Jump to content
PirateClub.hu

A kólaivás árt a spermának!


hankock
 Share

Recommended Posts

Azok a férfiak, akik naponta megisznak legalább egy liter kólát, lerontják spermájuk minőségét. Legalább is egy dán tanulmány szerint.

 

A kóla ivók átlagosan 30 százalékkal kevesebb ivarsejtet tartalmazó ondót termelnek, mint azok, akik nem isznak ilyen üdítőt. Bár a WHO, az egészségügyi világszervezet irányelvei szerint az ilyen esetek zömét is még egészségesnek kell tekinteni, az alacsonyabb sejtszám növeli a terméketlenség kockázatát.

 

A kutatók szerint a kóla koffein tartalma nem lehet magyarázat, mert a kávénak nincs ilyen hatása, pedig abban több a koffein.

 

Dr. Tina Kold Jensen, aki a kutatást vezette a koppenhágai Rigshospitalet kórházban, úgy véli, nem is a kóla a lényeg, hanem az életmód. "Fontos megjegyezni, hogy azok a férfiak, akik sok kólát isznak, sok más szempontból is különböznek a többiektől." Például több gyorskaját esznek és kevesebb gyümölcsöt meg zöldséget.

 

A felmérés készítésekor 2500 fiatal férfit vizsgáltak meg. Átlagosan 50 millió spermium volt az ondójuk egy-egy milliliterében, míg a megrögzött kólázóknak csak 35 millió.

 

Azt nem tudták megállapítani, milyen arányban felelős maga a kóla a sperma minőségének a romlásáért és milyen mértékben az életmód.

 

aquila.la
Link to comment
Share on other sites

Hát ja. Fekete lötty... Mi a fenének az??? Én nem iszom már egy jó ideje, leszoktam róla, de nem is bánom!!!

Módosította Jaire
Káromkodást mellőzd! (Jaire)
Link to comment
Share on other sites

Holnap meg már arrról írnak, hogy aki napi 1kg kenyeret megeszik akkor szintén romlik az esélye hogy gyereke legyen <_< . Káros valóban a kóla, mint minden más amit eszünk. Már egy banán vagy épp ananász elfogasztása is több kárt okoz mint használ a sok sejtgyorsító szer miatt. Amit magamnak termelek az 99,9% ig jó :) Ásványvíznél is csak az jó ami mentes. Viszont azok közül is meg kell gondolni melyiket jó meginni. Én rendszeres kóla ivó vagyok, de melette sok gyümölcsöt is fogyasztok...stb. Gyorskajákat ritkán. Inkább a gyomorban okoz több gondot a kóla.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 2 months later...

Én nagyon ritkán iszok kólát.Szinte csak koktélokban.Azért szerintem ez kicsit túlzás amit csinálnak.A fene sem tudja hogy egyes ételekkel és italokkal mit viszel be magadnak.Egészségesen már nagyon nehéz táplálkozni.Amit a boltban veszel és egészséges abban nincs kalória és vitaminok amik kellenek a szervezetnek.Én ismerek egy 93 éves pásztort aki reggel pálinkával indít ,szalonnát és kolbászt eszik és sok bort iszik.Szóval nem csak az étrend rombolhatja a szervezete hanem a stressz és a rohanás is.Én kisvárosi gyerek vagyok és az erdő volt a játszóterem.Rengeteg gyümölcsöt ettem a fákról permetszer nélkül és még mindig élek.Ami a legjobban roncsolja az embert az a folyamatos stressz.Ez ráhat minden dologra a spermákat is beleértve.Fél éve költöztem Pestre és örülök hogy elkerülök onnét.

Szóval ha valami történik ne csak egy bizonyos céget(italt)hibáztassatok.Lehet hogy annál mélyebben van a hiba.

 

Wutang82:Gratulálok a kislányhoz.

Link to comment
Share on other sites

aquila.la

 

Ez az egész egy nagy baromság!

Aki ezt elhiszi az még hülyébb mint aki kitalálta!

 

Kb: 1975 óta fogyasztom napi rendszerességgel (kb: 2l/nap) eme isteni nedüt. Mindeggy, hogy Pepsi vagy Coca nekem egyre megy, de az utobbi időben a citromos Pepsit iszom!

Szóval a lényeg a lényeg!!!!! Nekem 4 csodálatos gyermekem született úgy, hogy semmilyen károsodást nem szenvedtek a spermáim!!!!!!!!!!

 

Ha netán mégis egy csinos hölgy kételkedne szavaimban akkor szívesen bebizonyítom!

 

Üdv mindenkinek!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Azért én kiváncsi lennék kedves pockos33 a veséidre és az egésszségi állpotodra! ;) Nem kötözködni akarok,de ne haragudj ez a napi 2l kola egyáltalán nem tesz jót a szervezetednek és szerintem nem normális fogyasztás! Rengeteg cukrot fogyasztassz naponta,azthiszem ez a nick név is arulkodik nekem valamiről! Na de mindez nem témához vág!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...