Jump to content
PirateClub.hu

Rájöttek, miért fogy a paradicsomlé a repülőkön!


anti141
 Share

Recommended Posts

Kutatók rájöttek, hogy miért megy jobban a paradicsomlé a repülőkön, mint a földön. A dolog titka: a légnyomásváltozással együtt változik az ember ízérzékelése is. Az alacsonyabb nyomáson a repülőn kevésbé érezzük az édes, a savanyú vagy a fűszeres ízeket írja a "Die Zeit" német lap legfrissebb száma.

 

A témában alapos kutatásokat végző német Fraunhofer intézet tudományos magyarázatot talált a korábbi tapasztalatra. Egy nyomást előállító kísérleti kamrában, amely egy repülőgép utasterét imitálta kísérleti személyeket etettek különféle ételekkel, miközben semmi sem változott csak a légnyomás.

 

Beigazolódott, hogy a légnyomás csökkenésével egyes ételek élvezeti értéke nő az emberek számára, másoké csökken. Aki azt gondolná, hogy teljesen értelmetlen akadémiai kutatásokról van szó, nagyon téved. A világ egyik legnagyobb légitársasága a német Lufthansa máris figyelembe veszi a kutatók ajánlásait a fedélzeti étrend kialakításához.

 

Forrás: azta

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Megértem az előttem szóló pár embert, idióta "tudósok". Miért nem a rák vagy az AIDS ellenszerét kutatják?

 

Idióta volt Einstein is, minek foglalkozott olyan dolgokkal mint fény, relativitás...

 

Nomeg az a másik, tudjátok az a hülye Newton vagy ki... hát kit érdekelnek az erőtörvények, a gravitáció?

 

Viccet félretéve, amíg fel nem cseperedtek, ne irkáljatok baromságokat!

Link to comment
Share on other sites

Einstein vagy Newton munkásságát nem kritizálom én sem, elismerem amit hagytak az utókor számára.Viszont összehasonlítva ezeket a fent említett kísérlettel szerintem van egy kis különbség... Például hogy kinek, mineke a javát szolgálja majd a felfedezett/bebizonyított/stb dolog.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Semmilyen tudományos felfedezést sem szabad alábecsülni, hányszor volt már, hogy ehhez hasonló általatok hülyeségnek titulált kísérletekből jöttek rá lenyűgöző dolgokra. Felmerül a kérdés, hogy a nyomás csökkenésével megváltoznak ízlelőbimbóink fizikai tulajdonságai vagy egyáltalán mi okozhat különbséget? Szóval mielőtt értelmetlenül csak a comment-jeitek számát akarnátok növelni, gondolkozzatok!

Link to comment
Share on other sites

Egyetértek Bloodluster hozzászólásával; lehet, hogy ez a kutatás önmagában csak pénzkereseti lehetőség volt. De az is lehet, hogy felhívja más tudósok figyelmét más jelentősebb problémákra - és azoknak talán a megoldást is kínálhatja -

 

Kevesen tudják, de anno egy magyar mérnök/tudós jött rá arra, hogy a fényképezőgépek tárcsáit recézettre kell kialakítani. Mivel így könnyebb azokat tekerni... Ez a névtelen fickó le tett ötletével valamit az asztalra, pedig lehet hogy az első pillanatokban hülyének nézték. - persze később is, mert zöldhasút nem igen kaphatott ötletéért -

Vagyis a dolgok egymásra épülnek. És van olyan kutatás aminek nincs értelme... ennek Lufthansa sztorinak azonban jól láthatóan van.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Azért néha jó tudni ilyen dolgokat.Biztos dolgoznak,kutatnak az AIDS ellen vagy egyéb más betegség gyógyítására,csak azt nem fogják nyilvánosságra hozni,majd csak ha megtalálták a megfelelő ellenszert.

Mondjuk ez tényleg kicsit hülyeség,hogy "ilyenekre" is van idejük.Szerintem ez nem olyan fontos dolog tudni.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...