Jump to content
PirateClub.hu

Rap vs. Rock


LACKA0670
 Share

Rap vs. Rock  

1,638 fórumtag szavazott eddig

  1. 1. Te melyiket szereted jobban?

    • Rap
      685
    • Rock
      952


Recommended Posts

Viszont nem sikerült rosszul ;) Bevallom, először nem tudtam, hogy egy feldolgozás, de valahogy túl jónak tünt a Limp Bizkit-hez képest, vagy inkább úgy fogalmazok, hogy nem az ő stílusuk volt.

Nos igen, az az album egy kísérlet szerű anyag volt, teljesen új stílust próbáltak ki, a zenéjük pedig teljesen elvesztette az egyéniségét, és inkább pop zene lett...hálistennek azóta visszatértek ahhoz a stílushoz, ami előtte jellemezte őket (ők is rájöttek, hogy ez a kísérletezés elég pocsékul sikeredett =)

Link to comment
Share on other sites

Na, ha már ennél a vitánál tartunk, nem voltam itt az elejétől, ma olvastam el jobban, és azt kell mondanom, a rock a jobb! Nem vagyok a rapperek ellen, én is szoktam ritkán rappet hallgatni, tetszik is, de ez havonta, ha egyszer rámjön, így nem nyilatkozom. De a rock... A rock az más. Sokan azt mondják, az a rocker, aki úgy öltözködik, de ez szerintem inkább egy életérzés. Minden zenénél kell ehhez egy életérzés, hogy élvezni tudd, ezért vannak, akik nem szeretika rockot. De a rock dallama magával ragad, amikor meghallod, végigfut a hátadon a hideg, annyira jó, na, meg a hangulat sem semmi.:D. Hallgassátok meg a SOAD-ot, vagy a Kornt, nagyon ott vannak!

Link to comment
Share on other sites

A Limp Bizkit kísérlete nem volt az olyan rossz...de mondjuk eléggé megleptek ezzel a lassú melankólikus számmal...de jól hangzik mikor feltűnik a Greatest Hits-en ...egy kis lazítás a zúzós számok közt. nekem bejött, de azért jó h nem az összes számuk ilyen

Az LP meg sokkal jobb rap nélkül...

Én a rockra szavazok mert az az stílusom...

Link to comment
Share on other sites

voltak jó számai a Bizkit-nek abban a korszakukban, de az volt a baj, hogy csak ilyen lazulós számaik voltak azon az albumon...1-2 tényleg jól hangzik a sok zúzós közt, ahogy te is mondtad :)

 

a Linkin Park pedig szerintem sokkal jobb rap-pel vegyítve, leginkább az teszi egyedivé...főleg mivel nem kifejezetten egy rock bandáról van szó, ugye a hangszerekre sem fektetnek túl nagy hangsúlyt, inkább a szöveg ;)

Link to comment
Share on other sites

Van egy Linkin Park szám ami tetszik, ez a szám az In The End.Hát ha szétszedjük a hanszereket benne, akkor önmagában elég gagyik, de együtt egész jó az összhatás... ugye az nem tetszik hogy annyi a gitár benne, hogy a csákó a refrénnél ütemenként belecsap a gitárba és csá :D De szvsz rap nélkül nem lenne olyan jó szám.

Bár élőben elég kaka XD De lehet csak rossz koncertet néztem.

Link to comment
Share on other sites

Én is a ROCKra voksolnék.gondoljunk csak egy Guns N Roses vagy Metallica számra melyek 50 év múlva is ismertek lettek.a rock sokkal sokszinűbb mig a rap csak rap.semmi másból nem áll mint hogy a rappeek a méregdrága kocsijaikban feszitenek csinibabákkal,nyakukban gyémántnyakláncok.és van belőlűk több tucat.és egyiküknek sincs egyéniségük legfeljebb csak annyi h más márkájú kocsijuk van.semmit nem tudnak a zenéről.elmondják amit gondolnak és ennyi.egy rockzenész tud játszani legalább egy hangszeren.tud zenét komponálni,változatos dalszöveget irni.

a koncerekre nem térek ki de egy Depresszió v slipknot v akármelyik más banda koncertje össze sem hasonlitható azzal mint amit egy raper csinál a szinpadon

ennnyi

Link to comment
Share on other sites

Na ez így pontosan nem igaz, legalább is a rap oldalról, nem tapasztalatból mondom, mert én sem szeretem a rap-et, ezért nem is hallgatok, de mint azt már többen is leírták elfogadható érvekkel, hogy amit te/ti rap-nek gondoltok, az a mainstrem, VIVA/MTV "rap", amit nem ismertek, az underground (ilyen van rock-ban is, sőt más műfajokban), teljesen más, mint a divatmajmok. Ez pont olyan, mintha te nem a GNR-t vagy a Metallica-t említetted volna kedvencnek, hanem mondjuk a SlipKnot-ot, ugyanis a három közül az utolsót lehetne az igazi divat numetal-nak nevezni, de azt becsülöm benned, hogy nem csak idelökted, hogy a rock a jobb, mert a rap az sz@r, és továbbá annak is örülök, hogy normális rock/metal bandákat hoztál fel példaként, mondjuk koncert viszonylatban is inkább a Metallica-t vagy mondjuk Led Zeppelin-t, akár Pink Floyd-ot említhetted volna, hiszen a Depresszió sem egy olyna nagy durranás, hogy az ő koncertjeiket kéne etalonnak felmutatni ;)

Link to comment
Share on other sites

Igaz hogy sittesek meg füveznek meg gengszterek, attol függetlenül vannak jó zenéik

 

Ezt csak a nagy gangsta rapperek mondják magukra hogy milyen kemények...

