó ahogy van,nincs értelme folytatni,hamár egyszer befejeztem,de am írok még be ide Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggress Posted Július 5, 2007 Share Posted Július 5, 2007 Lassek-A vászon 1. ...a palettám színei a fehér s a fekete Éjjel a Holdvilág burjánzó faága életed tisztását torz gazokkal belepte négy ecsetvonás szülte ki világ halála... 2. ...a madár,mely csicsereg...csak figyel egy árny a Napba néz kószán A természet már tudja,neki hidd el: Közeleg az éjjel,söpör végig az utcán... 3. igen ott,hol embernek csak szíve ballagott,él,de mégis haldokol Mindenki saját istene híve, de minduntalan magányban bandokol... 4. ...nézd,hogy nevetek,nézd hogyan sírok Tollcsattogás a réten,a padban egy művészi kép,de én csak írok Egy szép világot,itt benn az agyban... ami az enyém... 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anry Posted Július 5, 2007 Share Posted Július 5, 2007 ohh...minő bók, elpirultam tőle. köszönöm drága Nikol, hogy tetszik a versem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolGuppika Posted Július 5, 2007 Share Posted Július 5, 2007 Nincs mit köszönni. Ezt tényleg őszintén gondoltam. Amúgy tök jó ötlet volt ez a verses topic, csak kár, hogy ilyen kevesen vagyunk. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radian Posted Július 6, 2007 Share Posted Július 6, 2007 A varjak gyermeke Látod! ott nyugszik a nap domb mögött Az a hely ahol szívembe magány költözött Ültem és csak vártam valakire,valamire De nem jött értem oda, senkise Ismét,ismét mint oly sokszor egyedül voltam S nem bíztam másban csak az alkonyban Némán, lopva jött,nem késett el A nappal nem váratta meg az éjjelt Elhagyta az eget mert ez volt a sorsa, Mint az én szerelmemé, lehullott a porba Lehanyatlottak elgyengült sugári S befeketültek tüzes virágai. Gyászolóként terített gyászleplet az égre Holdat és csillagokat takarta el véle Lassú monoton zajjal mosta az eső arcomat S fülembe a szél hozott ismeretlen zajokat Szárnyak verdesése...Ó igen! ezt halottam Egy sereg varjú repült felém rajokban. Egy leszállt rám s én csak ültem Mint lelketlen madárijesztő tűrtem Néma villám tört ki a pillanatból S tette világossá mi eddig sötét volt Nyugodt halk világomból felocsúdtam S rádöbbentem hogy eddig halott voltam A fényár vakított, de megláttalak téged Azt a jól ismert kecses sziluetted Oly közel voltál, hogy szinte éreztelek De mégis oly távol hogy el nem érhettelek Hiába gázoltam a fekete virágok közé Nem láthattam hogy ki is vagy többé Már úgy érzem nem te hanem én távolodtam Én, ki csak változni próbáltam Ruhám megszaggatták a tövises virágok És észre vettem hogy térden állok Sok száznyi vágott szúrt seb, Ezer és egy vérző gondolat Ordítani próbáltam de hang nem jött torkomon Felállni akartam de rózsabilincs lábamon Lángolni felgyújtani az egész átkozott rétet Utánad rohanni s kiáltani:Szeretlek! Együtt újra és újra égni, szeretni akarok. de nem megy, mert a varjak gyermeke vagyok. Tessék itt egy versem hogy többen legyünk. 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggress Posted Július 6, 2007 Share Posted Július 6, 2007 Ezaz ezért az alkotói részlegért megéri ide járni! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niet Posted Július 6, 2007 Author Share Posted Július 6, 2007 Ez a vers nékem egyfajta ars poetica: Az élet hajósa Portyázik a lelkem Az élet kikötőjében, Portyázik, s nem tudja, Mit talál a következő Hajófedélen. Olyan mintha én teremtettem volna E hajókat, Én ácsoltam, s gondoztam Eme élethordozókat. A pillanat is úgy leng itt Ebben az életben, Mint hajó, amit én ácsoltam; De feledésemben, ezt Nem szabad megélnem. Sürgõ-forgó hajómester vagyok, Keresem a foltot, s a hibás talapzatot - Hirdetem, hogy egy vagyok a hajóval, S a hajó a tengerek vizével; De itt élek a hajós fejével, Gondjával s nyûgével. (2006 Aug) Ez is egy régi versem, valamikor 2002-2003 környékéről A Pszichopata Kívánja a vért, A félelmet. Ő a Pszichopata, Kit a gyűlölet Rabul ejtett. Vágyja a halálsikolyt, Szereti érezni, Ahogy más szívébe Félelmet kovácsolt. Szereti érezni, Hogy õ irányít, Hogy más sorsával Épp õ játszik. Mosoly az arcán, Ha rettegnek tőle, Ha emberi csontot Érint a tõre. Ha keze tör és zúz. Érzi és tudja nincsen kiút. Mosoly az arcán, hogy õ az erős, De a múlt fájdalma már megölte õt. Szereti érezni, Ahogy a test megremeg. Vágya és szíve Csak így teljes. Nem keres õ már Válaszokat, Csak csontig hatoló Sikolyokat. (2002-2003 körül) 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niet Posted Július 6, 2007 Author Share Posted Július 6, 2007 A varjak gyermeke [...] Tessék itt egy versem hogy többen legyünk. Azt hiszem ez a vers nem "többen legyünkről" szól, hiszen egy nagyon jó versről beszélünk sugári - virágai (ez a rímpár talán kilóg a versből és talán kevésbé jól sikerült) Nyugodt halk világomból felocsúdtam S rádöbbentem hogy eddig halott voltam Itt a ragrím is kicsit kilóg, talán lehetne rajta igazítani még Mondjuk az ezt követő versszak megbocsáthatóvá teszi ezt a két sort... (iszonyat jól sikeredett a folytatás) (A többi helyen ugyanez nem jelent problémát, szépen megvan oldva és ahol mégis úgy jön ki - nem bomlik fel a vers remek egysége, 'kohéziója') A vers befejezése szintén remekül sikerült.... Összegezve: Jó volt olvasni Ha van még - Ne kímélj minket Arról nem is beszélve, hogy ha mindezt 16 évesen sikerült összehozni: le a kalappal. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALAP Posted Július 6, 2007 Share Posted Július 6, 2007 ...Tükör... Nem élsz ,csak létezel, Tengődsz és vétkezel, Istennek képzeled magad. Mindent mit félsz, Csak árnyéknak vélsz, Már nem érted saját szavad... Elvárod ,hogy értsenek, De önmagad sem értheted, S nem érted az Okot. Aggódnak még érted, De te ezt nem érzed, Félsz hogy már nem is fogod... Többnek hiszed magad, de nem vagy semmi sem, Amit mondassz ,dícsérsz, Bárhogy szólj : nem hiszem. ...Egy pillanat... Mindenki idegen tőlem , S én mindenkinek idegen vagyok, Kihűlt testem körül táncot járnak a bukott angyalok. Csendvan... csak az eső kopog. meg ilyenek 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.Draven Posted Július 6, 2007 Share Posted Július 6, 2007 Egy szomorú versem: A gyermek temetése Nézd hogy fest, hogy e kicsiny test Fekszik a ravatalon Mint könnyű lepke száll a lelke Túl földi utakon Gyászos dallam kezdődik halkan A sötét orgonán Sír egy hang, kong bús harang A templom toronyán Az anya erőt vesz, még egy lépést tesz Újra sírni kezd Még egyszer újra, kezét felé nyújtja S hitet veszt Erről ki tehet, mond hogy lehet, Csak fekszik a ravatalon Lelke már, nézdd messze jár Túl a földi utakon A néma templom, csendje mindent elnyom Elmúlt egy élet Koporsón a gyászvirág, te őrült világ A te vétked! Zokog az apa, nincs vigasza Fia élettelen A bánat nagy, örök nyomot hagy Érző lelkeken Megjegyzem hogy van még egy verses topic, amit ajánlok minden humán beállítottságú tag figyelmébe: kedvenc vers, idézet: http://www.pirateclub.hu/index.php?s=&showtopic=52597&view=findpost&p=347807 Remélem nem