Jump to content
PirateClub.hu

Itt az újabb bizonyíték, hogy a horoszkóp kamu


Clark
 Share

Recommended Posts

Milliók kezdik napjukat horoszkópjuk olvasgatásával, szerelmüket is a csillagok alapján választva. Egy brit kutatócsoport most tudományosan is bizonyította, mindez teljesen felesleges. Húszmillió házaspárt vizsgálva kimutatták, a horoszkópnál nagyobb bullshit kevés akad.

 

Nincs összefüggés

 

horoscope.jpg

 

"Ha minimális hajlama is lenne a Szűzeknek a Bakokra vagy a Mérlegeknek az Oroszlánokra, azt bizonyosan látnánk a házasságkötési adatokban. Ilyen összefüggés azonban nem látszik. A tízmillió vizsgált párnál talált horoszkópegyezés tulajdonképpen elhanyagolható, szignifikáns összefüggést nem mutat" - mondta a Dr. David Voas, az egyetem társadalomtudományi karának munkatársa a Guardiannak.

 

Az asztrológusok rendszerint azzal érvelnek, hogy a születés összes adata, pontos időpontja szükséges a személyiségrajz leírásához. A horoszkópszerzők szerint például a Skorpiók és a Halak tökéletes páros alkotnak, mély érzelmeik szoros kapcsolathoz vezetnek. "Azonban ha a Halak jegyű Elizabeth Taylor és a Skorpió jegyű Richard Burton viharos kapcsolatát szemléljük, kétszeresen megcáfolják a harmonikus karakterek szoros kötelékének elméletét"- érvel Voas. A színészpár először 1964-ben házasodott össze, majd tíz évvel később alkoholizmusra és családi viszályokra hivatkozva vált el. 1975-ben aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve újra frigyre léptek, hogy aztán 1976-ban újra elváljanak.

 

A kutató szerint a horoszkóp nagy biznisz

 

Voas ugyanakkor nem áltatja magát, szerinte kutatása semmilyen hatással nem lesz a horoszkópok és asztrológusok világára. "Nincsenek illúzióim, nem gondolom, hogy a kutatás eredménye aláásná az asztrológia népszerűségét. A csillagjegyen alapuló személyiség-elemzés imádata az enyémet megelőző, az asztrológiát leleplező több száz kutatás ellenére virágzik. A média-csillagjósokat ez az imádat teszi gazdaggá. Ráadásul ha az ember szerelmes lesz, bármire képes és mindent megpróbál" - mondja a szociológus.

 

Liz Fielding asztrológus szkeptikus a társadalomtudós eredményeit illetően. "Közelebbről meg kellene nézni a kutatás módszertanát. Ráadásul csak a házasságokról beszél, a válási adatokról pedig egyáltalán nem. Így pedig ez csak a történet egyik fele. Nem hinném, hogy az eredmény megváltoztatná az emberek hitét a csillagjegyekben" - fogalmazott.

 

Forrás:index.hu

Link to comment
Share on other sites

Sztem a horoszkop kb. olyan mint a joslas.Epp ezert csak annak van ertelme.Azaz a szemelyre szabott horoszkopot erdemes nezni.

Egyebkent nem kene ilyen konnyen elitelni egy modszert ami evszazadok vagy evezredek megfigyelesein alapul.

Azert vmi biztos van benn,bar meg nekem sem jott be egy ilyen sem.Az is igaz,h mindegyiket vagy az ujsagban olvastam,vagy a neten,ami megint csak szart sem er.

Link to comment
Share on other sites

Lehet h a ki kivel illik össze duma kamu de az számít, hogy ki mikor született.

Nem a csillagok állása meg egyéb humbug miatt de szerintem egy újszülött első kapcsolata a világgal kihat az életére és nem mindegy, hogy 40 fokban lát először rövidgatyás embereket vagy -10 fokban kabátos csókákaz a beszürkült/fehér környezetben. :)

Link to comment
Share on other sites

Szerintem is. Rengeteg ember áltatja magát ilyen hülyeséggel, elhiszik amit írnak, aztán persze tudat alatt úgy is alakítja a napi dolgait, hogy az be is jön amit olvasott. Meg ha valaki hisz a horoszkópokban, akkor folyton összefüggéseket keres az élete és a jóslat között.

Engem egyáltalán nem foglalkoztat a horoszkóp. Sőt. Úgy utálom, ahogy van. Ha lehetne elégetném az összeset. De nem lehet.... :):D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Persze nyilvánvaló hogy ide most csak az ír aki a horoszkóp ellen van, aki meg hisz benne csak von egyet a vállán és kilép a topic-ból. Én reális gondolkodású ember vagyok. Sokszor eléggé szkeptikus. Szal amit fizikailag nem lehet bebizonyítani abban nem hiszek. Hiszek viszont abban hogy mindenre van logikus magyarázat. Sajnos elég sok buta ember hisz az ilyen dolgokban, akiket aztán az orruknál fogva lehet vezetni. Sajnos ez van

Link to comment
Share on other sites

Van olyan "látó", aki egy születési dátumból következtet dolgokra.

De a Föld, nem lapos...

 

Nézzétek már meg, hogy milyen csillagok látszanak az északi és milyenek a déli féltekéről?!

 

Zodiákus déli féltekén nincs!

 

Akkor ott hogy is van a horoszkóp?

 

Link to comment
Share on other sites

Hát volt amikor én is azt hittem hogy sült baromság, nyár elején már csak kíváncsiságból is elolvastam, és azt írta, hogy el fogok veszíteni egy olyan személyt, aki mindennél többet jelent számomra, és a családi béke sem lesz állandó. Sajnos ezek nagyon bejöttek, szóval lehet van bennük valami.

Link to comment
Share on other sites

 

De te csak egy vagy Piero :)

 

Most vegyük azt van 12 állatövi jegy, és 6.5 milliárd ember.

Tegyük fel egyenlő az eloszlás. Akkor 541666667 ember hasonló időben született.

 

Azt mondod, ennyi ember elveszített egy fontos személyt?

Vagy nem volt náluk kielégítő a családi béke?

 

Ez hatalmas szám!

 

Egy - egy írás, alkalmazható a nagy számok alapján, egy - egy emberre.

De messze áll a tudományos dolgoktól... (Ma... ókorbon más volt a helyzet)

Link to comment
Share on other sites

Hatalmas átverés az egész!

Ezek általában úgy vannak megfogalmazva hogy megtörténhet bárkivel, csak más-más történetekt talának ki ezek a hazudozók, például nagy kiadásai lesznek, ez is tipikus... az embernek mindig vannak nagy kiadásai, mindenkinek. Csak lehet hogy nem figyelünk rá. És a horoszkópot olvasva azt hisszük majd hogy van összefüggés...

Szerintem ez felháborító.

 

Link to comment
Share on other sites

Én sem hiszek benne, nem is olvasom el soha. De jó, hogy erre rávilágítottak a tudósok, legalább lesz mit a nagy hívőknek elküldenem, hogy lássák, miért fizetik ki havonta az emelt díjas sms-t.

Link to comment
Share on other sites

a horoszkóp teljesen reális dolog, csak az újságokban a fele nagyvonalú, a másik felét pedig viccből írták a pénzt miatt, én foglalkozom asztrológiával, és ha elkészítené valaki a születési horoszkópod, és ránéznél arra, teljesen magadra ismernél, ha nemhiszed , járj utána ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...