Jump to content
PirateClub.hu

Zsomboy

Veterán
  • Pontszám

    79
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Minden tőle: Zsomboy

  1. Azt hiszem, nem kell ide többet írni
  2. Zsomboy

    Szokatlan amerikai törvények! XD

    Utána néztem ezeknek a törvényeknek... no nem sündisznó, hanem tarajos sün..., de egyre megy. Floridában még az orális szex is tilos! És ők gizdulnak itt a vízummentességgel, hát wazze én olyan vízumkényszert vezetnék nekik be, hogy ihaj!
  3. De te csak egy vagy Piero Most vegyük azt van 12 állatövi jegy, és 6.5 milliárd ember. Tegyük fel egyenlő az eloszlás. Akkor 541666667 ember hasonló időben született. Azt mondod, ennyi ember elveszített egy fontos személyt? Vagy nem volt náluk kielégítő a családi béke? Ez hatalmas szám! Egy - egy írás, alkalmazható a nagy számok alapján, egy - egy emberre. De messze áll a tudományos dolgoktól... (Ma... ókorbon más volt a helyzet)
  4. Van olyan "látó", aki egy születési dátumból következtet dolgokra. De a Föld, nem lapos... Nézzétek már meg, hogy milyen csillagok látszanak az északi és milyenek a déli féltekéről?! Zodiákus déli féltekén nincs! Akkor ott hogy is van a horoszkóp?
  5. Egy üstökös magja nem nagy... és a legnagyobb része víz. Jég. Azt remélték, hogy a robbanás rést üt a "pajzson" vagyis az üstökösön, és a kiáramló gázok, eltérítik. Majd valami plazmameghajtásúval talán. De írtam, a sebessége 10.000 m/sec, ez azért ez ha jól számolok 36000 km /óra sebesség.
  6. Tegnap mutatták be a NG csatornán, azt a kísérletet, amikor egy üstököst próbáltak pálya módosításra bírni, TNT töltettel. Nem jött össze.
  7. Zsomboy

    Valami nincs rendben a Holddal

    Na látod, ezt nem tudom...De lehet Armstrongék tették fel a tükröket....
  8. Zsomboy

    Valami nincs rendben a Holddal

    gerolka, ha nem jártunk volna a holdon soha, akkor nem tudom, hogyan került volna oda 3 tükör. Igaz, azokból, már csak kettő üzemképes. A tükrök, arra szolgálnak, hogy az állandóan távolodó Hold, pontos távolságát, ki tudjuk számolni. (oda vissza lézerfénnyel)
  9. Köszönöm yoghurt a szavakat!

  10. Zsomboy

    Valami nincs rendben a Holddal

    Valóban.. lehetett víz a Holdon. De mivel a gravitációja kicsi, ezért "elengette". Pl a Mars esetén nem így van... már kezdik beismerni.... Már csak arra várok, mikor fogom azt hallani, hogy keringés is van a bolygón. Hisz, ha nem lenne, ott sem lenne víz. Semmilyen formában sem.
  11. Nem a "kis pöttyök"... Azon az ívhullámon várható a becsapódás. De annak is a valószínűsége kicsi. 2029 nagyon közel kerül a Földhöz, ami 100%-hogy módosítja a pályát. Ez hót ziher... a kérdés csak az, hogy mennyivel. De ... a múltkor számolgattam a becsapódási energiát, hatalmas kerekítésekkel. olyan 30km átmérős helyen pusztítana... azt kibírja a Föld.
  12. Felhős az ég, de szépen látszik. Igaz nagyon kevéske, a Nap olyan szögben áll, hogy kicsinek is látjuk, de ha egy órát képzelünk el, akkor a 10 és 11 órai részen van egy kis "becsipődés".
  13. Dave55 Kb mint Miskolcon. Feljebb ott van a Miskolci adat. Ott lesz nektek a legnagyobb a napfoyi. 23% -os.
  14. 2008. 07. 29. Pánik a NASA-nál: mindent elmondott az ufókról a veterán holdutazó Rendszeresen látogatják UFO-k a földet, és a világ vezetői ezt nagyon jól tudják - ezt állítja Edgar Mitchell, az Apollo-14 egykori pilótája. A 77 éves amerikai űrhajós hatodikként szállt le a Holdra, és ő tette leghosszabb sétát égi kísérőnkön. Több mint hat órát töltött a Holdon. „Nem tudom pontosan, hányan és merre vannak, mit csinálnak, de az biztos, hogy egy ideje megfigyelnek bennünket, és állandóan lehet látni a repülőgépeiket” - vélekedik Mitchell, aki azt állítja, hogy informátorai ott voltak Roswellben. Az új-mexikói város közelében 1947-ben állítólag becsapódott egy földön kívüli jármű. UFO-szakértők tudni vélik, hogy négy halott űrlényt találtak az űrhajóban. Az incidenst az óta is igyekeznek a hatóságok homályban tartani. Mitchell viszont Roswell körzetében él, ezért többen beszámoltak neki az esetről. „A tagadás oka elsősorban az, hogy nem tudták, hogy ellenséges szándékkal érkeztek-e, és hogy meg tudjuk-e magunkat védeni tőlük. A másik ok pedig az volt, hogy nem akarták, hogy a szovjetek megtudják” - állítja az egykori űrhajós. Mások viszont kétkedve fogadják Mitchell beszámolóját. (saját észrevétel: Majd bolondnak titulálják...) „Fontosak lennének Mitchell nyilatkozatai, ha tényekkel tudná alátámasztani. Nem adja meg a nevét sem a forrásainak - mondja Don Berliner, az Alapítvány az UFO-kutatásokért elnöke. Mitchell szerint viszont a hatóságok fenyegetésekkel vették rá az embereket arra, hogy hallgassanak Roswellről. 60 éve alatt szép lassan mindenkit elzártak az információ elől - beleértve még az elnököket is - állítja az űrhajós. A cikk és videó: http://atv.hu/videotar/2008_jul_panik_a_nasa_nal__mindent_elmondott_az_ufokrol_a_veteran_holdutazo.html Tilos a direkt link! bagi
  15. A lekapcsolásnak vannak "finomabb" módszerei... Hallottál már a Qumarani tekercsekről? Igaz, több mint 40 éve találták őket, Israel, másnap egy jól szervezett "terror ellenes" akcióval meg is szerezte, és jött a nagy KUSS. Nem is olyan rég... egy tudós, aki foglalkozott a tekercsekkel, hirtelen úgy döntött, hogy nem érdekli a titoktartási fogadalma, és netre dobta a Qumarani tekercsek tartalmát.... Még azon a héten, autóbaleset áldozata lett... Vannak ilyen technikák... hátba szúrja magát, összekötözött kézzel megpróbál úszni, stb
  16. Ugyan ezt leírtam én is... vannak képek is... itt... http://www.pirateclub.hu/index.php?showtopic=5963536
  17. Zsomboy

