Jump to content
PirateClub.hu

bobita9010

Veterán
  • Pontszám

    601
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Minden tőle: bobita9010

  1. nézegeti még valaki ezt a topic-ot?
  2. marshall-al ezt vetted fel? idézném randy-t a south parkból: "jaaaj, én meg már azt hittem egy csapat vietnámi akarja kipréselni a beleit a száján." semmi nem lehet kihallani belőle, egy komplett massza az egész. sztem ezt vedd fel újra.
  3. hát persze hogy könnyebb!! azért is írtam amit. ha azon megtanul, utána könnyebb lesz minden máson. nekem is könnyebb ugyanugy játszani elektromoson.
  4. hidd el, hogy megéri foglalkozni vele, mert ha ezen menni fog normálisan, utána kézbe veszel egy elektromos, vagy western gityót, és mennyország lesz. de komolyan. gyerekjáték lesz lefogni a barrés akkordokat, és örülni fogsz neki utólag, hogy most megfogadtad a tanácsom. csak erre külön gyakorlat nem hiszem, hogy van, egyszerűen csak fogdossad a barrékat, és előbb utóbb jó lesz
  5. b4m hsz-ét adom én is. majd ott kiderül, h mennyire is tetszik a gitározás. én már 5 éve gityózok, és sose bántam meg egy percig se.
  6. Máshogy szól, más különbség nemigen lehet. állitólag azért, mert egyszer a tremoló véresre koptatta a kezét, és nem tudott napokig gitározni. valami ilyesmi rémlik anti141: sztem próbáld ki mindenképp. amelyik jobban tetszik.
  7. inkább cort. fender ebben az olcsó kategóriában nem olyan jó.
  8. hát az olcsóbb sekterek nem vmi jók. Am meg régi sektert nézzél, mikor még nem kinában készültek, hanem koreában.
  9. ma van hat éve... szimplán a legnagyobb gitáros.
  10. a keresztes rendszer szerint érdemes. én nekem legalábbis úgy tanította a tanárom. ugye, az alaps skála a c, aminek minden hangja egész(cdefgahc). utána következő amiben már van egy féllel feljebb tolt hang, és igy tovább. egészen eljutsz addig a skáláig, aminek minden hangja keresztes. természetesen dúr skálákról beszélünk, aminek a képlete: 2 egész, fél, 3 egész, fél.
  11. igazából ha van egy kis képzelőerőd, akkor bármilyen gyakorlatot kitalálhatsz. pl lefogod a húrokat h ne szóljanak, és csak oda vissza pengetsz. aztán húrt is váltasz közben, pl: 4 pengetés, húrváltás, 4 pengetés húrváltás, stb stb(pengetés le-föl végig!!)akkor ilyen kromatikus gyakorlat: 1.pengetés 1.es ujjj, 2. pengetés 2-es ujj, stb stb. ezt minden húron megcsinálod, természetesen oda vissza pengetéssel. ja és a lényeget kihagytam, mindent lassan kell kezdeni, és begyakorolni, aztán ha már biztosan megy, akkor gyorsítasz a tempón.
  12. úúú, ezt sose tudom, h mikor merre kell tekerni, de próbáld meg azt, h egyik irányban kicsit állitasz, és megnézed h mit művel a nyak. ha jó irányban vetemedik, akkor okés, ha nem, akkor értelemszerűen ellenkező irányba tekered. am nem egy ördöngős dolog. de itt fél fordulatokat kell csak tekerni, tehát nem kell túlzásba vinni. ha nem egy őrült módjára csinálod, nem lehet semmi gond.
  13. na végre, ráébredsz én is ezt mondogatom itt mindenkinek. nem véletlenül.
  14. nyaka egyenes? mert ha homorú(húrok felé hajol, ha belenézel) akkor azért. ugye lehangolod, és a lazább húrok nem feszitik olyan erővel, és megy visszafele a nyak.
  15. na ja. ezért is irtam, h mivel több mint vszinű, h el fogja adni, inkább tartsa meg a gyári pikupot is. külön könnyebb eladni őket, de ha bejön a pikup hangja, lehet h még meg is tartja
  16. értem. használtat már lehet kapni olyan 10-12e körül, azzal sztem vigan elleszel. csak ugye itt bejön az, ha esetleg túl akarsz adni a gitáron, akkor sajna nem ér annyi val többet, mint amennyi a pikáp volt. ergo ha cserélsz a régit tartsd meg mindenképp. azonban tudok mást is ajánlani. egy magyar emberke, készit pikápokat. elég jókat ami azt illeti. csinál single coilt is, jól szólnak, és itt jön a legfontosabb: örök garancia!! tehát ha nem vágdosod földhöz, és nem vágod el flex-el, akkor tulképp életed végéig lesz pikápod asszem 15-ér csinálja. ha még lehet hozzá tesztelőnek jelentkezni, akkor 10-ér is megkapod, cserébe annyit kér, h irjál a pikápról(h tetszett, milyen a hangja, mit változtasson). nincs semmi átverés benne, én is igy jutottam hozzá a pikáp-jához, már meg is vettem 10e-ért(tesztelgettem, és rájöttem, nekem ez kell). és konkrétan beszarsz olyan hangja van. ha gondolod, adok kontakt-ot hozzá. ja ez am szól mindenkinek, tehát, lehet jelentkezni, meg venni, meg stb
  17. hmmm, hát ez egy elég tág kérdés, de megprobálok segiteni először is: persze, h ki lehet cserélni a pikapokat aztán vissza kérdezek: mennyi pénzt szánsz rá? használt is szóba jöhet, avagy csak uj? ezeket ha megválaszolod, elindulhatunk vmerre az, h ki kell-e cserélned mindet, vagy csak egyet, az attól függ, h aktív pikupot akarsz, avagy passzivat. passzivnál maradhat bent régi is, aktivnál nem igazán megoldható(már probálkoztak vele sokan, és nem igazán mükszik)
  18. szigoruan cort!! ebben a kategóriában főleg. de 22-ért van takamine is, haver most vesz, beszarás hangja van ja és JAPAN
  19. hát ha nem akarod h a húrok keresztezzék egymást... am elvileg nyerget kéne cserélned, vagy kiszélesited a vékony huroknál a vájatot. ja és persze h nem árt. mér ártana?
  20. persze h van akusztikus basszusgitár ha nézel youtube-on nirvana unplugged-et, akkor láthatod. vagy alice in chains-t is nézhetsz.
  21. hölgyek, urak! érdekel vkit egy rack-es előfok végfok párositás? az előfok egy yamaha dg1000-es preamp. profi cucc, a potikat motor mozgatja, peta is használt ilyet többek közt. a végfok egy ada microtube 100-as.
  22. késés ellen tudom ajánlani az asio4all progit, ezt feltelepited, és hangkártyának majd ezt kell beállitani. jelentősen csökkenti a késést.
  23. hát vagy 20 körül már lehet kapni line6 studio kütyüket. bedugod a gitárt, és késés, alapzaj nélkül vehetsz fel, valamint kapsz hozzá programot is, amivel mindenféle erősitőmodelleket kiprobálhatsz.
  24. hát barátom, a késés ellen még lehet tenni vmit, ellenben a susogás ellen nem. a gagyi hangkártyáknak van alapzaja. a jóknak nincs. ez ilyen egyszerü. jól gondolom, h vmi integrált szar hangkarival probálkozol? felesleges. tudom, mert én is probálkoztam
×
×
  • Create New...