Jump to content
PirateClub.hu

300: Rise of an Empire (előzetessel)


hankock
 Share

Recommended Posts

Folytatódik a 300

 

300cd_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

2009. április 10. 18:50, Péntek - Ötvös Tibor

Zack Snyder hajlandó volt pár részletet elárulni a jelenleg 300 Part II címet viselő folytatásból. Eszerint a második rész Leonidász király halálával kezdődik és a 300 végén látható plateai csatáig tart.

 

A Watchmen - Az őrzők rendezője, Zack Snyder az MTV egyik interjújában kicsit bővebb betekintést engedett a Frank Miller kultikus képregényéből készített 300 folytatásának előzetes terveibe. Eszerint a jelenleg csak 300 Part II munkacímen futó film története Leonidász király és a bátor 300 halálával kezdődik és a dicsőséges Platea síkon zajló csatáig tart.

 

Az első részben is kiderült, hogy a két esemény között közel egy év telt el és bizony ezen idő alatt sokminden történet a perzsák és görögök között. Ekkor zajlott le például a híres szalamiszi csata, amikor is Xerxész hajóival megütközött a görögök flottájával és az isten ezúttal is veszített. A film utolsó momentuma ezúttal is a plateai csata lesz, ahol 40 ezer görög csapott össze több mint 100 ezer perzsával.

 

Ez azonban azt is jelenti, hogy Gerard Butler maximum visszaemlékezések formájában térhet majd vissza, de jelen állás szerint erre is elég kicsi az esély.

 

http://splashpage.mtv.com/2009/04/06/exclusive-zack-snyder-reveals-setting-for-revolutionary-300-follow-up/

 

Zack Snyder és a 300 folytatás

 

2009. június 29. 04:19, Hétfő - Ötvös Tibor

Zack Snyder a 300 és Watchmen Blu-rayes bejelentésének alkalmából hajlandó volt kicsit bővebben nyilatkozni a spártai film folytatásáról. Elárulta, hogy Frank Miller már dolgozik a történeten és hogy maradnak a bevált technikánál.

 

Az már régóta köztudott, hogy Zack Snyder folytatja eddigi legnagyobb sikerét és a Spirit - A sikoltó várossal buktázó Frank Miller is visszatér a biztos sikerhez. Mindenesetre a Comingsoon.net egy rövid interjút készített a rendezővel, aki hajlandó volt néhány részletet elárulni a 300 második részéből.

 

Először is Miller gőzerővel dolgozik a sztorin, melyről mindösszesen annyit árult el, hogy forgatókönyv helyett először képregényként kapja majd kézhez és abból dolgozik majd ő is. Ezúttal azonban nem csak Spárta áll majd a középpontban, hanem eljutunk Athénba és az Égei-tengerhez - vagyis kicsit kibővítik a világot.

 

Hozzátette, hogy a korábban bevállt technológiát alkalmazzák ezúttal is, melyről mindössze annyit mondott, hogy közel sem volt forradalmi, hiszen a meteorológusok is ezt használják.

 

(SG hirportál)

 

 

Xerxes lesz a 300 második részének a címe

 

 

A 300 nagy sikere után felvetődött annak folytatása, akkor arról volt szó, hogy Frank Miller először megcsinálja a képregényt, majd utána jöhet a filmet, Zack Snyder pedig azt mondta szívesen megrendezné azt is. Miller viszont inkább elkészítette a Spirit - A sikító várost, majd aztán ügyködött egy kicsit a 300 második részén, amivel kapcsolatban a The Los Angeles Times szolgáltatott némi infot.

 

Xerxes lesz a folytatás címe és a sztori a 300 története előtt 10 évvel veszi kezdetét. Miller azt mondta, hogy benne lesz a marathóni csata is, de természetesen a saját szemszögéből láthatjuk mindezt, kb. úgy, mint ahogy azt a Thermopülai csata esetében. A történetet már megírta, már csak a képregényt kell megrajzolni.

 

Miller azt mondta, hogy kutatómunkája során többször tett látogatást Görögországban, ahol azt tapasztalta, hogy a mítosz és a történelem gyakran összemosódik. "A tények és a mitológia egészen inspirálóan hatottak rám és elhiheted, ha elmész hajókázni az égei-tengerre, akkor hinni kezdesz Poszeidón létezésében.

filmdroid

Link to comment
Share on other sites

ez hülyeség a 300 történelmi eseményt dolgozott fel a 300 katonáról ...és pont vége a történetnek ....és állítom kitalálnak valami gagyi fantazy történetet folytatásnak ahelytt hogy mondjuk csinálnak egy ujjabb látványos történelmi filmet valami másik eseményből ....annak ezerszer több értelem lenne ....de így már a 300 címnek a második részben nincs értelem

Link to comment
Share on other sites

A nyitóposztot nem olvastátok el? Minden egyes szót megcáfol, ami ellen hőbörögtök.

 

Abba már tényleg nem lenne annyi izgalom mint a 300-ba. Mert akkor ott már több ezer Spártai rohamozza le a Perzsákat... Akkor annak más nevet kéne adni, mondjuk 3millió :lol:

 

300 Part II csak a munkacíme, vagyis nem ezzel fog bekerülni a moziba.

 

Történelmi filmnek 2. részt csinálni? Ez nagyon a pénzről szól szinte már gusztustalan módon.

 

Nem történelmi film, hanem képregény adaptáció, ami valós történelmünkön alapul.

 

ez hülyeség a 300 történelmi eseményt dolgozott fel a 300 katonáról ...és pont vége a történetnek ....és állítom kitalálnak valami gagyi fantazy történetet folytatásnak ahelytt hogy mondjuk csinálnak egy ujjabb látványos történelmi filmet valami másik eseményből ....annak ezerszer több értelem lenne ....de így már a 300 címnek a második részben nincs értelem

 

Pontosan ezt csinálják:

 

"film története Leonidász király és a bátor 300 halálával kezdődik és a dicsőséges Platea síkon zajló csatáig tart.

Az első részben is kiderült, hogy a két esemény között közel egy év telt el és bizony ezen idő alatt sokminden történet a perzsák és görögök között. Ekkor zajlott le például a híres szalamiszi csata, amikor is Xerxész hajóival megütközött a görögök flottájával és az isten ezúttal is veszített. A film utolsó momentuma ezúttal is a plateai csata lesz, ahol 40 ezer görög csapott össze több mint 100 ezer perzsával."

Link to comment
Share on other sites

Üdv

 

Rendben lesz ez meghirdetik vmi más címmel és aláírják h a 300 rendezőjétől stb.

Adnak neki 1 más címet és kész megint csinálnak 1 jó filmet ami a görög-perzsa háború 1 részéről fog szólni nem lesz benne se leónidász se 300 bátor harcos egyszerűen a film adta nekik az ötletet a folytatásra ennyi ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...
  • 3 weeks later...
Nem lehet olyan hogy 300 Part II. Aki látta az egyet az tudja hogy mi a legvége. 30.000 katona száll szemben perzsával.Max az lehet a címe hogy 30.000

 

Ember olvassál már, látszik h csak bejöttél ide, és beírtad a kommented de a cikket nem olvastad: "Xerxes lesz a folytatás címe és a sztori a 300 története előtt 10 évvel veszi kezdetét."

 

Egyébként nagyon várom, szerettem az 1. részét is.

Link to comment
Share on other sites

Hát és az első részt megnéztem...Nem volt rossz.

De én jobban szeretem ha egy történelmi filmben nincsen semmilyen lény se ami nem létezett.

Persze szeretema fantasztikus filmeket de nem történelmi filmekben

Én nem vagyok nagyon kíváncsi a második részre de azért megnézem majd..

 

Link to comment
Share on other sites

Érdekes hogy a 300 Part I igaz történet alapján van másodikbiztosan nem az lesz. Meg nem értem egy történelmi filmből hogyan tudnak második részt készíteni főleg hogy ha az összes főszereplő meghal a végén

 

Úgy, hogy igazából nem is történelmi film, sokkal inkább a képregényre alapszik ugye. Tudom, hogy a képregény pedig megtörtént esemény alapján, de annyi köze van csak a valósághoz, hogy volt ez a csata. A körítés pedig tartalmaz mitológiai és nyilván kitalált elemeket is. :)

Én kíváncsian várom, az elsőt nagyon szeretem.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...

biztos jó lesz, biztos látványos meg izgalmas meg minden de szerintem én ezzel is úgy leszek mint pl a Transformers 2-vel.. itt is az első rész aránylag nagyot ütött, újdonság volt meg megvolt a maga hangulata amivel kiemelkedett a többi film közül stb, a 2. részben már minden megvan ami az 1.ben volt szval biztos nem lesz akkora sikere mint az alap filmnek. max kicsit javíthatnak dolgokon meg ugye más a történet de sok újdonsággal nem fognak meglepni.. de én azért kíváncsivagyok rá :)

Link to comment
Share on other sites

Xerxész és a 300 előzménye, képregény és film formájában

 

Egy ideje tudjuk ugye, hogy a 300 sikere után a készítők tervbe vették egy folytatás elkészítését, ami nem is folytatás, hanem előzményfilm lesz…követik a divatot. A filmmel kapcsolatban túl sok információ még nincs, ám ahogy a 300 esetében, úgy most is Frank Miller képregénye fogja megelőzni a moziváltozatot; a Xerxes címet viselő mű gyakorlatilag a forgatókönyvet fogja szolgáltatni a filmhez.

 

A Dark Horse most nyilvánosságra hozott egy képet Xerxészről, a képregény főhőséről.

 

xerxes0001.jpg

 

A szerző Frank Miller nyilatkozott is a Los Angeles Timesnak és megemlített néhány dolgot a képregénnyel kapcsolatban. (Nyugodtan párhuzamot vonhatunk a Frank Miller szavai és a majdani film cselekménye között, hiszen a 300 is hűen követte irányadó képregényét).

 

A történet a marathóni csatával kezdődik, 10 évvel a thermopülai összecsapás eseményei előtt. A főhős Themisztoklész lesz, aki – Miller állítása szerint – Leonidász komplett ellenéte lesz. Leonidász egyébként tiszteletét teszi a Xerxesben is, igaz csak egy rövid időre, továbbá a spártai áruló Ephiáltész is szerephez jut az új történetben.

 

A címszereplő Xerxész ebben az előzménysztoriban még nem lesz olyan kvázi istenségnek ábrázolva, mint a 300-ban, itt még az “istenné válás” útján fog szépen lassan előrehaladni.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

ígéretesnek tűnik , de nem hiszek a második részek sikerében /vhogy laposak és a harmadik felvezetése/

Mint tudjuk alacsony költségvetésű filmek kategóriájában kell gondolkozni , tehát igazán nagy látvány elemeket nem is nagyon lehet várni /szalamiszi csata/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Írják a Xerxes forgatókönyvét

 

A 300 hatalmas sikere után szóba került a folytatás, Frank Miller eltervezte majd hozzálátott a Xerxes képregény megírásához, Zack Snyder pedig azt mondta, hogy nem sietteti a dolgokat, Miller akkor lesz kész, amikor jónak látja. Snyder most a Los Angeles Times-nak mesélte, hogy kb. egy hete a 300 társírójával Kurt Johanstaddal végre hozzáláttak a forgatókönyv megírásának, szóval most már biztos, hogy meg fog valósulni a film. Hozzátette, hogy egyelőre még nem egyezett meg a Warnerrel a rendezéssel kapcsolatban.

 

A történet főhőse Themisztoklész, Görögország egyik legjelentősebb embere, akinek az ország hatalmas flottája köszönhető és a cselekmény fő része az artemisiumi csatára koncentrál, amely ugyanazokon a napokon történt, mint a Thermopülai szorosnál történt ütközet. A film azzal indul, hogy elregélik miért tört ki a perzsák és a görög közt a háború, majd a marathoni csatában találjuk magunkat, aztán Themisztoklész rájön arra, hogy az ellenség ismét támadni fog.

 

A kép egyébként a képregényből van, a perzsák vezére így fog festeni, tehát a mozifilmben is hasonlóképpen láthatjuk őt.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Zack Snyder Xerxes update

 

A LatinoReview riportere Zack Snyder rendezővel készített interjújában a 300 film folytatásáról kérdezte napjaink egyik sztárrendezőjét. Snyder az elején leszögezte, hogy a Mark Millar képregénye alapján készülő Xerxes-nek csak annyi köze van a 300-hoz, hogy ugyanazon a három napon játszódik, valamint hozzátette, hogy már félúton tart a forgatókönyv írásával, és hogy a film 3D-ben lesz forgatva.

“Épp azon a három napon játszódik, mint a thermopülai csata”. – magyarázza. “Egy hatalmas tengeri csata volt akkor, amit az Artemisium-i csatának neveznek. A harcban egy aprócska görög hajóhad ütközött meg a Perzsa hadi flottával, és, bár az összes görög hajót elpusztították, a Perzsák előrenyomulását sikeresen megállították. Egyszerű történet.”

Majd folytatta: “Egy Themistocles nevű karakter áll a középpontban, egy athéni fickó, aki valóban a demokrácia híve volt, nem úgy, mint a spártaiak. Ez az ő története. Leonidas-szal ellentétben ő túlélte a csatát, és erőit újraegyesítette Salamis-nál. A Salamisi csata a film vége, a Perzsa flotta utolsó veresége. A történet egy kicsivel a 300 előtt kezdődik, és valamennyivel később ér véget.”

 

filmtrailer

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...