Jump to content
PirateClub.hu

Élő hangszeres vs. elektronikus zene


Daniel
 Share


Recommended Posts

Nem Horty, nem olyanra gondoltam mint a te képeid :D Azért azokon látszik, hogy volt vmi elképzelés, és nem csak úgy nyomattad az effekteket :D Meg sztem ezek a képek nem csak annyiból álltak, hogy kiválasztottad a hatást, és rálőtted az egész képre :D

 

Ja, a NewYorker az egyenesen egy majombolt :lol:

 

asbi: nem érted.Nem is igazán a szőrös kabáton van a hangsúly, hanem, hogy nemsokára jön egy másik divat, és a szőrös kabát tulajdonosoknak akár tetszik akár nem, az új divatot fogják követni.(persze csak ha azért vették a szőröst is mert divat) A szimatszatyor már soksok éve a rockerek cuccainak része.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

itt eddig nem erről beszéltetek, hanem hogy minden második emberen az van.. ami ugyanúgy elmondható az én általam felsoroltakra is. erre reagáltam. és ugyanúgy gusztustalanul szánalmas mindkét oldal összes ilyen kelléke.. (sosem vennék fel acélbetétest, de nem is húznék D&G övet ami mögé be tudnám tűrni az ingem..)

Link to comment
Share on other sites

Hát mostmár tényleg csak divat, de régen lehetnem az volt.Bár mostmár a rockerek sem úgy öltöznek, mint régebben, mert a majmok közt nem akarnak elvegyülni. (én nem vagyok rocker, csak egy rock/metál/punkrock/stb zenét hallgató/játszó emberke)

Link to comment
Share on other sites

Itt a lényeg. Nem az a rocker, aki azt hallgat, hanem aki úgy oltozkodik, olyan az életvitele stb. Lehet egy elektronikus zenét hallgató ember is normális, de mondjuk a divatmajmok már nem azok. Van aki azért hallgatja, mert ezt szereti, van aki viszont azért, hogy bevágódjon valakinél/keménykedhessen.....

Link to comment
Share on other sites

Hát bakker... Nekem van egy nagyon jó kis acélbetkós bakancsom, és nem azért hordom, mert akkora divat lenne, meg mert annyira kemény stbstb... Több oka is van: 1. A melómnál nagyon jól jön, ha esetleg ráesik valami a lábamra, semmi baja nem lesz. 2. Nem ázik be, ez főleg az esős időszakban előny nagyon. 3. Melegen tart, és kényelmes... még sorolhatnám az előnyeit, akinek nem tetszik ne hordja.

 

A szimatszatyorról annyit, hogy régen hordtam én is. Már divatmajom vagyok? :) Elárulom, azért hordtam, mert nagyapámtól kaptam, és bőven elfért benne mindenem, nem volt szükséges egy nagyobb táska. Ráadásul saját ízlésem szerint változtathattam a kinézetét... Most már nem hordom, mert felváltotta a laptoptáska, abban is elfér mindenem, meg a laptop amire szintúgy általában szükségem van.

 

A fekete ruházatomról: Azért hordom, mert az tetszik. És szerintem fekete ingben, gatyában, és szépen karban tartott bakancsban tudok ugyanolyan kulturált lenni, mint mások.

 

Én sem vagyok rocker. Nem skatulyázom be magamat, saját ízlés szerint öltözködöm, és szintúgy saját zenei ízlés, meghallgatok mindent, ami jólesik. (Pl. Goth, EBM, Industrial, Punk, SKA, Alternative, Rock, Metal, Hardcore, Ambient, GOA, Psy-trance, Future-pop, Visual Kei, stb... még sorolhatnám)

Link to comment
Share on other sites

Hehh, hát ez vicces mert én talán egy - két éve mondtam először egy hasonló mondatot, amit Robinho11.

"Nem az a rocker aki hallgatja, hanem aki játsza azt!'

