Jump to content
PirateClub.hu

MotoGP


grabo
 Share

Recommended Posts

  • Replies 576
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

A tegnapi időmérőhöz hasonlóan a második helyen végzett Talmácsi Gábor a gyorsasági motorkerékpáros-világbajnokság utolsó állomásának, a Valenciai Nagydíjnak a második szabadedzésén. A magyar sztárt csak csapattársa, a spanyol Sergio Gadea tudta megelőzni nyolcvannyolc ezreddel. Legnagyobb riválisa, a világbajnoki pontversenyben tíz ponttal Talmácsitól elmaradó Héctor Faubel csak az ötödik helyen végzett. //

Link to comment
Share on other sites

Legfrissebb:

 

Talmácsi Gábor ez első helyről rajtolhat a holnapi versenyen! :)

Fő riválisa, a spanyol Hector Faubel a második rajthelyet szerezte meg hazai közönség előtt, míg harmadikként a szintén spanyol Sergio Gadea kezdheti meg a versenyt.

 

Talmácsi Gábor az első időmrőn még második lett, de a kvalifikáció végéhez közeledve tudott javítani pénteki idején, sőt, új pályacsúccsal szerezte meg a pole pozíciót.

 

A futam rajtja vasárnap délelőtt 11 órakor lesz.

Link to comment
Share on other sites

Hi!

 

Talma első helyről indul a Spanyol GP-n!! :D Második faubel, harmadik Gadea! További sorrend:

 

4. Pesek

5. Nieto

6. Terol

7. Pasini

8. Corsi

 

Remélem Talma VB bajnok lesz!! :D

 

GO TALMA!!!!

 

Link to comment
Share on other sites

Talmácsi Gábor a világbajnok!

 

Élete legnagyobb sikerét érte el, történelmet írt Talmácsi Gábor a gyorsasági motoros világbajnokság zárófutamán Valenciában. Rosszul rajtolt, de egy kör alatt a negyedik helyről ismét az élre került, miután tökéletesen előzött. Csapattársa, egyben legnagyobb ellenfele, Hector Faubel utolérte, többször is meg is előzte, hatalmas csatát vívtak, többször a motorjuk is összeért. Az utolsó métereken átadta az első helyet, de a pontversenybeli első helyét nem fenyegette veszély.

 

A gyorsasági motoros világbajnokság két géposztályában már bajnokot avattak, csak a legkisebbeknél, a nyolcadlitereseknél nincs meg az idei legjobb. A végső sikerre a legnagyobb esélye a pontversenyben tíz ponttal vezető Talmácsi Gábornak van, még akkor is, ha legnagyobb üldözője, Hector Faubel hazai pályán versenyez.

 

Talmácsi a pénteki edzésen a második helyen végzett, Faubel akkor tizennégy századdal gyorsabb volt, szombaton viszont a spanyol nem tudott javítani eredményén, nem úgy, mint a magyar, aki lefaragott eredményéből, és megdöntötte a pályarekordot.

 

Az Aspar csapat fair viszonyokat ígért, és ezt nemcsak szimpatikus szövegnek szánták, hanem az edzések ezt igazolták. A vasárnapi bemelegítésen is négy tizeddel volt gyorsabb Faubelnél.

 

"Nem könnyű a helyzet, van rajtam nyomás, de nem elképesztően nagy. Azt hiszem, Hectoron nagyobb van" - mondta a huszonnégy körös futam előtt Talmácsi, aki ha a dobogón végez, akkor mindenképpen övé a világbajnoki cím.

 

1. kör: Talmácsi miután beállt, szokása szerint megérintette az aszfaltot. Az idén többször rosszul rajtolt, ezért külön gyakorolta is, de most sem sikerült jól, mert az első kanyarban visszaesett a negyedik helyre. Espargaro, Nieto és Smith jött be elé, Faubel ugyanakkor a nyolcadik helyre esett vissza.

 

2. kör: Faubel feljebb lépett, az ötödik helyre, Talmácsi pedig a célegyenes végén a második helyre lépett előre, a következő balkanyarban pedig már az élre került, kifékezte Espargarót. Felmérte a képességeket, és határozottan előzött. Faubel is nagyon húzza a gázt, a harmadik helyre jött fel.

 

3. kör: Talmácsi kezd meglógni, Faubel igyekszik vele a lépést tartani, megelőzte Nietót, így már a második.

 

4. kör: Egy másodperces előnnyel kezdte a kört Talmácsi - általában egy tizeddel gyorsabb üldözőjénél -, ő a leggyorsabb, a többiek csak a hátát látják.

 

5. kör: Faubel a verseny alatt először volt gyorsabb Talmánál, Pesek felzárkózott a harmadik helyre.

 

6. kör: Faubel hat tizedre csökkentette hátrányát, övé a leggyorsabb kör is.

 

7-8. kör: Faubel utolérte Talmácsit, a harmadik helyezettel szemben viszont több mint három és fél másodperc az előnyük.

 

9. kör: Faubel megelőzte Talmácsit, aztán visszanézett, kiesett a ritmusból, ezt kihasználta a magyar, és visszaszerezte az első helyet.

 

10. kör: Faubel a célegyenes végén nagyon keményen ráhúzott Talmácsira, kicsit ki is billentette a ritmusból, érintették is egymást, nem volt veszélytelen manőver. Talmácsi pár száz méter után megint visszavette az első helyet, nem hagyta magát.

 

12. kör: Szokásos forgatókönyv, Faubel a célegyenes végén előzött, Talmácsi a következő balkanyarban újra vissszavette az első helyet. Pár kanyar múlva Faubel nagyon keményen beszúrt Talma mellé, és előzött. Két kanyar múlva Talma ugyanilyen harciasan vette vissza a vezetést. A pároscsata szinte méterről méterre változott, mígnem egyszer Faubel kiesett a ritmusból, elfékezte magát, és a magyar levegőhöz jutott.

 

13-14. kör: Az üldöző boly szűkíti a különbséget - két másodperc körül vannak -, Talma a leggyorsabb kört futotta, fél másodperces előnyre tett szert.

 

15-16. kör: Faubel újra Talmácsi nyakára zárkózott fel.

 

17-18. kör: Faubel egyelőre nem próbálkozott előzéssel, de ez alighanem csak idő kérdése. Gadea annak ellenére, hogy az elején kiszélesítette a pályát, már a harmadik.

 

19. kör: Faubel kibújt a szélárnyékból és újra megelőzte Talmát, aki a következő kanyarban ismét visszaelőzött.

 

20. kör: Pontosan az történt, mint az előző körben, Faubel kibújt, a következő kanyarban viszont Talmácsi visszaelőzött.

 

21. kör: Ezúttal nem próbálkozott előzéssel Faubel.

 

22. kör: A vezető párost hárman is komolyan üldözni kezdték.

 

23-24. kör: Faubel váltott vezetés után az utolsó métereken elveszítette az első helyet, de a világbajnoki cím az övé!

Link to comment
Share on other sites

Jövöre szerintem megvédi a VB cimét Talma,mert ez a Hector jövöre már a 250 köbcentieknél lesz ,ami nekünk csak jó lesz!

Link to comment
Share on other sites

Grat talmának ,nagy meccs volt :D Lorenzo jó hogy eltűnik 250-ből motogp-ben sehol sem lesz remélem :lol: A végén Pedrosa-nak meglett a 2. hely ami egy ilyen mocival és ennyi kiállás után nem semmi...igaz rossinak is voltak gondjai :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

125ccm.S2007.18.GP.Valenciai futam (Talmácsi G.)

Eurosport közvetítése, kommentátor: Várhegyi Ferenc

 

Video Informations

Video Codec: DivX 5

Video Codec Info: DivX 5.0

Resolution: 720 x 544

BitRate: 1363 Kbps

FrameRate: 25 fps

 

Audio Informations

Audio Codec Type: MPEG1/2 L3

Sample Rate: 48 KHz

Bitrate: 128 Kbps

Channels: 2 channels

időtartam: 01:05:04

 

Letöltés

http://rapidshare.com/files/67575258/125ccm.S2007.18.GP_of_Valencia.Race_HunDub.part1.rar
http://rapidshare.com/files/67584636/125ccm.S2007.18.GP_of_Valencia.Race_HunDub.part2.rar
http://rapidshare.com/files/67595695/125ccm.S2007.18.GP_of_Valencia.Race_HunDub.part3.rar
http://rapidshare.com/files/67793037/125ccm.S2007.18.GP_of_Valencia.Race_HunDub.part4.rar
http://rapidshare.com/files/67801636/125ccm.S2007.18.GP_of_Valencia.Race_HunDub.part5.rar
http://rapidshare.com/files/67811031/125ccm.S2007.18.GP_of_Valencia.Race_HunDub.part6.rar
http://rapidshare.com/files/67821275/125ccm.S2007.18.GP_of_Valencia.Race_HunDub.part7.rar
http://rapidshare.com/files/67824095/125ccm.S2007.18.GP_of_Valencia.Race_HunDub.part8.rar

méret:700 Mb

 

jelszó:neroking21

Módosította Gabi89
Direkt link használata tilos.Máskor használj Code tagot. [code] [/code]
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Valenciai teszt


Talmácsi Gábor múlt héten visszatért világbajnoki győzelme helyszínére, Valenciába, ahol három napon át tesztelte új Apriliáját. Talma megnevezte lehetséges kihívóit és beszámolt első benyomásairól a motogp.com-nak.

Az első magyar gyorsaságimotoros világbajnok immár egyes rajtszámmal közlekedett a Ricardo Tormo-pályán, méghozzá igen sebesen: mindhárom napon az első háromban végzett, csapattársával, Sergio Gadeával és az idén a Polaris World-csapattal versenyző Bardley Smith-szel egyetemben.

"Jó érzés az egyes rajtszámot látni a motoromon, büszke vagyok rá, mikor végighajtok a boxban. Ugyanakkor, az igazat megvallva, el kell felejtenem a tavalyi évet. Ez egy új szezon és egy teljesen új motor, amin nagyon keményen dolgozunk" - mondta a 26 éves pilóta.

Erő tekintetében jelentősen javult a járgány, de más területeken még bizony szükség van finomhangolásra.

"A motor sokkal jobb, sokkal erősebb. A váz és a felfüggesztés ugyanakkor még nincs kész. Nem állunk rosszul, de még vár ránk némi munka. A gyors kanyarokban nehezen kezelhető a motor, úgyhogy most főként ezt vizsgáljuk" - folytatta Talmácsi.

Néhány kihívó nagyon jól teljesített a teszteken, így téved, aki arra számít, hogy Talma lépésben megvédi világbajonki címét. Ezzel együtt még mindig "a nemzeti hős" a vb fő favoritja - írja a portál.

"Arról álmodoztam, hogy talán idén megdönthetem Valentino Rossi rekordját ebben a géposztályban, de az edzéseken láttam néhány nagyon gyors srácot. Nehéz megmondani, de talán Bradley Smith, Simone Corsi és Kojama Tomojosi nehezítheti meg a dolgomat" - összegzett Talmácsi.

Valenciai teszt, 125 kcm, harmadik, utolsó nap:

1. Sergio Gadea, 53 kör, 1:38.390 perc
2. Bradley Smith, 32, 1:38.985
3. Talmácsi Gábor, 44, 1:39.800
4. Pol Espargaro, 43, 1:39.917
5. Nicolas Terol. 44, 1:39.922
6. Andrea Iannone, 52, 1:40.008
7. Kojama Tomojosi. 50, 1:40.024
8. Sandro Cortese, 38, 1:40.031
9. Scott Redding, 41, 1:40.133
10. Joan Olive, 55, 1:40.151
Link to comment
Share on other sites

2008. február. 18.

