Jump to content
PirateClub.hu

__Psion__

Elit
  • Pontszám

    444
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

__Psion__'s Achievements

Törzsvendég

Törzsvendég (10/24)

0

Közösségi hírnév

  1. Ne sértésnek szánom... de elég öregecske gépet van. ☺ Ha rendszert telepítesz használhatod a gyors formázást, ilyenkor csak a partíciós tábla lesz módosítva. De az ügy szempontjából ez tökéletesen mindegy... azonban a 80GB.os winchestered elég régi darab lehet. Előfordulhat, hogy badsectoros, szóval nem ártana egy tesztet lefuttatni rajt. A tápod pedig... a merevlemezek alig fogyasztanak... az optikai meghajtók is, azonban bekapcsoláskor (mikor felpörgetik a lemezt) megugrik a teljesítményfelvétel. Nahh, ezt sok táp nem szokta tolerálni... ☺ Egyébként nincs baj a Codegen-el... csak hamar "elfárad" régebben... volt, hogy kettőt is elhasználtam fél év alatt. Szóval célszerűbb egy komolyabb tápegységbe beruházni.
  2. Arra gondoltam 3.6 Ghz-ig tudod emelni az órajelet....
  3. Elbírná. Nem írtad pontosan hány Mhz-es a RAM-od. Mert a jelenlegi processzorod 266 Mhz-en dolgozik, a kiszemelt processzor már 333 Mhz-es FSB-vel üzemel. A zsír új játékok is inkább a komolyabb VGA-t igénylik... persze vannak kivételek, de sok esetben egy kétmagos magas órajelen ketyegő CPU lefőz egy négymagos processzort. Erre vonatkozóan sok tesztet találsz szerte a neten... Inkább gyűjtögess még egy kicsit és vegyél egy i5 vagy i7 konfigurációt.
  4. Az alaplapodtól, és a memóriamoduloktól függ meddig, s hogyan tudod emelni a CPU órajelét. Szerintem 3.6 Ghz van a processzorodban. "Látatlanban" csökkentsd memória modulok órajelét, s emeld az FSB-t... a CPU-nak első lépésben ne adj plusz feszt.
  5. A SATA2 sebsebégét nem használják ki a mechanikus merevlemezek, legfeljebb az SSD winchesterek. Ez a szabvány inkább a jövő SSD-it szolgálja ki. Szóval ezért nem érmes sebesség növekedést várni a kiszemelt vinyótól Azonban egy tanács.. ha mondjuk a operációs rendszered, és a rendszer környezeti változóit (lapozó fájl, ideglenes mappák, stb.) fizikailag külön merevlemezen helyezed el érezhető lenne a némi sebesség különbség. Így inkább ha teheted vegyél 2 darab egy tányéros, mondjuk 500 vagy 320 GB-os winchestert. ps.: a nagyobb cache méret csak nagy 100MB feletti fájlok mozgatása esetén érezteti a hatását
  6. Igen összeadódik. A te esetedben nem számít, de ha különböző méretű winchestereket, akkor a kisebbik mérete szorozódna kettővel. Illetve fontos tudni még azt is, hogy a mai alaplapok, csak szoftveres RAID-et tudnak. Vagyis lassabbak a külön e célra dedikált vezérlőknél.
  7. Szevasz! Szóval, rosszul mondtam, nem WEP-es, hanem WPA-s titkosítást kell beállítani. A dinamikus IP címkiosztástól a MAC adress még ugyan az marad, így nyugodtan használható. A MAC címét a parancssórból tudod lekérni legegyszerűbben egy gépnek Start menü/Futtatás ide írd be cmd. Ekkor "előugrik" egy parancssor, ide írd be ipconfig /all, vagy arp -a. 12 db hexadecimális számot kell keresned (valahogy így néz ki 01:91:AC:B4:3A:B2). Ha ezt a titkosítást használod nem kell jelszót megadnod, mert csak azok a gépek tudnak a hálózatodra kapcsolódni, melyeknek megadtad a MAC címét. Igen ha kicseréled a routert akkor újra be kell állítanod a dolgokat.... de nem egy nagy was ist das. A wifi-s hálózat feltételez egyfajta megosztást, még egyszer, azon gépek melyeket engedélyezel, és a router hatosugarán belül van csatlakozhatnak a hálózatodhoz. Sajnos ez a router nem tudja szabályozni a letötési sebességet, ahhoz valami komolyabb berendezés kellene, például Draytek termékeit érdemes szemügyre venni. A titkosításokról az alábbi linken olvashatsz: http://hu.wikipedia.org/wiki/WPA
  8. Nagyjából minden a routered tudásán múlik. Azonban az szinte bizonyos, hogy MAC cím szerint szűrhetőek a gépek. Próbálj meg egy WEP-es titkosítást, persze feltörhető ez is, de biztonságosabb, kezelhetőbb.
  9. A válasz nagyon szimpla... mert 32 bites operációs rendszered.
  10. Természetesen működne, de 800 Mhz-en, a "gyengébb" modul időzítéseivel. A konfigurációdat nem látom, de egyfelől nem is vagyok tisztában a magyarországi árakkal, másfelől minden annyit ér amennyit adnak érte.
  11. Bár a képből nem derül ki, de valószínűleg 2 db 1 GB-os modul van a gépedben. Ezek így valószínűleg Dual-Channel-ben mennek. Ez azt jelenti, hogy a memória sávszélessége megduplázódik. Amennyiben beraknád melléjük az 1066Mhz-es RAM-ot (a mostaniak 800Mhz-esek), a modul igazodna a lassabb társaihoz, így rendben működne, azonban a RAM-ok Single.Channel-ben mennének. Vagyis a számítógéped elméletileg lassulna, azonban ha valami olyan alkalmazást használsz aminek kevés a 2 GB memória, profitálhatsz a bővítésből. Próbáld ki bátran, baja semminek nem lesz, ha gyorsabbnak érzed a géped hagyd meg a plusz modult.
  12. __Psion__

    Méret lekicsinyités!

    A méret "lekicsinyítés" fogalom helytelen. A méret kicsinyítés, vagy a csökkentés elég lesz legközelebb. Valószínűleg nem állítottad át Direct stream copy-ra a videó kódolást, ezért ugrik meg a méret. Ha ezt az opciót bekapcsolod, nem kódolja újra az anyagot, csak összeilleszti. Ha valamiért mégis újra kell kódolnod a videót, állíts be valami kódeket, dinamikus vagy statikus bitrátával. Természetesen az iméntiek ugyan úgy vonatkoznak az audio részre is. A Direct stream copy opciót az alábbi menüben találod:
  13. ... és elárulnád honnan szerzel olyan processzort amely négy magnál többel rendelkezik (a Nehalem nem 8 magos, "csak" 4)? Illetve játékhoz felesleges a 4 magos processzor, ha meg nem játszol, minek ilyen videokártya? Ha adod a sznobot, legalább kicsit odafigyelhetnél a dolgokra.
  14. Furcsa kérdés az biztos... A monitor önmagában természetesen nem használja a memóriát (legyen az CRT, LCD vagy LED), mivel nincs hozzáférése. Azonban a monitoron megjelenített kép természetesen használja a memóriát. De ezen memória használat teljesen független a megjelenítő típusától. Így a kérdésedre nem a válasz. Azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az LCD-k-nek van egy natív felbontásuk, amin célszerű használni, mivel ettől eltérve, gyengébb minőségű képet kapunk. Azonban a felbontás növelésével, növekszik a gépigény is, így természetesen a memória használat is növekedhet.
×
×
  • Create New...