Jump to content
PirateClub.hu

h lehet a világűr végtelen...hol a vége:S:)


yodamester
 Share

Recommended Posts

  • Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Egyszerűen végtelen és kész. Ilyenen kár gondolkodni. Amúgy meg ott van vége ahol akarod. Képzeletben elindulsz egy irányba, és haladsz a világűr széle felé. Persze akármennyit is haladsz, pont olyan messze vagy még, mint amikor indultál. Egyszer csak megunod, és megállsz. Na ott van a vége. Legalábbis neked. Visszafordulsz és hazajössz.

 

 

Link to comment
Share on other sites

de már olyan tanulmány is világra került hogy a vilárűgnek van vége és ha a végén átlépünk vissza kerülünk az elejére nekem mind1 meik igaz ugyse fogjuk sose megtudni amugy is tágul a világegyetem még ha oda is érnénk akkor olyan gyorsan tagulna hogy nem tudnánk átmenni rajta XD (vagy leesnénk :D)

Link to comment
Share on other sites

Hova a rákba esnénk le? Ott nincs fent meg lent. Meg gravitáció sem, ami lehúzna. Mellesleg (mivel tudományos magyarázatot nem tudok) én hajlok arra, hogy univerzumunk egy apró golyóformájú valami, amivel egy külső univerzum lakói játszanak, mint a Men in black-ben. Miért is ne? Mert ha mondjuk kiderülne, hogy ez nem igaz, az is teljesen mindegy volna. Nekünk itt a Földön ennélkül is van elég bajunk.

Link to comment
Share on other sites

ááááh..nekem ez fölbassza néha az agyam <_< hihetetlen dolog ha elkezdesz rajta töprengeni..mer végtelen dolgot az ember nem nagyon tud elképzelni. (én úgy hallottam, h egyes tudósok szerint van még vagy 3423423 ilyen "világűr"..joh..de akkor annak hun a vége..nem lehet végtelen..gondold el..h az idők végezetéig mennél..és ott is van tér, elképzelhetetlen)..félek :(

Link to comment
Share on other sites

Bizony ott vannak, és onnal lesnek ránk. A végtelen űrön keresztülkukkerolnak és élvezkednek, hogy mi itt szenvedünk, hogy most végtelen vagy nem végtelen. Ők meg pontosan tudják, de nem mondják el, mert ilyen kis genyók. Majd amikor mi is rájövünk, akkor megjelennek, és tudatják, hogy: Mi már tulajdonképpen tudtuk ezt, de nem akartuk elmondani, nehogy megijedjetek, és hogy magatok jöttetek rá, az amúgy is csak a fejlődésteket szolgálja!

Link to comment
Share on other sites

Ezen kár gondolkodni, ezt emberi ész nem tudja felfogni...

 

szten igen is kell gondolkozni! még ha nem is találunk megoldást .. szerinted ?amikor rájöttek némelyek hogy a föld gömbölyü akkor azt sem tudta mindenki elképzelni...

 

egyébként meg a gondolkodás az olyan az agyanak mint a testnek a mozgás ! az agyik kapcsolatok ugyanugy elsorvadnak amiket nem használnak...

Link to comment
Share on other sites

" Van egy elmélet, miszerint, ha egyszer kiderülne, hogy mi is valójában az Univerzum, és mit keres itt egyáltalán, akkor azon nyomban megszűnne létezni, és valami más, még bizarrabb, még megmagyarázhatatlanabb dolog foglalná el a helyét.

 

Van egy másik elmélet,amely szerint ez már be is következett. "

 

Link to comment
Share on other sites

Mi sem "egyszerűbb ennél" :)

 

A világegyetemet nem tudod úgy elképzelni mint egy pályát. Mert nem az... nincs olyan értelemben eleje és vége... A vége ott fejeződik be, ahol az eleje elkezdődött. Mindegy hogy melyik pontot veszed... a tér görbül. (Az idő is, de ebbe ne menjünk bele :D )

Szóval ennyi a talány... persze míg az "elejétől" a "végéig" elér az "ember"az baromi nagy út és úgysem tudja senki sem felfogni földi aggyal, hogy mekkora... épp ezért mondják rá hogy végtelen.

 

Aztán hogy mi van azon túl, ahol a tér elgörbül? Semmi.... ;)

 

De ha már itt vagyunk... mi az a semmi? :lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

énis ezt mondtam..ott a vége ahol az eleje

 

a semmi a világegyetem legkifejezőbb szava, mivel mindent önmagába foglal, viszont kicsit abszurd fogalom, mivel ami ennyi mindent ölel magába az már nemlehet semmi...tehát a semmi is valami :) imádok iesmiröl beszélgetmi :) de élőben yobb :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...