Jump to content
PirateClub.hu

lpfan15

Veterán
  • Pontszám

    291
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

About lpfan15

  • Születésnap 10/05/1991

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Neme
    Férfi

lpfan15's Achievements

Citromdí­jas

Citromdí­jas (8/24)

0

Közösségi hírnév

  1. lpfan15

    Kivonul a Motorola a mobilpiacról?

    húú de marha nagy veszteség lesz...száánalmasak a motorolák...gagyi technologia...undoritoak..én soha nem vennék motorolát...pf...jobb is hogy kimennek.
  2. A Messenger-űrszonda első Merkúr-közelítésének eredményeit hazai idő szerint szerdán este hozta nyilvánosságra a NASA. A sok érdekesség között az egyik leginkább meglepő felfedezés egy pókszerű alakzat a felszínen, melynek eredete ismeretlen. Az átmenetileg Pók-kráternek elnevezett felszínformát január 14-én fotózta le a szonda. A képződmény a Caloris-medence területén található, és minden korábban a Merkúron megörökített felszínformától különbözik. Az alakzat középen egy 40 kilométer átmérőjű, klasszikus becsapódásos kráter látható, központi csúccsal. Sokkal érdekesebbek azonban a kép centrumától sugárirányban kifelé haladó egyenes szerkezetek, amelyek sekély árkok lehetnek a felszínen. Jól látható, hogy az árokrendszer centruma nem a becsapódásos kráter közepe, hanem annak alsó pereme. Mindezek felett a kép középső részén sötét a felszín, és ennek a sötétebb vidéknek sem a kráter centruma a közepe. Elképzelhető tehát, hogy a pókszerű alakzat csak véletlenül esik a kráter helyére. A képződmény kialakulására egyelőre nincs biztos magyarázat, de feltehetőleg valamilyen tektonikus folyamat révén, tágulás során jöttek létre az egyes törések, amelyek a sugárirányú formákat alkotják. A sugárirányban futó törések két felvételből összeállított mozaikon (NASA, JHUAPL, Carnagie) Az ilyen, pókhoz hasonló alakzatok egyébként nem egyedülállóak a Naprendszerben. A Holdon a Hyginus-rianás és környezete hasonlít részben erre, de ott kevés ág látható, és azok futása is több helyen megtörik. Kísérőnkön feltehetőleg beomlott lávacsatornák alkotják őket, amelyek előszeretettel haladnak tektonikus törésvonalak mentén. Megjelenésükben a Merkúron megfigyeltre emlékeztető alakzatok a Holdon (balra) és a Marson (jobbra) (NASA, JPL, UA) A Mars sarkvidékén is látszanak pókszerű alakzatok. Elképzelhető, hogy a széndioxid-jég alján nagy sebességgel áramló, majd gejzírek formájában kitörő gázok vájták ki őket - de némely látványosan kanyargó "karjuk" esetében az sem kizárt, hogy folyékony víz is közreműködött kialakulásukban. A morfológiai hasonlóság azonban könnyen félrevezető lehet. A Merkúron most megfigyelt képződmény eredete eltérhet a fentiektől, főleg a Marson mutatkozókhoz nem lehet köze.
  3. lpfan15

    Ti hol vesztek óvszert?

    Hi! Lemegyek Marika nénihez a patikába illedelmesen köszönök majd, már előre mondja hogy óvszer lesz? Mondom igen! És aranyosan vigyorgok! Igy megy ez! Régebben még illedelmesen kérnem kellett h: csókolom! Kérhetek egy doboz óvszert? -persze miet kérsz... ennyi volt.
  4. lpfan15

    Dj Tiesto vs. Armin Van Buuren

    Szia! Ha benézel a Zene fórumrészben lévő Dj Tiesto topikban, és elolvasol egykét hsz-t akkor szeritnem rájössz hogy mit akartam ezzel megelőzni
  5. lpfan15

    Gas Motorsport Toyota Supra

    atttyyya uhristennn! Ez nagyon durvaa Toyota Supra forevör
  6. lpfan15

    Rally

    Hajrá Subaruk! Szép ez a 3. hely is Atkinsontól, és Solberg-től is az 5.-ik! És grat Loeb-nek is!
  7. Hali! Ti melyik Dj-t kedvelitek jobban ill melyik Dj-t hallgatjátok szivesebben? Aki egyiket se szereti, az ne is irjon! A téma neve adott.
  8. lpfan15

    Bike

    Hi! eXile nagyon fajaa kis canga. Én cserélek egy gyerekkel és még ráfizetek huszat, és ha minden igaz veszek egy Moongose Mishifet remélem meglesz!
  9. lpfan15

    Tuning Márkák!

    Hi! Huuhhuuuu nagyon odavág!!! OFF: A Peugeot Topikot töröltem hála a kötözködő, moderálatlan embereknek!
  10. Hali! Légyszi irjátok le ti melyik márkát istenititek ha tuningról van szó! Turbo+kipufogo+sportlégszűrö+hengerek+nitro+felfüggők+váltó+hifi+felni Egyszóval minden ami tuningolható! HKS GReddy Koni KZR H&R Avus ACT AEM Brembo JL Audio Massive JBL MOMO Racinghart Enkei Injen Kenwood Sparco A'pex BBS Stillen HP racing Jackson racing NOS OZ Remus Zeus Streeglow ha még tudtok irjatok!
  11. lpfan15

    Torrent vs Fórum

    fórum! értelmesebb embereket, és barátokat találok... és Untorrent
  12. lpfan15

    Milyen származásu vagy?

    anya részről német és büszke vagyok rá nagyon :)
  13. lpfan15

    Milyen szinű a szemed?

    kék és a tévhittel ellentétben még nem unyják a lányok.... hehe.... tapasztalat...
  14. lpfan15

    Melyik a kedvenc játékfajtád??

    hááát láccik h milyen agresszivak vagyunk->>> Lövöldözös 53,25% nekem szimulátor mert: Need For Speed Underground 2
×
×
  • Create New...