Jump to content
PirateClub.hu

Bajnokok Ligája


tibiole
 Share

Recommended Posts

  • Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Thierry Henry,pedig ismét aláírt 4 évre az Arsenálhoz,pont a döntőn mutatott jó teljesítményük miatt a játékostársaknak.Ez adta meg neki a végső lökést a döntésben.

Nomeg gondolom a gázsi amit kap 4 évre sem elhanyagolható szempont.

Link to comment
Share on other sites

szerintem mindenki maga döntse el h mi van a JUVE val...de azért ezt a hülye feltételezést h bírókat veszünk...............abban senki nem vitatkozhat h jó és tehetséges játékosok alkotják a klubbot!arról meg nem ők tehetnek h ***a vezetőség!!!! ;)

Módosította spirituell
A fórumon tilos a káromkodás, illetve egyéb sértő kifejezések használata!
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Mivel most már van aktualitása futtasuk tovább ezt a témát:

 

BL 2006-2007

1.forduló 1.nap

 

A-CSOPORT:

CHELSEA–WERDER BREMEN 2-0 (1-0)

Gólszerzők: Essien (24.), Ballack (68. – 11-esből)

 

BARCELONA–LEVSZKI SZÓFIA 5-0 (2-0)

Gólszerzők: Iniesta (7.), Giuly (39.), Puyol (49.), Eto'o (58.), Ronaldinho (93.)

 

B-CSOPORT:

SPORTING LISSZABON–INTERNAZIONALE 1-0 (0-0)

Gólszerző: Caneira (64.)

 

BAYERN MÜNCHEN–SZPARTAK MOSZKVA 4-0 (0-0)

Gólszerzők: Pizarro (48.), Santa Cruz (52.), Schweinsteiger, 71.), Szalihamidzsics (84.)

 

C-CSOPORT:

GALATASARAY–GIRONDINS BORDEAUX 0-0

 

PSV EINDHOVEN–LIVERPOOL 0-0

 

D-CSOPORT:

OLYMPIAKOSZ PIREUSZ–VALENCIA 2-4 (1-2)

Gólszerzők: Konsztantinu (28.), Castillo (66.), illetve Morientes (34., 39., 90.), Albiol (85.)

 

AS ROMA–SAHTAR DONECK 4-0 (0-0)

Gólszerzők: Taddei (67.), Totti (76.), De Rossi (79.), Pizarro (89.)

 

 

A-csoport:

A címvédő Barcelona már a 7. percben megszerezte a vezetést a Camp Nouban a Levszki ellen, Iniesta korai találata volt a Bajnokok Ligája 2006–2007-es sorozatának első gólja. A válogatott játékos szép kombináció végén talált a kapuba a 16-oson kívülről, lapos lövése előtt Samuel Eto'ótól, ő pedig Ronaldinhótól kapta a labdát (1-0).

 

Eközben nagy ellenfél a Chelsea nagy erőket mozgósítva rohamozta a Werder kapuját a londoni Stamford Bridge-en, de egyelőre csak helyzetekig jutott.

 

Egészen a 23. percig, amikor Lampard kényszerítőzött Sevcsenkóval a középpályán, de a "műveletbe" hiba csúzsott, és már úgy tűnt, tisztáznak a Werder védői. Nem így történt, Pasanenről ugyanis Essien elé pattant a labda, és a "bölény" becenevű ghánia középpályás laposan kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0).

 

D-csoport:

A 28. percben megszerezte a vezetést Athénban az Olympiakosz a Valencia ellen, a labdát Konsztantinu lőtte a hálóba az ötös bal sarka előteréből, mintegy hét-nyolc méterről.

 

Nem sokáig vezetett a görög együttes, a spanyolok egenlítő találatát a BL 2004-es gólkirálya, Fernando Morientes jegyezte a 34. percben. Ez azonban csak a kezdet volt, a csatár annyira belejött, hogy öt perc múlva már előnyhöz juttatta együttesét, megszerezve a 35. gólját a nemzetközi kupasorozatban.

 

Egyébiránt mindkét találat szép "lesipuskás" munka volt…

 

A-csoport:

Barcelonában Ludociv Guily révén növelte előnyét a címvédő katalán együttes, a francia válogatott szélsőnek ez volt a 17. gólja jelenlegi együttese színeiben.

