Jump to content
PirateClub.hu

160 Mbps-s net a japán háztartásokban


hankock
 Share

Recommended Posts

Míg az Egyesült Államokban és Európában a 10 és 20 Mbps közötti otthoni elérések számítanak gyorsnak, Japán jóval a többiek előtt jár - legnagyobb kábelszolgáltatójuk a 160 Mbites eléréseken dolgozik.

 

A múlt hét vége felé megjelent beszámolókból megtudhatjuk, hogy a minden eddiginél nagyobb sávszélességet kínáló otthoni elérések bevezetésén a legnagyobb japán kábelszolgáltató, a J:Com dolgozik, amelynek előfizetői eddig sem panaszkodhattak a sebességre. Az új ajánlat ráadásul igen kedvező áron érkezik a felhasználók otthonaiba.

 

A J:Com ugyanis havi 55 dolláros áron kínálja a meglévő 30 Mbps-os eléréseit, az új tervekben pedig 160 Mbps szerepel, amihez további fejlesztés és egy új modem beszerzése szükséges. A cég azonban rendkívül kedvező áron, háztartásonként mindössze 20 dollárért elvégzi az átalakítást, a vásárlóknak pedig a maguk részéről 60 dollárért kell megvenniük az új, a nagyobb sebességet is támogató modemet. Így háztartásonként 80 dollárból fedezhető az átállás, ezt követően pedig a havidíj alig érzékelhetően lesz magasabb, hiszen az új összeg 55 helyett 60 dollár.

 

A japán szolgáltató tervei jóval észak-amerikai és európai kollégáik hasonló elképzelései előtt járnak, hiszen utóbbi két régióban a legtöbben nem is álmodozhatnak ilyen sebességről. Ehhez ráadásul többnyire szigorú forgalomkorlátozás is jár, amiről a J:Com terveiben egy szó sem esik. A teljes képhez azonban hozzátartozik, hogy a rendkívül gyors elérések általában csak a belföldi forgalomra vonatkoznak, a nemzetközi vonalakon ennél jóval lassabb iramban történik a kommunikáció - erről szintén nem ejtenek szót a beszámolóban.

 

A cikk szerzője a verseny hiányával magyarázza a magasabb árakat a tengerentúlon, amihez hozzáteszi, hogy az elérések már most is a legnagyobb profitrátával bírnak - a szolgáltatók nyilván ennek csökkenését szeretnék elkerülni, miközben ugyanazon technológiát használják, mint japán kollégáik.

 

(SG)

Link to comment
Share on other sites

Kicsit elmaradottnak érzem magam az 1Mbit-es netemmel

 

nekem is annyi...jóóez,célnak megfelel,csak nem mindegy mennyit megy gép a PL:film letöltésekor,

De szerintem uj hálókártya is kell nekik mert 100mbps-ses hálókártyájukvan(szerintem)-lehet hülyeséget mondtam... ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Nekem 4 megás netem van sztem kicsi. Minimum kéne vagy 10, annak már örülnék :D

 

Az 50 megás netet elég nehezen tudod elérni mo-n, nem is hallottam róla... A legtöbb ember diginél van mivel az a legolcsóbb és a legnagyobb sávszélességet nyujtó szolgáltató.

 

100 megás netet is simán belehet szerezni, az 1 gigásat is, csak nem háztartásba, hanem külön szervergépre. Egy szervergép külön szerverterembe elhelyezve 100 megás nettel nincs több 16000 FT-nál. :)

Csak úgy mondtam hátha okosabbak lesztek tőle :D

 

Jah amúgy h már a hírhez is írjak valami kapcsolódot: Hát elég meghökkentő hát igen ez Japán 160mb net áh belegondolni is durva háztartásba lassan szervergépet lehet ott futtatni! XD

Link to comment
Share on other sites

Az 50 megás netet elég nehezen tudod elérni mo-n, nem is hallottam róla... A legtöbb ember diginél van mivel az a legolcsóbb és a legnagyobb sávszélességet nyujtó szolgáltató.

 

Pont a diginél van az is :

 

http://www.digikabel.hu/Internet.html

 

Azalatt vajon mit érthetnek hogy korlátozásokkal 160Mb/sec? Mert ha például tiltva van a torrentek futtatása, továbbá esetleg a provider öli a rapidshare-t , a megaupload-t is, akkor mit ér az egész?Nekem most 4Megás van , ezzel is gyorsan meg tudom nézni a fórumot , vagy az index.hu-t.Inkább legyen 10Megás netem korlát nélkül minthogy 1 Gigással csak böngésszek.

Link to comment
Share on other sites

Nekem is 4 megás netem van, végül is megvagyok vele elégedve, csak mondjuk én tré helyen lakok, ahol nincs központ, csak a szomszéd faluban, szóval sokszor megszakad a net, ez idegesít fel benne. Meg ugye T-Online ADSL, tehát lassú upload speed! :(

 

Bár azért elfogadnák én is egy nagyobb sebességű netet, nekem jó lenne a UPC is, engem nem zavar, ha a torrentet korlátozzák, én szinte sose töltök torrentről, szóval számomra ez nem befolyásoló tényező.

Kiváncsi vagyok, pl. arra ,hogy ezzel a 160 Mbps sebességű nettel milyen gyorsan jön le egy 700 MB-os film, mert nekem már az is érdekes, és fura látvány, ha 500 kb/sec felett jön lefelé a cucc. :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...