Jump to content
PirateClub.hu

Chip a kalózok ellen?


Zeaber
 Share

Recommended Posts

Chip a kalózok ellen?



Újabb fejezetéhez érkezhet a PC-s "másolás" elleni harc, hiszen a Spore internetes aktiválása, és több kiadó felháborodása után most egy biztonsági konferencián az Atari tulajdonosa osztotta meg ötleteit az egybegyűltekkel. Ő elmondása szerint nem a szoftveres, vagy a (kizárólag) internetes védekezésben látja a kivezető utat, hanem a hardveres trükkökben. Erre készülne el a jövőben az úgynevezett TPM chip, ami a számítógépek alaplapján lenne elhelyezve, és emberünk szerint idővel teljes mértékben kiiktatná a kalózkodás lehetőségét. Bushnell azt is elmondta, hogy amint elterjedne a chip, a kiadók ismét komolyabb pénzt láthatnának játékaikból, hiszen a TPM és egy privát kulcs felhasználásával lehetetlenné válna megtörni bármely játékot is.

Forrás: Pcdome
Link to comment
Share on other sites

Ez tényleg szép és jó, csak hát valahogy arra nem is gondolnak miért van olyan sok "másolt" cucc. Valahogy főleg nálunk eléggé nincs rendben a fizetés. Abból ha még veszek 1-2 játékot havonta, megveszem az eredeti Windows-t, és az Office-t, akkor már hajléktalan lettem <_<<_<

Link to comment
Share on other sites

Érdekes az is hogy ezt a nagyközönségnem is tudtára adta..szerintem inkább titokban kellene megállapodniuk a különböző hardvergyártókkal, hogy szereljék be ezt a chipet.

De így végülis már az előtt ki lehetne játszani mielőtt forgalomba hoznák a chipet.. :D

"We love you Atari" :D

Link to comment
Share on other sites

Igazság szerint azért van ez, mert az egyszer oké, hogy valamelyest visszajön a fejlesztői pénz, de nekik és vannak kiadásaik útközben, nem csak a fejlesztés. És ha nem több pénz jön vissza, akkor nem tudják a következő játékot/zenét/szoftvert pénzileg megvalósítani. Ráadásul Motiváció sincs, mert: "ba*meg ezek a szemét kalózok úgyis letöltik.. Ezeknek csináljak bármit is?! Jó vicc.." A freeware cuccok meg.. Inkább hagyjuk.

 

Mellesleg szerintem havonta 1-2 szoftvert/zenét/gémet mindenki megengedhetne magának, és máris nem lennének ilyen bajok.

 

 

Majd elfelejtettem:

 

Gondoljunk csak az Xbox 360-ra. Miután megvette kedves emberke a cuccot már is ment egy másik helyre ahol azonnal egy "frissebb" szoftver kapott némi pénz fejébe, és máris mehetett a másolt gém. Igaz, jobb helyeken máris azt vette. Vajon ez lesz a pécénél is? :D

Link to comment
Share on other sites

Hát én pl nem engedhetem meg magamnak. 15 ezerért nem fogok játékot venni + 5000-ért egy cd-t és ha még meg akarok nézni egy filmet az is 5000. Meg a nagy sz@rt. ott tartunk hogy 25000 és van egy játékom ami legfeljebb 1 hónapig jó nem tovább, egy cd-m amin max 3 szám van ami jó a többi nem ér semmit valamint egy másfél max 2 órás filmem amit egyszer megnézek. végülis tökre megéri. Akinek van pénze hát vegye.

Amúgy meg erre a chip-re kitérve ki lehet játszani. Vannak olyan emberek akinkek semmi a chipet kivenni vagy egy semlegesítő dolgot beiktatni. a kulcsokat meg ma is ki lehet játszani. Tehát nem tudom mi ez az egész mert nincs értelme. Lehet rosszabbul járnak ezzel a chippel mint ha be se vezetnék

Link to comment
Share on other sites

A chip baromság: laptopba hogy teszed bele, ha meg garanciás a gép: Csókolom, vetteme gy játékot, és nem akarom a garit elveszeni: tegyék be a chipet...

USB-n még azt mondom oké, mert az midnenkinek van... De amit egyszer kiolvasnak adatfoylamot, abból cask kitörlik azt a részt, ami kéri a chipet

Link to comment
Share on other sites

Ha ezt bevezetnék, akkor beis zárhatnák a boltot, ugyanis tuti, hogy senki se venni tőlük semmit, már csak azért sem... vagy az emberek áttérnek szépen konzolra... mert egy átlagember 5 szoftvert se tud eredetibe megvenni... (Windows + valami vírusvédelem + egy játék ha unatkozna és már ott vagyunk hogy 50.000Ft, plusz ha mondjuk képszerkesztéssel akar foglalkozni, vagy videószerkesztéssel, akkor már el is értük a 100.000-ret, és akkor még nem is beszéltünk a Hardver részéről..)

