Jump to content
PirateClub.hu

Zeaber

Veterán
  • Pontszám

    172
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

About Zeaber

  • Születésnap 06/27/1949

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Lakhely
    Hold

Zeaber's Achievements

Jómunkásember

Jómunkásember (7/24)

0

Közösségi hírnév

  1. A 100-as égőt egy sokkal jobb, hatékonyabb takarékos égő helyettesítette, azért tűnt el. A hátszél is nagy volt. Ráadásul nem lett anyagi veszteség, mert ugyanúgy jól keresnek a gyártok, csak a gyártósorokat kellet kicserélni. A papír esetében is van alternatíva, de ki szeretne egy hivatali "sötétebb" papírt kapni, illetve használni? Személy szerint én még füzetbe sem szeretem az újrahasználtat. A benzines autó? Nos az hatalmas pénz. Sok befolyásos embernek nem érné meg abba hagyni a gyártását, hiába lenne alternatíva. Ennyi a történet.
  2. A dinoszauruszokban eleinte azért nem hittek a vallásos népek, mert a Biblia szerint 7 nap alatt lett teremtve a föld és utána már Ádám és Éva kalandjai kezdődnek. Egy szóval sem említi a nagy és hatalmas dinókat. Azaz nem léteznek. Az emberek lettek és kész. Ebből is látszik, hogy a Bibliát egy ember írta aki hatalmat remélt. Megkapta. De ez a vallás nem vallás kicsit fórum szabálysértőnek hat. Törölni kéne ezt a topicot mielőtt elharapózna..
  3. "Megéri istenben hinni. Ha létezik végtelen sokat nyersz, ha pedig nem.. Nem vesztesz semmit." - Pascal Mondá Pascal. De attól függetlenül nem hiszem, hogy valaha is vallásos leszek. Pláne ha a mai "vallásokat" veszem alapul és követőit. Nem ócsárolom egyiket sem, hiszen mindenki abban higgyen, amitől nyugodtabban hajtja le a fejét éjszaka. Én eddig a vallásból nem láttam mást mint okot a háborúra, politikai manővereket, bor prédikációt és álszentséget. A vallásra régen szükség volt, hogy az emberek megnyugvást találjanak, de már eléggé kinőtte magát ebből a civilizáció, szerintem. De mindenki saját belátása szerint tegyen. A cikkhez hozzáfűzve, részemről Hawking-ot munkássága alapján 2. Einstein-nek tartom. Ha nem lenne a betegsége és gondok a Hadron ütköztetővel, már valószínűleg meg is kapta volna ezt az elnevezést. Világbékét!
  4. "vizeinket meg meginni." Had kössek bele. Magyarország többségi víz készletét külföldről szerzi be, ami a csapból folyik. Már nem is tudna önellátóan működni. Másrészt a Föld még bírna el embert, bőven, csak mi szólunk túlságosan bele a természet dolgaiba. A legnagyobb lehetőséget még mindig más bolygók kolonizálásában látom, ami szerencsére 20 éven belül elkezdődhet, tekintve, hogy elkezdődött már rég a 2. Hold verseny de most bázis telepítése cél. Innen már kevés lépés választ el attól, hogy először a holdat, majd később más bolygókat is megszerezzünk. Ezzel megoldódna az energia szükséglet gond is. (hélium-3 a Holdon, többek között) és a "túlnépesedési" probléma is.
  5. Érdekes jelenség. Még a végén a Sci-fi Mass Effect igaznak bizonyul Nem kell félni, Shepard megvéd minket! Viszont arra is kíváncsi vagyok, hogy a vallásos emberek ezt a hírt egyáltalán gondolkodóra veszik vagy sem.
  6. Zeaber

