Jump to content
PirateClub.hu

Csirkés ételek


Crystal
 Share

Recommended Posts

szia suse!

gratula,ügyes vagy.főleg mivel ez nem egy egyszerű kaja.ha nagyon híg akkor próbáld meg legközelebb egy nagyon pici rántással besűríteni.(hülye vagyok,mert előfordult már velem is,és elfelejtettem írni).jah és köszi a képeket :)

Link to comment
Share on other sites

Köszi *syl*! Húú ma nem voltam suliba me kicsit defektes lettem és megcsináltam.Szerintem nagyon jó lett Thx a receptet ízlett mindenkinek a családban és tök könnyű volt megcsinálni szal még ilyen finom kaja receptjeid vannak akkor plz tegyél fel :D és komoly jó lett mégegyszer thXxXxXxXxXxX

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Fokhagymás szilvával töltött jércemell parajos rizzsel

Ínyenceknek

 

Hozzávalók:

 

2 db jércemell filé

6 szem fokhagymával töltött szilva

10 dkg paraj

1 db cukkini

1 db sárgarépa

1 db padlizsán

1 dl tejszín

10 dkg vaj

5 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

olívaolaj

bors

kakukkfű

2 adag párolt rizs

 

A jércemellet kiklopfoljuk, megtöltjük fokhagymával töltött szilvával, majd feltekerjük és fapálcával összetűzzük. Sóval, borssal ízesítjük, forró serpenyőben olívaolajon megsütjük, majd apróra vágott petrezselyemben megforgatjuk.

A visszamaradt zsiradékot felöntjük tejszínnel, hozzáadunk egy kevés vajat, fokhagymát, majd sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük.

A zöldségekből burgonyahámozóval vékony szeleteket vágunk, majd olívaolajon megpirítjuk, közben sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük, hozzáadjuk a laskára vágott parajt. Az így kapott zöldségeket a töltött hússal és a tejszínes mártással tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

Módosította spirituell
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Ilyet nővéremmel szoktunk csinálni néha elég gyakran. :)

 

Hozzávalók:

Salátához:

1 fej fejessaláta

1 fej jégsaláta

1 répa

1 csomag öntetpor(ezersziget, joghurtos, stb)

1,5 pohár tejföl, vagy joghurt, vagy kefír :)

CSirkéhez:

1 kg csirkemell filé(mi ennyit szoktunk venni azthiszem :))

1 sütőzacskó

1 csomag grill fűszerkeverék

 

Elkészítése:

saláta:

Egy tálba kikeverjük az öntetport a 1,5 pohár tejföllel(kefirrel, vagy joghurtal), összevágjuk tetszőleges formára a salátákat, a répát lereszeljük, és ezeket hozzáadjuk az öntethez, jól összekeverjük, és hűtőbe tesszük tálalásig.

 

Csirekmell:

Beletesszük egy tálba a csirkemell filéket, kicsit meglocsoljuk olajjal, megszórjuk ízlés szerint grill fűszerkeverékkel, és hadjuk kicsit pácolódni. Utána beletesszük egy sütőzacskóba, és megsütjük.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

terĂ­tĂŠk.jpg

 

Hozzávalók:

4 személyre:

80 dkg burgonya,

só,

15 dkg húsos füstölt szalonna,

4 nagy csirkecomb,

grill- vagy flekkenfűszer,

50 dkg aprószemű vöröshagyma

 

Elkészítés:

A krumplit sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük, meghámozzuk, majd karikákra vágjuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük, a feléável kibélelünk egy nagy, mély tűzálló tálat, és a burgonyát beleterítjük. A sirkecombokat megtisztítjuk, grill- vagy flekkenfűszerrel bedörzsöljük és a krumplira fektetjük. A hagymát meghámozzuk és egészben vagy félbevágva a combok köré rakjuk. A maradék szalonnaszeleteket a hagymára fektetjük. 200 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük, közben a tál tartalma a légkeveréssel egyenletesen megpirul. Akkor jó, ha a csirke bőre és a hagyma egyaránt szép barnára sült.

A tűzálló tálban visszük asztalra, és ecetes savanyúsággal kínáljuk.

Link to comment
Share on other sites

Jól hangzik a kaja :)

 

VMi jó Flekken-hus sutesi recepted nincs SuperSaiyan módra ? Már ha van flekkened, mert ma nehéz beszerezni egyet, (mi ugy csináltunk, Traktor -kerék izéből, csiszultuk, meg hegesztettük, elég jó :) ) Ha lenne megköszönném, mert már unom mert muterék mindig ugyanazt csinálják :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Jók ezek a kaják.

 

Nálunk ez a kedvenc,nem tom,hallotatok-e már róla.

Tejszínes csirketokány

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell
  • 1 nagy fej hagyma
  • kb. 5dkg margarin
  • 2dl főzőtejszín
  • 1 konzerv kukorica
  • kb.3 púpos ek. liszt
  • só,fehérbors,delikát,petrezselyem(ízlés szerint)
Elkészítése:

A csirkemelleket csíkokra vágjuk,a hagymát apróraszeleteljük.A margarint felolvasztjuk,üvegesre pirítjuk benne a hagymát,majd beltesszük a hús,és fűszerezzük. Miután a hús kifehéredett,megszórjuk liszttel,jól összeforgatjuk,ezután a konzerv kukoricát beletesszük,majd végül a tejszínnel leöntjük,és összeforraljuk. Ha túl sűrű,kevés vízzel felengedjük. Utólag ízesítjük,ha szükséges. Kb. 1/2 óra az elkészítése.

Elég hamar megvan.

Mi sültkrumplival,vagy krokettel tálaljuk,de van hogy csak kennyérrel.

Módosította lizyli
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...