bobita9010 Posted Május 24, 2009 Share Posted Május 24, 2009 sziasztok! http://www.myspace.com/virtusband csináltam egy myspace oldalt, sok kép, meg történet meg minden. és nem feletkeztem el rólatok zene ügyileg, de még sajna mindig semmi hir a demorol de ha kész lesz akkor myspace-re is felrakom. ja igen: a nevünk is megváltozott virtus lett a tsz-ből Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mortuus Posted Május 24, 2009 Share Posted Május 24, 2009 Hajrá srácok, várjuk azt a demót Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Május 24, 2009 Share Posted Május 24, 2009 Tök jó. Majd ha lesz Myspace-enk akkor felvehetünk titeket barátnak? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Május 25, 2009 Share Posted Május 25, 2009 miazhogy nyugodtan, ugysincs még barátunk csak egy( kettőt kapsz automatikusan) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
fermin Posted Május 25, 2009 Share Posted Május 25, 2009 Halli! Előre is elnézést, ha nem ide illik a mondandóm, de nem akartam a szoftverekhez írni, mert alapvetően nem is olyan a gond. A következő a nyűgöm: cimborám szóló gityóját megkaptam kölcsön, régi alap műszer, jó lesz tanulni rajta. A gáz az hogy kombóm nincs még, így számítógép+virtuális erősítő /Amplitube/ /kombinációval próbálkozok. Csak próbálkozok, mert a csodás alaplapi hangkarit nem tom belőni (5.1-es Realtek). Tudom hogy mindenki fújol meg minden de ez van, ezzel kell boldogulnom. A line-inbe betoltam a hangszert kis jack-ra átalakítva, de max. csak sípolást hallok rajta. A hangkártyát próbáltam cserélni egy külső Genius 5.1-re, de annak meg a drájvere volt gázos vmiért. Felületnek a DirectX-et választottam, mert a saját Asio nevűjéből semmiféle hangot nem tudtam előcsalni. Ha vkinek sikerült már ilyennel boldogulni, kérem írja meg hogyan. Köszi előre is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Május 25, 2009 Share Posted Május 25, 2009 Hát előszöris közelítsük meg a problémát a gyökerektől.Ellenőrizd, hogy a kábel nincs e megtörve, a hangerő poti a gitáron fel van e tekerve.Ezek valószínűleg rendben vannak, de ki tudja.Aztán nézd meg, hogy a hangerő beállításoknál a Line in nincs e lenémítva vagy letekerve.Dupla katt a kis hangszóróra a tálcán, az óra mellett, feljön egy ablak, amiben jó esetben ott van egy olyan oszlop, hogy Line in.Ha le van némítva akkor szedd ki a pipát, ha le van tekerve akkor nyomd fel maxra. Az is előfordulhat, hogy szól, de nagyon halkan.Ha alapból be van nyomva a lineinbe és semmi program nincs elindítva akkor is szólnia kell, lehet hogy halkan de szólnia kell.Tekerd fel a hangerőt és csekkold le. Nekem 5.1es Creative Sound Blaster-öm van, de az is kevés volt ahhoz hogy normálisan szóljon ilyen "erősitő" progikkal.Bár lehet hogy a gépem többi része is kevés volt hozzá.Hát igen, az 1800as AMD Athlon, 1 GB RAM-mal ma már igen csak gyengének számít Ha ilyesmi géped van, mint nekem, akkor lehet nem nagyon fogod hangra bírni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
markolo Posted Május 25, 2009 Share Posted Május 25, 2009 Az előttem szóló igen kimerítő leírást adott a dologról. Annyit tudnék még hozzátenni hogy érdemes az ASIO4ALL driverrel próbálkozni. Ezzel el lehet érni egész jó késleltetést integrált hangkártyával. a DirectX-es dolgok erre nem jók. Amplitube-ból is ki lehet hozni elfogadható gyakorló szintű hangot. picit azért kell vele játszani de lehet hogy vannak hozzá presetek, sőt. (Annyira nem mentem bele Amplitude-ba.) Guitar Rig-el lehet még jókat alkotni ha Amplitude nem jön be. sokáig én is ilyen dolgokkal nyomultam. viszont most jut eszembe amit én használtam az GuitarFx nevezetű volt és semmilyen driver nem kellett hozzá. nagyon egyszerű kis progi és szinte késleltetés nélkül lehetett használni. azzal sokáig nyomattam. felvenni nem sikerült vele asszem remélem tudtam segíteni és jó gitározást meg zúzdát Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
fermin Posted Május 25, 2009 Share Posted Május 25, 2009 Halli! Kösz mindkét kollégának! A szűk keresztmetszet lehet a gép is, bár hasonló határesetnek tűnik - AMD Athlon 3000+, őneki az effektív teljesítménye szintén 1800 körül van, 1 giga Kingston HyperX RAM - de az Asio4all-t meg fogom próbálni, hátha okésabb lesz, de fogok majd progit is cserélni, meg persze kártyát ha lehet. Aztán majd csak beindul a zúzda Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Május 26, 2009 Share Posted Május 26, 2009 vagy próbálj külső hangkarit szerezni, pl line6-nek is van ilyenje és asszem nem is túl drága Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
W.A.S.P. Posted Május 26, 2009 Share Posted Május 26, 2009 fermin: 13K-ért veszel egy x-fi-t. 48000khz-nél 2-4 ms. Olcsóbban nem jössz ki. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Május 26, 2009 Share Posted Május 26, 2009 ja vmi ilyesmi. 10-20ba kerülni fog az biztos. egyszer én is tervezem, mert sok ötletem van, és gitárpróba nem az igazi most irtak ránk a studiosok, hogy a keverés mindjárt kész, és a masterelés jön már kellett ez az email Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Május 26, 2009 Share Posted Május 26, 2009 Ha több mint tíz rugót költenél kártyára csak emiatt, akkor sztem már mindegy, ha veszel egy erősítőt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
huskydog17 Posted Június 2, 2009 Share Posted Június 2, 2009 Sziasztok! Én is gitározom, igaz, csak hobbi szinten, de szeretem. Amiért írok, az hogy segítséget szeretnék kérni kotta (tab) ügyben. Van négy rövid (1-2 percesek) szám, aminek nincs fent a neten a kottája sehol sem. Szeretnék valakit megkérni, hogy készítsen ezekhez kottát, nagyon megköszönném. A négy számot feltöltöttem Rapid-ra, mindössze 4 MB, úgyhogy nem sok. http://rapidshare.com/files/239976727/SF.RAR Nem olyan sürgős a project, csak ha vállalja valaki, akkor értesítsen. Köszi szépen! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Június 3, 2009 Share Posted Június 3, 2009 hétvégén küldtek nekünk 3 számot a studiosok, még elég nyers a felvétel, de már igy se rossz de aki keverte meg volt fázva, füle bedugulva stb. szoval késni fog kicsit az anyag. amit küldtek azt meg nem rakhatjuk fel sehova, szigoruan megkértek minket Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Június 3, 2009 Share Posted Június 3, 2009 A lényeg, hogy haladnak Nem ígérek semmit, de lehet megcsinálom a tabokat.Bár mostanában nem sok időm van :S Tegnap kipróbáltam azt a Vintage V8BRQ -t amit asszem az előző oldalon említettem, meg képet is nyomtam mellé.Nos 70rugó a gitár, játszottam rajta, kényelmes a nyak fogása, az egész gitárral az volt a bajom, hogy a szélső húrok lelógnak.Elég zavaró, ugyanis ha gyorsabban játszol, akkor akár le is csúszhatnak a nyakról és berezeg meg minden.Nemtudom, szerintem a húrok kicsit vékonyak voltak rajta, bár tény, hogy az alap húroknak gagyi minősége van... mindenesetre én nem fogom megvenni.Keresnem kell egy új kiszemelt gityót Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Június 5, 2009 Share Posted Június 5, 2009 olvastam egy igazi gitáros viccet, aki nem érti, az gondolkodjon el, hogy valóban gitáros-e hendrix megáll a benzinkútnál: tele? nem, strat :D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiguy3 Posted Június 5, 2009 Share Posted Június 5, 2009 Na most megnyugodtam, mert értem a viccet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Június 5, 2009 Share Posted Június 5, 2009 De rossz.... Bár szerintem attól még lehet vki gitáros, mert nem ismeri a Fendereket Pl lehet hogy akkora Gibson fanatikus családban nőtt fel, hogy másfajta gitárt nem is engedtek látni a szülei XD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Június 5, 2009 Share Posted Június 5, 2009 olvastam egy igazi gitáros viccet, aki nem érti, az gondolkodjon el, hogy valóban gitáros-e hendrix megáll a benzinkútnál: tele? nem, strat :D Ezen behaltam Kár hogy csak magyarul müködik, külömben ezzel fárasztanák mindenkit. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Június 6, 2009 Share Posted Június 6, 2009 na, eddig 3-ból 3 (én is értem ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
