Momo2828 Posted Október 27, 2007 Share Posted Október 27, 2007 köszi a segítséget Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schofield Posted Október 27, 2007 Share Posted Október 27, 2007 Hát kösz ,hogy próbáltál segíteni Dadus ,de ugy látszik ezt be szoptam pénzem nincs új procira meg alaplapra szóval marad ez annyiran nem vészes csak a ramom kéne dualba mert most van egy DDR 266-os meg egy 400-as és le húzza Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Október 27, 2007 Share Posted Október 27, 2007 Szia Schofield ! Nem akarlak elkeseríteni, de az alaplapod nem tudja a dual chanel-t, abban viszont igazad van, hogy nem egészséges együtt járatni egy DDR266-ost egy DDR400-al. Mivel most elég olcsón lehet RAM-ot venni, javaslom, hogy cseréld le a DDR266-ost egy DDR400-ra. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schofield Posted Október 28, 2007 Share Posted Október 28, 2007 Lehet kéne néznem valami másik lapot majd használtan Abit-al nekem sincs gondom majd utána nézek....... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
markO1337 Posted Október 28, 2007 Share Posted Október 28, 2007 bállítottam a bios-t rendesen meg minden, a procim 2200mhz-től 2210-g jutott magonként 2215-nél be se indult nemlehet ha esetleg a CPU feszültséget, vagy CPU FSB-t emelem, akkor beindulna? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Október 28, 2007 Share Posted Október 28, 2007 Szia mark01337 ! A korábban írtakat összefoglalom: A következőt kell tenned a BIOS-ban: SoftMenu Setup CPU Operating Speed > User Define CPU External Clock (MHz) > ezt növeld 200-ról 5MHz-es lépésenként, és mindíg tesztelj egy erős játékkal, hogy stabil-e, ha igen tovább növelhetsz Multiplier Factor > x11 PCIe Clock > 100MHz Advanced Chipset Features K8 <-> MCP55 HT Speed > 4x akármilyen Spread Spectrum > Disabled, ha találsz ilyet ha ezekkel a beállításokkal sem megy kb. 2,5GHz-re, akkor tedd az alábbiakat: Multiplier Factor > x10 DRAM Configuration DRAM Timing Selectable > SPD, majd utána Manual DRAM Clock > DDR2 667 SoftMenu Setup CPU External Clock (MHz) > ezt növeld 220-ról 5MHz-es lépésenként, és mindíg tesztelj egy erős játékkal, hogy stabil-e, ha igen tovább növelhetsz Mindezek közt ellenőrizd a CPU és memóriák hőfokát ! Ha mégsem éred el a kb. 2,5GHz-et akkor írd meg a stabil tuning adatait / CPU External Clock (MHz) , Multiplier Factor , DRAM Clock , CPU és memók hőmérséklete / Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaba09 Posted Október 31, 2007 Share Posted Október 31, 2007 Helo Uj vagyok a témába de szeretném a segitségeteket kérni... Celeron 2.2 prociból menyit lehet kihozni?????? Nem rekordokra gondolok csak ugy hogy egészségesen .... A hütésen tudok "barkácsolni" mert alapból 42C-on megy kicsit gáz de majd meglátom.... Péntek után akarok majd belefoni addig valami tanácsokat vagy ötleteket irhatnátok....Elöre is kösz.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Október 31, 2007 Share Posted Október 31, 2007 Szia csaba09 ! Azt nem tudom megmondani, hogy mennyit tudsz majd kisajtolni a Celeronból, de egy biztos, hogy a legfontosabb a tuning szempontjából az erre megfelelő alaplap, illetve maga a proci, mert nem mindegyik egyformán sikerül, azaz valamelyik csodákra képes, míg más példányok alig húzhatók. A következő fontos dolog a hőmérséklet. Ezen a téren legfontosabb egy megfelelő kapacitású proci hűtő. Továbbiakban fontos még a ház szellőztetése, azaz az elején egy befelé fújó, a hátulján pedig belülről kifelé dolgozó házventi. Mivel a hőmérséklet igen fontos tényező az utolsó morzsák kicsvarásában, ezért még van néhány apróság, amit praktikus megcsinálni. A tuning előtt célszerű nagytakarítást végezni, amit ajánlatos félévente ismételni, azaz ecsettel ill. sűrített levegővel portalanítani, nem kifelejtve a hűtőbordák közeit minden egységen. Továbbá a tökéletes szellőztetés érdekében a belső vezetékeket is célszerű úgy eligazítani, hogy a levegő könnyebben közlekedjen a házban. Újabb kb. 2 C fok nyerhető a CPU-n, ha vele szemben perforált a ház oldala. A 42 C fok nem a legideálisabb, de nem is vészes, majd ha 60 C fok fölé megy a proci, akkor már kezd gázosabb lenni a dolog. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaba09 Posted Október 31, 2007 Share Posted Október 31, 2007 Köszi ezzel máris segitettél.... Itt van némi info:::: CPU típusa: Intel Celeron, 2200 MHz (22 x 100) Alaplap neve: ASRock GE Pro-M/HT DIMM1: 512 MB PC3200 DDR SDRAM Videokártya: RADEON 9600 Pro 256 Igy már lehet sacolni????? Tom nem 1 mai darab az alaplap de ez van... Ja és a hűtés az nem szériamodel lesz.... Amugy én eddig nekiáltam porszivoval de hamar ráöttem hogy nem jó mert azota 1 honap csak 2-3-ára indult el Akor azt mondot a festélecsettel lehet. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 Hali ! Nem egy kifejezetten tuning lap, de majd meglátjuk, mit lehet tenni. Általában egy gép teljesítményét nem csupán a proci határozza meg, jelen esetben jelentős javulást érnél el, ha venné bele egy 1Gb-os DDR400 modult. Saccolásba továbbra sem bocsátkoznék, ui. ha nem jönne be, akkor lehet, hogy lelombozódnál. Az ecset az jó, de nem elég, mivel csak a nagyját tudod vele kitakarítani, illetve a bordák közét nem. A sűrített levegő kell a teljes takarításhoz, amit számtech boltban kb. 1 ezer Ft-ért megkaphatsz. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaba09 Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 Hát Ramot biztos nem veszek egyenlőre ez is teszi a dolgát... Régebben csak fülpiszkáloval probálkoztam de egy fél doboz elfogyott mire kész lettem. Nah de ez nem lesz probléma a tisztitás... Amugy már 2400 MHz is örülnék de az optimális 2.8 lene.... Ja és még azt szeretném megkérdezni hogy az orajel felhuzása nélkül nagyobb hűtéssel elérhető minimális teljesitménynövekedés? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anzo Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 Attól, hogy job lesz a hütésed még nem lesz gyorsabb a géped csak esetleg hangossab. A jobb hütés az órajel emelés feltétele. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 Hali ! Jelen esetben én úgy gondolom, hogy legalább 500MHz-el kellene fentebb tornászni a procit. Ezt talán már te is észrevennéd, és nem csak mérő progi mutatná ki számokban. A RAM-al kapcsolatosan, ha 1GB-osat nem is, de egy 512Mb DDR400 modul tényleg elkelne, főleg ha játszol is a gépen, ugyanis már 6000Ft alatt megkapod, és ezzel a winyód terhelését is csökkentenéd, valamint egy 256Mb-os VGA mellé illik egy 1Gb-nyi memó. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaba09 Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 Lehet mondasz valamit ezzel a memoria ügyben de nem lesz csere egyenlőre... Pénzt se nagyon akarok rá költeni 2 honapig mert utánna meg nagyban ujitgatok ez a megoldás csak most kellene vagyis konkréten 1 bizonyis játék miat holnap kijön a demo és az alapján döntök mi legyen a proci sorsa..... Akkor azt mondod hogy jelen helyzetben 500MHz-val tudnám növelni....Ahogy méregettem filozofáltam 30-34C-re le tudnám vinni jelenlegi orajelel... Gondoltam én is hogy pár Mhz-től nem fog láthatóan javulni de akkor is örülnék... Ja és mégvalami : Ha beteszek 1 potmétert a táp és a ventik közé akkor a tápon nő a menyire terhelés? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 (edited) Szia ! Azt nem mondtam, hogy 500MHz-el tudod növelni a proci frekijét, hanem ha ennyivel tudnád növelni, akkor azt biztosan észrevennéd. Ha beteszel egy potit a táp egyik ágába, akkor tudod szabályozni a venti fordulatszámát, mivel a ventire eső tápot változtatod a potméter tekerésével. Amennyiben nagyobb értéket állítasz a potméteren csökken az áram, így csökken a táp terhelése. Melyik demóról van szó ? Üdv.: Dadus Módosította November 1, 2007 sanyi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaba09 Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 Tudom hogy müködik a poti azért csinálok 1-et csak arra lettem volna kiváncsi hogy ez menyire terheli a tápot mivel ez 1 ellenálás..... De most komojan lehetne ebből enyit kihozni vagy nem??Vagy ugy is kérdezhetném hogy hozott már valaki ijen eredményt?? A játék neve NFS PS mivel nagy gyüjtő vok NFS-ekben ezért SZERETNÉM ha ez is szagtás nélkül futna mert az alapkövetelmény a 2.8proci... Tom kicsit furán hangzik hogy ezért de most indokom van rá és rég szerettem volna növelni az órajelet..... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 Szia ! Hááát nagyon netzes, ui. a 2,8GHz-et nem biztos, hogy Celeronra értették, ami nem biztos , hogy összejön, továbbá a memória is épp határérték. A jó játékmenethez a min konfignál erősebb gép kell. Deeeee, ha HW-esen nem megy , esetleg szoftveres úton még lehet próbálkozni javítani a helyzeten. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaba09 Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 Hát reggel minden kiderül Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 Szia ! Egy biztos, hogy az ATI VGA kártyák viszont jól teljesítenek az NFS játékok alatt / hogy legyen valami jó hírem is / . Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaba09 Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 Ez igaz De én mindig ugy voltam vele hogy nagyon meg voltam elégedve a játékok menetével sőt sokszor nagyonn vérü gépen nem ment ugy a játék mint az enyimen... Én ugy voltam vele mindig hogy minden csak azon mulik ki hogy tartsa rendtben a gépét... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 Szia ! Látom jól csipázod a dolgot / hú de jó szöveg tőlem így 40 felett / , tehát egy versenyautó teljesítő képességét se csak a natúr lóerő szabja meg, hanem az is mekkora terhet kel cipelnie. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaba09 Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 Én PC-re gondoltam Nah de jol mondod te is... Szerkesztett: jaaaa leesettt jovan értem már véletlenül netudsz 1 pontos alap SP2-es folyamatlistályát?? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 Szia ! Megpróbálhatok, de az a gond, hogy az pl. függ az alkalmazott HW-erektől is /pl.VGA kártya / . Nagyvonalakban: - A rendszer üresjárati folyamata - System - cmdagent.exe - wdfmgr.exe - smss.exe - csrss.exe - winlogon.exe - services.exe - lsass.exe - IEXPLORE.EXE - svchost.exe /több példány > helyzetfüggő/ - explorer.exe - ctfmon.exe - msmsgs.exe /Messenger/ - ServiceLayer.exe - taskmgr.exe + 2-3 ATI... akármi /nálad/ a többi a telepített progiktől függ Ezt most egy Windows XP Home-ból szedtem /az alkalmazott progik folyamatait nem vettem bele/ Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaba09 Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 KÖsz ez is jobb a seminél mert eddig találomra mentem - taskmgr.exe csak a feladatkezelőé... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 Első nekifutásra: A processzor még bírná, de az alaplap feladja... valószínűleg kell egy kis plussz fesz az NB-nek... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 Szia ! Már bocs, de ebből a képből én nem látok semmit, tök homályos akárhogy nézem. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 Talán mert átméretezi a böngésződ? Internet Expolrer powa'! No offense Dadus, de inkább használj intelligens mosóport... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 Hi ! Néztem én windows kép- és faxmegjelenítővel is zoom-olva le fel de, akkor is olyan homályos, hogy nem tudom kiböngészni. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 pedig a kép tökéletes, Firefoxxal nézd! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaba09 Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 Most ez kinek szolt? Mert nekem nem Core 2 duo van. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts