Jump to content
fitce

Háttérkép beállítása

Recommended Posts

Hali!!

Azt szeretném kérdezni hogy a pascalba hogy tom megcsinálni hogy fehér legyen a háttér,vagy azt hogy egy képet beilleszteni hogy az legyen a háttér??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi!

A képet nemtom, de a hátteret sztem ugy

1.textbackground(vagy már nem igazán emléxem hogy van):=white;

2.clrscr;

Szal a lényeg miután átállítod a betű hátterét valamilyen színre utána egy clearscreen és már vátozik is!

Remélem érthető volt :D !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nem jó. Mert az textbackround(white); így a helyes. A képfeltöltésre egy modult tudnék ajánlani, amit le tudsz szedni a következő oldalról: www.prog.hu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Írhatsz is egyet...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Az is igaz, de szerintem fitce cimborám (sztem) nem tudna írni. De nem akarok senkit se becsmérelni tényleg (nem vagyok kötekedős)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Én elkezdtem egy BMP-set, de megakadtam... :angry: Így áljon neki egy ilyennek az ember! <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hol a akadtál meg? hátha tok segíteni ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Magánál a beolvasásnál.

Nem tudom, hogy milyen változókba és mennyit olvassak be.

De már nincs is meg a forrás...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hát annyira még nem értek a Pascalhoz csak próbálgatok...szal nem tudom mit irjak ilyen számológépekkel szórakozok ...:S

Jah és azt szeretném még kérdezni hogy ha van egy program aminek .exe akkor azt én hogy tom átírni megnyitottam jegyzettömbel de ilyen kockák vagy mik jelentek meg..:S

Share this post


Link to post
Share on other sites

EXE fájlt max ASM kóddá lehet csak visszakódolni.

Ezért kell a .PAS forrást megtartani.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi!

Nem akartam új témát létrehozni, szal ide írom:

Turbo pascalban hogyan tudnám megoldani hogy kinyissa majd bezárj a meghajtó tálcáját a progi?

Előre is köszi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi. A legegyszerűbb ha leszeded ezt a TPU-t:

http://www.programmersheaven.com/d/click.aspx?ID=F3955

 

Van benne egy CDROM.PAS file, ezt TPU-vá kell fordítattni a pascallal, majd megkapod a TPU-t. Ezután a TESTCD.PAS már egyszerű, elmagyaráz mindent. (amugy a parancs annyi hogy cd_open_tray; és cd_close_tray; , persze a USES sorba kell a CDRom!)

 

Ittvan hogy tudod lefordítani a PAS-t TPU-ra:

 

To compile the unit

Before you compile it, you must first choose:

 

Compile / Destination

 

This will change the destination to disc (click on Compile on the menu bar to check that this has happened). If you then choose Compile / Compile, the .TPU file will be created. This is the machine code version of your library.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hát nálam nem nagyon akar műhödni, vagy iszonyatosan láma vagyokXD, vagy bekavar a vista...

De azért köszi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hogyan kell egy programból exe fájl-t csinálni, h turbo pascal nélkül is menjen? Régen már csináltam ilyet, de elfelejtettem h melyik ez a parancs a menüben.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A compilation menüben a "destination memory" helyett "destination disk" legyen! (csak rákatt) Akkor lemezre kerül exe kiterjesztéssel a futtatható fájl. Annyit még: ha grafikát is használsz, kell az exe mellé pl. az egavga.bgi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valamiért nem hajlandó az exe fájl-t megcsinálni, pedig az iskolában meg tudta csinálni. Mit csináljak vele?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nem jó. Mert az textbackround(white); így a helyes. A képfeltöltésre egy modult tudnék ajánlani, amit le tudsz szedni a következő oldalról: www.prog.hu

 

Tudnál egy kicsit pontosabb linket adni? Mert a kép beillesztése háttérnek, az engem most nagyon érdekelne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Először kapcsold be a grafikus képernyőt és írj egy eljárást ami .BMP fájlt olvas.

Utána betöltöd a képet ;):)

Share this post


Link to post
Share on other sites

textbackground(red);

clrscr!

 

 

A háttér beállítása után mindig rakj clrscr-t!

Kb. olyan 10 szín van!

Sztem nem lehet háttérképet berekakni.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

De be lehet. Kell hozzá grafikai-fájlkezeléses ismeret. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Bejelentkezés

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×