boross12 Posted Június 6, 2009 Share Posted Június 6, 2009 én most szándékozom beruházni egy elektromos gitárra rendes gitárt szeretnék venni csakhogy pénz szűkében vagyok úgy néz ki , hogy nyár végig várnom kell illetve alternatív megoldásként használt gitárt tudnék talán venni erről kinek mi a véleménye pl szemeztem ezzel is : http://www.gitarshop.hu/index.php?tart=apro_hirdetesek_rapattanok&erdekel=49737 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Június 6, 2009 Share Posted Június 6, 2009 a használt gitár,még jobb mint az eredeti. mégpedig azért, mert olcsóbb kategoriában, ha van baja a gitárnak, az egy-két év alatt kiderül. és hiába garancia, ha pl egy nyak szar(vagy elektronika, vagy akármi). garancia max két év, de a nyak utána is szar lesz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
boross12 Posted Június 7, 2009 Share Posted Június 7, 2009 istenem még mindig úgy szíven üt amikor meglátom a nothanx és hansonló zenekarokat nem azzal van a gondom amit csinálnak hanem mivel semmit mondó szöveg(számomra) zeneileg semmi bonyolult és mégis ott virul kezükben a gibson más emberek zenészek küszködnek tanulnak megszenvednek a cuccaikért erre és vannak ojan emberek akik csakúgy kézhez kapják őket hát na szerencséjük van de akkor legaláb probáljanak vmi maradandót alkotni... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToMmY_hun Posted Június 7, 2009 Share Posted Június 7, 2009 Sziasztok! Ismét kérdezni jöttem Szóval nyár vége felé szeretnék majd beruházni egy gitárra, mégpedig egy Ibanez RG350DX-et néztem ki magamnak. Metál a fő irányvonal, de nem ártana ha kicsit lágyabb zenéhez is használható lenne, ezért is tűnik ez jó választásnak. Használtan láttam 80-90 körül ilyen gitárt. Mi a véleményetek róla? Esetleg ha valaki tudna jobbat ajánlani, azt megköszönném (Hasonló konstrukció kellene mindenképp, tehát Floyd Rose tremolo, 24 bund stb ) Nagyon szépen köszönöm előre is a hozzászólásokat! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Június 7, 2009 Share Posted Június 7, 2009 nem rossz sztem, másik gityósnak ilyen van. ami zavar benne, hogy a koptatólap miatt nagyon közel vannak a hurok a testhez(legalábbis nekem). de amugy jo kis gityó, de ennyiért vannak japó jacksonok is(az pedig sokkal jobb vétel, és 24 bund,floyd stb). én azt vennék a helyedben. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToMmY_hun Posted Június 7, 2009 Share Posted Június 7, 2009 Értem, köszönöm a választ! Esetleg tudnál mondani konkrétabb típust a jacksonon belül? Aztán keresek valami hanganyagot, hogy megtudjam milyen a hangja Köszi szépen előre is! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Június 7, 2009 Share Posted Június 7, 2009 A Jackson Dinky modellek igen jók, csakhát ilyen áron nem nagyon fogsz olyat találni... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobita9010 Posted Június 8, 2009 Share Posted Június 8, 2009 Értem, köszönöm a választ! Esetleg tudnál mondani konkrétabb típust a jacksonon belül? Aztán keresek valami hanganyagot, hogy megtudjam milyen a hangja Köszi szépen előre is! például ps-4, hangmester fórumon van eladó 65-ért. japán gitárt ennyiért, egy vicc vagy láttam ibanezt is 90-ért (rg570), na az is nagyon jó, ha ibanezt akarnál mindenképp. ezek már kifutott modellek, de nagyon jók. tényleg: eladó a peavey valveking fejem. 100e kifogástalan állapotban Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToMmY_hun Posted Június 8, 2009 Share Posted Június 8, 2009 Értem, köszönöm a hozzászólásokat ! Utánajárok akkor a jacksonnak Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kova92 Posted Június 11, 2009 Share Posted Június 11, 2009 Sziasztok! 2 tabot szeretnék Hobo Blues: Tobacco road és a Tetovált lány lenne, nagyon megköszönném mert még sajna fülre nem tudom levenni:) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts