Jump to content

Jaks

Támogató
 • Content Count

  582
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jaks

 1. A Schengeni Egyezmény előírásai miatt a helyiek által csak identitáskártyának nevezett iratokat is új funkciókkal kell ellátni. A szerződés szerint Svájc köteles 2010-ig bevezetni a biometrikus igazolványokat. Az okmányokban lévő chipeknek tartalmazniuk kell a tulajdonos digitális fényképét és legalább egy ujjlenyomatát. A svájci parlament most úgy döntött, hogy nem csak a biometrikus útleveleket vezetik be az országban, hanem a hasonló személyi igazolványokat is. A hivatal döntése értelmében ugyanakkor a jövőben bárki rendelhet majd a hivatalokban a régi típusú, biometrikus chippel nem ellátott igazolványokból is. Mivel a kétkamarás parlament felsőháza leszavazta az előterjesztést és elutasította az újfajta okmányok bevezetését, ezért a parlament alsóházának újra napirendre kellett tűznie a kérdést. A képviselők ezúttal már figyelembe vették a felsőházi javaslatokat és így a második fordulóban megszületett a végső döntés, amely szerint az új típusú svájci személyi igazolványok továbbra is hitelkártya méretűek lesznek és nem lesznek drágábbak korábbi társaiknál. A svájci igazságügyi és rendőrségi minisztérium (EJPD) tájékoztatása szerint az új útlevelek felnőttek esetében 140, gyermekeknek 60 svájci frankba, míg a biometrikus útlevél és a személyi igazolvány együtt felnőtteknek 148, gyermekeknek pedig 68 svájci frankba kerül majd. Korábban Németországban született döntés arról, hogy 2009-től bevezetik az ujjlenyomatokat és a digitális fotókat tartalmazó új biometrikus személyi igazolványokat. Svájc igyekszik lépést tartani a korral. A mostani döntésen kívül ezt jól bizonyítja, hogy idén január végén a svájci kormány elfogadta azt a javaslatot, amely szerint a helyi hivatalok és közintézmények fokozatosan mérsékelik a papírhasználatot és 2011 végéig - elsősorban a minisztériumokban, illetve a szövetségi kancellárián - elektronikus ügyintézésre állnak át. forrás: SG
 2. Jaks

  The Other Guys

  Magyar cím: Pancser Police (szánalmas...) Bemutató: 2010. szeptember 30.
 3. Jaks

  Ötletek A Fórumhoz

  Akk. a cam, meg a ts maradhatna együtt. Am. kis nettel nem is nagyon szoktak premierfilmeket tölteni nagyon.
 4. Jaks

  Ötletek A Fórumhoz

  Nekem annyi lenne a javaslatom (nem tom, hogy mondta-e már valaki), hogy a Moviesban ha egy filmből kijön egy jobb minőség (pl. cam, aztán ts vagy r5), akkor a rosszabb minőségűt azonnal törölni kéne, így pl. aki annyira nem ismeri ezeket a jelzéseket (vagy néha egyesek direkt lehagyják), azok is mindig az aktuális legjobb minőségűt tudják letölteni.
 5. Jaks

  Ötletek A Fórumhoz

  Én is szinte az összes javaslatoddal egyetértek, kivéve a "nyílt forráskódú/freeware azaz ingyenesen hivatalos fejlesztői oldalról letölthető programok tiltása.". Szerintem egy külön alfórum legalább jár ezeknek a programoknak is, mivel néha jobbak, mint -elvileg- fizetős társaik. Van, hogy én is csak valami véletlen folytán bukkanok rá egy nagyon jó kis ingyenes alkalmazásra.
 6. Jaks

  Microsoft Windows 7

  Inkább legyen bekapcsolva, nem dísznek vannak a frissítések. Én eddig minden op. rendszeren (XP, Vista, 7) bekapcsoltam és sose volt semmilyen gond belőle.
 7. Proci: csak Intel Alaplap: Asus v. GIGABYTE (Tudom, hogy előzőleg ez lemaradt.)
 8. Sziasztok! Egy régi gépet kéne felújítani. Csak alaplap, proci, memória kell, a többi adott. Eddig erre jutottam: GIGABYTE GA-G41M-ES2L - 13.187Ft INTEL Dual Core E6500 2,93GHz 775 BOX - 19.863Ft KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 800Mhz - 7.088Ft A gép csak böngészésre és egyéb irodai munkára lenne használva (viszont ezeket gyorsan kéne végeznie).
 9. Jaks

  Avatar (extra változat)

  2010. március 12. (DVDEXTRA)
 10. Jaks

  Tuning Show 2009

  Az ilyen helyekre én általában egy órával nyitás előtt szoktam elindulni (Pestre)
 11. Jaks

  Tuning Show 2009

  Én is kocsival mentem (Vácról)
 12. Jaks

  The Pacific

  Most már én sem vagyok megelégedve. De hátha összekapja még magát...
 13. Jaks

  Tuning Show 2009

  Saját képek: [Hidden Content] Jelszó: jaks.
 14. Jaks

  Tuning Show 2009

  Bono: Néha szoktam túlozni az értékeléseimnél, de azért ennyire nem. Én kb. 3 percet álltam sorba a jegyért. A trükk, hogy nyitásra kell menni. Fényképezés és filmezés szempontjából is jobb. A Fuel show kifejezetten jobb volt, mint tavaly, a drift pedig kb. ugyan az a színvonal, de egy picit jobb inkább.
 15. Jaks

  Tuning Show 2009

  Beszámolóm az idei show-ról: [Hidden Content]
 16. Jaks

  The Pacific

  Én is csak pozitívan tudok nyilatkozni róla. A héten újranézem a BoB-ot is, amint lesz időm
 17. Jaks

  Kedvenc rilézered :)

  Rtz6, Knight.
 18. Jaks

  Bud Spencer VS Terence Hill

  Együtt a legjobbak...
 19. Jaks

  Szerinted ki a legjobb James Bond?

  Szerintem: Pierce Brosnan Daniel Craig Sean Connery Roger Moore Timothy Dalton George Lazenby
 20. Jaks

  Avatar (extra változat)

  Nálunk pedig 28-án jön. (DVDEXTRA)
 21. Jaks

  Microsoft Windows 7

  Probléma: Win7 RC van a gépen és ha megy pl. az utorrent, az msn vagy a counter strike (lehet hogy más programnál is, de ezeknél biztos) egy idő után kifagy a gép. Már megpróbáltam, hogy lehúztam minden felesleges cuccot (plusz vinyó, ram, dvd meghajtó, venti), de a helyzet változatlan maradt. Még a videókártyám is lecseréltem egy régebbire, hogy hátha túl sok minden van egyszerre üzemben. A probléma egyébként nem csak Win7 RC, hanem Vista, illetve végleges 7 esetén is fenn áll. Én a wlan driverre gyanakszom (a telepítőlemeze nincs meg és valami nem tom milyen helyen akadtam rá). Bios frissítést is végeztem. Konfig: Asus P5L 1394 Intel C2D E6300 Ati Radeon HD4850 1GB 3GB DDR2 667MHz Ram 750W Thermaltake NL-2511UB Wireless Lan USB Adapter Ha esetleg ez segít valamit, a minap CS Source-oztam, és netes szerón pár percig bírta, aztán kifagyott, de simán botok ellen meg akármeddig jó.
×