    Javíts CD-t, DVD-t banánnal házilag

    Lehet, hogy esztétikailag szebb lesz a lemez, de ADATVESZTÉSSEL JÁRHAT! Ezt a módszert számotokra értékes lemezen NE próbáljátok ki! Egyszerűbb, ha valami úton módon egy másik lemezre másoljátok át az adatokat.
  7. Nem kell ennyire borúlátónak lenni. Mire ezt felfedezik és gyakorlatba alkalmazhatnák, egyáltalán az átlag embernek is elérhetővé válna, addigra már nem csak a Földön fognak emberek élni.. Persze ahhoz az kell, hogy addig se öljük meg egymást
  8. Igen, ezzel én is egyetértek. Erről kapásból a NatGeo egyik űr-kapcsolatfelvétel műsora jutott eszembe, ahol az űrben keringő "műhold"-al foglalkoztak egy kicsit, amiben benne van minden nyelven egy üdvözlés, koordináták, evolúciónk, stb. Lényeg a lényeg ezzel zártak: "De bölcs dolog-e a dzsungelben kiáltozni? Akármi eljöhet hozzánk, akár barátságos, akár nem." Bízzunk benne, hogyha eljön az első kapcsolatfelvétel, az mindkét fél számára gyümölcsöző lesz. Ha pedig nem, és kb azonos lesz a fejlettségi szint, legalább végre megszünhetnek az olyan dolgok, mint a rasszizmus, mert a saját fajunk fennmaradása lesz a tét és végre az ember nyugodtan gyilkolhat vmit, ami saját magát nem károsítja, ezzel összefogva az embereket. Feltéve, ha addigra nem végzünk önmagunkkal.. Bár a Metro 2033-ban is hiába voltak mutánsok akik az emberek ellen voltak mégis hadakoztak egymással a nácik a szovjetekkel, az összefogás helyett.. Kitudja, csak merész fantáziák vannak erre. "..Even the apocalypse wont stop the humans from killing each other. Its pretty sad and pathetic." - Metro 2033
  9. A tudomány időről időre változik. Némelyik nem eléggé publikus, mert nehezen fogadnánk. Lehet ez is ilyen, vagy csak nem régi felfedezés ez sem, emiatt még nem kerültek bele a könyvekbe módosításként. Mindenesetre a világ kevésbé szabályhoz kötöttnek látszik, mint amennyire gondoltam/ák volna.
  10. Mivel ritka még többet ér és még jobban fogják vinni. Az a 20 év elég optimista becslés. De hát, ilyen az ember..
  11. Zeaber

    Az Avatar elsüllyeszti a Titanicot?

    Az Avatar durván rácáfol minden előzetes aggodalomra, mely szerint egy csaknem 500 millió dollárból készült film nehezen lehet nyereséges: James Cameron sci-fije a harmadik hétvégéjén is megőrizte első helyét az amerikai mozijegy-eladási lista élén, és világszerte máris döbbenetes 1,02 milliárd dollárt keresett. (Ez otthon 352.1 millió dollárt hozott és nemzetközileg 670.2 millió dollárt. 66.4 millió dollár IMAX mozikból jött be.) Ezzel a 17 napja műsoron levő film a negyedik legsikeresebb alkotás lett a Titanic ($1,84 milliárd), A Gyűrűk Ura - A király visszatér ($1,12 milliárd) és A Karib-tenger kalózai - Holtak kincse ($1,07 milliárd) után, és nyilván még halad felfelé ezen a listán. forrás: Origo.hu és egy kis kiegészítés külföldi oldalról.
  12. Ígéretes, te biztos, hogy lesz legalább 10 év, mire látunk is belőle valamit.. Túl gyors és pénztárca kímélő megoldás. Biztos sok gyógyszergyártó szívesen akadályozná.
  13. Lehet, hogy az én ízlésem bizarr, de nekem kifejezetten tetszik a kis tengeri herkentyű. Főleg a szájszerve.
  14. A megfejtése talán közelebb vezet minket az örökmozgóhoz
  15. Az hagyján, hogy nincs megfelelő szájszerkezete, de attól, hogy genetikailag "képes" a beszédre még nem feltétlen tudjuk megérteni, mert nincs szóalkotási gyakorlata. Az ember sem kezdett el kapásból beszélni, hanem szépen lassan kialakult ez a kommunikációs beszédforma. Maximum annyit érhetnek el, hogy megközelítőleg azt letudja utánozni amit hall. Lásd: bizonyos papagáj faj. Majmoknál is sokkal célravezetőbb a jelbeszéd, mint a rendes abban az esetben, ha alkotnának egy új génekkel rendelkező majmot.
×
×
  • Create New...