    Fitymaszűkület?

    Amikor 7.-es voltam nálunk is volt ilyen vizsgálat. Amúgy meg, a műtét... Én nem hiszem, hogy a természet, úgy alkotott volna meg minket, hogy vannak olyan cuccaink, amikre nincs szükségünk. Sokáig a vakbelet, egy celluloid lebontó, elcsökevényesedett, béltraktusnak hittek. De ma már tudják, hogy pontosan mi is a szerepe. A bélflórák, egyik olyan előfordulási helye, ami egy nagyobb bélfertőzés utáni betegségből, ismét normál bélfórával tudja ellátni az emésztőrendszert. És a fityma? Fontos szerepe van a közösüléskor, sőt a pénisz megóvásában. Voltak népek, ahol ez vallási, rituális szokás volt, vagy akár a nagykorúvá avatási szertartás. De kórházi körülmények közt is megtörténhet a visszafordíthatatlan baj. Akinek ilyen problémája van, (elég gyakori, minden 1,5 fiú gyereknek ilyen (mutterom doki, tőle az infó)), és ez a probléma olyan mértékű, hogy látszólag a közösülést akadályozza, akkor menjen dokihoz. Ma már nem jönnek a "shachter késsel", hanem, akár plasztikailag kijavítják. És ha már kuki a téma: Tudtátok azt, hogy a magzati élet, második hónapjában különülünk el a csajoktól( na nem kromoszómailag, hanem nemi szervileg)? Ebben az időben fejlődik ki, az ős szemérem dombból a pénisz is. Kb ilyenkor még csak 75 milliméteresek vagyunk, és nagyjából 8-10 grammosak:)
  18. Olvastam már a cikket több helyen is! Örvendek, hogy itt is megjelent. Mellesleg az is egy jó dolog, hogy egy warez oldalon, ilyen tudományos "öntevékeny kör" is működik. Amúgy... az volt a véleményem a cikkel kapcsolatban, hogy... igaz összeesküvés elmélet, stb. bla bla...? de a médián mégis átfolyt, mégis "megengedték", hogy olvassunk, halljunk infókat, egy olyan valakitől, akinek tudományos végzettsége, elismertsége van. Sőt a holdon is járt. Na ez már azért kevés emberre igaz. És megengedik, hogy a szigorú titoktartás mellett is, kiszivárogtasson ilyen híreket. Szerintem, ez csak azért lehet, hogy időben puhítsák az embereket, és ne a hirtelen adagolt sokkhatás, pánik hangulata uralkodjék el.
  19. Gyula: 46°38'N 21°15'E Kezdete: 11:07:38 Maximum: 11:55:20 és meddig tart? ... 12:42:58 -ig (Gyulán!) Feltöltök egy képet, körülbelül ilyen látványt fogtok látni. Mivel Magyarországról átlagosan 20%-os napfogyatkozás figyelhető majd meg. Miskolcon pl 23-24%, Szegeden 17% kb. Kinézni kilehet, ugyan úgy mint máskor. De a Napba nézni sosem ajánlatos! Ha a Napba néztek, bármilyen módon is, akkor érdemes egy sötét üvegen keresztül nézni. Pl azok akik ívhegesztenek, azoknak a védőmaszkban ilyen sötét üveg van.
  20. Ilyen égitest márpedig nincs! Szerző: Sárneczky Krisztián | 2008. július 28., hétfő http://hirek.csillagaszat.hu Soha nem látott pályán mozgó kisbolygót fedeztek fel kanadai és európai csillagászok bolygórendszerünk peremén. A most bejelentett 2008 KV42 jelű kisbolygó pályaelemeire pillantva hirtelen egy kacsacsőrű emlős jut eszünkbe, melynek mintha minden tagját másfajta állattól vették volna kölcsön. A Hawaii-szigeteken felállított 3,61 m-es Canada-France-Hawaii Telescope-pal felfedezett 50-60 km átmérőjű égitest a Kuiper-objektumok távolságában található, a pálya lapultsága azonban