Jump to content
PirateClub.hu

__Psion__

Elit
  • Pontszám

    444
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Minden tőle: __Psion__

  1. Ne sértésnek szánom... de elég öregecske gépet van. ☺ Ha rendszert telepítesz használhatod a gyors formázást, ilyenkor csak a partíciós tábla lesz módosítva. De az ügy szempontjából ez tökéletesen mindegy... azonban a 80GB.os winchestered elég régi darab lehet. Előfordulhat, hogy badsectoros, szóval nem ártana egy tesztet lefuttatni rajt. A tápod pedig... a merevlemezek alig fogyasztanak... az optikai meghajtók is, azonban bekapcsoláskor (mikor felpörgetik a lemezt) megugrik a teljesítményfelvétel. Nahh, ezt sok táp nem szokta tolerálni... ☺ Egyébként nincs baj a Codegen-el... csak hamar "elfárad" régebben... volt, hogy kettőt is elhasználtam fél év alatt. Szóval célszerűbb egy komolyabb tápegységbe beruházni.
  2. Arra gondoltam 3.6 Ghz-ig tudod emelni az órajelet....
  3. Elbírná. Nem írtad pontosan hány Mhz-es a RAM-od. Mert a jelenlegi processzorod 266 Mhz-en dolgozik, a kiszemelt processzor már 333 Mhz-es FSB-vel üzemel. A zsír új játékok is inkább a komolyabb VGA-t igénylik... persze vannak kivételek, de sok esetben egy kétmagos magas órajelen ketyegő CPU lefőz egy négymagos processzort. Erre vonatkozóan sok tesztet találsz szerte a neten... Inkább gyűjtögess még egy kicsit és vegyél egy i5 vagy i7 konfigurációt.
  4. Az alaplapodtól, és a memóriamoduloktól függ meddig, s hogyan tudod emelni a CPU órajelét. Szerintem 3.6 Ghz van a processzorodban. "Látatlanban" csökkentsd memória modulok órajelét, s emeld az FSB-t... a CPU-nak első lépésben ne adj plusz feszt.
  5. A SATA2 sebsebégét nem használják ki a mechanikus merevlemezek, legfeljebb az SSD winchesterek. Ez a szabvány inkább a jövő SSD-it szolgálja ki. Szóval ezért nem érmes sebesség növekedést várni a kiszemelt vinyótól Azonban egy tanács.. ha mondjuk a operációs rendszered, és a rendszer környezeti változóit (lapozó fájl, ideglenes mappák, stb.) fizikailag külön merevlemezen helyezed el érezhető lenne a némi sebesség különbség. Így inkább ha teheted vegyél 2 darab egy tányéros, mondjuk 500 vagy 320 GB-os winchestert. ps.: a nagyobb cache méret csak nagy 100MB feletti fájlok mozgatása esetén érezteti a hatását
  6. Igen összeadódik. A te esetedben nem számít, de ha különböző méretű winchestereket, akkor a kisebbik mérete szorozódna kettővel. Illetve fontos tudni még azt is, hogy a mai alaplapok, csak szoftveres RAID-et tudnak. Vagyis lassabbak a külön e célra dedikált vezérlőknél.
  7. Szevasz! Szóval, rosszul mondtam, nem WEP-es, hanem WPA-s titkosítást kell beállítani. A dinamikus IP címkiosztástól a MAC adress még ugyan az marad, így nyugodtan használható. A MAC címét a parancssórból tudod lekérni legegyszerűbben egy gépnek Start menü/Futtatás ide írd be cmd. Ekkor "előugrik" egy parancssor, ide írd be ipconfig /all, vagy arp -a. 12 db hexadecimális számot kell keresned (valahogy így néz ki 01:91:AC:B4:3A:B2). Ha ezt a titkosítást használod nem kell jelszót megadnod, mert csak azok a gépek tudnak a hálózatodra kapcsolódni, melyeknek megadtad a MAC címét. Igen ha kicseréled a routert akkor újra be kell állítanod a dolgokat.... de nem egy nagy was ist das. A wifi-s hálózat feltételez egyfajta megosztást, még egyszer, azon gépek melyeket engedélyezel, és a router hatosugarán belül van csatlakozhatnak a hálózatodhoz. Sajnos ez a router nem tudja szabályozni a letötési sebességet, ahhoz valami komolyabb berendezés kellene, például Draytek termékeit érdemes szemügyre venni. A titkosításokról az alábbi linken olvashatsz: http://hu.wikipedia.org/wiki/WPA
  8. Nagyjából minden a routered tudásán múlik. Azonban az szinte bizonyos, hogy MAC cím szerint szűrhetőek a gépek. Próbálj meg egy WEP-es titkosítást, persze feltörhető ez is, de biztonságosabb, kezelhetőbb.
  9. A válasz nagyon szimpla... mert 32 bites operációs rendszered.
  10. Természetesen működne, de 800 Mhz-en, a "gyengébb" modul időzítéseivel. A konfigurációdat nem látom, de egyfelől nem is vagyok tisztában a magyarországi árakkal, másfelől minden annyit ér amennyit adnak érte.
  11. Bár a képből nem derül ki, de valószínűleg 2 db 1 GB-os modul van a gépedben. Ezek így valószínűleg Dual-Channel-ben mennek. Ez azt jelenti, hogy a memória sávszélessége megduplázódik. Amennyiben beraknád melléjük az 1066Mhz-es RAM-ot (a mostaniak 800Mhz-esek), a modul igazodna a lassabb társaihoz, így rendben működne, azonban a RAM-ok Single.Channel-ben mennének. Vagyis a számítógéped elméletileg lassulna, azonban ha valami olyan alkalmazást használsz aminek kevés a 2 GB memória, profitálhatsz a bővítésből. Próbáld ki bátran, baja semminek nem lesz, ha gyorsabbnak érzed a géped hagyd meg a plusz modult.
  12. __Psion__

    Méret lekicsinyités!

    A méret "lekicsinyítés" fogalom helytelen. A méret kicsinyítés, vagy a csökkentés elég lesz legközelebb. Valószínűleg nem állítottad át Direct stream copy-ra a videó kódolást, ezért ugrik meg a méret. Ha ezt az opciót bekapcsolod, nem kódolja újra az anyagot, csak összeilleszti. Ha valamiért mégis újra kell kódolnod a videót, állíts be valami kódeket, dinamikus vagy statikus bitrátával. Természetesen az iméntiek ugyan úgy vonatkoznak az audio részre is. A Direct stream copy opciót az alábbi menüben találod:
  13. ... és elárulnád honnan szerzel olyan processzort amely négy magnál többel rendelkezik (a Nehalem nem 8 magos, "csak" 4)? Illetve játékhoz felesleges a 4 magos processzor, ha meg nem játszol, minek ilyen videokártya? Ha adod a sznobot, legalább kicsit odafigyelhetnél a dolgokra.
  14. Furcsa kérdés az biztos... A monitor önmagában természetesen nem használja a memóriát (legyen az CRT, LCD vagy LED), mivel nincs hozzáférése. Azonban a monitoron megjelenített kép természetesen használja a memóriát. De ezen memória használat teljesen független a megjelenítő típusától. Így a kérdésedre nem a válasz. Azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az LCD-k-nek van egy natív felbontásuk, amin célszerű használni, mivel ettől eltérve, gyengébb minőségű képet kapunk. Azonban a felbontás növelésével, növekszik a gépigény is, így természetesen a memória használat is növekedhet.
  15. __Psion__

    Egerek multihoz

    Szerintem ez a stílust, gyorsan felesd el! De ha nem, majd idővel úgyis kinövöd. Azért mert te csak az általad említett egerekkel sorolsz ide, nem jelez mást, csak azt, hogy mekkora sznob vagy. Ugyanis messze nem az számít, mi van egy termékre rágravírozva, hanem az, hogy a vásárló igényeit kielégíti e...
  16. KANÁL: a memória moduloknak próbálj adni még egy kis egy kis plusz feszültséget. Sajnos nem tudok egzakt beállításokat mondani, mert a túlhajtást nagyban befolyásolja a környezet (szoba) hőmérséklete. Illetve a számítógépház elrendezése, illetve a helye (egy íróasztalba tuszkolt, csecse ház nem a legelőnyösebb). 2.1V fölé elméletileg csak aktív hűtéssel lehet menni, és 2.3V felett rövidülhet a modulok élettartalma. Természetesen ezek DDR2-es ramokra vonatkoznak. Lépésenként próbáld meg emelni, folyamatosan figyelve a hőmérsékleteket, és futtass tesztprogramokat, Orthos, SuperPI, etc. Ha a processzort nem akarod húzni, akkor egyszerűen vedd vissza a szorzóját. TahoNorbi: első sorban az operációs rendszereddel tudsz többet kohozni a gépedből. A "tuningot", azaz a processzor, memória túlhajtását szerintem felejtsd el. Egyenlőre túl fogalmatlan vagy a dologgal kapcsolatban. A van itt a fórumon olyan topic ahol szívesen segítenek a Vista személyre szabásában
  17. Valószínűleg a partíciós tábla omlott össze.... remélhetőleg menthető a dolog, mondjuk nem árt hozzá egy másik gép, s azon egy Linux. Arról valószínűleg vissza tudod állítani a fájlokat (persze, attól függ milyen fájlműveleteket hajtottál végre, e művelet előtt). Ha lementetted a fájlokat, vagy ha ez nem volt opció, formázd valami windowsos fájlrendszere, és telepítheted újra az OP rendszered. Persze a winchesternél az ilyen dolgokat illik komolyan venni... azaz jobb lesz valami új vinyót beszerezni, ez meg lehet játszós HDD. Amúgy sem mai csirke már... szerk.: az általad említett problémát okozhatta a táp is, vagy egy áramszünet... szóval nem kell kétségbeesni. De azért a Bad Sectorokat figyelgesd a vinyón.
  18. Dávidka: alapvetően ugyan azt a kernelt kapja mint a Vista, így nem várható komoly változás.. Más opciókkal fog települni, más lesz a GUI. Vagyis amennyivel gyorsabb lesz, azt be tudod állítani Vista alatt is, csak manuálisan kell ezt megtenned. Az átlag felhasználónak persze gyorsabb lesz... bár azt sem szabad elfelejteni, hogy azóta fejlődött a géppark is. Illetve azt sem, hogy ezeket a felhasználókat, kikhez széles körben most jutott el a csak PC (Xp-vel), sokkolta ez a drasztikus(?) váltás.
  19. Elfejtetted megemlíteni milyen lapon vannak a LED-ek... kitalálni meg nem tudom, így arra probléma nem tudok válaszolni. 32 biten valóban meg lehet címezni a 4GB memóriát.... de sajnos csak elméletben, mert a valóságban windows alatt ott van a virtuális memória. Bővebben itt olvashattok a dologról: http://logout.hu/iras/a_windows_xp_32_bit_memoriakezelese.html#rel_msgs ps.: a Windows 7-en nem lesz más mint egy optimalizált Vista, megszelídített UAC-al. Kár messiásként várni, mert a Vistánál nem lesz jobb, legfeljebb kevesebbszer fordul a felhasználóhoz. szerk.: gondolom itt egy új alaplapról van szó nem egy ujjról.
  20. 64 bites Vistat hasznalok, Windows 7-el meg nincs tapasztalatom. Bar nem hiszem, hogy ilyen szempontbol javult volna valami. Szerk: most latom hasznalsz ps-t. en Indesign-al dolgozom, es az eleg halas tud lenni sok memoriaert, plane ha sok pdf-et gorgetek mellette.
  21. Ehhez mit szolsz? http://www.hipergroup.com/products.php?lv=3&cate=1&type=7&pid=15 bar van valahol a Tap mint a szamitogep alapja topic, ha tovabbi kerdesed van, tedd fel ott szerintem, a bekesseg kedvert.
  22. Megprobalok valaszolni Chipi helyett... Eleg konyu, mert olyan mintha legoznal... modndjuk azert nem art megjeyezni, mint, s honnan huztal le. Mikor kiszereled az elozo tapot. Van ugye egy szeles 20 vagy 24 tus csatlakozo (ebbol all ki a legtobb kabel, nem tudod osszekevereni). Az opcioalis 4 tu kulon csatlakozik, de kozvetlen mellette talaod), ezt nem lehet rosz helyre dugni, ha ujabb tipusu az alaplapod talasz rajt egy plusz 4 vagy 8 tus stabilizator tapcsatlakozo, ha nincs islyen csatlakozo ne keresd, mert chipszet jolmegvan nelkule is vagyis nincs ra szukséeg... ezt csatlakoztatni kell! Valahol a processzor foglalat korul talalod. Lehet meg egy 4 tus molex csatlakozo is az alaplapodon ide csak akkor kell bekotonod a csatlakozot, ha instabill a geped. Mert a PCI-X csatlakozo tapeltasat segiti ki. A winchestereket, es a DVD irot/olvasot se felejsd el visszakotni, mielott elindittot a gepet ellenorizd, hogy bekottel e mindent! Tonkre nem tehetsz semmit! Hacsak nem viszed tulzasba a csatlakozok feszegteset, eppen ezert tarsd szemelott, hogy ami nem megy, azt nem kell eroltetni! ps.: a szakzsargont mellozve.... a gyenge tapokkal az a baj, koztuk a Codeagennel is, hogy terheles alatt nem tudjak kielegiteni az alkatreszek kiugro tejesitmenyigenyet (ez bekapcsolaskor jelentkezik elsosorban, de lehet egy egy jatek elinditasa is problemas), ezert azok vagy ido elott tonkremennek, elfaradnak, stb. (eppen ezert a markas tapok rendelkznek egy nevleges teljesutmenyuknel nagyobb, hivatlos peak power ertekkel is. Ez a mutato jelzi hogy mekorra teljesitmenyt tud leadni a tap, nem tartosan, de megbizhatonan.) Kiugro "tuning" eseten egyes processzorok tapehssege megduplazodhat, ezert celszeru a csere.
  23. Nem erdemes kikpacsolni tobbnel sem, mert a windows gyorsul a lapozofajltol.... csak akkor nyul a memoriahoz ha nagyon fontos. Ez a windows hibaja, sajnos. ps.: nekem 8 GB ramom van.
  24. __Psion__

    Számítógép ház

    Az a gond a TX2-vel hogy a komolyabb processzorokkal elvérzik... szerintem nézd meg a Hyper Z600-at vagy a szintem CM, V8-at. ps.: az dob sokat a hűtésen hogy a táp alul van.
×
×
  • Create New...