b4m Posted Augusztus 21, 2007 Share Posted Augusztus 21, 2007 Az biztos... ha megveszik Azthiszem én inkább Gibsont, vagy Ibanezt veszek majd egyszer.. bár az Ibanez lehet hamarabb lesz mint a Gibson merhát olcsóbb. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csupka.norbert Posted Augusztus 21, 2007 Share Posted Augusztus 21, 2007 1 millió forintért olcsó a gitár http://vintage-guitars.blogspot.com/2006/0...-super-400.html Vintage Price Value For 2007 : 1934 - 1934 > $35 000 to $40 000 ( Super 400 Intro Model ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Augusztus 21, 2007 Share Posted Augusztus 21, 2007 Pff, na ne Amúgy vmire nem tok rájönni.Van egy technika vagy miafenének hívjam ami érdekes, nyikorgós visítós hangot csal ki a gityóból.Megmutatom mire gondolok: http://www.youtube.com/watch?v=Tmh6xbK8JgM&mode=user&search= Kb az 56. másodpercnél nyomja a csákó. Vki elárulhatná hogy ezt hogy kell csinálni Jajj meg még vmi: http://www.youtube.com/watch?v=RtEUua8crIw Itt eljátszák a Master of Puppets szólóját, és van megint egy vinnyogós hang (2:35-nél), de Dave gitárján nincs tremolo, akkor hogy csinálta? Biztos vagyok benne hogy nem playback mer sok koncerten eljátszotta.Arra gondoltam hogy a húrlábnál nyomogatja a húrokat és ilyen "tremoló elven" csinálja. Várom a véleményeket. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csupka.norbert Posted Augusztus 21, 2007 Share Posted Augusztus 21, 2007 egyébként képzeljétek, volt gitár tanáromnak volt egy 3 millió forintos Gibson L5 Ces gitárja, 1970-ben gyártották... gyönyörű hangja volt neki... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gergely_1990 Posted Augusztus 21, 2007 Share Posted Augusztus 21, 2007 Amúgy vmire nem tok rájönni.Van egy technika vagy miafenének hívjam ami érdekes, nyikorgós visítós hangot csal ki a gityóból. b4m, ezt úgy csinálja, hogy miközben penget a pengetővel, hozzá ér a hüvelykujjával a a húrhoz a megfelelő helyen üveg hangot idézve elő a nyújtás közben. Minnyá keresek neked egy oktató videót hozzá. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Augusztus 21, 2007 Share Posted Augusztus 21, 2007 piched harmonich, asszem igy hijják a drágát, zakk wylde szokot tmég ilyent meg asszem randy rhoads, de minden heavy-s igazábol ugy pengess hogy miután pengettél érjen hozzá az ujjad a hurhoz, de csak egy kicsit, és akkor az a rész fog megszolalni ami mögötte van tehát sipol mint az állat. nekme már akusztikuson is sikerült :D http://www.youtube.com/watch?v=5I5O8P-r5Rk http://www.gitartanfolyam.hu/kakofon-es-felhangos-pengetesek.php off: MEGVETTÜK A GITÁROM :D:D:D Ne dobálj be direkt linket, mert következőre warnt adok! tudomásul vettem. mindig elfelejtődik Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Augusztus 21, 2007 Share Posted Augusztus 21, 2007 Hmm... akkor rájöttem magamtól..csak a vastagabb húrokon nem ment, és azt hittem rosszul csinálom Köszi... ezt még akkor gyakorolni kell. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Augusztus 22, 2007 Share Posted Augusztus 22, 2007 Csak tájékoztatásul: az Eldorádo.hu-n van majdnem millás gityó is.... van a mezzoforte-n is http://mezzofortemusic.eu/index.php?&tpl=subcat&subcat=353&kat3_filter=&gyarto_filter=431&fttol=0&ftig=0&limit=30&offset=210 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Augusztus 23, 2007 Share Posted Augusztus 23, 2007 durva van ami majdnem 3 milka Oo Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Augusztus 24, 2007 Share Posted Augusztus 24, 2007 Basszus ennyiből veszek egy jó verdát Hát én nem vennék ennyiért gitárt.Tökre félteném, már pánikolnék ha rászállna egy porszem Még az egy millásat is meggondolnám... de hogy 3 milla 8 (vagy mennyi volt) Pffff Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Augusztus 24, 2007 Share Posted Augusztus 24, 2007 nah ,megvana rroland cube 30x naggyon jóó :D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Augusztus 24, 2007 Share Posted Augusztus 24, 2007 én már nem mernék rajta jáccani, annyira félteném akko meg minek vegyem meg? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXJoCXx Posted Augusztus 24, 2007 Share Posted Augusztus 24, 2007 Halihó nagy gitárosok lenne 1 kérdésem: már lassan 1 fél éve szeretnék venni 1 gitárt de mostanáig nem volt meg rá a tőke és azt szeretném megkérdezni h milyen gitárral kezdjem azt tom h akusztikus a tuti kezdőknek csak azon belül is milyen márka mert azért szeretnék adni a minőségre is.Erre az egész dologra lenne 20 ezer huf-om abból lehet már yo ac gitárt venni? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Augusztus 24, 2007 Share Posted Augusztus 24, 2007 sztem első gitárnak teljesen felesleges márkásat venni mert: 1 20000-ből nem is naon kapsz 2 egy olcsó gitáron is meglehet tanulni és ha esetleg vmit elszúrsz rajta akkor nem olyan nagy a baj szal 20000-ből kezdő gitárt bőven lehet venni de végül is te döntesz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Augusztus 24, 2007 Share Posted Augusztus 24, 2007 Akusztikusnál ne a márkát nézd , hanem azt hogy mennyire stramm a gityó meg azt , hogy neked tetszen a hangja meg a kinézete Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXJoCXx Posted Augusztus 24, 2007 Share Posted Augusztus 24, 2007 Kösz a helpet srácok amúgy mit jelent az h stramm az vmi szakmai kifejezés? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Augusztus 24, 2007 Share Posted Augusztus 24, 2007 szóval hogyí masszív legyen pl . jól legyen összeillesztve a nyak a "dobozzal"/testel , kinek hogy tetszik , aztán a húrláb ... stb az a legjobb , ha olyan gitárt veszel ,ami kényelmes, és tetszik lehet hogy az első pár napban ( vagy héten ) fájni fog amikor lefogsz egy hangot, és nem biztos hogy elsőre tiszta lessz , de ne add fel! sokan itt buknak el , hogy nem meny elsőre nekik egy Clapton szám , és megunják Hajrá szerk.: ennyi szmájlit ( nézd má megin egy ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Augusztus 24, 2007 Share Posted Augusztus 24, 2007 Ja én is ezt tom mondani, 20ezerből simán lehet jó akusztikust venni, ha ez lesz az első.Én egy múzeumi darabon tanultam meg, amiért ma sztem még 5ezret sem adnának Már lakk alig van rajta De húrjai vannak és ez a lényeg A 12. bundnál kicsit zörgött (ez előfordulhat olcsóbb gityóknál), de kikalapáltam Amit amúgy nem ajánlok senkinek. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Augusztus 24, 2007 Share Posted Augusztus 24, 2007 jocix, én egy squier akusztikussal kezdtem. sztem a célnak megfelel, pack ban van, van hozzá 6 pengető, vállpánt, hangolósíp, a célnak megfelel, nemmondom hogy szuper, de megteszi. monnyuk a hurokat ajánlatos lecserélni mert 12 esek és szétszedik az ujjad. 20 ezer környékén mozog Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiakiáj Posted Augusztus 24, 2007 Share Posted Augusztus 24, 2007 heló!! emberek nincs itt valakinek jackson gitárja? most kinéztem a js20-at hogy majd azt megveszem ha lesz pénzem mert a mostanit kinőttem, és már zenekarban jáccom...na szóval valamit mondjatok már a js20-ról, olvastam hogy indian cedro a fája ez milyen minőség? vagy ha nem a legjobb ajánljatok már valami mást 80 alatt vagy a körül! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toomyka15 Posted Augusztus 24, 2007 Share Posted Augusztus 24, 2007 szerintetek kezdhetem basszus gitáral?? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Augusztus 24, 2007 Share Posted Augusztus 24, 2007 tommyka sztem ja ha basszusgitározni akarsz sztem semmiképp se zongorával vagy hegeűvel kezdd Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toomyka15 Posted Augusztus 25, 2007 Share Posted Augusztus 25, 2007 gyerekek szerintetek egy johnson baltimore szet megéri 47.400-ért kezdésnek? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Augusztus 25, 2007 Share Posted Augusztus 25, 2007 mivan benne? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Augusztus 25, 2007 Share Posted Augusztus 25, 2007 tommyka sztem ja ha basszusgitározni akarsz sztem semmiképp se zongorával vagy hegeűvel kezdd looool Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Augusztus 25, 2007 Share Posted Augusztus 25, 2007 http://www.pirateclub.hu/index.php?showtopic=53214&hl=git%E1r tomika it van pár könyv basszusgitározáshoz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toomyka15 Posted Augusztus 25, 2007 Share Posted Augusztus 25, 2007 nagyonm szépen kösszi Feri!!! :D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Augusztus 25, 2007 Share Posted Augusztus 25, 2007 Szerintem akármire is mész tovább, jó dolog akusztikus gityón kezdeni, és nem egyből elektromosra menni.De nem akarok senkit semmiről lebeszélni, csak úgy leírtam Jackson gitár...öö..hú hát én nem ismerem, csak azt tudom mondani, hogy a boltban próbálgasd ki a gityókat amik szóba jöhetnek és így válassz.Igaz így a minőségükről nem sokat tudhatsz meg (azt illetően hogy mennyire bírják a strapát, hacsak el nem törik már akkor a kezedben ). Lehet más találkozott már ilyen gityóval vagy hallott már róla vmit, én csak ennyit tudok mondani. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Augusztus 25, 2007 Share Posted Augusztus 25, 2007 uhh naggyon durva a roland cube 30x ass:D olyan hangok jönnek kio belőlehogy huhhhh ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Augusztus 27, 2007 Share Posted Augusztus 27, 2007 Élvezd ki a hangját ahogy tudod, mert mindjárt itt a suli, és kb 8 órával kevesebbet tudsz vele foglalkozni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts