Jump to content
PirateClub.hu

bobita9010

Veterán
  • Pontszám

    601
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Profile Information

  • Neme
    Férfi

bobita9010's Achievements

Made in China

Made in China (12/24)

0

Közösségi hírnév

  1. nézegeti még valaki ezt a topic-ot?
  2. marshall-al ezt vetted fel? idézném randy-t a south parkból: "jaaaj, én meg már azt hittem egy csapat vietnámi akarja kipréselni a beleit a száján." semmi nem lehet kihallani belőle, egy komplett massza az egész. sztem ezt vedd fel újra.
  3. hát persze hogy könnyebb!! azért is írtam amit. ha azon megtanul, utána könnyebb lesz minden máson. nekem is könnyebb ugyanugy játszani elektromoson.
  4. hidd el, hogy megéri foglalkozni vele, mert ha ezen menni fog normálisan, utána kézbe veszel egy elektromos, vagy western gityót, és mennyország lesz. de komolyan. gyerekjáték lesz lefogni a barrés akkordokat, és örülni fogsz neki utólag, hogy most megfogadtad a tanácsom. csak erre külön gyakorlat nem hiszem, hogy van, egyszerűen csak fogdossad a barrékat, és előbb utóbb jó lesz
  5. b4m hsz-ét adom én is. majd ott kiderül, h mennyire is tetszik a gitározás. én már 5 éve gityózok, és sose bántam meg egy percig se.
  6. Máshogy szól, más különbség nemigen lehet. állitólag azért, mert egyszer a tremoló véresre koptatta a kezét, és nem tudott napokig gitározni. valami ilyesmi rémlik anti141: sztem próbáld ki mindenképp. amelyik jobban tetszik.
  7. inkább cort. fender ebben az olcsó kategóriában nem olyan jó.
  8. hát az olcsóbb sekterek nem vmi jók. Am meg régi sektert nézzél, mikor még nem kinában készültek, hanem koreában.
  9. ma van hat éve... szimplán a legnagyobb gitáros.
  10. a keresztes rendszer szerint érdemes. én nekem legalábbis úgy tanította a tanárom. ugye, az alaps skála a c, aminek minden hangja egész(cdefgahc). utána következő amiben már van egy féllel feljebb tolt hang, és igy tovább. egészen eljutsz addig a skáláig, aminek minden hangja keresztes. természetesen dúr skálákról beszélünk, aminek a képlete: 2 egész, fél, 3 egész, fél.
  11. igazából ha van egy kis képzelőerőd, akkor bármilyen gyakorlatot kitalálhatsz. pl lefogod a húrokat h ne szóljanak, és csak oda vissza pengetsz. aztán húrt is váltasz közben, pl: 4 pengetés, húrváltás, 4 pengetés húrváltás, stb stb(pengetés le-föl végig!!)akkor ilyen kromatikus gyakorlat: 1.pengetés 1.es ujjj, 2. pengetés 2-es ujj, stb stb. ezt minden húron megcsinálod, természetesen oda vissza pengetéssel. ja és a lényeget kihagytam, mindent lassan kell kezdeni, és begyakorolni, aztán ha már biztosan megy, akkor gyorsítasz a tempón.
  12. úúú, ezt sose tudom, h mikor merre kell tekerni, de próbáld meg azt, h egyik irányban kicsit állitasz, és megnézed h mit művel a nyak. ha jó irányban vetemedik, akkor okés, ha nem, akkor értelemszerűen ellenkező irányba tekered. am nem egy ördöngős dolog. de itt fél fordulatokat kell csak tekerni, tehát nem kell túlzásba vinni. ha nem egy őrült módjára csinálod, nem lehet semmi gond.
  13. na végre, ráébredsz én is ezt mondogatom itt mindenkinek. nem véletlenül.
  14. nyaka egyenes? mert ha homorú(húrok felé hajol, ha belenézel) akkor azért. ugye lehangolod, és a lazább húrok nem feszitik olyan erővel, és megy visszafele a nyak.
  15. na ja. ezért is irtam, h mivel több mint vszinű, h el fogja adni, inkább tartsa meg a gyári pikupot is. külön könnyebb eladni őket, de ha bejön a pikup hangja, lehet h még meg is tartja
×
×
  • Create New...