 

A Repsol Honda pilótája, Nicky Hayden motorozta a leggyorsabb időt Jerez de la Fronterában a tesztelések utolsó napján, hétfőn. Az amerikai társihoz hasonlóan, a nap délutáni részében futotta meg legjobb idejét a kvalifikációs gumikkal.

 

Pedrosa aki még Malajziában eltörte a jobb kezét, négy héttel ezelőtt még most is felduzzadt kézzel, és folyamatos jegelések mellett tudott csak motorra ülni. A háromszoros világbajnok - aki tegnap nem tesztelt - a Honda RC212V 2008-as fejlesztésein dolgozott.

 

:mellow::( nem is tudtam h pedrosa kezét törte... :huh:

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nah elindult a szezon !

 

A második időmérő edzés időeredményei:

 

1. Bardley Smith � 2�05�242

2. Talmácsi Gábor � 2�05�308

3. Mike Di Meglio � 2�05�351

4. Scott Redding � 2�05�545

5. Raffaele De Rosa � 2�05�618

6. Nicolas Terol � 2�05�833

7. Sergio Gadea � 2�05�953

8. Joan Olive � 2�06�074

9. Esteve Rabat � 2�06�132

10. Stefano Bianco � 2�06�205

11. Stevie Bonsey � 2�06�329

12. Stefan Bradl � 2�06�347

13. Pablo Nieto � 2�06�380

14. Andrea Iannone � 2�06�388

15. Pol Espargaro � 2�06�402

16. Efren Vasquez � 2�06�477

17. Dominique Agerter � 2�06�585

18. Danny Webb � 2�06�626

19. Tomoyoshi Koyama � 2�06�702

20. Michael Renseder � 2�06�787

21. Simone Corsi � 2�07�096

22. Takaaki Nakagami � 2�07�400

23. Sandro Cortese � 2�07�549

24. Randí Krummenacher � 2�07�603

25. Pere Tutusaus � 2�07�605

26. Robin Lasser � 2�08�000

27. alexis masbou � 2�08�381

28. Hugo Van den Berg � 2�08�969

29. Robert Muresan � 2�09�257

30. Jules Cluzel � 2�09�413

31. Dino Lombardi � 2�09�632

32. Lorenzo Zanetti � 2�09�711

33. Roberto Lacalendola � 2�09�827

34. Luis Rossi � 2�10�153

 

 

MotoGP:

 

Katar, időmérő edzés:

 

1. Jorge Lorenzo SPA Fiat Yamaha Team (M) 1min 53.927

2. James Toseland GBR Yamaha Tech 3 (M) 1min 54.182

3. Colin Edwards USA Yamaha Tech 3 (M) 1min 54.499

4. Casey Stoner AUS Ducati Marlboro Team (B) 1min 54.733

5. Randy de Puniet FRA LCR Honda MotoGP (M) 1min 54.818

6. Nicky Hayden USA Repsol Honda Team (M) 1min 54.880

7. Valentino Rossi ITA Fiat Yamaha Team (B) 1min 55.133

8. Dani Pedrosa SPA Repsol Honda Team (M) 1min 55.170

9. Andrea Dovizioso ITA JiR Scot Team (M) 1min 55.185

10. John Hopkins USA Kawasaki Racing Team (B) 1min 55.263

11. Chris Vermeulen AUS Rizla Suzuki MotoGP (B) 1min 55.540

12. Alex de Angelis RSM San Carlo Honda Gresini (B) 1min 55.692

13. Loris Capirossi ITA Rizla Suzuki MotoGP (B) 1min 56.070

14. Toni Elias SPA Alice Team (B) 1min 56.251

15. Shinya Nakano JPN San Carlo Honda Gresini (B) 1min 56.434

16. Marco Melandri ITA Ducati Marlboro Team (B) 1min 56.730

17. Sylvain Guintoli FRA Alice Team (B) 1min 57.198

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...