a rövidperiódusú üstökösökére, kibillentsége viszont az Oort-felhő üstököseire emlékeztet, míg napközelpontja a Kentaur típusú égitestekére jellemző. A felfedezést eredményező 3,61 m-es Canada-France-Hawaii Telescope kupolája a Mauna Kea csúcsán. A kisbolygót 2008. május 31-ei felvételeken azonosította Brett Gladman, John J. Kavelaars és Jean-Marc Petit. A 24 magnitúdós égitest (ez 16 milliószor halványabb, mint a szabad szemmel még látható leghalványabb csillagok) jelenleg a Neptunusz távolságában, kb. 31 CSE-re található a Naptól, ám messze az ekliptika síkja fölött, a Hercules csillagképben látszik. Az égbolton elfoglalt különleges helyzete miatt azonnal magára vonta az észlelők figyelmét, és július közepéig még öt alkalommal észlelték. A megfigyelések alapján számított pálya olyan égitestre utal, melyhez hasonlót még sosem találtunk a Naprendszerben. A kisbolygókat mozgásuk alapján különíthetjük el az állócsillagoktól. A kisbolygó átlagos naptávolsága 46 CSE, keringési ideje pedig 312 év, ami egy teljesen átlagos Neptunuszon túli, más néven Kuiper-objektumhoz teszi hasonlóvá. Ezek azonban a körhöz közeli alakú pályán járnak, a 2008 KV42 viszont igencsak elnyúlt, 0,56-os excentricitású pályán mozog. Ez az érték a Jupiter-család 5-8 éves keringési idejű üstököseire jellemző adat. Az elnyúlt pálya miatt komoly mértékben, 20 és 72 CSE között változik az égitest naptávolsága. Az előbbi adat, ami a napközelpont távolsága, egy Kentaur-objektumé is lehetne, amely az óriásbolygók között keringve várja, hogy valamelyik planéta gravitációs terével lendítsen egy nagyot rajta. Már ez a három ellentmondás is különlegessé tenné a KV42-t, az igazi meglepetést azonban a pályahajlás jelenti, melynek értéke 103 fok! Nem elírásról van szó, a csillagászatban így jelölik, ha egy égitest a bolygókkal ellentétes, retrográd irányba kering. A 90 fok a földpályára pontosan merőleges mozgást jelöli, a 91 fok pedig egy 89 fokos hajlású, retrogád keringést. Ezek alapján égitestünk mozgása retrogád és 77 fokos szöget zár be a Föld pályasíkjával. Ez egyértelműen az Oort-felhőből érkező hosszúperiódusú üstökösökre emlékeztet. A 2008 KV42 pályája és helyzete a külső bolygók pályájához és jelenlegi elhelyezkedésükhöz viszonyítva. A kisbolygó 2034-ig még közeledik a Naphoz. Ennyi össze nem illő paraméter után már csak az a kérdés, hogy honnan származik, és miként került ilyen rendhagyó pályára ez a nem is kicsi égitest. Az előzetesen számított, még igen bizonytalan pálya az Uránuszt közelíti meg a legjobban, de tőle is legalább 3-4 CSE távolságra vezet, így nehéz bármi konkrétat állítani. Az azonban mindenképpen figyelemre méltó, hogy forgástengelyének ferdesége miatt pont az Uránusz lóg ki a bolygók sorából, ráadásul a 97 fokos ferdeség csak 6 fokkal kevesebb a 2008 KV42 103 fokos pályahajlásánál. Lehet, hogy az Uránusz egyik megszökött holdját találtuk meg?
  21. Újabb adatokkal frissítette honlapját a NASA, az Apophis aszteroidáról. A csillagászok már számolják annak az aszteroidának a röppályáját, ami 2036-ban, eddig 2,7%-os valószínűséggel a Földbe csapódik. Az óriás meteort, Apophis névre keresztelték, ami 10km/sec sebességgel száguld az világűrben. Átmérője 210-330 méter. A Földi becsapódás ereje, nagyobb energiát szabadítana fel, mint a Hirosimára ledobott atombomba. 99.9999998% becslést, csak az elkövetkező 18 éven belül tudnak adni, mivel az aszteroida, a Merkur, Vénusz, Föld orbitransok közt kering, így a bolygók, befolyásolják a pályáját. A NASA-nál a lajstromszáma 2004 MN4 vagy 9942 Apophis. Sergey Barabanov csillagász, elmagyarázta az események megjósolt folyamatát: - A kritikus pillanat 2029-ben várható, amikor is az Apophis annyira Föld közelben lesz, hogy akár szabad szemmel is láthatóvá válik. Távolsága 0,00250 CU (1CU = 150 millió km, Föld - Nap távolság) - Majd 2036-ban Föld pályára áll, és összeütközik a Földdel. Ha az Apophis eléri az űrben a "földkulcslyuknak" nevezett részt, akkor a gravitáció megváltoztatja az irányát. Az ősi Egyiptomban, Apophis volt a gonoszság és rombolás istene (szelleme), aki elhatározta, hogy örökkévaló sötétségbe borítja a világot. Egy a legmegfelelőbb név a globális katasztrófára nézve. A NASA a robbanás erejét, amit az Apophis okozhat, 100000-szer erősebbre becsüli a Hirosímai atombombánál. 2036(7) várható becsapódás térképe: Pályaadatok és keringés: http://ssd.jpl.nasa.gov/sbdb.cgi?sstr=99942;orb=1
  22. NEM! 2008. AUGUSZTUS 1. Pár nagyváros adata. Nyíregyháza : 47°57'N 21°43'E Kezdete: 11:03:32 Maximum: 11:54:52 Debrecen: 47°32'N 21°38'E Kezdete: 11:04:49 Maximum: 11:55:07 Békéscsaba: 46°40'N 21°05'E Kezdete: 11:07:22 Maximum: 11:54:59 Miskolc: 48°05'N 20°47'E Kezdete: 11:02:18 Maximum: 11:53:04 Kecskemét: 46°41'N 19°41'E Kezdete: 11:06:12 Maximum: 11:52:20 Szeged: 46°15'N 20°08'E Kezdete: 11:08:13 Maximum: 11:53:36 Budapest: 47°30'N 19°05'E Kezdete: 11:02:45 Maximum: 11:50:30 Győr: 47°41'N 17°37'E Kezdete: 11:00:50 Maximum: 11:47:39 Pécs: 46°04'N 18°13'E Kezdete: 11:07:33 Maximum: 11:50:06 Kaposvár: 46°22'N 17°47'E Kezdete: 11:05:58 Maximum: 11:49:00 Veszprém: 47°05'N 17°54'E Kezdete: 11:03:14 Maximum: 11:48:39 Sopron: 47°41'N 16°35'E Kezdete: 10:59:56 Maximum: 11:45:45 Zalaegerszeg: 46°50'N 16°50'E Kezdete: 11:03:19 Maximum: 11:46:50 Nagykanizsa: 46°27'N 16°59'E Kezdete: 11:05:00 Maximum: 11:47:25 Ha érdekel a pontos idő, akkor írd meg a településed nevét.
  23. Balinteo, nem kell Pestre utazzál. Az egész ország területéről 20%-os részleges napfogyatkozás lesz látható. (Ha derült idő lesz) "Védőszemüveget" csinálhatsz is.... Egy üveg lapot, egy gyertya lánggal bekormozol. Jó vastagon feketére. A Napnak csak egy szélét fogja eltakarni a Hold. A sötéték vonal mentén, figyelhető meg a teljes napfogyatkozás. A világoskék vonalak, a részleges napfogyatkozási adatok. A zöld vonalak, az időpontokat jelölik. (UT szerint) A teljes látvány: 09:50:30 UT- kor (11:50:30 GMT +2) kezdődik, és 2 perc, 27 másodpercig tart. (Budapest koordinátájára számolva 47°30'N 019°05'E)
  24. Zsomboy

    Viagra helyett görögdinnye

    Mindegy mit tartalmaznak a gyümik és a zöldségek, mert a gyomorsavunk, kicsinálja. Ha el is akarunk érni valamit, akkor hatalmas mennyiségeket kell elfogyasszunk. A cukrokkal más a helyzet, azt felhasználjuk belőlük
×
×
  • Create New...