Jump to content
PirateClub.hu

Melyik a kedvenc Tim Burton filmed?


Shyllard
 Share


Recommended Posts

Én a Nagy hal-ra szavaztam, több dolog miatt is:

1.: Egy gyönyörű és drámai tündérmese

2.: És ez épenhogy szokatlan Tim Burtontól, de még itt is meg mutatja, hogy mekkora Ász. Bár azért ittis fellelhető a tragédia Jenny reménytelen szerelmében és Don Pice (aki a klotyón halt meg) kudarcokkal teli életében. Persze ezeket csak én gondolom erről a filmről, lehet teljesen félreértettem vmit :D

Link to comment
Share on other sites

Én a The nightmare before Christmas - t választottam, bár az talán nem annyira Burton bácsi képi világa és elképzelései, hanem maga a stop-motion animáció de legesleginkább Danny Elfman dalai miatt nyűgözött le. Ami szerintem igazán Burton keze munkáját dícséri, az a 89-es Batman (szerintem filmtörténeti jelentőségű pont, valamennyire még a második részével együtt is), illetve a Sweeney Todd is jó volt. Furcsa mód legkevésbé a Nagy Hal tetszett, valahogy elcsépelt volt, olyan "na, csináljunk egy ilyen filmet is" - feeling, ami jó, mert végülis összejött, másrészt.. áh, hagyjuk is, nincs kedvem most kritikát írni róla. A lényeg, hogy The nightmare before Christmas :)

Link to comment
Share on other sites

Én az Ollókezű Edwardra szavztam, nagyon szeretem. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

A Nagy Hal a legjobb innen, amúgy a 9 nagyon tetszett, igényes munka, elgondolkodtató dolgok...habár Johnny Depp-el közös filmjeire sem lehet panasz.

Link to comment
Share on other sites

Attól még az ő nevével reklámozták, és ha egy ekkora rendező producerkedik, akkor ha van valami ötlete, gondolom nem mondják, hogy jaj, ne már...

Link to comment
Share on other sites

jól mondod, az Ő nevével adják el. És persze a keze nyoma is meglátszik a filmen, mert nagyon jó a képi világa de akkor sem ő ott az atyaúristen,mint mondjuk pl. Sweeneynél. Ez semmit nem von le a film értékéből, úgy ahogyan a Karácsonyi lidércnyomáséból sem, csak megjegyeztem.

Módosította Jaire
Kerüld a káromkodást (Jaire)
Link to comment
Share on other sites

Én voltam a 26. szavazó, és egyben az első aki az Ed Wood-ra szavazott. WTF? :blink: A film szerintem minden szempontból tökéletes. Még a színészi játék is: Martin Landau megérdemelten kapott Oscar-t az alakításáért, Depp is jó -nincs egy szinten Landau félistennel, de azért nagyon jó :). Rendezés meg szuper... Tim Burton at his best.

Link to comment
Share on other sites

fel kellett hoznom ezt a topicot.

Ollókezűre ment a voksom, de csak azért, mert nincs olyan alternatíva, hogy mindegyik filmjét szeretem. Tim FTW.

Feltételeztem, hogy a legtöbben szeretik az összes Burton-filmet, az meg úgy nem jó, mindegyik jó, mert akkor mindenki csak arra szavazna. :) Nem derülne nagyon ki belőle, hogy a többség szerint (már akik szavaznak itt), melyik a legjobb :)

Az Ed Wood nálam második helyen van, csak számomra a Nagy hal az, ami igazán feledhetetlen :)

 

Pár hónap és jön az Alíz Csodaországban folytatás, a trailerekből ítélve az sem lesz semmi! :)

 

Frissítés: Kiszedtem azokat a filmeket, amiknél csak producerként tevékenykedett. A 9-en is meglátszott, hogy nem kapott komolyabb szerepet a készítésben, így az se fog bekerülni.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...