Jump to content
PirateClub.hu

Te egyetértesz-e azzal, hogy minél több helyen betiltják a dohányzást?


Roland18
 Share


Recommended Posts

Mivel a Hírek topicban volt ez hír, hogy be akarják tiltani a dohányzást a buszmegállókban és az aluljárókban, ezért gondoltam, hogy nyitok a témának egy szavazást!

 

Ti egyetértetek e azzal, hogy minél több helyen be kellene tiltani a dohányzást?

 

Ha szavaztok, akkor légyszíves indokoljátok is meg!

 

Én véleményem:

 

Mivel jó magam dohányzom, de nem csak azért, én nem értek vele egyet!

Mert szerintem a dohányosok is ugyanolyan emberek, mint más, ezért ha kúltúrált formában csinálja (nem dobálja szanaszét a csikket, nem füstöl mások arcába, ahol nagyon sok ember van egy térben, akkor nem gyújt rá), szerintem nincs joguk betiltani pl. a buszmegállókban, aluljárókban.

Link to comment
Share on other sites

Véleményem szerint tiltsák be nyugodtan pár helyen... A dohányzás egy rossz szubkultúra már, amivel emberek millióit zsákmányolják ki több oldalról is.

Nem hiszek a világméretű összeesküvés-elméletekben, de ebben a témában egy-két perc alatt egy igen "kacifántosat" lehetne alkotni.

Ellenben a dohányosokkal ettől függetlenül nincs bajom, hisz elvileg demokrácia van... és elvileg mindenki azt csinál amit akar...

Link to comment
Share on other sites

Egyetértek vele, szerintem betilthatnák.

Nem csinálják kulturált formában, legalábbis nagyon kevesen.

1. szemetelnek

2. zavaró amikor valaki ott szívja olyan mellett aki nem cigizik, és ezt észre sem veszik.

 

A szórakozóhelyeken is betilthatnák, mert az ok hogy ő dohányozni akar, de attól még mások egészsége károsodik, nem beszélve a kellemetlen érzésről, illetve amit a ruha bevesz.

Szerintem aki dohányzik és szórakozni megy, az nem azért megy hogy ott cigizzen, hanem hogy szórakozzon, nem hiszem hogy anélkül nem tudnák magukat jól érezni.

Vagy ha már annyira nem bírják ki, akkor legyen olyan hely ahol lehet dohányozni, de akkor csak ott lehessen. Mert erre nagyon nem figyelnek. (ez az én tapasztalatom, de van kivétel is)

 

Buszmegállóról meg annyit, hogy lehet hogy nem fújja más arcába, lehet hogy nem ott szívja ahol a legtöben vannak, de észre sem veszi, de a szél arra fújja az is zavaró,persze nem tehet róla se a dohányos , se a nem dohányos, de akkor mégis ki álljon odébb? A probléma "forráas", vagy a "szenvedője"?

Link to comment
Share on other sites

Én a különösebben nem foglalkozom vele. Csak az én környezetembe legyen rend, előazör azt szeretném elérni. De persze az is fontos, hogy egy nem dohányzó embernek ne keljen eltűrnie egy dohányos pöfékjelését. Szóval, szerintem vendéglőkben, kocsmákban, munkahelyen, kijelölt helyen lehessen dohányozni.

Mondjuk az fura volt, hogy Kaposváron nem lehetett rágyújtani az utcán, csak kijelölt dohányzó helyeken.

Link to comment
Share on other sites

Igen, egyetértek. A dohányosok nagy része teljesen lesz*rja hogy rajta kívül vagy 20 ember áll mondjuk egy megállóban és szívják azt a hülye füstöt... Ha tudja hogy káros szenvedély, akkor mi a jó büdös francnak akar másokat is rászoktatni? <_<

Link to comment
Share on other sites

szerintem a dohányosok is ugyanolyan emberek, mint más, ezért ha kúltúrált formában csinálja (nem dobálja szanaszét a csikket, nem füstöl mások arcába, ahol nagyon sok ember van egy térben, akkor nem gyújt rá), szerintem nincs joguk betiltani pl. a buszmegállókban, aluljárókban.

100%-ban egyetértek ezzel a kijelentéssel. Mintha a számból vetted volna ki a szót ;)

Link to comment
Share on other sites

nem. azt gondolják sokan hogy több joguk van mint a dohányosoknak, ezért pl ha cigizek a buszmegállóban, akkor is odaáll mellém, elkezd köhögni. minek jön oda? megvárja hogy elszívom vagy valami.. ha én vagyok ott előbb akkor ne magyarázzon nekem hogy ne cigizzek már ott. nem kéne odaállni mellém..

A kedvencem amikor a vonaton dohányzós fülkében ülök, cigizek, és beül a vén picsa akkor is ha üres a fél vonat, pedig látja hogy cigizek, és elkezd köhögni meg püfföni, aztán mondja hogy zavarja a füst, meg húzzam fel az ablakot mert nem birja a huzatot a füle.. és ezt napi szinten eljátszák.

Link to comment
Share on other sites

5m0k3sh0w: Kis kultúrát erőltess azért magadra... Max idióta nagymuter/pofázós vénszatyor, stb. De az ilyenekt meg nyugodt szívvel el lehet küldeni a vérbe vagy kisegíteni a vonat ablakán :)

Malacka_92: belehalsz, hogy ne gyújts rá, amíg 5 perc alatt átérsz 1 aluljárón?? Na ez no comment... Mellesleg olyan mértékű szemetet gyárt a csikkel a sok bunkó paraszt, mert neki épp jól esik eldobni az utcán a csikkjét ahelyett, hogy egy kukáig elmenne vele. És igen, az ilyenből sokkal több van, itt hiába mondjátok, hogy "én nem dobom el, stb.". Kevesebben vagytok.

Link to comment
Share on other sites

Aluljáróban végülis megértem , most több 100 ember ott rágyújt egyszerre nagy füst lesz és aki mondjuk dohányzik az meg beszívja a sok káros füstöt, bár buszmegállókat nem értem, étterem, iskolák, ovódák még okés, de buszmegálló azt már nem értem.

Link to comment
Share on other sites

én nem értek egyet vele, mert jó játszótereken meg étteremben ne lessen, alapból az ha vki rágyújt egy étterembe akkor tudom sajnálni, a saját kajája megy tönkre, de h buszmegállóba ne lehessen, áhh ezzel mit akarnak elérni? h leszokjanak ? pedig olyan nem létezik, a cigiről nem lehet leszokni, képtelenség, szünetet tartani azt lehet..

Link to comment
Share on other sites

Deporos: Miért ne lehetne leszokni?? Nem egy ismerősöm szokott már le, jó lehet újrakezdik, de az a baj, hogy a többség meg sem próbálja, lehet, hogy az ismerőseid közül nincs ilyen, de nekem rokonaim/ismerőseim szoktak le és hát ők már nem is tudnák újrakezdeni ....

5m0k3sh0w: Dobd el, de hidd el undorító egy látvány, mikor egész udvar vagy utca, valamely közterület dugig van csikkel ;) Ha neked ez tetszik, hajrá ....

 

Egyébként felőlem lehet dohányozni buszmegállóba, sosem zavart, de tényleg a nagy többség nem foglalkozik a körülötte állókkal, ha meg szállunk fel a buszra gyorsan eldobja, bárhová ... beáll melléd és valami iszonyatosan büdös a szája és még azt szagolni ... "jó dolog" ...

Link to comment
Share on other sites

Nem.

Szabad levegőn nem lehet, piálás közben nem lehet, a vonaton nem lehet,

otthon meg rém büdös és egyébként is baszogatva vagyok érte. Akkor hol?

Az erkélyről meg "beszáll" a füst a szomszéd ablakán...

 

Szerintem hagyják békén a dohányosokat, kis zárt térben tényleg ne lehessen (lift, nyilvános wc),

rakjanak ki több kukát (olyat, aminek még az alja is megvan), és akkor rendben lesz az egyenjogúság.

 

Egyébként már mindenhol olyan modern szagelszívó meg légkondirendszer van,

hogy egyáltalán nem lenne olyan kellemetlen dohányosok mellett lenni, mint régebben.

 

Már előre "várom", milyen lesz, ha egy irodában dolgozom majd,

koncentrálok, rágom a körmöm, és nem gyújthatok rá közben. :blink:

Link to comment
Share on other sites

Igen mert a ránk mint passzív dohányzókra sokkal károsabba füst mint rendes dohányzokra.

 

 

Hogy lenne károsabb, mikor mi a külső és belső füstöt is beszívjuk?

Akkor dohányozzatok ti is, ha úgy nem is olyan ártalmas.

