Jump to content
PirateClub.hu

*syl*

Veterán
  • Pontszám

    12
  • Csatlakozott

  • Utoljára itt járt

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Neme

*syl*'s Achievements

Pelenkás

Pelenkás (2/24)

0

Közösségi hírnév

  1. Húsvétra nagyon fincsi a sonka mellé hozzávalók: 15 db tojás,1 liter tej,pici só,pici cukor elkészítés: A tojásokat felverjük,és hozzákeverjük a tejhez,ízesítjük sóval,cukorral,majd megfőzzük.folyamatosan kevergetni kell,mert könnyen leég.nagyon be fog sűrűsödni.ha kész akkor leszűrjük,és egy függöny,vagy valami más szitaszerü anyagba belecsavarjuk jó szorosan,és lekötjük a két végét,ezután felakasztjuk valahova,hogy a maradék folyadék kicsöpögjön belőle.pár óra múlva levehetjük és kibonthatjuk,elég helyes kis cipócskát kapunk belőle,amit felszeletelve tálalhatunk a sonkához. kissé babrás a dolog,de nem olyan ilyesztő mint ahogyan látszik:)
  2. *syl*

    Csirkés ételek

    örülök,hogy ízlett
  3. *syl*

    Házi kenömájas

    huh,hát ezt megcsinálom mert nagyon jól hangzik.köszi
  4. *syl*

    Csirkés ételek

    nincs mit szegény csajokat ne etesd túl...
  5. *syl*

    Palacsinták

    hozzávalók: 5 db tojás 10 dkg liszt 4 dl tej 6 dkg cukor 6 szem alma fahéj olaj a sütéshez elkészítés: egy tálba reszeld bele az almát,keverj hozzá 2 dkg cukrot,és egy kis fahéjat. egy másik tálba,tedd bele az 5 tojás fehérjét,2 dkg cukrot,és verd fel,míg kemény nem lesz a hab. egy harmadik tálba dobd bele a tojások sárgáját,a lisztet,a tejet,2 dkg cukrot,és keverd csomómentesre.lehet,hogy picit hígnak tűnik,de ezzel ne törődj,mert ebbe kell még belekeverni a felvert tojásfehérjét. bátran keverd össze,nem baj,ha összetörik a tojáshab. sütés: palacsintasütőben kell sütni,de a tésztának csak az egyik felét süsd meg,a másik fele sütés közben úgyis átfő,úgyhogy nem marad nyers. egy tányérra csúsztasd rá,úgy hogy az a fele legyen felül,amit nem sütöttél át. erre tegyél egy adag reszelt almát,aztán jöhet rá a következő palacsinta,arra megint egy adag alma,és így tovább. az utolsó palacsintát úgy tedd a tetejére,hogy annak a sült fele legyen felül. jah és még egy jó tanács:lassú tűzön süsd,és akkor az alja nem ég meg,viszont szépen átfő a teteje,de habos marad. az egész úgy fog kinézni,mint egy palacsintatorta.cikkekre vágva kell tálalni.alma helyett lehet tölteni bármilyen pudingal is,csak a szokásosnál kissé sűrűbb pudingot csináljatok,mert különben kifolyik belőle. várom a véleményeket
  6. *syl*

    Csirkés ételek

    nincs mit és majd még teszek fel
  7. *syl*

    Csirkés ételek

    Nagyon régen olvastam valamelyik tv újságban.Kipróbáltam,és azóta ez az egyik kedvencünk
  8. *syl*

    Csirkés ételek

    szia suse! gratula,ügyes vagy.főleg mivel ez nem egy egyszerű kaja.ha nagyon híg akkor próbáld meg legközelebb egy nagyon pici rántással besűríteni.(hülye vagyok,mert előfordult már velem is,és elfelejtettem írni).jah és köszi a képeket
  9. *syl*

    Lángos

    köszi a tippet,majd egyszer kipróbálom úgy is
  10. *syl*

    Lángos

    hozzávalók: 1 kg liszt fél liter tej 3 dkg élesztő 2 dl tejföl 1 evőkanál só elkészítés: 2 deci lengyos,enyhén cukrozott tejben megfuttatjuk az élesztőt.a liszthez hozzáadjuk a maradék tejet,a tejfölt,a sót,és az előzőleg megfuttatott élesztős tejet.nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle és kb 40 percig kelesztjük meleg helyen. a megkelt tésztát kinyújtjuk kb 5 mm vastagra,és lángosformákat szaggatunk belőle,majd forró olajban kisütjük. a fel nem használt tésztát kiolajozott zacsiba tesszük,és további felhasználásig mehet a hűtőbe.4-5 napig simán eláll. az elkészült lángosra dobhatunk tejfölt,sajtot,fokhagymás tejfölt,ha valaki szereti. mi nagyon szeretjük,mert irtó fincsi a tésztája,nem tocsog az olajban,és elég egyszerre annyit csinálni,amennyit biztosan meg tudunk enni. jó étvágyat
  11. *syl*

    Csirkés ételek

    nincs mit sokaknak gondot okoz benne az őszibarack (nem nagyon tudják elképzelni az édeset a sósban),ezt nyugodtan ki lehet hagyni belőle ha valakit zavar
  12. *syl*

    Csirkés ételek

    Őszibarackos-tejszínes pulykamell hozzávalók: 1 kg pulykamell 30 dkg gépsonka 30 dkg sajt 1 csomag bacon szalonna 3 db húsleves kocka fél liter főzőtejszín 1 doboz őszibarackbefőtt Felszeleteled a pulykamellet,kiklopfolod,egy szelet pulykamellre jön egy szelet sonka,1 szelet sajt.Összegöngyölöd,körbetekered a bacon szalonnával,hústűvel rögzíted. Kevés olajat felforrósítasz egy edényben és a húsnak minden oldalát hirtelen átsütöd.A húst kiveszed,és a megmaradt zsiradékhoz hozzáöntesz kb 2 dl vizet,beledobod a húsleveskockákat,ha feloldódtak benne,akkor hozzáőntöd a tejszínt,és beledobálod a kockákra vágott őszibarackot,ez után visszateszed a husikat ebbe a trutyiba míg át nem fő rendesen. Én köretnek krumplipürét szoktam csinálni,amire reszelek sajtot és megpirítom picit a sütőben. Nagyon fincs,próbáljátok ki aztán írjátok ám meg,hogy ízlett
×
×
  • Create New...