Tartalomra ez az amit te akartál mondani kb. :) Egyébként én világéletemben rockot hallgattam mert faterom is azt hallgat, és ő vitt bele ebbe a stílusba amit nem is bánok. Azon kívül meg játszom is a zenét! :) (basszusgitáron művelem a dolgot :) )

Link to comment
Share on other sites

És ha valakinek tényleg tetszik a szőrös kabát és/vagy a rózsaszín póló? Vagy esetleg a rózsaszín kabát szőrrel? Merthogy egy nagyon jó barátnőm pl így öltözködik, és senki meg nem nézi, vagy nem szólnak neki..... És ő aztán olyan lány aki magasról szarik a divatra. Amúgy Asbi tökre egyetértek veled.

Link to comment
Share on other sites

Tudom kicsit későn reagálok...de ha már papokról van szó...

">" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355">

 

Még ők is metált játszanak... :D

 

 

hát ez nagyon sz@r :lol:

már bocs

ez nem zene, nem tudom mi de nem nevezném zenének

Link to comment
Share on other sites

Lehet, hogy sokan még nem gondoltak bele abba, hogy ha a felvétel egy rossz minőségű kamerával készül, akkor a felvett hang élvezhetetlen lesz. Ez esetben tájékoztatnám ezeket az egyéneket, hogy ez így van.

 

 

Itt egy jobb minőségű szám. És mellesleg, ha minden igaz, akkor tényleg egy pap az, aki énekel.

http://www.youtube.com/watch?v=MtvCi3ie0Kk

Link to comment
Share on other sites

Panki, akkor a barátnőd azután is ugyanolyan stílusban fog öltözködni, mint most, amikor már rég nem lesz az divat :)

 

Asbi, nem arról volt szó szerintem, hogy az elektronikus zenét hallgató és művelő emberek nem értenek a photoshophoz, hanem arról, hogy mostanában divat lett a divatmajmok között, hogy összevissza effekteznek egy magukról készült fotót, telenyomják rózsaszín csili-vili betűkkel, és azzal menőznek a nagy közösségi portálokon...

 

Szimatszatyor, acélbetkós, óralánc, felvarrósdzseki... Na igen, most már >>szinte<< csak a divatrockerek hordják azt. Igaz, hogy mostanában befeketült a ruhatáram, de ennek inkább közvetett érzelmi okai vannak, minthogy megmutassam, hogy hú de darkos vagyok...

Én azért merem magamra mondani, hogy rocker vagyok, mert végülis billentyűzök, gitározok és dobolok is, és ezekre én büszke vagyok, ha nem probléma. Ha meg valaki emiatt skatulyázna be engem, akkor csak saját magát írja le.

 

Amúgy üdv KO.Pasz kollega :D

 

Szerk: Panki, Aric, jól beelőztetek :D

Én is olvastam egy papról, aki egy metál koncert után tért rá erre a műfajra, mint előadó. Ez Ő?

Link to comment
Share on other sites

Ja, a dosic-os divatmajmok lélekvilága ilyen fantáziátlan képeben mutatkozik meg, feltűnősködni akarnak ezzel is, nem hiszem, hogy csak egy ilyet lehetne találni az oldalon is. Felteszik a bemutatóterembe, azt hiszik nagyot alkottak, de nem, én úgy gondoltam, hogy a bemutatóteremben igazi fantáziadús alkotások, képek kerülnek be, de itt tévedtem. Én próbálok vmi jót összehozni órák vagy napok alatt, van hogy az ötlet jön meg nehezen, stb..., és ezért tart tovább a folyamat, de más (konkrétan divatmajmok, ha már így nevezzük őket) a legkönnyebb Photoshop Tutorial-t lenézték a netről és mindenféle változtatás nélküli belökik az oldalra, hogy milyen jó képet csinált, holott nem is a Photoshop-os tudását tükrözi.

 

Amikor először leírtam a véleményem a Photoshop majmolásról, akkor a disco-sokat nem úgy vontam be, hogy milyen sz@r borítókat csinálnak, azt csak úgy egy másik vonalon megemlítettem, hogy én milyen borítókat képzelnék, hanem hogy saját maguknak milyen elcseszett, béna "divatmajomképeket" :D csinálnak, mármint a divatmajmok :D

Sok lemezborítót láttam már elektro műfajban is, és sok jól néz ki, van benne ötlet, persze azok nem sokat adnak vissza, amin le van fotózva az előadó, eléggé ötlettelen :D De ilyen van máshol is, hogy a rap-et ne is említsem :S ők aztán nem magamutogatóak... :D

Ami igaz, az igaz rock zenét hallgató emberen még nem láttam szőrös kapucnis kabátot vagy pulóvert, a Panki barátnője sem rock-er gondolom, lehet nem divatmajom, csak fejlődik a korral (már amennyire ez fejlődésnek nevezhető esetenként), ha már nem lesz menő a szőrök kabát, akkor lesz másik, vszínű akkor olyat vesz majd, és ez tudatalatti. Nem biztos, hogy tudatosan azért veszi, mert más is, meg mert ez a divat, de lehet, hogy tudat alatt nem akar a régihez visszanyúlni és ezért veszi az újat. Ezzel nincs semmi baj, ez normális dolog, mint ahogy az, ha valaki direkt a divattal párhuzamosan egy nem a divat által diktált úton halad az öltözködés ösvényén :D Tehát rohadtul nem érdekel mi a divat,ez tetszik, akkor ezt veszem, ha divatba esik, ha nem, mert kit érdekel mit mondanak a többiek. Van, hogy nekem vesznek ajándékba egy divat cuccot, de én meg nem veszem fel, csak azért mert másnak tetszik... Volt már ilyen...

Link to comment
Share on other sites

Jaj, emberek nyugi van... Most mért kell valakit azért cseszegetni, hogy hogyan öltözik? Kit érdekel az... Ha neki úgy jó, hát öltözzön "cukirózsaszín szőrmebundás izébe", vagy "temetkezési vállakozónak". Ha valakit zavar az ilyen illető kinézete, akkor ne nézze... Ennyi...

 

(Engem is rengetegen cseszegetnek, hogy miért vagyok feketében, de annyira nem érdekel... bekaphajták, ennyi.)

Link to comment
Share on other sites

Nekem egy gondom van azokkal az emberekkel akik nem rockot/metált hallgatnak , tartózkodnak tőle . Mégpedig az hogy 60%-uk azt hiszi hogy a metál/rock emberfeletti üvöltésről szól . Egyébként én is metál-t meg rockot hallgatok , és játszom .

Link to comment
Share on other sites

Látom egyre több zenész kolléga gyűlik a topikba :D

 

Én kajak nem azt akartam kihozni a szőrös kabát dologból hogy gáz ha vki azt hord, azt csak példaként hoztam fel, de látom páran nem értik.Mindegy, tényleg offos, úgyhogy maradjunk a zenénél.

 

Igen az engem is zavar, hogy sokan még azon a szinten vannak hogy metál = üvöltés, nagy zajjal a háttérben.Azoknak kb csak annyit mondok hogy hallgassanak pl egy kis Maident, és ha az illető tud úgy "üvölteni" mint Bruce Dickinson és olyan "zajt" csinálni mint Adrian, Dave, Steve, Nicko, és Janick akkor tapsolok, és igazat adok neki.

Bár őszintén szólva annyira nem is nagyon érdekel, hogy valaki ennyire mélyponton van zeneileg.Az ilyenekkel úgysem lehet megértetni, mert az IQ juk nem haladja meg az 50 et a hsz-eik pedig valahogy így néznek ki:

"Fúúúúúúúj sok hosszú zsíros hajú b*** rokkker!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!én nem szeretem a rokkot!!!!!!!!!!!Tiesto 4everrr!!!!4!!!44" :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...