Jump to content
PirateClub.hu

hopdinZ

Törzstag
  • Pontszám

    266
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Profile Information

  • Neme
    Férfi
  • Lakhely
    Föld nevű bolygó
  • Érdeklődés
    Filmek, sorozatok, könyvek és sport.

Legutóbb itt jártak

707 profil megtekintés

hopdinZ's Achievements

Citromdí­jas

Citromdí­jas (8/24)

6

Közösségi hírnév

  1. Monster (2008) http://www.imdb.com/title/tt1148277/ és az Álom.net Off: ki26, azért régen készültek nagyon jó magyar filmek, pl Az ötödik pecsét, A tanú, Tizedes meg a többiek, Szinbád, Szegénylegények, Sátántangó, Isten hozta őrnagy úr és még sorolhatnám...
  2. Az El Dorado is jó, de ha western filmzene, akkor én inkább Morricone-t preferálom. Ez a Compañeros zenéje:
  3. hopdinZ

    Mi a véleményetek a mai filmekről?

    Így igaz, régen is volt sok szar és átlagos színész akikre ma már csak nagyon kevesen emlékeznek, viszont szerintem sokkal több volt az igazán nagy tehetség, mint manapság. A mai középkorú és fiatal színművészek közül nagyon nagyon kevés az olyan, akik egy súlycsoportban vannak a példaként felhozott színészistenek bármelyikével. Az általad említettek szerintem is tehetségesek, de TALÁN 1 az, akit egy lapon mernék említeni mondjuk Nicholson-nal vagy Brando-val. Én sosem állítottam, hogy a mai filmek kivétel nélkül rosszak. Rengeteg mai film van amit imádok - habár a legnagyobb filmélményeimet a klasszikusok adták. C. Bale mocskolásán nem tudom miért csodálkozol, a srác hihetetlenül lesüllyedt az utóbbi években. A T4-ben még Sam W. is lejátszotta, de a Batman-ben is csak fapofával járkált fel-alá. Damon-t és Bale-t azért hoztam fel összehasonlításként, hogy a mai akciómozik főszereplőiből hiányzik az a valami, ami a régi akciósztárokban megvolt. Róluk elhitted, hogy VALAKIK - és nem akárkik.
  4. hopdinZ

    Mi a véleményetek a mai filmekről?

    Szerintem ez nem (csak) a színészek miatt van így, de persze értem mire célzol és egyetértek. A mai fiatal-középkorú előadók között nincsenek olyanok, mint a régi zsenik. Hollywood-ban a 40es években olyan színművészek számítottak a szakma etalonjának, mint Laurence Olivier, Jimmy Stewart és Humphrey Bogart. Az 50es években jött Marlon Brando és George C Scott, a 60as években pedig Jack Nicholson, Anthony Hopkins, Gene Hackman és Robert De Niro kezdték pályafutásukat. A 70es években futott be Al Pacino. Ők nem csak, hogy született tehetségek voltak, de roppant karizmatikusak és különleges kisugárzással rendelkeztek, így amikor feltűntek a mozivásznon minden szem rájuk szegeződött. Rengeteg hasonló kaliberű színész munkálkodott akkoriban, mindegyik évtizedhez lehetne még sorolni a neveket. De ma már csak Nicholson generációja tartja magát, és ha ők is eltávoznak akkor kik maradnak a szakmában? Brad Pitt meg Keanu Reeves? Ég és föld közöttük a különbség. A fiatal színészekről meg ne is beszéljünk (Zac Efron és társai). Színésznőkre nem térek ki, velük ugyanez a helyzet... És ne felejtsük el a régi akció/western sztárokat: Clint Eastwood, John Wayne, Charles Bronson, Steve McQueen (vagy később: Stallone, Schwarzenegger ...) nem voltak színészi tehetségek, de jó kiállású és különleges megjelenésű emberek voltak és ez hiányzik a mai akciósztárokból (Sam Worthington, Chris Bale, Matt Damon, Gerard Butler, Mark Wahlberg stb).
  5. hopdinZ

    Legjobb forgatókönyvírók

    A Misery és a Chaplin szerintem is kiváló filmek - minden téren. Még kedvenceim Goldmantől: Maraton életre-halálra és Butch Cassidy. Nagyszerű író, aki minden műfajban otthonosan mozog. Nem rég néztem meg az Ember, aki ott sem volt című filmet és a Coen tesók még nagyobbra nőttek a szememben. Eddig ez az alkotásuk tetszett a legjobban.
  6. hopdinZ

    Legjobb forgatókönyvírók

    Na és mit gondoltok William Goldman-ről és Paddy Chayefsky-ról? Szerintem nekik is itt a helyük, nagyszerű írók. Utóbbit a Hálózat miatt kedvelem. Előbbi pedig egy tucat jó szkriptet írt, most éppen a Mit is hazudtam? című könyvét igyekszem megszerezni.
  7. hopdinZ

    Legjobb forgatókönyvírók

    Így igaz, viszont a többi munkája (pl Veszedelmes elme, John Malkovich) szerintem nem nagy szám. Egyébként a Makulátlan elmét szerintem sokkal jobban meg lehetett volna rendezni, de a forgatókönyv volt annyira érdekes és elgondolkodtató, hogy kárpótoljon a viszonylag gyenge megvalósításért.
  8. hopdinZ

    Legjobb forgatókönyvírók

    Mi van vele? Szerintem Kaufman nem nagy szám - habár írt egy nagyszerű filmet ami előtt emelem kalapom.
  9. Igaz, bár előbb utóbb jön majd otthonra is, mint ahogyan az 1080p is tette a Blu-Ray személyében. Egyébként 4k TV-k ha minden igaz már idén fognak megjelenni (google-n keressetek rá: "4k tv"), tehát csak idő kérdése, hogy a 4k lemezek mikor robbannak be a piacra. Amilyen gyorsan fejlődik napjainkban a technika, meglepődnék, ha a következő évtized közepén is a Blu-Ray lenne a legújabb, legjobb otthoni formátum.
  10. hopdinZ

    Legjobb forgatókönyvírók

    A nem lineáris történetvezetés (gondolom ezt érted kronológia alatt) nem egy újkeletű dolog. Godard mondta egyszer, hogy egyetért abban, hogy a filmnek legyen eleje, közepe és vége - viszont nem feltétlen ebben a sorrendben... De Fellini és Robert Altman alkotásai között szintén találsz "kronológikus" filmeket. Vagy ott van az 1950-es Rashomon, Kurosawa mesterműve. Most ezek ugrottak be. Viszont az idealizált karakterek alatt nem teljesen értem, hogy mire gondolsz. Aki kedveli Tarantino-t annak érdemes megismerni Godard és Truffaut munkáit is, ugyanis Tarantino mondhatni őket utánozza.
  11. hopdinZ

    Legjobb forgatókönyvírók

    Szerintem nem nagy baj ha valaki lop, csak akkor csinálja ügyesen. És Tarantino általában jól turmixolja össze a különböző filmeket. Én nem sorolom a legjobbak közé -se íróként se rendezőként-, de azért kedvelem.
  12. hopdinZ

    Mi a véleményetek a mai filmekről?

    Emlékszem Hitchcock A kötél című munkájára. Ha jól rémlik már majdnem a 20. percnél járt a film mire először találkoztam egy vágással. Kár, hogy már nem készítenek hasonló filmeket. A komótos tempón kívül az volt a nagyszerű, hogy a néző tudott gyönyörködni a színészi játékban is, amire manapság nem mindig van lehetőség. Ha mégis készül ilyen film, azt meg leunalmasozzák (pl Vérző olaj).
  13. hopdinZ

    Legjobb forgatókönyvírók

    Billy Wilder, Fellini és Bergman - ők hárman született zsenik. Nem csak íróként, de rendezőként is kiemelkedőek. Wilder filmjeinek történetei nem minden esetben egetrengetőek (pl a Férfiszenvedély sztorija elég egyszerű), mégis ahogyan megírja az valami elképesztő. Minden filmje egy életre szóló élmény. Bergman az emberi elme boncolgatásához és a jellemábrázoláshoz mesteri szinten értett, Fellini filmjeiben pedig az elgondolkodtató tartalom, emlékezetes karakterek/párbeszédek és a zseniális történet mind megtalálható. Popcornmozik terén pedig a Brian Helgeland által írt filmeket nagyon bírom. Ő készítette a Szigorúan bizalmas és a Titokzatos folyó forgatókönyveit (ezeket könyvek alapján), illetve az Összeesküvés elméletet.
  14. Nem látom értelmét ennek a pixeláradatnak. A Blu-ray képminősége is annyira szép, hogy már szinte zavaró, erre jön a 4k?! Végre a filmek minőségére kéne koncentrálni, nem a technikai tálalásra.
  15. hopdinZ

    Spartacus: Blood and Sand

    Sajnos egy sorozat sem indult idén, amire azt mondanám, hogy zseniális. A sitcom-ok terén hihetetlen milyen vackok jöttek ki: Modern family, The Middle, uramisten! Akciók közül a Human Target és a többi röhejes... így a Spartacus szerintem is az egyik legjobb induló sorozat, mondom ezt úgy, hogy számomra 5/10-es - de legalább még a nézhető kategória.
×
×
  • Create New...