 

Egyb én 99%-ba Magyar Hip-Hop-ot és 1%-ba külföldit de most nem fogom leszarozni a rockot. Szerintem már eléggé ki lett beszélve a téma, nem tudnék nagyon újat írni.

Link to comment
Share on other sites

a koncerekre nem térek ki de egy Depresszió v slipknot v akármelyik más banda koncertje össze sem hasonlitható azzal mint amit egy raper csinál a szinpadon

ennnyi

nos igen, koncert téren nem épp ezt a két előadót kéne példaként hozni, egy igényes rap banda vagy rapper biztos tud legalább olyan jó koncertet összehozni, mint egy Depresszió ;)

Horty.911 megmondta, ezek nem olyan nagy előadók, persze egy Metallica már egészen más :)

Amit pedig te említettél, az csupán hulladék, amit felkapott a média, és egész nap nyomatják az MTV-n és VIVA-n, és az pedig nem rap...

Link to comment
Share on other sites

azért a Depressziót és slipknotot hoztam fel mert ennek a két bandának a koncertjén voltam.ha lenne lehetőségem metallicára és pink floydra is mennék.és az is igaz h a depi és a slipknot is felkapott banda a média által de én akkor is szeretem attól függetlenül h "divatzene".és mivel rapet nem hallgatok így csak ugy tudom megitélni ezt a stílust amennyit a tvben látok.nem látom értelmét hogy mélyebben beleássam magam mit miért csinálnak v h miért jó rap.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ja ;):D

Sztem Genius93-nál ment el a villany :D Nálad nem is volt soha rock, a te világodban csak rap él, tehát elég nagy hülyeséget mondtál.

Csak egy példa, tegnap az Iron Maiden olyan koncertet adott a Szigeten, hogy sztem a következő pár napban nem lesz hasonló a fesztiválon, egy 85-ös turné műsorát adják elő idén minden koncerten, a legsikeresebb turnéját ismétli meg a banda, azoknak, akik annak idején látták, nosztalgia, de rengeteg olyan is megnézi, akik akkor nem voltak jelen egyik koncerten sem, sőt még meg sem születtek, tehát mindig újabb és újabb rajongókat hódítanak meg egy több, mint 20 éves show-val a srácok.

Ha úgy lenne a dolog, ahogy állítod, akkor ma Magyarországon nem lennének élőkoncertek a régi nagyoktól, nem adott volna Tötök Ádám, Frenreisz Károly, Charlie... 60 éves szülinapi koncertet, a Bikini 25 éves koncertet, Deák Bill ugyanúgy, és még sorolhtanám, mindegyik sikeres volt és most is az, igénylik az emberek, hidd el, ne nekem, a tényeknek.

Visszatérve a Szigetre, tegnapelőtt volt a magyar dal napja, ahol egy nap alatt több, mint 700 magyar előadó lépett fel, ennek nagy része mind zenész, akik a rock, metal, jazz, blues, stb témákban vannak otthon, ezt a műsort is teltház fogadta órákon át, ez is azt mutatja, hogy nincs igazad, ugyanis a rock nem hogy feledésbe merül, hanem kezd megint újraéledni, sőt megint él, mert halhatatlan és nem hallhatatlan ;):D

Link to comment
Share on other sites

A ROCK a múlté,lejárt a Rock ideje.

Most a RAP,UNDERGROUND ideje jött el!

RAP ÖRÖKKÉ!!!!!

most lehet, hogy atom hülyeséget írok, de nincs underground rock is? :)

 

egyébként szerintem a rock ideje elég sokáig nem fog lejárni, de legalábbis a rap előtt biztos nem :)

Link to comment
Share on other sites

Szerintem aki bejön ide és be írja hogy a "RAP a KIRÁLY" vagy azt hogy a "ROCK A F*SZA" semmi érv nélkül azok divat emberek, akik csak hallgatják mert attól most f*sza gyerekeknek érzik magukat és csak azokat az előadókat ismerik akiket az MTV nyom egész nap... a sok 50 filléres dzsí dzsunitos ekkóhuszár...

Rockból nem tudok példát írni mert annak a stílusnak az előadóit nem nagyon ismerem

Link to comment
Share on other sites

én a rap-re teszem a voksom jó a szavazás eredménye nem ezt mutatja, de nem tudom inkább megyek el egy tiszta arénába vagy egy kulturáltabb klubba minthogy egy szabadtéri színpadon ahol fetrengenek az emberek mert be vannak b.szva meg büdösek és igénytelelenek. Sajnos egyszer muszáj volt elmennem a Kárpátia koncertre... és hát a végére mindenki aludt a füvön meg mit tom én meg kiabálták ezeket a trianoni dolgokat... hát ott mindenki retkes volt, a kopasz csávesz meg a zenekarból a szúnyogokkal foglalkozott. Szerintem a higiénia fontosabb lenne a rock koncerteken is... meg hát vannak azok a metálosok kiabálnak majd kiszakad a torkuk azt szerintem bárki meg tudja csinálni... rap jobb nem csak ebből a szempontból hanem egyszerűen átérzed a zenét.. már aki tud más nyelveken is..

Link to comment
Share on other sites

Nem tudok választani a kettő közül ugyanis nálam a Linkin Park a favorit ezen kívül nagyobb mennyiségben Rockot-Punkrockot halggatok de ugyan úgy hallgatok rappet is de inkább a lightosabbakat mint pl : black eyed peas , kanye west , RUN DMC de rockból sem az ordibálós űvöltözős féléket halgatom szal mind 2 jó .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...