Jump to content
PirateClub.hu

Rap vs. Rock


LACKA0670
 Share

Rap vs. Rock  

1,638 fórumtag szavazott eddig

  1. 1. Te melyiket szereted jobban?

    • Rap
      685
    • Rock
      952


Recommended Posts

Egyedül a divathuszárok azok, akiket lehet kocsogozni, mint az osztálytársamat. Nagy rockernek vallotta magát fél éve most meg azt mondja, hogy buzi rocker vagyok pedig nem.

Link to comment
Share on other sites

Ebbe nagyon tévedsz, hogy a rockba inkább a zenén van a lényeg...ha ezt így gondolod akkor még nem hallgattál meg egy rock számot sem. Még nem hallotál pl. Ossiant.

És ez főleg igaz a nemzeti rocknál, mint pl a Kárpátia...ott is a szövegen van a hangsúly.

 

Meg az igénytelenség...én nem igazán szoktam látni szőrös, büdös embert koncerteken (jó azért koncert végére leiizad mindeki :P de az más), meg az utcán se nagyon. A hosszú hajjal meg mi a bajod?

Meg mondjuk a rockba énekelnek is nem csak gyorsan beszéllnek és ha nem azér hallgatnád hogy szidd hanem eljutna az agyadig a szöveg akkor hallanád meg mondjuk nem mászkállnak rockerek nagymenő lazán kilós araynyakláncba és nem úgy hallgatják a zenét hogy hallja a környezete is mikor megy a buszonn azt a komunikációs eszközéről tolja hangosann a zenét vagyis"zenét"és ha szollnak neki meg leköpi az illetőt

Link to comment
Share on other sites

...nem úgy hallgatják a zenét hogy hallja a környezete is mikor megy a buszonn azt a komunikációs eszközéről tolja hangosann a zenét vagyis"zenét"és ha szollnak neki meg leköpi az illetőt

Najó, azért van abból is. Elég nevetséges.

Link to comment
Share on other sites

Ebből is látszik, hogy a hallgatott zene az adott igényektől, hangulattól függ. Aki ilyen táncosabb típus, az nyílván nem metált hallgat otthon, aki a gitárszólókban szeret gyönyörködni, az nem rappet hallgat. Pont.

Ezen nincs mit vitatkozni, mégis minden második tag itt köcsögözik a másikra, mert a rock/rap az egy rakás sz@@@r, ennyivel meg is van indokolva a választott zenei irányzat...szánalom csúcsa, komolyan :\

Annyit hozzátennék, hogy én személy szerint inkább a vokálokra figyelek elsősorban. Nálam egy kiváló énektéma és egy kimagasló tehetségű énekes a gitárszóló előtt áll, többnyire. Ezért van az, hogy én nem nagyon hallgatom meg az olyan együttesek zenéit, amelyeknek az énekese nincs az átlag fölött. Kivétel persze van, de számomra ez, a szöveg mellett, az egyik legfontosabb eleme a rock/metal zenének. Persze a gitárszólókat se vetem meg.

És főleg ezért nem szeretem annyira a rapet, mert ott nem az énektudásra helyezik a hangsúlyt, hanem magára a mondanivalóra. Ez persze szép, de nem ez az, ami engem meg tud fogni. De mint mindig, kivétel itt is van.

Link to comment
Share on other sites

Nos, a "raper" egy kicsit mást jelent XDD

 

Amúgy témára jobban rátérve: ha van egy dal amiben gagyi a zene, és jó az ének akkor azt mondom, hogy gyúrni kéne még.Ha van egy banda aminek jó a zenéje, de gagyi az énekese akkor azt mondom váltsatok énekest, vagy tanítsátok meg énekelni :D Engem valahogy nem fognak meg az olyan bandák, amikben nincs olyan jó ének mint amilyen jó gitárszóló... thát legyen egy bizonyos "egyensúly".Persze van kivétel nálam is,de ezért nincs túl sok olyan banda amit szeretek.

Link to comment
Share on other sites

60 oldalon keresztül vitáztatok azon hogy meik a jobb. Hát k**ra egyik sem. 2008 ban élünk srácok. A rock nem arról szól hogy rocker vagyok és a rockzene szócsövén keresztül mondom el hogy lázadok a világ ellen mert szar, a rap pedíg nem arról szól hogy én vagyok az űber niga és annyi a vagyonom hogy jódolgomba a seggembe dugdosom mert mást nem tudok vele csinálni. És csak halkan jegyzem meg, hogy egyik együttes egyik tagja sem és egyik rap galery egyik rappere sem gondolja komolyan azt amit énekel. Ez a nagy büdös igazság. Mindkét műfaj, a pénzről szól....semmi másról... Szegény rockerek elhiszik hogy itt aztán lesz revolúció és ezt az ágat követik...hogy lázadni kell mert ezt sugallja a műfaj. A szerencsétlen rapperek meg azthiszik hogy aztán ebből akkora pénzt lehet csinálni, hogy 80 kocsi meg 40 fullos villa. Hip-hop: egyik magyar hip-hop-os sem gazdag. Pl mentha, Fanka, Hősök, csóró az összes. Azt hitték kirobbannak a szürke hétköznapokból és lesz egy csomó eladott lemez... elbukták szívhatják a fogukat...a rap menedzserek a buta jelentéktelen minden mondanivalótól mentes "zenéket" veszik meg...for example "ogli G" vagy azokat futtatják fel aki minél több meztelen vagy fűrdőruhás k***vát szed össze a klipphez.

 

Egyikre sem szavazok mert mind a 2 csak képmutatás. Vannak jó zenék Rap és rock oldalon ezt én sem cáfolom és azt ajánlom senki sem tegye.

 

Ellenben ezekkel a retro zenék és a retro stílus a bejövős nekem. És a Retro stílus alatt nem a sok majmot értem aki a discoban veri a nyálát, olyan gizda mint a kisujjam és gyávább mint a macskám...a macskám legalább egyedül támad rám. Retro stílus... BeeGees Dire Straits satöbbi. Na ezek zenék. Ők a zenéért koncerteztek... és nem a haknikból éltek meg hanem az eladott lemezekből amiket kemény munka árán csináltak meg. 2008-ban ki dolgozik meg keményen? Sztároknak hívjuk őket mert ők az etalon...ehhez képest hatalmas pénzügyi katyvasz és hatalmas sponzor hegyek állnak mögöttük...

 

Ez az én véleményem...A vélemény olyan mint a segglyuk...mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra. És ha választani kéne, hát bizti van arany középút...vagy ha nincs akkor majd lesz, és abban a zenében mindenki egyet fog érteni, hogy ugyanannyi köze lesz a rockhoz mint a rap-hez, és fordítva.:D

Link to comment
Share on other sites

Ezzel részben egyet is értek, én is nagyon kedvelem pl a 80-as évek zenéit!Viszont ennek a topicnak rap vs rock a címe ,így ennek megfelelően e 2 stílus kedvelői mondják el véleményüket.Szép eszmefuttatás volt ,csak nem ide tartozik(csak nagyon kis részben)

Link to comment
Share on other sites

Ki akar lázadni? :huh: A rock már rég nem a lázadásról szól (szerintem). Bár javítsatok ki, ha tévedek :D

Amúgy nem úgy látom, hogy az UG rapperek, vagy az UG rockerek olyan halálra keresnék magukat.

Link to comment
Share on other sites

A felszínen manapság tényleg a sztárok vannak, de nem csak ma, hanem már évek óta, bármilyen műfajban, viszont mélyebben még mindig rock a rock és talán rap a rap is, ez hülyeség, hogy a rock zenét játszók nem érzik át, amiről énekelnek, lehet én azért mondom ezt, mert nem a mainstream szennyet veszem viszonyítási alapnak, hanem azt, ahol tényleg rock-ról kell beszélnünk, pl a neo prog rock alapból az érzelmekről szól, olyanok csinálnak neo prog rock-ot, akik saját élményeit érzéseit, ezek pozitív, de sokszor negatív dolgok, és nem azért csinálják, mert ez egy irányvonal és be lehet jönni vele a médiába, tud vki a médiában neo prog rock együttest, az szóljon. Azért csinálják mert úgy gondolják muszáj kiírniuk magukból és általában fantasztikus szerzemények születnek így.

És igenis, ma is rengeteg olyan rock vagy metal előadó van, akik valamilyen előremutató dolgot próbálnak közvetíteni a rajongók, emberek felé, jó példa erre a Bikini új lemeze, de akár a régebbiek is.

 

Link to comment
Share on other sites

Van benne vmi, de nem teljesen értek vele egyet. --- Evilelf hszére írtam.

Amiről Evilelf beszél az a mainstream.De a nem mainstream bandák (márpedig olyan is akad szép számban) a zenéért zenélnek, vagy mert közölni akarnak valamit az emberekkel, nem, vagy nem csak a pénzért.Vannak még lázadós rock számok, bár kevesebb, mert a hallgatók nagy része (a majmok) nem képesek felfogni a mondanivalót, ergo nem sokat ér az egész.Úgy lenne a jó, ha minden egyes ember aki hallgatja ezeket a számokat, azok teljesen átérezzék.De a rock soha nem szólt CSAK a lázadásról.A rock mindenféle érzést kifejez, nincs leszűkítve a témakör a lázadásra.Attól tartok (és fáj bevallani) de akármilyen jó számot is ír valaki, azzal nem teszi jobbá a világot.Azért mert az emberek hülyék, ráadásul rengeteg az önző nagy hatalmú s*ggarc, akik befolyásolhatnak egy csomó mindent.Az underground zenében az a jó, hogy ha nem is az összes ember, de az értelmesebbek összefognak.Mármint sztem elvileg így kéne lennie.

Link to comment
Share on other sites

Hát ezaz... nagyon sok rocker/rapper csak a pénzért csinálja... szal ebben van vmi :/ de viszont sztem vannak oylanok is akik tényleg szeretik csinálni. én mondjuk a rockbol nem tudok példát irni, mert nem hallgatom.de viszont a rappereknél igenis látszik sztem h ki gondolja komolyan, és ki nem...peace.

Link to comment
Share on other sites

Ki akar lázadni? huh.gif A rock már rég nem a lázadásról szól (szerintem). Bár javítsatok ki, ha tévedek biggrin.gif

maga a zene nem arról szól, de a sok lökött gyerek, ha már nem tud mivel kitünni a tömegből, akkor bizony "lázadni" fog, és ezt az öltözködésében meg a hűdejó zenei ízlésében mutatja ki...és ez nem csak rocker oldalon van, a raperek közt ugyanígy előfordul :S

épp ma délután láttam 4 srácot (amolyan 14-15 éves formák), és a Menyország Tourist című slágert énekelték hangosan az utcán, mert ők bizony rockerek, ezt a pólójuk is hírdette... kiváncsi vagyok hány rockbandát ismernek a Tankcsapdán kívül <_<

 

Egyedül a divathuszárok azok, akiket lehet kocsogozni, mint az osztálytársamat. Nagy rockernek vallotta magát fél éve most meg azt mondja, hogy buzi rocker vagyok pedig nem.

ők nem érnek annyit, hogy köcsögözd őket, sajnos rajtuk se a szép, se a csúnya szó nem segít... vagy rájönek egyszer, hogy mennyire buták, vagy simán azok maradnak egy életre :)

Link to comment
Share on other sites

épp ma délután láttam 4 srácot (amolyan 14-15 éves formák), és a Menyország Tourist című slágert énekelték hangosan az utcán, mert ők bizony rockerek, ezt a pólójuk is hírdette... kiváncsi vagyok hány rockbandát ismernek a Tankcsapdán kívül

Überkemények.

Link to comment
Share on other sites

.. azt a számot hallottam tegnap a rádióban, és én is elkezdtem énekelni :D :D nekem nincs bajom a TCS-vel, csak az új számaik már nem olyan ütősek.De azok között is vannak jók.A tagok is jófejek, közvetlenek.Fejes (a dobos) hangszerboltjában vettem meg az első elektronyos gityóm.(most ezzel nem arra célzok, hogy azért mert hangszerboltja van és mert ott vettem egy gitárt attól jófej :D )

Link to comment
Share on other sites

Igen a magyar Mainstream rockba erősen beletartozik a TCS, és a majmok agya csak a mainstreamet tudja befogni :D Alacsony intelligencia hányadosuk miatt pedig eléggé lehúzzák az általuk istenített bandák színvonalát. :D mind1, ez ellen nincs mit tenni.

De nehogy már cikinek érezzünk egy zenekart, mert a gyökerek is azt szeretik.

Link to comment
Share on other sites

Személy szerint a TCS-t nem kedvelem, máshol is írtam már, de lehet hogy itt, a Motörhead erőtlen koppintása, nem hogy inkább saját ötlettel indultak volna annak idején. Az lehet, hogy a mindennapi életben jó fejek, de attól még nem biztos, hogy annyira jó zenét nyomnak, más kérdés milyen igényeknek kell megfelelni. Annyi jó együttes volt/van az országunkba, de egy idő után ide is bekerült a mocsok, és csökkent s a színvonal az igények terén, így simán lehetett szabadtéri bulikat nyomni, ahol a tömeg amúgy is tök érszeg, azoknak meg elég a Mennyország Tourist szövege is, nem fogják fel a dolgokat, ennek köszönhetően veszik is a lemezeket, mint a cukrot tehát bejött a bandának, de ezzel külföldön nem sokra mennének, nem kevésbé a Lukács angol szövegelése folytán se, egyszer hallottam, de még egy TCS rajongó is inkább kikapcsolta, minthogy végigrágja magát rajta.

Konkrétan a szövegei miatt nem bírom, meg az énekes sem színpatikus egyáltalán.

 

De mint írtam, személy szerint ez a véleményem, nem mátééé, hááááá :D

Link to comment
Share on other sites

Nem vágom miért mondod, hogy Motörhead koppintás :mellow: nem csak a Motörhead énekesének lehet rekedtes hangja :D

Amúgy én mostanában ezt a számukat szoktam hallgatni:

http://uk.youtube.com/watch?v=-1dHjHOyiTg

A hangulat pont passzol ahhoz, amikor az ember olyan el****ottnak érez mindent, és nem tud aludni, filózik stb... és nem mellesleg a szóló is odavág (3:10), nagyon jól sikerült.

Link to comment
Share on other sites

de sok okos van itt. én a rapre szavaztam, de semmi bajom a rockal, sőt....vannak egész jó számok.

 

először is, nem értem, hogy miért kell azalapján megítélni valakit, hogy ''rocker'' vagy ''raper''.

 

amúgy ne írjátok be léci, hogy hip-hopot jobban szeretem, mert a hip-hop egy szubkultúra.

 

nah, nem tudtam úgy összefoglalni, ahogy akartam, mert eléggé fáradt vok, és nem nagyon jönnek a szavak, de azért remélem értitek h mitakartam.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...