Link to comment
Share on other sites

Már előre "várom", milyen lesz, ha egy irodában dolgozom majd,

koncentrálok, rágom a körmöm, és nem gyújthatok rá közben. :blink:

 

Vannak kijelölt helyek mindenhol ;) Azért egy irodában még jó, hogy nem lehet dohányozni. Beülsz a gép elé vagy írst vagy nem tudom milyen munkát végzel, elég hülyén nézne ki, ha közbe lógna a cigi a szádból.

Link to comment
Share on other sites

A kijelölt helyek iszonyat megalázóak (ácsorogsz egy épület előtt, és közben mászkálnak előtted a járókelők)

és kényelmetlenek: állva képtelenség egyszerre kávézni, cigizni, és mondjuk lábat lógatni vagy újságot olvasni.

 

Ahova meg le lehetne ülni (valami pici, eldugott helyiségben), oda még benézni sincs gusztusom, ha nem muszáj.

Kivétel nélkül mind nagyon ótvar, és nem a szag miatt.

Link to comment
Share on other sites

igen, egyetértek, mert sokkal joblenne, nem lenne olyanokra is ártalmas akik nem cigiznek, mégis muszáj a füstöt szívniuk mert mellettük vki épp cigizik és nemtudnak mit tenni -.-

alapból be kellene tiltani mindenhol...teljesen felesleges az egész...

az utolsóra szavaztam

 

 

heibisch: dohányozzunk miis? vicces...szokjatok le tiis...ennyi a kijelölt helyek megalázóak...ezen jót nevettem...és látod...te is miket sorolsz fel...legjobb megoldás azlenne ha leszoknál róla... mindenkinek jobblenne...még neked is

Link to comment
Share on other sites

Heh, ez jó. Felesleges, hát persze, hogy az. Kávé is az, feküdjenek le időben. A bulik is azok, nyomjon le tíz fekvőt, aki nem tud mit kezdeni magával. A játéktermek(csocsó, biliárd, darts..) is feleslegesek, minek az, inkább valami hasznossal töltsék a szabadidejüket. A pia is detto mint a cigi, sok a szemét, káros, hadd ne soroljam fel az összes hátrányát.

Tiltsanak be mindent, hadd legyünk jó droidok, nem?:)

Link to comment
Share on other sites

Igenre szavaztam,mégpedig azért,mert nagyon sok kellemetlen élményem adódott (adódik) ezzel kapcsolatban.

Vegyünk egy példát: utazom a személyvonaton,ami ugye csak nem dohányzó, másod osztályú kocsikkal közlekedik . Ehhez képest ritkán esik meg velem,hogy nem gyújtanak rá mellett,a nemdohányzó kocsiban. Mármost egy zárt légtérben ez igen csak kellemetlen,főleg egy olyannak aki egyáltalán nem dohányzik. Persze előfordult,hogy szóltam nem is egy alkalommal és a válasz mindig az volt: ha nem tetszik,szálljak le. Szóval,szerintem azt az egy órás utat úgy is kilehet bírni,ha egyáltalán nem gyújtanak rá az emberek,de ha már valaki ennyire eszement módon kényszerbeteg,akkor emelje fel e seggét és menjen ki a mellékhelységbe, és fertőzze ott saját magát.

Persze ez csak így hirtelenjében eszembe jutó egy példa volt a számosból,mert sajnos nagyon sok van.

 

MIÉRT KELLENE A SAJÁT EGÉSZSÉGEMET KOCKÁRA TENNEM,MÁS IDEGEN, ÖNKONTROLLT NEM ISMERŐ EGYEDEK MIATT?????

A szén-monoxidnak és a nikotinnak koncentrációja zárt helyiségben történő dohányzás esetén olyan magas, mely messze meghaladhatja a nyilvános helyiségekben megengedhetőnek tartott és engedélyezett maximális szintet, sőt nikotin esetében az ipari feldolgozás során engedélyezett szintet is.

 

Nagyon-nagyon röviden ennyi ezzel kapcsolatban .

Link to comment
Share on other sites

Igen szerintem nagyon is jó ötlet mivel (itt az indok) 500 FT-ot meg lehet vele takritani és csak tönkre teszi a szervezetet, környezetemben is dohányoznak és ez nem jó mert a ami nem szívódik fel füst az is végülis felszívja/felszívják a környező emberek és gondolom tudjátok hogy a nem beszívott füst jobban károsítja a környező embereket mint magát a dohányost. :angry:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...