Jump to content
PirateClub.hu

huskydog17

Veterán
  • Pontszám

    554
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Minden tőle: huskydog17

  1. Felhőatlasz Minden idők egyik legrosszabb, legsemmitmondóbb, legértelmetlenebb filmje, majdnem 3 óra időpocsékolás volt. Az egész filmnek se füle se fark, egy majd 3 órás értelmetlen hülyeség, emellett tele bugyuta, idegesítő párbeszédekkel, röhejes és nevetséges karakterek stb. Valahogy végigszenvedtem, mert gondoltam csak lesz valami értelme a végére, csak lesz valami értelmes kapocs a sok különböző történet és korszak között, de nincs, csak időpocsékolás volt ez a film, nem gondoltam volna, hogy Tom Hanks egy ennyire nagy trágya filmben szerepet vállal majd. A két pont azért, mert volt néhány jó és látványos jelenet, melyek tetszettek, de ezek csak pár percet tesznek ki a kb. 160 percből. Mindenki kerülje ezt a sz*rt! 2/10 Die Hard 4. A Die Hard negyedik része is fantasztikus időtöltést adott, szerintem jobb, mint a 3. rész, de a 2. résznél nem. Igazából egy nagyon jó akciófilm, amit bátran ajánlok minden akciófilm rajongónak. 8/10 Viharzóna Ez a film egy valós történetet mesél el egy halászhajóról és annak legénységéről. Ezt nagyon izgalmasan és drámaian sikerült megalkotni. A két órát mindenképp érdemes rááldozni, kiemelkedő alkotás, erre rátesz egy lapáttal James Horner kiváló muzsikája. 9/10 Terminátor 4. - Megváltás Egy kicsit félve álltam neki ennek a filmnek, mert nagyon megoszlanak itt a vélemények és az első három (de inkább az első kettő) epizód igen magasra tették a lécet. Szerencsére ezt azonban a rendező is nagyon jól tudta és sikerült egy nagyon jó folytatást kreálnia, aminek semmi szégyenkezni valója nincs. A film tele van látványos jelenetekkel, a gépeket nagyon jól megalkották. A két főszereplő alakítása lehetett volna sokkal jobb, azok elég gyengék. Hatalmas meglepetés volt Arnold Schwarzenegger belépője is. Egy nagyon jó, nagyon látványos sci-fi akciófilm. 8/10
  2. huskydog17

    Dalriada

    A mai napon nagy lelkesédessel vásárooltam meg a Napisten Hava című albumot. Nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen remek dalokat hoztak most össze, aztán jött a hatalmas meglepetés, ami nagyon nagy negatíg csalódásba torkollott. A 10 valódi dal közül legfeljebb 3 dalban voltak oylan részek, melyek tetszettek, a többi dal viszont baromi unalmas. A legtöbb dalból sokkal többet ki lehetett voklan hozni, főleg a refréneket lehetett volan szebbre csináléni, sok helyen túl sok volt az énekben a hajlítás szerintem. AMúgy egyewt kell értenem az előttem szólókkal annyiban, hogy a Fajkusz banda már túl angy szerepet kap, átestek a ló túloldalára velük. Nekem az album valamiért nagyon összecsapottnak tűnik, fülbemászó dallam szinte egyáltalán nem volt benne. Na persze számomra az Ígéret album az egyik kedvencem, abban több oylan dal van, ami eszméletlenül tetszik, ott gyönyörű refrének és fülbemászó dallamok is vannak bőségesen. Úgy is mondhatnám, hogy az eddigi lemezekhez képest a Napisten Hava egy - finoman fogalmazva - felejthető album, és ezt egy Dalriada rajongóként mondom. Nem szívesen mondom ezt, de én ezt az albumot nem merném Dalriada rajongóknak ajánlani és bánom, hogy kiadtam érte 2.000 Ft-ot. Remélem a jövőbeni albumok gyökeres változást hoznak majd. Én még egy remake lemeznek is jobban örülnék, mint ennek az új albumnak. Baromi jó lenne ha a régi dalokat, főleg amelyek a Jégbontó és Kikelet című albumon szerepelnek, vagy újravennék vagy alaposan feljavítanák. Még egyszer mondom, nagy reményeket fűztem ehhez az új albumhoz és nagyon szeretem a bandát, de most hatalmasat csalódtam bennük sajnos.
  3. Egyszerű. Ha a felbontást és a részletességet egyre feljebb tolod, a VGA-nak egyre többet kell számolnia és it már nem CPU, hanem úgynevezett GPU limit fog fennállni. Na persze létezik olyan játék is (pl. FC2), ahol még FullHD felbontásban is, plusz aktív képjavító funkciókkal is jelentős előnyre tesznek szert a négymagos CPU-k, de az ilyen játékok kisebbségben vannak. Írhatok egy ajánlást, de nem biztos, hogy ez neked megfelelő lesz, hiszen nem tudom mik az igényeid. MB: http://pcx.hu/termek/msi-h61m-g35-g3-alaplap-110432 CPU: http://pcx.hu/termek/intel-core-i5-3450-processzor-102602 Még egyszer mondom, hogy ez csak egy variáció, itt egy belépőszintű alaplapot raktam össze egy erős CPU-val, de lehetne fordítva is (gazdagon felszerelt alaplap + Core i3 Ivy Bridge).
  4. Annyival pontosítanám, hogy Core i5-2400 felett már pénzkidobás erősebbet venni, legalábbis játék szempontból! Sandy vagy Ivy között igazából az IGP téren történt lényeges változás, így ha ezt nem fogod használni, akkor Sandy is megteszi, a két család sebességben és fogyasztásban szinte azonos szinten van, nagyon minimális előnye van az Ivy-nek, ahogy mondtam, az Ivy IGP téren lépett nagyot előre. Alaplapot már 10-12.000 Ft környékén is lehet kapni, melyek támogatják az Ivy szériát, na persze itt csak H61-es chipsetet kapsz, ezen felül csak mATX formátum jöhet szóba. 20.000 Ft-tól már ATX-es lapot is lehet kapni, komolyabb chipsettel. Igazából el kell dönteni, hogy mire van szükséged alaplap téren, majd ennek megfelelően választani. Igazából CPU téren egy Core i5-3450 szerintem bőven elegendő mindenhez. Ha viszont legalább Full HD felbontásban játszol, bekapcsolt képjavító funkciókkal (AA, AF stb.), akkor egy Core i3 is elegendő lesz az esetek többségében.
  5. A Radeon HD 7770 lényegesen erősebb a 4890nél, emellett ugye ott van a GCN architektúra is, aminek számos előnye is van. Teljesítményben ez a VGA néhány százalékkal van elmaradva egy Radeon HD 6850/5850-től. A tápegység elegendő lesz, igen.
  6. Én a helyedben inkább egy Sandy vagy Ivy Bridge platformban gondolkodnék, de ha ragaszkodsz a Bulldozerhez, akkor ez jó lesz, habár játékokban semmivel sem gyorsabbak, mint a Phenom II X4 széria. A Radeon HD 4890 pedig attól függően lesz elegendő, hogy milyen játékok fontosak neked. Azt is érdemes figyelembe venned, hogy a Radeon HD 2000/3000/4000 szériás kártyákhoz már csak legacy driverek fognak készülni.
  7. Mindenképp Radeon 7850-et, bár az 50 és 60k között van, esetleg 40 környékén lehet kapni Radeon 6850-et ami szintén nagyon jó vétel.
  8. Akkor még meg lehet próbálni egy töredezettség-mentesítést, természetesen ne a Windows-ba integrált hulladékkal, hanem egy normális 3rd party szoftverrel. Ha nem ez a gond, akkor visszább kell venni a grafikai beállításokat, elsősorban az AA minőségét, hogy az segít-e a dolgon.
  9. A VGA-n semmilyen mértékű tuning ne legyen! A RAM-ok tökéletesen kompatibilisek az alaplappal, megnézted az alaplap memória támogatási listáját? A driverek frissítve vannak? A játék is naprakész állapotban van?
  10. huskydog17

    Konfigurációk, alkatrészek

    Nos, a 2 GB fedélzeti memóriának csak a felső-közép kategóriától felfelé van értelme, de azok kb. 55 ezer Ft-tól kezdődnek, szóval a 2 GB VRAM-ot nyugodtan felejtsd el! 20.000 Ft-ig egy Radeon HD 6670-est tudsz legfeljebb venni, amely 512 MB vagy 1 GB GDDR5 VRAM-mal van felszerelve. Nagyon kell ügyelni a vásárlásnál, ugyanis sok olyan változat van, amelyen nem GDDR5, hanem csak GDDR3 lapka van, ezeket kerülni kell!
  11. A nagy nyári Steam akcióban megvettem a Need For Speed: Hot Pursuit játékot 5 euróért és a Driver: San Francisco-t szintén 5 euróért.
  12. Csak megerősíteni tudom, hogy ez a módszer tényleg nem átverés és nagyon jól működik! Én is kipróbáltam, regeltem és valóban működik! Ne mtudom elégszer megköszönni ZZPORN.HU kollégának ezt a módszert! Bár azt azért még hozzátenném, hogy több fájlnál is tetű lassan ment az áthúzás a lokál szerverre. Ezeknél nem tudom, hogy miért volt félelmetesen lassú, gondolom az adott tárhely szervere nem bírta a terhelést. A lassúsággal a FileFactory-nál találkoztam, de azért ott is volt több fájl, amit piszok gyorsan lehúzott. Röviden, tömören tehát ez a módszer valóban nem átverés, működik, ahogy az szépen le van írva a korábbi hozzászólásokban! 1000 köszönet érte ZZPORN.HU!!!
  13. Miért gondolod ezeket? Annak a bizonyos élményindexnek annyi értelme van, mint a benchmark programoknak: semmi! Még ha 100 pontot kapna a géped, akkor is van és lesz olyan program, ami két vállra fektetné, szóval e pontszám alapján sosem szabad messze menő következtetéseket levonni a gép teljesítményét illetően!
  14. Egy súlyos hibát szeretnék bejelenteni, illetve kérni a probléma megoldását: Vasárnap készítettem egy topicot a Filmek letöltő szekcióban, aminek ez a linkje: http://www.pirateclub.hu/index.php?showtopic=7242163 Máig a topic gond nélkül üzemelt, de ma észrevettem, hogy egy "Fatal Error" hibaüzenetet dob ki a szerver, ha megpróbálok felmenni erre a linkre, a topicot ráadásul a kereső sem dobja már ki.
  15. Lehetetlen. Notiba nem lehet külön vásárolni CPU-t, ahogy VGA-t sem. Ha ennél jobb teljesítményt (erősebb CPU-t) akarsz, akkor azt csak egy új gép vásárlásával tudod elérni.
  16. Sajnos ennél a notinál nem sokat tehetsz, ugyanis ebben egy Celeron M410-es CPU van, amelynek egyetlen magja van, HT nélkül így egyetlen szálon képes számolni, azt is túl alacsony órajelen. Mivel az IGP is túl öreg, illetve gyenge, ezt sem tudod befogni hardveres gyorsításra Flash alatt, de még csak semmilyen egyéb videodekódolásra sem. Az egyetlen dolog, amin tudsz kicsit javítani talán, az a gép reszponzivitása, amit egy alapos töredezettség-mentesítővel tudsz kicsikarni belőle. Ilyen szoftver például az Auslogics Disk Defrag vagy a Defraggler.
  17. huskydog17

    Eladnám a gépem!

    60-70.000 Ft-ot el lehet érte kérni simán. Mivel monitor is jár hozzá, így inkább a 70.000 Ft felé hajlok.
  18. huskydog17

    Konfigurációk, alkatrészek

    Nem, a PCI-E 3.0 semmi másra nem jó, mint marketingre. Gyakorlati előnye abszolút nincs, még a PCI-E 2.0 sincs teljesen kihasználva, mivel a mai játékok úgy vannak megírva, hogy kíméljék a PCI-E buszt. A PCI-E szabvány visszafelé kompatibilis. Tehát még egyszer: a PCI-E 3.0 csak marketing húzás, semmi gyakorlati előnye nincs! Közben már megelőztek amint látom. Az OK, hogy Chieftec, de pontosan melyik modell? Nem mindegy. Ennél a gyártónál is volt olyan széria, amely nem sikerült jól. A tápegységnél a hatásfok, a 12 voltos ág erőssége, valamint a védelmi funkciók nagyon fontosak.
  19. huskydog17

    Konfigurációk, alkatrészek

    A kettő közül egyiket sem ajánlom, mivel bőven nem érik meg az árukat! Most csak nagyon röviden és tömören a lényeget: Én a helyedben mindenképp egy GCN-es Radeont választanék. Az általad említett Mass Effect című játék alapból nem kér irreálisan magas gépigényt, jól használta a BioWare az Unreal Engine 3-at. Ehhez a játékhoz egy Radeon HD 6870 is bőven elegendő. Egy 6950-es meg abszolút felesleges lenne ha csak ezt a játékot vesszük figyelembe. Az általad felvázolt két VGA 75.000, illetve 100.000 Ft környékén tanyázik. Ha biztos vagy benne, hogy ennyi pénzt akarsz kiadni csak videokártyára, akkor a GCN-es Radeonokkal sokkal jobban jársz. Itt elsősorban a Radeon HD 7850/7870 volna a legoptimálisabb megoldás számodra, csakhogy ezek a kártyák még túlságosan frissek, így még nem igazán kapni itthon jelenleg, de idővel kapható lesz. Én azt mondom várj, míg kapható lesz itthon a Radeon HD 7800-as széria és akkor arra nyugodtan lecsaphatsz! A tápkérdéshez annyit, hogy ha normális, minőségi tápegységről van szó, akkor bőven elegendő az 560 Watt, sőt, még sok is. A kompatibilitás kérdésnek pedig nincs értelme. Csak arra kell figyelni, hogy ilyen brutálisan erős videokártyákat legalább egy négymagos CPU-hoz érdemes rakni.
  20. Space Dogs (2010) Egy orosz, animációs film, amelynek főszereplői Belka és Sztrelka, a két kutya, akik elsőként utaztak a világűrbe, még az emberek előtt és tértek vissza épségben. Pontosabban ezt a témát dolgozza fel a film. Igazából nem lenne rossz, de sok apróságon bukott meg nálam ez a film. Az egyik és egyben legnagyobb negatívuma, hogy a képminősége kifejezetten ronda. Fakó, színtelen, tele van mosott, életlen textúrákkal és még képhibákkal is. Azt előre tudtam, hogy itt nem szabad egy Disney/Pixar/DreamWorks szintre számítani, de azért ez a szint szerintem 2010-ben se volt elfogadható, nemhogy 2012-ben és itt nem arról van szó, hogy rossz verziót néztem, mert Blu-Ray forrásos 1080p kiadást néztem. A másik dolog, ami nagyon-nagyon nem tetszett, csalódást okozott, az a végkifejlet. A film végén teljesen másra számítana az ember, mint ami történik: Spoiler: Már azt vártam, hogy Belka és Sztrelka mikor jönnek össze és lesznek szerelmesek egymásba, de itt kapufára futottam, ugyanis a két főszereplő egyáltalán nem lesznek szerelmesek, sőt mi több, a szép Belka egy mellékszereplővel jön össze, ami szerintem több, mint röhejes. Itt tudni kell, hogy a filmben Sztrelka a valósággal ellentétben nem lány, hanem fiú kutya volt, ezért vártam azt, hogy összejön Belka-val, aki a filmben is lány volt. Spoiler vége A filmnek azért nem csak árnyoldala van. A legnagyobb pozitívumnak a zenét tudom felhozni. A film alatti zenék kimagaslóan jók, nagyon kellemesek és fülbemászóak, ebből a szempontból a film 5-ösre vizsgázott. Én úgy gondolom, hogy egy ilyen nagy jelentőségű eseményt egy jóval jobb minőségű filmmel kellett volna feldolgozni, esetleg kicsit nagyobb anyagi hátteret kellett volna adni a projectnek, vagy egy külföldi (nyugati) stúdióra bízni a munkát. Bár megértem, hogy mindenáron hazai filmmel akarnak tisztelegni az esemény előtt, de én szégyelltem volna szükség esetén egy nyugati stúdiónak adni a munkálatokat, ha azzal sokkal jobb végeredményt érnék el. A filmhez nem tudom, hogy van-e magyar szinkron, én ugyanis német szinkronnal néztem. Összességében egy nézhető animációs film lett, a zenék miatt egyszer érdemes megnézni az animációs filmek rajongóinak, de senki ne várjon ettől a filmtől sokat! 5/10 - A téma, a szereplők, a zenék mind a helyén vannak, de a technikai kivitelezés nagyon gyenge, emellett a vége miatt is levontam, mert nagy csalódást okozott. Gréti - Egy kutya feljegyzései (1986) Bevallom, én eddig nem is tudtam ,hogy létezik ilyen magyar rajzfilm, pontosabban olyan, ami egy német juhász kutya életét meséli el. Bánom, hogy eddig nem tudtam róla, de jobb, későn, mint soha. Ebből talán kitaláltátok, hogy a film tetszett. Nos, így van, a film nagyon tetszett. Úgy álltam neki, hogy egy könnyed, altatószerű rajzfilm lesz, aztán már az elején rádöbbentem, hogy ez más lesz. A főszerepben Gréti, egy német-juhász kutya áll, aki elmeséli, hogy mi történt vele az évei során, milyen dolgokon ment keresztül. A rajzfilmet az teszi egyedivé, hogy elképesztően realisztikus lett. Ez alatt azt értem ,hogy minden esemény tökéletesen egyezik a valósággal. Az ember nézi a filmet és egyfolytában az esik le neki, hogy "ez tényleg így van a valóságban is". Egy másik érdekesség a filmmel kapcsolatban, hogy úgy van megcsinálva, hogy a nézők kizárólag az állatok nyelvét érti, vagyis csak az állatok beszélnek benne értelmesen, az emberek pedig halandzsáznak (állítólag visszafelé beszélnek). Az emberi beszédből csak azokat a szavakat lehet érteni, amit Gréti is ért, például a neve, vagy "pfujj" vagy a "büdös disznó". Itt jön a képbe az egyik legnagyobb pozitívum, a szöveg és a szinkron. A filmben olyan szöveget levágnak, hogy csak lestem nagyokat. A szövegkörnyezet számomra meglehetősen humorosra sikerült, én szétröhögtem a fejem, hatalmas szövegeket nyomnak le. A magyar hangokkal semmi probléma nincs, hibátlan munka. Ahhoz képest, hogy korhatár nélküli besorolást kapott, azért akadnak olyan jelenetek, szövegek, amelyek 12+ besorolásúak, ami persze nem baj, csak furcsa volt, de baromira megdobja a film hangulatát és ettől is természetesebb, realistább lesz az egész. Ez a magyar rajzfilm piszok jól sikerült és örülök, hogy rátaláltam, mert nagyon jót szórakoztam rajta. Minden rajzfilm rajongónak kötelező darab és senkit ne tántorítson el a film kora (1986-ban jelent meg, azaz 26 éves), mert technikai szempontból nincs vele gond, az animációk korrektek. Nálam a hangban volt csupán hiba, néma, illetve nagyon csendes jeleneteknél lehetett hallani pattogást,kattogást (mintha valaki állandóan járkált volna fel-alá), de ez nem rontotta az élményt. Sajnos a film sehol sem kapható már az országban, így marad a letöltés (ez annak lehet fontos infó, aki esetleg elgondolkozott volna az eredeti DVD megvételén). Nem csak rajzfilm rajongóknak, hanem kutyatulajdonosoknak (talán legfőképp nekik), és kutyarajongóknak is nagyon ajánlom, tényleg remek alkotás! Nálam ez a film a Vuk után a második legjobb magyar rajzfilm! 8,5/10 Gazdátlanul Mexikóban (2008) Egy kiváló családi film, és legfőképp kalandfilm. A sztori átlagos, de nem ezért tetszett, hanem az, hogy a két főszereplő (Cloe és Delgado) mennyi kalandon megy. Ők nagyon szimpatikusak, de legfőképp Delgado volt a kedvenc karakterem, nagyon jó szövege is van. A patkány és a társa is egy külön műsör, őket is nagyon bírtam. A vége szerintem amellett, hogy kiszámítható, kicsit elnagyoltnak érzem, én valamiért többet vártam. Összességében egy nagyon jó alkotás ,remek családi kalandfilm és vígjáték egyben, de csak azok fogják/tudják értékelni, akik szeretik a kutyás filmeket, így elsősorban nekik ajánlanám. 8/10
  21. huskydog17

    Konfigurációk, alkatrészek

    Akkor lehet, hogy szimplán hibás az a modul, amelyikkel nem megy.
  22. huskydog17

    Konfigurációk, alkatrészek

    Meg kell nézni az alaplap manual-ját, hogy melyik az elsődleges slot. A sötét képernyő indításkor nem feltétlen memóriahibát takar. Lehet CPU vagy sok más egyéb hiba is. A BIOS-ban jó esetben semmit nem kell piszkálni, ha jó a RAM és az alaplap és a RAM jó helyen van, akkor gond nélkül fel kell ismernie a modult. Na persze itt esetleg előfordulhat, hogy az adott RAM modult az alaplap nem támogatja, de ez viszonylag ritka eset.
  23. Nincs mit! Szerintem így mindenképpen (sokkal) jobban jársz.
  24. A TV-kbe általában nem raknak TN panelt, csúnya is lenne! Az a TV több, mint valószínű, hogy IPS panellal van felszerelve, ahogy a legtöbb LCD TV (kb. 99%-ukban IPS vagy PVA van). Amúgy ha meg nem foglalt a TV? Akkor meg szívhatod a fogad a Tn panel miatt. Félreértés ne essék, a TN-nek is megvan a maga helye a piacon, de mára oda jutottunk, hogy 65 ezer pénzért TN paneles kijelzőt nagyon nem éri meg venni annak fényében ,hogy jóval kevesebb pénzért fényévekkel jobb képminőséggel és betekintési szögekkel bíró IPS monitort is kap az ember. Azért kardoskodom az IPS felett, mert volt szerencsém élőben, a saját szememmel látni a különbséget a két kijelző között és valóban ég és föld a különbség. Egy jó tanács: én azt tenném a helyedben, hogy 50 rugóért vennék egy IPS monitort (pl. 23 colos LG) és mellé a keretből bőven kijönne egy kiváló minőségű, diszkrét TV-Tuner kártya, például egy Leadtek WinFast. Ezzel a kombóval minőségben sokkal jobbat kapnál, ráadásul talán még pár ezrest is megspórolnál.
×
×
  • Create New...