Link to comment
Share on other sites

Dbelam:

 

Ne úgy fogd fel, mert a boltosok is így csinálják. Megveszik a cuccot, összerakják és eladják. De itt arról van szó, hogy pl Az Asus, Gigabyte alaplapok lapkészletébe vannak alap beépítve. A folytonos hasonlatom: Xbox 360. Ugyan ez. Egyébként, ha a világ összes alaplap gyártója berakná ezt a csipet, akkor lenne ennek értelme. Mellesleg egy idő után úgyis meg kell venni az újabb alaplapot, mert a gép fokozatos elavult. Szal működő 5let lenne. De vlaszeg mindenki ki "chipeltetné" az alaplapját miután megvette azt. legalábbis egy része. És, ha csak ezt törvénnyel nem védetik, akkor legálisan tenné azt, mert mindenki azt csinál a gépével amit akar, miután megvette.

Link to comment
Share on other sites

Ha ezt bevezetnék, akkor beis zárhatnák a boltot, ugyanis tuti, hogy senki se venni tőlük semmit, már csak azért sem... vagy az emberek áttérnek szépen konzolra... mert egy átlagember 5 szoftvert se tud eredetibe megvenni... (Windows + valami vírusvédelem + egy játék ha unatkozna és már ott vagyunk hogy 50.000Ft, plusz ha mondjuk képszerkesztéssel akar foglalkozni, vagy videószerkesztéssel, akkor már el is értük a 100.000-ret, és akkor még nem is beszéltünk a Hardver részéről..)

 

Hát ezaz, egy normális program, az több 10 ezer forint... Amúgy a képszerkesztős részhez hozzáfűzném, hogy pl. a Photoshop több százezer forint (pontosan nem tudom, hogy mennyi, de nem olcsó)

Link to comment
Share on other sites

valóban addig tartana a pc-s chip, mint az x360-as :D

meg ha ezt a szar chipet bele kéne tervezni az alaplapokba, akkor az szerintem 5-10.000 forintot dobna az alaplapok árán

megértem, hogy a fejlesztői munka nehéz, és tényleg meg lehetne fizetni, de valahogy nem engedheti meg az emberek nagy része, hogy 10-15.000 forintokat kiadjon egy olyan játékra, aminek a garantált játékideje 5-6 óra (legyünk nagylelkűek, legyen 8 :D )

 

meg amit előttem is mondtak, hogy egy xp, egy office, és már ott vagyunk, hogy 50-70.000 forint, és akkor hardverünk még nincs is...

Link to comment
Share on other sites

Szerintem a játékgyártóknak a hardvergyártóknak és az egyszerű fogyasztóknak meg kéne egyezni(nem szószerint értem) Tehát valami olyan alternatívát nyújtani ami mindenkinek megfelel. pl ne az legyen a cél hogy a progit a maximumon legyen mer az kárára mehet a gyártóknak. Itt csak az árak csökkentésével lehet variálni. Amúgy még nem rendelkezem önálló keresettel (remélem már nem sokáig), de ha úgy alakul és csökkentik az árakat hajlandó lennék 6-7 ezret kifizetni egy igényesebb játékért (gondolok most EA, Ubisoft, Rockstar, Codemasters játékokra). És ezzel nem csak én vagyok így. Ez pedig a játékgyártóknak se lenne akkora kiesés mint most égbemenő árakkal.

Link to comment
Share on other sites

Nem értem őket ... Azt hiszik hogy egy chip megállítja a kalózkodást? :D Jó vicc.... egy hónapon belül sikerül kijátszaniuk a chipet. ... Akkor meg mi értelme? Hogy az alap lap is drágább legyen ettől a vacaktól???:D ... A játékok ára...hát... nem mondok semmit... 17e egy xbox360 game, amit legrosszabb esetben 1 hónap alatt kijátszok! ... Ezzel nem is lenne gond akkor ha valami olyat alkotnának ami tényleg hosszú távon, többszöri kijátszás után is leköt... (ld.: diablo széria :D, vagy starcraft.... vagy nfs... ) De sajnos azt veszem észre ma már, hogy a legtöbb fejlesztő cég arra megy inkább, hogy minél jobban nézzen ki a játék (nem mondom, hogy nem fontos, meg ma már egyre nagyobb az igény rá, de azért nem ennek kellene lennie a fő célnak). Ebből következik az hogy kb negyedévente kellene egy új gépet venni ahoz, hogy tudjon az ember játszani a legújabb játékokkal! (ebben rejlik a konzol ereje... igaz hogy sokkal drágább rá a játék de így legalább tudja az ember, hogy nem kell két hónap múlva újat vennie, mert xy játék nem megy el rajta...) (Mellesleg a játék cselekményét és tartalmát le se..... )

Zenészek sírnak, hogy letöltik a számaikat stb... A gond ott van, hogy egy viszonylag jobb előadó albumán is van kb 3-4 szám ami hallgatható.. a többi pedig csak azért van rajta hogy a vevő ne akadjon ki és ne reklamáljon... Pedig lenne miért..(perszeh sok ellenpélda van erre..de azért a többséget ez jellemzi! )

Filmek... 5000e kezdődnek.. Moziba premieren kb ugyan ennyi a jegy ára... utána a fele, de csak egyszer tudja az ember megnézni... A tényleg jó filmeket az ember szívesen veszi meg hiszen tudja, hogy nem egyszer fogja megnézni... viszont a gond az hogy a "gagyibb" filmeket is ugyan ennyiért árulják... ezek azok a tipikus egyszer megnézem elég volt filmek!

A dolog megoldása szerintem az, hogy szemlélet váltás kellene a fejlesztő cégeknél, a boltoknál! stb.. (igaz magyarországon ezt akkor se fogjuk tapasztalni de .. mind1..)

 

Üdv.: Black

Link to comment
Share on other sites

Waze, ez úgysem fog nekik sikerülni :D

De ha sikerül nekik, akkor nekünk végünk vagy mi? :angry: De én csak nevetek az egészen :D

 

Ilyen erővel már a marson lakhatánk :lol:

 

Na de most komolyan? Chip a kalózok ellen?

Nincs olyan védelem amit lehetetlen kilyátszani, navok...

Nem hiába nevezték el Trójai vírusnak a Trójai vírusokat

Mivel az állítólag "bevehetetlen" Tróját is elfoglalták a falóval :D

 

Szóval nagy LOL az egész.

Link to comment
Share on other sites

Elég hülyén néz ki :unsure: veszel egy gam,er pc-t 150.000 Ft-ért megveszed hozzá az alapprogramokat 100.000 Ft-ért ( winfostis) plusz ha gamer PC akkor már játékokat szóval nyítsz 3 játéknka kezdésként ~52.000 Ft Akkor ott tartunk hogy a PC csak tényleg az IGAZÁN gazdagoknak lesz elérhető... több mint 300.000 Ft kezdésnek :blink:

Egyébként ha csak ez az alaplappal van akkor tuti lesz egy olyan cég ami kifejezetten chipmentes alaplapot fog gyártani és az a cég tuti minimum 5X-ét fogja keresni az összes alaplap cégnek együttvéve... Szánalmas ötlet....

Amellet mivan hogy jó oké amerikában, kínában, meg az iylen helyeken megtehetik az emberek hogy havi 2-3 játék mert ott van pénz de de a bolygó 15%-a kb... Megvalósíthatatlan terveken gondolgoznak megint... :sleep:

Link to comment
Share on other sites

Sztem nem lesz ebből semmi mert ahogy B3NC3 mondja sztem is lesz chip mentes alaplap. Az a baj ezzel hogy Amerikába szinte minden gyereknek van otthon PS3-ja meg egy brutal PC-je is meg hát ott megengedhetik maguknak a játékokat 10.000-15.000-ért. Itthon sajnos nem mindenki. :(

Link to comment
Share on other sites

:(

 

Ezek a programozók Amerikában, Japánban és Ausztriában élnek. (Még ha fizikailag nem is, de képzeletben 100%) :angry:

Ott ultra magas a fizetés... havi 300 000 Forint paradicsonyszedésért... nem is rossz :happy:

 

Na de Magyarországon... Ott nagyon kevés a fizetés. A Tesco-ban havi 60 000 Ft a sok fáradtságért, stresszért és kirúgás kockáztatásáért... vagy 120 000 Ft a sok hajszolásért az Audiban. Na jó az Audi tűrhető a Tesco-hoz képest...

 

Na de... Azért a sok ATI-s és Microsoft-os jöjjön el Magyarországra. Nézzék meg, hogy ott mennyi a fizetés, és hogy a magyar ember miért nem engedheti meg magának a játékok megvevését.

 

Sőt... állítom hogy még a viszonylag (Tesco-hoz viszonyítva) sokat kereső ember sem engedheti meg magának, mer a sok számla.

 

És szerintem az emberek egyre lustábbak, senkinek sincs kedve a boltba menni egy játékért, még ha sokat is keres. Mondjuk én minden játékot a netről töltök le

,

és hülyének tartom az olyan embereket akik 10-15 000 FT-t dobnak ki csak egy játékért, aminek garantált játékideje 6 óra, vagy még annyi se...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...