haragszol Nietzsche a reklámért 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niet Posted Július 6, 2007 Author Share Posted Július 6, 2007 dehogyis örülünk neki Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radian Posted Július 7, 2007 Share Posted Július 7, 2007 A Kárhozott elégiája Csend, csak a csend ül lelkemen Üresség végtelen mocskában süllyedek Egyedül,holtan a mocsárban Elmémen tudattalan homály van Ki vagyok? S ki vagy te nekem? Nem tudom, rég halott a lelkem. Látlak,érezlek itt vagy velem Bár már rég elhagytál kedvesem Ó halál elragadtad tőlem őt Az egyetlen percig szeretett nőt Szeméből a láng kihunyt örökre S teste lezuhant a márvány kövekre De egy pillanatot adott nekem Amíg éltető vérét magamhoz vettem Egyszerre öleltem s öltem meg Mit tettem, az förtelmes! Ember lettem egy szemhunyásig Bár tudtam bennem a halál tüze virágzik. Éltem én,valaha,valamikor Gyönyörű s szép idő volt Tarka muskátlikkal teli kert Hol szívem csókolt és ölelt Más szemében láttam boldogságom De ez mind elveszett,jött a halálom Kertbe belépett egy sötét idegen Halált hozott kézfogása hidegen Elvette tőlem életem s örömem S amit adott: halhatatlan gyötrelem Éjszaka csak a végtelen éjszaka S lelkem örökké körbefogja az éj szava. Vérivó gyilkos lett belőlem Csak életet vehetem el tőled Mit tettem? Mit tettem én Istenem? Hogy a halhatatlanság lett bilincsem létemnek csak egyvalami vethet véget A nap,mely fölkel és eléget. 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bloodsucker Posted Szeptember 6, 2007 Share Posted Szeptember 6, 2007 Éjszaka van... már megint ottvagyok ahol újabban minden este... egy kis erdei tisztás ahonnan mindig látszik a hold mosolygós arca... kezemben papír és ceruza megint rajzoltam... gondolkodtam írogattam... fáradt vagyok túl fáradt ahoz hogy felfogjam miért is gyújtom meg... minden rajzomat sok sok órányi alakítgatás, csinosítgatás után... haza indulok, szokásos... gyaloglásközbenˇrámtörnek a gondolatok... választalan kérdések... érdekelnek a miértek, néha azon elmélkedem mit miért teszem a bal lábam miért a yobb után teszem... gondolkodom a miérteken... álmos fáradt reggeleken... hazaértem, öltözöm, még mindig kavarognak a gondolatok... csipog az ébresztő iskola van, indulhatok... a buszmegállóban ismerős arcok... furcsálják az arcomon huncutul kavargó oly sok indulatot furcsálom hát énis...elbambulok... megjött a busz, 2 megálló már le is szálok úgydöntöttem inkább sétálok furcsállnak az ismerős arcok... furcsállom hát énis tovább ballagok... magamban még mindig, újra s újra, gondolatok gondolatok... néha rájuk is szólok: én fejemben miért vonaglotok... de maradnak, nem hagynak, maradjatok akkor de csak csendesen, talán hasznotokat veszem gondolatok... 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zolkir Posted Szeptember 6, 2007 Share Posted Szeptember 6, 2007 Gyermekedre is gondolj Azt hiszed már mindent tudsz, pedig egész nap csak a pénz után futsz. Kísértenek vágyaid, űznek, hajtanak, míg végül az anyagban Bennragadsz! Halmozol sok pénzhegyet s úgy hiszed, csak a pénzedért kapsz Igaz Szeretetet. Közben hanyagolod Gyermekeidet úgy gondolod pénzeddel megveheted Szeretetüket. Gyermeked kér, de nem érsz rá!, hogy drága idődből Rá is áldozzál! Ölelne karja, csókolna ajka ó, ha téged végre megkaphatna, Szeretetével ingyen elhalmozna. Nem kéri Ő a drága javakat, azt várja Tőled, hogy magadból adj. Csak érezni szeretné Ő, hogy fontos neked! mikor kis kezét kezedbe fogod, s közben meghallgatod. Álmokat sző s nevet nagyot, mert érzi, hogy Egyek vagytok! S mert érzi szereteted, láthatod, amint szeme felragyog, többet ér majd az neked, mint... minden vagyonod! Így lesz neked Boldog, Szeretet Otthonod! Nagyon örömmel olvastam az előttem "szólókat". Köszönet ezért a topicért,a betűbe vésett életérzésekért. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zolkir Posted Szeptember 6, 2007 Share Posted Szeptember 6, 2007 Gyermek áldás Csodálatos pillanat mikor megtudod, egy kis lélek titeket is Kiválasztott. Csak rajtad áll barátom, hogy e csoda megis Maradjon. Csak rajtad áll, hogy adsz neki Boldog Szerető Családot, vagy egy életen át Lelkét Börtönbe Bezárod! Válaszd Őt s meglátod, mily nagy dologra képes Szeretet Otthonod s Családod. Válaszd a kis jövevényt, aki belőled Lett, s benned Él! Döntésed után élvezheted, ahogy áldott Állapotból Gyermek Lett! Gyermek Lett, s dédelgetheted Szeretetben Szeretetre Nevelheted Hogy hogyan nevelted, megláthatod ha felnő mert Szeretetednek Tükörképe lesz Ő! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bkati Posted Szeptember 19, 2007 Share Posted Szeptember 19, 2007 ...egyedül vagyok a csendeben, egyedül vagyok a kertben, egyedül vagyok, nélküled nincs élet egyedül én élek-halok érted. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
qrta14 Posted Szeptember 20, 2007 Share Posted Szeptember 20, 2007 sok tehetséges költő van pirateclub-on Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
srow Posted Szeptember 20, 2007 Share Posted Szeptember 20, 2007 srow - csak úgy Egy név melyet milliók zengettek Egy hit melyet ezrek követtek Egy nép mely sorsát kivívta Egy nép mely most nagyon megszívta Egy nép ki együtt mozdul Egy nép kikre harang kondul Egy nép vagy csőcselék Egy nép, aki csak annyit mondd: ELÉG! Együtt mozdul apraja nagyja Hisz még a gyermek és apja, anyja Hiszi, hogy a nép térde tud állni Teszi és a füst, nem fogja bezárni Talpra állítani a népet csak együtt megy De ez olyan nehéz, mint egy hegy A sorsot újra a kézbe venni A népet újra a hitére tenni Ha ez mind-mind sikerül Akkor a nép majd újra örül Teszi, mit kell éjjel nappal És nem lop semmit sem egy kalappal Majd ha újra itt terem a baj Minden úgy csúszik mint a vaj És a nép majd együtt mozdul És minden rosszat lerombol Szívében a szeretet e föld iránt nő És úgy harcol érte, mint ez lenne a hőn áhított nő Megvédi testével, lelkével e nemes talajt De a sok őrült miatt ez egyre csak halaszt Egyszer visszaérkezünk jelenlegi helyzethez Hogy a földet egyedül kell megvédened Egyébként elveszik mindened tőled Még azt is akit szeretsz, őt főleg Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg82 Posted Szeptember 21, 2007 Share Posted Szeptember 21, 2007 Már többször megfogadtam, h nem írok több verset...pl azért mert nincs számára "hallgatóközönség". Ez a vers...úgy kijött a múltkor belőlem...na meg rájátszott egy újabb csalódás is. 07.08.20. Beteg vagyok… Beteg vagyok, beteg a lelkem. Szenvedek, nem szeretnek engem. 25 éves vagyok, s ugyanúgy egyedül, Mint özvegy nő, szerető férje nélkül. Hiányzik már egy kedves lány az életemből, Aki végre felrázna már engem ebből A lelki állapotból, mely tönkretesz engem. Nagyon útálom már egyedül élni az életem. Kell nekem egy lány, aki elfogad teljesen, S nem csak a szégyenlős fiút látja bennem. Nekem nem barátságra van lánnyal szükségem, Hanem hogy igazán s őszintén engem szeressen. Nem kell hogy mindig itt üljön mellettem, Csak az, hogy engem, egyedül engem szeressen. S mikor találok közelit, s neki is magam adom, Ő pedig nem akar mást, csak a barátságom… Na olyankor megy el a kedvem az egész élettől, Megszabadíthatna már valaki a szenvedésemtől: Vagy egy kedves lány, vagy maga a halál, Nem tudom melyik lesz amelyik hamarabb megtalál?! kíváncsi vagyok a véleményetekre itt, vagy PM-ben. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slypeg Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 Itt hagytál didergő fagyban és kínban Ezek után sajnos egyre jobban sírtam Poklok tüzében fellángolt a lelkem Sok szenvedéssel átokkal szemben Végleg elmentél gyáva létedre Eltűnt minden ártatlan vérembe. Miért fáj a kimondott szó nekem Volt idő mikor kettesben velem Leéltem veled az egész életem Odaadtam volna érted két kezem De hiába kértem tőled bármit Ez számodra már nem is számít. Végzet sorsa mostan elérkezett Életem ezentúl megbélyegzett Porrá váló testem többé nem lesz Csak akkor lesz ha kimentesz Múlt vagy jövő mit számít most ez? Ha a halál sorozatban keresztbe tesz. Múló jelenben a háborús ítélet Ha nem vagy nekem ki véd meg? Várj míg eltávozik a múlt jele Idejut az ellenség vad szele Ébren őrzött vak remények élnek Egy a kérdés engem ki ért meg? Ezt előbb írtam pár perccel ezelőtt! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slypeg Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 És most berakom ide az összes eddigi saját versemet és kérek kommentárt hozzá! Vártam a napot, hogy veled éljek Csak tudd meg szeretlek téged Érzem megütött a szerelem ereje Te vagy életem legnagyobb szerelme Fénylő tóban a szívem ízzik érted Ússzunk ebben a tóban együtt kérlek. Szívedhez elért a hozzád küldött szó Most nincs más hátra csak rossz és jó Zizzen a levél a fa tetejébe lágyan Elviselném ezt tettben és vágyban Hozzád bújok dús kebledbe mélyen Elmélyedünk a szerelem fellegében. Tépd ki a szívem ha már úgysem kell neked Ami az utolsó pillanatig csak téged szeret Veled voltam jóban rosszban csakis érted Az emberektől már semmit sem remélek Fájt, hogy itt hagytál és elmentél Rólam másnak csak rosszat mesélnél. Vágyakozva nézek fel az égre Talán valami jót remélve Kedvesem itt hagytál engem Sok csalódással szemben Tévedtem, hogy másra szálltam És sajnos nagyot hibáztam. Félve mondom amit irántad érzek Útra kelnek a vad remények Nem értem miért tetted ezt velem Hogy csak rosszat tegyél nekem Nem vagyok én más csak egy lélek Megtennék bármit hogy ha kéred. Az élet szerelem nélkül olyan mint egy sívár kietlen puszta táj Szerelmünk gyümölcse forrósodik már Szívem ezentúl csak téged vár Kettőnk közt a szerelem örökké száll. Romantikus éj csillagos fellegén Összejövünk csak te meg én Szerelmünk örökké kitart És nem tesz kettőnk közt több vihart Csillogó szemedben a fény Hidd el szívem, hogy szeretlek én. Szemed fénye lángra gyúl Kezem bársonyos testeden elsimul Hajad fodrodzó áramlása Lelkem gyöngéd átadása Szívem adom feléd ne adjuk fel a reményt. Véget ért a küzdelem Túléltem szüntelen Ez lett a végzetem Nem halt meg a reményem Elvesztettem utolsó esélyem. Látom másfelé húz a szíved Sajnos terjednek rólam a hírek. Én nagyon szeretlek De más elrabolta előlem szívedet Elvesztettem ezáltal legnagyobb kincsemet Benned megtaláltam a szerelmet Nem foghatom többet a kezedet. Vérző szívemben a fájdalom A szerelmet mástól várhatom. Együtt lenni veled jóban rosszban Veled lennék akkor is ha baj van A szívem csak neked szántam Tőled az igen szót vártam. Mikor meglátlak téged Jönnek a fények Melyek érted égnek Örökké együtt leszek véled. Hiába vártam arra, hogy hallgass meg kérlek Megtettem volna bármit érted Elárult a vér és a kényszer Az élethez is csak vér kell Fájdalmam már nem ér el téged Csak adj még egy esélyt hogy érezzelek végleg. Elmúlt az érzés de gyakran még feltámad Számomra a szíved szívembe beszállhat Kihűlt irántam érzett szerelmed Hidd el hogy még nagyon szeretlek Minden bánat és eltemetett szó újra éled Engedd hogy ezentúl csak neked éljek. Kitárul előttem az irántad érzett szerelmi láng Kettőnk közé egy harmadik pedig beszállt Küzdhetünk érted ha a szíved már ő érte lángol Pedig nem találnék olyan lányt mint te vagy bárhol. Halkulnak a szavak gerjed a vágy Mi várhat még ezután majd még mi ránk. Elszállt a szerelem ereje Eljött a csábítás ideje Feltörök, mert süllyed a hajóm Hogy ne legyen már semmi bajom Hiányzol és számomra nálad nincs többé hely Ezért veled kapcsolatban váltanom kell. Erdők, rétek, tavak Ritkulnak a szavak És ha kérnéd hogy maradjak Nem tennék mást hallgatnék szavadnak Virág virul kint a réten Veled élnék fent az éjben. Vonzódsz, mint fához a levél Szomorú csak ritkán legyél Éled a népek tengere Támad a győzelem serlege Eldönti életreszóló sorsunkat Nem vagyunk más csupán egy áldozat. Mikor meglátjuk e fényt Várjuk a nagy reményt Fellázad testünk ereje Eljő az ellenség félelme Bátran fellépünk ellene Mintha ellenfelünk veszne. Küzdünk a halálfélelem ellen Túl nagy haderővel szemben Van még remény a csatára Ne vesszünk a halálba Nyerjük meg harcot értünk Különben kifolyik a vérünk. A szerelem Mit is mond nekünk ma a szerelem? Azt, hogy csak te kellesz nekem Mert te vagy az egyetlenem A szerelmünket nem feledem Mikor megláttalak megcsillant a fény Beléd szerettem ez a mostani tény. Ábrándozva szívünk lobban a tűz Az élet ezentúl mindet gondot elűz. Várom, hogy csak ölelhesselek végleg Elveszlek feleségül csakis téged. Szellő lobban házam táján Utolért a bűvös ármány. Nagyra vágyott boldogító érvelés Ha rossz a választás egy tévedés Nincs benne vétkezés csak szenvedély vagy szerencsés lesz vagy eleszmél Fájó kín a csalódás és megcsalás Nem marad más csak az elhagyás. Mikor felhevülésből jön az elernyedés Másik fél számára a szemfényvesztés Elborulnak a vonzódási álmok Következnek a csalódások Mindkét fél követhet el mindig hibát Kérdezik maguktól a szerelem miért engem bánt. Sebaj, ha csajoknál nem vagyok menő spájszeros fokozat Eszembe jut sűrűn rengeteg hasznos új gondolat A szerelem rezzenéstelenül nélkülünk nem válogat Lehet, hogy te leszel a következő váratlan áldozat. Várhatok rád éjjel és várhatok rád nappal Eltelnek a napjaink sok kínnal és bajjal Végzeted elérhet lassan és nagyon gyorsan Azt rosszul érzed magad a pokolban. Ha utolért a fránya sanyarú sorsú ítélet Az életem így is olyan, mint a kísértet Mivel kitépted belőlem az izzó vasat Elérvülnek ezután a kimúló szavak. Többé nem jelentek számodra mást Csak csupán egy nagy csalódást Mikor megválasztottál engem Még kívántad nagyon a testem. Kimondom feléd ezt végleges fontos szót Felejtsük el azt mi köttönk közt ami volt Felbontom a veled kialakított kapcsolatot amit nekünk ez a szörnyű sors adott. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gazsilada Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 hát inkább tanulnám ezt mint Csokonait Szerintem jó lett nagyon Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slypeg Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 Kösz szépen:) Még lesz jó pár darab 1 4 versszakos vers kb. 10-15perc számomra:) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts