Jump to content
PirateClub.hu

Ember-állat hibridekre kaptak engedélyt a brit tudósok


kafigeki
 Share

Recommended Posts

A brit parlament alsóháza elfogadta hétfőn azt a törvénymódosítást, ami alapján jogilag lehetővé válik, hogy emberi sejtmagokat ültessenek be állati petesejtekbe. A módosítást mind a kormányzó Munkáspárt, mind az ellenzéki konzervatívok támogatták.

 

Heves vita után megszavazták a londoni alsóház képviselői hétfőn este azt a törvénymódosítást, amely kizárólag orvostudományi célokra, és igen korlátozott időre lehetővé teszi emberi-állati hibrid embriók laboratóriumi körülmények között történő létrehozását.

 

Az egyházak és etikai szervezetek által erőteljesen bírált új törvény alapján jogilag lehetővé válik, hogy emberi sejtmagokat ültessenek be állati petesejtekbe.

 

Az így nyert hibrid embriók őssejt-forrásként szolgálhatnak, ami tudósok szerint hozzájárulhat súlyos leépüléses, illetve daganatos betegségek hatékony kezelési módozatainak kifejlesztéséhez. A módosított törvény alapján az eljárással nyert hibrid embriókat 14 nap után meg kell semmisíteni.

 

A módosítást nagy többséggel fogadták el, mivel azt mind a kormányzó Munkáspárt, mind az ellenzéki konzervatívok támogatták. Ugyanakkor mindkét párt frakciójából elhangzottak súlyos bírálatok is, és a tilalmat javasló ellenindítványt - amelyet szerda este leszavaztak - egy tory képviselő terjesztette be, aki szerint a módosítás "túl messzire megy".

 

Az angol katolikus egyház "szörnyűségesnek" minősítette a hibrid embriók létrehozását, a parlamenten belüli ellenzők pedig "Frankenstein-törvénynek" titulálták az új jogszabályt. A pártolók szerint azonban az eljárásra az orvosi kutatás számára hozzáférhető őssejt-állomány szűkössége miatt van szükség.

 

------------------------------------

 

Hát ez érdekes...

Link to comment
Share on other sites

biohazard: ahol egy meg nem született izének (embrió) emberi jogai vannak a élethez, ott ne csodálkozz...

Az anglikán egyház miért nem tiltakozott vajon...

 

És milyen lesz, egy csomó khajit (Oblivion ismerete előny) fog rohangálni az utcán... Egy tigris-nőt simán elfogadnék :D Jó meleg a téli éjszakákon

Link to comment
Share on other sites

na ez számomra egy kicsit rémisztő, mert ha egyszer meg van az engedély, ott azért elszaladhat a ló. szipi

Link to comment
Share on other sites

Hát igen ez a baj hogy előbb voltak ilyen filmek mutáns zimbes zombis te jószaú úristen elszabaudlt a halálos mutns méreg filmek mint hogy a diplomás tudósok és dr ok nekikezdhettek volna 1 hasonló kisérletnek. És igen az mahasadás tanumányozásávla is ez volt hogy majd lesz aki a felfedezésekben a gyógyítás lehetőségét látja majd míg más a egy új katonai hadviselés lehetöségét. Lesznek milliók vagy milliárdok aki majd meghalnak és lesznek újjabb milliárdok akik meg tovább élnek. Ez már csak ilyen.

Link to comment
Share on other sites

Miért kell az embereknek egyre több hülyeséget erőltetni? Nem tudom, kinek az agyából pattant ki a szikra, de biztos nem komplett. És már korábban is voltak ilyen kísérletek, csak most hivatalossá teszik: "legalizálják". Ha nem lenne legalizálva, akkor nem lehetne felfedni a kutatási eredményeket. És bár nem vagyok orvos, de nem tudom elképzelni, hogy a hibrid petesejt meg tud oldani bármilyen problémát is.

Link to comment
Share on other sites

Szerintem most jött el a fordulópont. Üdvözöllek a cyberpunkban. Elsőre semmi sem fog feltűnni, de aztán minden olyan furcsa lesz, a végén háború jön, aminek a végén úgy fogjárni az emberiség, mint Philip K. Dick Dr. Vérdíj c. könyvében. (Ami hihetetlenül és megdöbbentően reális lehet a jövőre nézve, ha ez így megy tovább.)

Link to comment
Share on other sites

ha megtudnák oldani h szerveket klónozzanak, szerintem egész jól sűlne el a dolog. nem kellene annyit szervdonorra várni.

 

Azért szervet kitenyészteni elég nehéz lesz, ahhoz valószínű sose lesz elegendő egy petricsésze, hogy egy vesét vagy májat növessz benne. Mindig kelleni fog egy test, amiben kifejlődik. Most az, hogy nem egy kifejlett emberből veszik ki, hanem a te klónodból, az annyival jobb, hogy cask ezért csinálnak egy embert, és kiveszik egy szervét, a többit meg eldobják. Annyiból előnyösebb, hogy a "tied" és nem fogja kidobni a szervezeted. De akár egy következő generációs laborpatkányt is létrehozhatnak, ami megcsinálja a szervet... (SP) Még most is kísérleteznek disznószervekkel :D Csak lehet, hogy ezzel lesz megoldva a szervéhség :D Nem emberben növesztik meg, hanem Babe fogja kihordani az új szíved. Csak ne lepődj meg ha röfögsz :D

És legalább a malacot megcsinálják kolbásznak, mivel azért mégse teljes kannibalizmus lenne :D

Link to comment
Share on other sites

Nem véletlen ez szerintem hogy áthozták legálisba,100% hogy már régóta csinálják.

Ja és biztos hogy 14 nap után megsemmisítik mindig mindet! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
biohazard: ahol egy meg nem született izének (embrió) emberi jogai vannak a élethez, ott ne csodálkozz...

Az anglikán egyház miért nem tiltakozott vajon...

 

És milyen lesz, egy csomó khajit (Oblivion ismerete előny) fog rohangálni az utcán... Egy tigris-nőt simán elfogadnék :D Jó meleg a téli éjszakákon

 

Jee.. Oblivion rulez! :lol:

 

Szerintem csináljanak Minotaurokat! Jók lennének Gladiátoroknak :P

 

Na meg 1-2 gyíkember, kutyaember, és macskaember is jól jönne :lol:

 

De komolyre fordítva a szót: Hogy mit ki nem találnak... vagy milyen szörnyűségeket ki nem találnak <_<

 

De, amúgy kiváncsi lennék, hogy hogy fogják megoldani :unsure:

 

Ha a helyükbe lennénk, akkor én Géncserét alkalmaznák. Csak a gond az hogy az Evolúció:

1. példa: állat ember génekkel: elősszer tejesen úgy néz ki mint az állat (pl. bika), de ahogy gyerekei születnek kezd egyre "emberibben" kinézni, és végül a sokadik gyerek teljesen emberinek fog kinézni.

2. példa: ember állati génekkel: elősszer tejesen úgy néz ki mint az ember ,de ahogy gyerekei születnek kezd egyre hasonlítani az adott állatra (pl. a bikára). Elősször egy ember, pl. szarvakkal, de később Minotaurosz, és végül a sokadik gyerek teljesen bikának fog kinézni.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...