Jump to content
PirateClub.hu

MotoGP


grabo
 Share

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Replies 576
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Talmácsi Gábor, a világbajnoki pontverseny magyar éllovasa tovább növelte összetettbeli előnyét a csapattárs és rivális spanyol Hector Faubellel szemben, hiszen magabiztosan, a saját ritmusában versenyezve, végig vezetve nyerte meg a Malajziai Futamot. Mivel a spanyol a harmadik helyen végzett, a különbség a két pilóta között tíz pontra nőtt Talma javára.

 

Spanyolországban nagyon nehéz futam várható, de remélem a tíz pont előny elegendő lesz Gábornak és megnyeri a vb-t! :) Go Talma, go!

 

Link to comment
Share on other sites

Jorge „Aspar” Martinez, Talmácsi Gábor csapatfőnöke egy interjúban kijelentette: a szezonzáró Valenciai Nagydíjon nem lesz sem csapatutasítás, sem olyan versenystratégia, amellyel bármelyik versenyző előnyhöz jutna a gyorsaságimotoros-vb 125 kcm-es világbajnoki címéért folyó harcban. Mint ismeretes, a Malajziai Nagydíj megnyerésével Talmácsi Gábor 10 pont előnnyel vezet Hector Faubel előtt.

 

Bár Jorge Martinez spanyol, és szíve szerint bizonyára Hector Faubel végső győzelmének örülne jobban – ez látszott a Malajziai Nagydíj idején megfigyelhető reakcióin is –, határozottan úgy foglalt állást a Talmácsi–Faubel párviadalban: nyerjen a jobb.

 

„Nem lesz csapatutasítás, sem másfajta stratégia” – szögezte le az Aspar Team tulajdonosa.

 

„Az egyetlen, amit mindkét versenyzőmnek elmondtam, az volt, hogy ne menjenek bele olyan helyzetbe, amely balesethez vezethet, mert ez mindkettőjüknek rossz, és rossz képet fest a csapatról is.”

 

„Mindkét pilóta megérdemli, hogy bajnok legyen, így kettőjük közül a jobbiknak kell nyernie” – tette hozzá a 45 esztendős sportvezető, aki versenyzőként a 80 kcm-es kategóriában háromszor, a nyolcadlitereseknél egyszer volt világbajnok.

 

Martinez a Malajziai Nagydíj után így összegezte az idény eltelt részét:

 

„Ez valóban egy fantasztikus év, és még nincs vége. Sokan azzal jönnek hozzám, hogy micsoda nehéz helyzetben lehetek, én azonban nagyon örülök.”

 

„Biztos vagyok abban, hogy egy csomó ember szeretne most a helyünkben lenni itt, a paddockban. Miénk az első és a második hely a bajnokságban, már biztosítottuk a világbajnoki címet egyéniben és csapatban is.”

 

„Csak abban reménykedem, hogy az utolsó verseny ugyanolyan izgalmas végkifejlete lesz a szezonnak, mint a tavalyi volt.”

 

 

Én pedig azt remélem, hogy nem fog lejteni a hazai pálya.

Link to comment
Share on other sites

A spanyol Hector Faubel azt nyilatkozta, hogy hiába kiélezett a verseny a százhuszonöt köbcentiméteres kategóriában közte és csapattársa, a magyar Talmácsi Gábor közt, semmiképpen sem nyúlnak piszkos eszközökhöz annak érdekében, hogy így döntsék el a világbajnokság sorsát.

 

Persze az Aspar igazgatója, Jorge Martinez jobban szeretné ha én győznék, mert én is valenciai vagyok, akár csak a csapat - vallotta be Faubel. - De tiszta eszközökkel játszunk, és egyenlő eséllyel indulunk Gáborral.”

 

„Nem fogunk csalni. Nem vagyunk McLaren” - tette hozzá, összehasonlítva a az utolsó futam előtti helyzetet a Formula 1-gyel, a McLaren istálló két pilótájának - gyakran a sportszerűség határait súroló - rivalizálásával, egyben érzékeltetve a spanyol közhangulatot a wokingiakkal szemben.

 

„A motorkerékpársport jóval egészségesebb a Formula 1-nél, itt többet számítanak a pilóták egyéni kvalitásai., és a szerencse is” - folytatta a spanyol versenyző.

 

A pilótának saját bevallása szerint önbizalmat adtak a Brazil Nagydíjon történtek, a szerzett pontjai alapján legesélyesebbnek számító Lewis Hamilton hibája és az, hogy ilyen pozícióból elvesztette a világbajnokságot.

 

„Már az első körtől kezdve törekednem kell arra, hogy Gábort kibillentsem a lelki egyensúlyából és folyamatosan idegesítsem. Mindkét motor nagyon erős, de úgy gondolom, én a nagyobb tempót fogok tudni diktálni. Ez megérzés.”

 

Faubel ugyancsak megköszönte a szurkolók bíztatását, mellyel honfitársukat segítik. Szülőfaluja ugyanis a versenypálya mindössze tíz kilométeres körzetében található.

 

„Hazai pályán világbajnokságot ünnepelni - ez az alapvető célom” - zárta le nyilatkozatát Talmácsi csapattársa.

 

 

No, majd meglátjuk azt az idegesítést, Talma tökös magyar gyerek, nem kell félteni a lelki egyensúlyát! :D

Link to comment
Share on other sites

Hali !

 

Tipikus vérforraló spanyol nyilatkozat !

 

Talma ennél sokkal diplomatikusabb és ami a lényeg lelkileg nem annyira befolyásolható mint Faubel ! Nem dobálodzik frázisokkal , nem bonyolódik célozgatásokba , egyvalamit csinál de azt profi modon : motorozik !

 

Nagyon remélem hogy mint világbajnokot köszönthetjük majd s beírja magát a motorsport történelemkönyvébe !

 

Go Talma go go !!!!

Link to comment
Share on other sites

125 ccm: Go Talma,meglesz az! ;)

250 ccm: Lorenzo a VB és ez a lényeg mer ott neki drukkoltam!meg Bautistának..de hát ő nincs ott az elején

800 ccm: Kár hogy nyert a Stoner,jobban inkább Rossi vagy Pedrosa VB címének örültem volna de hát most idén jó volt a Ducati..

Link to comment
Share on other sites

Talmácsi Gábor megnyerte az első szabadedzést Valenciában

 

Talmácsi Gábor nyerte a gyorsasági motorkerékpáros-világbajnokság utolsó állomásának, a Valenciai Nagydíjnak az első szabadedzését. A világbajnoki pontversenyben vezető magyar pilóta riválisa Hector Faubel a harmadik legjobb időt teljesítette. A futamon szabadkártyával induló Győrfi Alen a harminchatodik lett.

Link to comment
Share on other sites

Casey Stoner csúnyán elverte a mezőnyt az első gyakorláson

casey-stoner-qatar-win2.jpg

Casey Stoner simán nyerte az első szabadedzést a gyorsasági motorkerékpáros-világbajnokság Valenciai Nagydíján. Az idei évben már a világbajnoki pontversenyt megnyerő versenyző majd hét tizeddel előzte meg a második Macro Melandrit.

 

A már világbajnokként induló Casey Stoner ezóttal is ellenállhatatlan volt, hiszen „utcahosszal” nyerte az első szabadedzést. Az ausztrál klasszis 1:33,083 perces idejével faképnél hagyott mindenkit, még a második legjobb teljesítményt nyújtó Marco Melandrit is.

 

Az olasz versenyző majd hét tizedmásodpercet kapott Stonertől. A harmadik Dani Pedrosa lett, aki nyolc tizeddel volt lassabb az ausztrálnál.

 

A hétszeres világbajnok Valentino Rossi a hatodik legjobb időt teljesítette, de az ő hátránya már több volt mint egy másodperc.

 

A tavalyi sorozat legjobbja, Nicky Hayden a hetedik lett.

Link to comment
Share on other sites

Talmácsi Gábor a második helyen végzett a pénteki időmérő edzésen.

 

Talmácsi Gábor a második helyen végzett a gyorsasági motorkerékpáros-világbajnokság utolsó állomásának, a Valenciai Nagydíjnak az első időmérő edzésén. Az összetett pontversenyben vezető magyar pilóta riválisa, Hector Faubel nyerte a gyakorlást, úgy, hogy az utolsó pillanatban előzte meg Talmát. A futamon szabadkártyával induló Győrfi Alen a harminchetedik lett.

 

Rögtön az elején Talmácsi és Faubel versenyzett a legjobb időért és mintegy huszonkét perccel a vége előtt a spanyol versenyző motorozta a legjobb időt 1:40,490 perccel.

 

Nem hagyta ezt annyiban a világbajnoki pontversenyben vezető magyar pilóta, és az utolsó negyedórába lépve Talma volt az első aki 1:40 perc alatt teljesítette a pályát (1:39, 874).

 

Faubel tíz perccel a vége előtt készült a visszavágásra, azonban némileg érthetetlen módon a kavicságyban kötött ki, de három perccel később már Talmácsi idejét veszélyeztette, azonban nagy „forgalomba” került, így kijött a boxba.

 

A folytatásban aztán ismét kijött a spanyol, és igaz Talma javított egy kicsit az eredményén, a riválisa azt is túlszárnyalta, sőt Sergio Gadea is nagyszerű tempóban érkezett a célvonalhoz, így ő is megelőzte a világbajnoki pontverseny éllovasát.

 

Az igazi izgalmak csak ezután jöttek, ugyanis Talmácsi kint maradt, egy újabb kört motorozott, és ezredmásodpercre pontosan ugyanazt az időt teljesítette, mint Faubel, és ekkor úgy nézett ki megnyeri a tréninget.

 

A spanyol azonban szintén kint maradt, és további másfél tizedet javított, és ennek köszönhetően "behúzta" az első időmérőt.

 

GYORSASÁGI MOTOROS VILÁGBAJNOKSÁG, VALENCIAI NAGYDÍJ

125 KCM, ELSŐ IDŐMÉRŐ EDZÉS

1. Hector Faubel spanyol Aprilia 1:39,498 perc

2. Talmácsi Gábor magyar Aprilia 1:39,644

3. Sergio Gadea spanyol Aprilia 1:39,745

4. Simone Corsi olasz Aprilia 1:40,000

5. Mattia Pasini olasz Aprilia 1:40,256

6. Sandro Cortese német Aprilia 1:40,443

7. Lukas Pesek cseh Derbi 1:40,444

8. Nicolas Terol spanyol Derbi 1:40,644

9. Pablo Nieto spanyol Aprilia 1:40,894

10. Esteve Rabat spanyol Honda 1:40,916

...37. Győrfi Alen magyar Aprilia 1:44.691

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.



×
×
  • Create New...