Jump to content
PirateClub.hu

A sör és a vakság


naposcsibe
 Share

Recommended Posts

Napi négy sör elfogyasztása nem csupán hatalmas has kialakulásához vezethet, de károsíthatja a látás, és jelentősen növeli az időskori makula degeneráció kialakulásának veszélyét - derült ki egy ausztrál kutatásból.

 

sor.jpg

 

Azoknál a hatvanas éveikben járó férfiaknál, akik keményen isznak, hatszorosára nő az időskori makula degeneráció legsúlyosabb formája kialakulásának veszélye - állapították meg melbourne-i kutatók.

 

A makula degeneráció a 65 évesnél idősebb emberek között a vakság vezető oka; a makula a szem ideghártyájának - a retinának - az éleslátásért és a központi látásért felelős szerve.

 

A kór kialakulását eddig genetikai okokkal és a dohányzással hozták összefüggésbe, az alkohol hatását az Elaine Chong vezette kutatás mutatta ki, amelynek során hosszabb ideig vizsgáltak 7000 embert.

 

Kiderült, hogy annál, aki napi négy adag alkoholnál többet fogyaszt, háromszorosára nő a kór kialakulásának esélye, a sörbarátok viszont még nagyobb veszélyben vannak: náluk ez az arány hatszoros. Ez azonban csak a férfiakra igaz - a nőknél nem találtak hasonló összefüggést.

 

Chong abban látja a magyarázatot, hogy az alkohol valószínűleg növeli a retina oxidatív stresszét - ez a szervezet sejtjeiben a szabad gyökök hatására bekövetkező változás. "Az alkohol neurotoxin, amely nagy koncentrációban károsíthatja a retinát - ez vezethet a betegséghez" - hangsúlyozta a kutató, aki szerint az sincs kizárva, hogy mivel azok, akik isznak, nagyobb valószínűséggel dohányoznak is, ez okozza a nagyobb veszélyt.

 

forrás: inforadio

Link to comment
Share on other sites

Jaj, meg már ezt a sok baromságot aki elhiszi, az vakuljon meg...minden mondatban ott a valószínűleg szó. Ami meg nem biztos azt minek vetik fel egyáltalán. Együnk inkább kengurukat, meg koalát? Holnap már a Blikk arról cikkez, hogy Feri bácsit megvakította 6üveg sör... LOL!

Link to comment
Share on other sites

Ilyen rossz lenne az ausztrál sör? :D nem egy embert szoktam látni akin látszik hogy jó ideje naponta sörözget és semmi baja, azon kívűl hogy a kocsmából hazafelé egy kicsit érdekesen mozog a bicikli kormánya :D

Link to comment
Share on other sites

Nos meg kell hogy cáfoljam ezt ...szerintem baromság az egész....eddig az volt hogya sör jó stb.. jó igen túlzott fogyasztása nem ...de hogy vakságot okozna nem tudom...volt már vajon rá egyáltalán bizonyíték?!!!!!

 

Meg a másik nagyon nagy hülyeség..hogy a sörtől van a sörhas..ez nem igaz....a sörnek köze nincs hozzá!!! Ezt biztosan tudom....egyik szakmám miatt kellett tanulnom.. Nos amúgy a sör étvágyat fokozza és gyorsabban bontja le a már meglévő ételt amit ettél és ezért éhesebb leszel és enni akarsz..majd elhízol..és az nem sörhas ami van néhány embernek hanem csak az hogy jóétávágyú és elhízott.

 

azért köszi a hírt...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...