 

Ami a gólokat illeti, az első félidőben ennyi történt a nyolc helyszínen, Münchenben, Lisszabonban, Isztambulban, Eindhovenben és Rómában csak helyzetekig jutottak a csapatok.

 

B-csoport:

Az Allianz Arenában a második játékrész elején szinte azonnal megszerezte a vezetést a Bayern a perui Pizarro pazar egyéni alakítása végén, majd az 53. percben egy másik dél-amerikai, a paraguayi Santa Cruz növelte az előnyt (2-0).

 

A-csoport:

A Camp Nouban a Barca megszerezte a harmadik gólját: Ronaldinho csavart a 16-os bal felső csücskétől a rövid sarokra egy szabadrúgást, a labda még kipattant Petkov kapusról, de az érkező Puyol közelről a hálóba pofozta (3-0).

 

Az 58. percben végleg a padlóra került a bolgár együttes, miután az afrikai aranylabdás is feliratkozott a gólszerzők közé (4-0).

 

Londonban is jó volt a meccs, a Chelsea is növelhette volna az előnyét, de a Werder is egyenlíthetett volna; Klose például a kapufát találta el fejjel.

 

B-csoport:

Felgyorsultak az események a többi pályán is, a Sporting Caneira óriási góljával szerezte meg a vezetést az Inter ellen a Jose Alvalade-stadionban.

 

D-csoport:

A Valencia nem tudta megőrizni az előnyét Athénban, Castillo találatával 2-2-re alakult az eredmény.

 

Rómában Taddei jókor érkezett a hosszú saroknál, és közelről megszerezte a vezetést a Sahtar Doneck ellen.

 

A-csoport:

A Drogba elleni szabálytalanság miatt büntetőhöz jutott a Chelsea, a 11-est Ballack értékesítette, ahogyan az egy biztos ítéletvégrehajtóhoz illik.

 

D-csoport:

A Stadio Olimpicóban a Roma fantasztikusan rákapcsolt: előbb Francesco Totti bombázott a kapuba a 16-os bal felső csücskétől, majd De Rossi biztosította be a Farkasok győzelmét.

 

B-csoport:

Szalihamidzsics pofozta a hálóba Podolski rosszul eltalált lövését, ezzel teljessé vált a Bayern diadala Münchenben (4-0).

 

D-csoport:

Athénban egy védő, Albiol szerezte meg a Valencia harmadik gólját, de a csattanó itt még hátravolt.

 

Rómában a chilei Pizarro tette kitütésessé a római sikert (4-0), míg a görög fővárosban Fernando Morientes az idei sorozat első mesterhármasát jegyezte (2-4).

 

A-csoport:

Barcelonában az egész meccsen remeklő Ronaldinho a ráadás harmadik percében maga is gólt szerzett, így 5-0-ra győzött a címvédő.

 

C-csoport:

Ez volt az egyetlen olyan csoport, amelynek egyik mérkőzésén sem született gól, avagy 0-0-val ért véget a Galatasaray Bordeaux és a PSV Eindhoven–Liverpool összecsapás is.

 

Folytatás következik Ma

Link to comment
Share on other sites

1. FORDULÓ, MÁSODIK JÁTÉKNAP

 

Tavaly ilyenkor óriási pofont kapott a Real Madrid Lyonban (3-0), ki hitte volna, hogy ez egy évvel később újra megismétlődhet a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Pedig így történt. A francia bajnok az E-csoportban ezúttal csak 2-0-ra nyert ugyan, a meccs egyes szakaszaiban azonban a szó szoros értelmében modern futballra tanította a blancókat. Az AC Milan magabiztosan győzött 3-0-ra Tőzsér Dániel csapata, az AEK Athén ellen, a 2006-os ezüstérmes Arsenal 2-1-re verte a Hamburgot, míg a Manchester United az Old Traffordon nyert 3-2-re a Celtic ellen. Juhász Roland együttese, az Anderlecht győzelemre állt a Lille ellen, végül azonban 1-1-gyel zárult a találkozó. A keddi játéknap 22 góljához képest ezúttal húszig jutottak a csapatok a nyolc helyszínen.

 

E-CSOPORT:

 

Dinamo Kijev–Steaua Bukarest

DINAMO KIJEV–STEAUA BUKAREST 1-4 (1-3)

 

Helyszín: Kijev, Olimpiai Stadion

Játékvezető: Paul Allaerts (belga)

Asszisztensek: Hermans, Thiry (belgák)

 

Gólszerzők: Rebrov (16.), ill. Ghionea (3.), Badea (24.), Dica (43.)

Sárga lap: Nesu (13.), Fernandes (27.), Ghionea (73.)

 

Az 1986-os BEK-győztes Steaua jobb oldali szöglet után Ghionea fejesével már a 3. percben megszerezte a vezetést Kijevben, de a 16. percben Rebrov egy gyönyörű jobb felső sarkos lövéssel egyenlített.

 

Sebaj, gondolhatták a románok, hiszen a 24. percben Badea is beköszönt Sovkovszkijnak, avagy ismét futhattak az eredmény után az ukránok. Még inkább akkor, amikor Dica szabadrúgásból is bevette a kapujukat, a labda éppen befért a bal kapufánál (1-3).

 

A végeredmény a 79. percben alakult ki, Dica második góljával 4-1-re győzött Kijevben a Steaua.

 

Olympique Lyon–Real Madrid

Helyszín: Lyon

Nézőszám: 40 000

Játékvezető: Wolfgang Stark (német)

Asszisztensek: Carsten Kadach, Harry Ehing (németek)

Gólszerzők: Fred (11.), Tiago (31.)

Sárga lap: Reveillere (37.) ill. Sergio Ramos (32.), Roberto Carlos (45+2.), Cannavaro (61.), Diarra (90+1.)

 

Lyonban a Real Madridot tavaly ilyenkor 3-0-ra kiütő francia együttes most is remekül kezdett. Juninho Pernambuchano indította honfitársát, Fredet, de ahhoz, hogy a brazil gólhelyzetbe kerüljön, az is kellett, hogy a világbajnok Cannavaro csúnyán elvétse a labdát. Utána már hiába próbálta utolérni a dél-amerikait, Fred szépen emelt a kifutó Casillas fölött a hálóba.

 

Az első félóra éppen hogy eltelt, amikor a kevés elképzeléssel próbálkozó Real Madrid ismét gólt kapott: ezúttal Tiago érkezett remekül a 16-oson belül, és becsúszva a jobb alsó sarokba gurított.

 

A Lyon egyébiránt lefocizta a pályáról a nagy Real Madridot, amely kimondottan megszégyenítő helyzetben volt. A védelem oszlopa, Cannavaro tragikus teljesítményt nyújtott.

 

A második félidőben Capello Reyest, Guti, Robinhót is pályára küldte Cassano, Beckham és Raul helyett, de a franciák magabiztosan tartották az eredményt, sőt még így is nekik volt több helyzetük. Az eredmény konzerválódott, a Lyon nem nagyon akart, a Real pedig nem tudott változtatni a dolgok menetén. Gerr

 

F-CSOPORT:

 

Manchester United–Celtic

Helyszín: Manchester, Old Trafford

Nézőszám: 76 000

Játékvezető: Lubos Michel (szlovák)

Asszisztensek: Roman Slysko, Martin Balko (szlovákok)

gólszerző: Saha (30.-11-es, 40.), Solskjaer (47.) ill. Vennegoor of Hesselink (21.), Nakamura (43.)

Sárga lap: Silvestre (27.) ill. Boruc (29.), Miller (90+2.)

 

A manchesteri Old Traffordon húsz percig támadott a hazai United a Celtic ellen, mígnem egy felívelés után Vennegoor of Hesselink elé kerül a labda, aki kilőtte Van der Sar kapujának bal alsó sarkát.

 

A 30. percben egyenlítettek a „vörös ördögök”. Giggs lábát húzta el Boruc kapus a 16-os bal oldalán, az alapvonal közelében, a megítélt 11-est Saha a kapu jobb oldalába lőtte.

 

A 40. percben Saha akciógóllal már a fölényben játszó Unitedet juttatta előnyhöz, ám a japán Nakamura három perccel később szabadrúgásból védhetetlenül csavart Van der Sar kapujába.

 

A második játékrész elején szinte rögtön újra vezetéshez jutott Alex Ferguson együtte, méghozzá a magyarok ellen is két gólt szerző Ole Gunnar Solskjaer révén. Bár nyílt volt a meccs a továbbiakban is, több gól már nem esett, így az angol sztárcsapat otthon tartotta mindhárom pontot.

 

FC Koppenhága–Benfica

Helyszín: Koppenhága, Parken stadion

Játékvezető: Jurij Baskakov (orosz)

Asszisztensek: Averianov, Kaljugin (oroszok)

Sárga lap: Alcides (32.), Nörregaard (45+1.)

 

A selejtező harmadik fordulójában az Ajaxot kiverő dánok nem bírtak a lisszaboni együttesel, az eredmény talán a Benficát bosszantja inkább, a Koppenhága számára ugyanis már az is nagy ajándék, hogy főtáblás lehet ebben a sorozatban.

 

G-CSOPORT:

 

Hamburger SV–Arsenal

Helyszín: Hamburg, Arena Hamburg

Játékvezető: Peter Fröjdfeldt (svéd)

Asszisztensek: Fredrik Nilsson, Stefan Wittberg (svédek)

gólszerzők: Sanogo (90+1.) ill. Gilberto Silva (12.-11-es), Rosicky (53.)

Kiállítás: Kirschstein (10.)

 

Hamburgban már a 12. percben nagyon-nagyon rosszra fordult a helyzet a hazaiak szempontjából, hiszen Gilberto Silva 11-esből megszerezte a vezetést az Arsenalnak, ráadásul Sascha Kirschstein kapust ki is állították a Van Persie elleni szabálytalansága miatt.

 

Ettől kezdve a németeknek óriási bravúrra lett volna szükségük a győzelemhez, de még a döntetlenhez is a legutóbbi kiírás döntősével szemben.

 

Bravúrról szó sem volt, ellenben Rosicky a folytatásban egy hatalmas távoli bombával alakította 0-2-re az állást, ami a sérült Thierry Henry nélkül felálló "ágyúsok" remek rajtját jelentette. A hosszabbításban Sanogo ugyan még szépített, de ez a lényegen mit sem változtatott.

 

FC Porto–CSZKA Moszkva

Helyszín: Porto, Sárkány stadion

Játékvezető: Tom Henning Övrebö (norvég)

Asszisztensek: Raedstad, Holen (norvégok)

Sárga lap: Rahimic (36.), Dudu (41.), Zsirkov (46.)

A csoport második mérkőzésén nem született gól Portóban, ahol a 2004-es BL-győztes portugálok nem bírtak

az orosz CSZKA Moszkvával.

 

H-CSOPORT:

 

AC Milan–AEK Athén

Helyszín: Milánó, San Siro stadion

Játékvezető: Michael Riley (angol)

Assisztensek: Bryan, Turner (angolok)

Gólszerzők: Inzaghi (17.), Gourcuff (41.), Kaka (76. – 11-esből)

Sárga lap: Maldini (23.), illetve Cirillo (27.), Morasz (64.)

 

Az AC Milannak 17 percig tartott, amíg feltörte a vendég AEK védelmét, ekkor Filippo Inzaghi pályafutása 35. gólját érte el a Bajnokok Ligájában.

 

A félidő hajrájában a csodagyereknek tartott Gourcuff növelte a piros-feketék előnyét, így a Milan nyugodtan vonulhatott pihenőre. A második játékrészben Kaká adta meg a kegyelemdöfést a görögöknek 11-esből; ki más harcolta volna ki a büntetőt, mint Inzaghi. Tőzsér Dániel a 70. perctől valamivel több mint 20 percet kapott a San Siróban.

 

Anderlecht–Lille

Helyszín: Brüsszel

Játékvezetők: Stuart Dougal (skót)

Asszisztensek: Cryans (skót), Andrews (skót)

Gólszerzők: Pareja (41.), illetve Fauvergue (80.)

Sárga lap: Boussoufa (53.), Goor (83.), illetve Cabaye (23.), Youla (68.)

 

Brüsszelben Juhász Roland csapata, az Anderlecht Pareja fejesével a 41. percben jutott előnyhöz, de a vendég Lille Fauvergue révén a hajrában (80. perc) egyenlített, és ez is maradt a végeredmény. Juhász Roland a 68. percben lépett pályára a belga csapatban.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...