Jump to content
PirateClub.hu

10 leghülyébb dolog, ami elkallódott a postán


E.Draven
 Share

Recommended Posts

10 leghülyébb dolog, ami elkallódott a postán

 

Pénzcentrum.hu

 

A postán feladott csomagok nem ritkán csak igen szövevényes úton jutnak el a címzetthez, ha egyáltalán eljutnak. Ennek nem mindig a postások az okai, sokszor a rosszul, vagy olvashatatlanul megadott cím teszi lehetetlenné a kézbesítést. A brit Times magazin összegyűjtötte a 10 legvadabb csomagot, amit soha nem sikerült célba juttatni.

 

A szigetországban hetente mintegy 600 ezer levelet adnak fel úgy, hogy a cím olvashatatlansága miatt nem tudják kézbesíteni, vagy egyáltalán nem is írnak rá címet, csak nevet. Ezek általában a belfasti postaközpontban landolnak, ahol megpróbálják kideríteni, hogy ki volt a feladó, illetve kinek szól a levél. Ha nem járnak sikerrel, a csomagot elárverezik. Persze előtte kibontják, és ilyenkor néha furcsa dolgok kerülnek ki a dobozokból...

 

1. Tej

Egy hölgy hetente két liter tejet adott fel postán az unokájának, azonban a címet sajnos rosszul adta meg minden alkalommal, így egyetlen egy csomag sem jutott célba. Pontosabban mindegyik Belfastban landolt, hónapokon keresztül. A nagymama kilétére azonban nem tudtak fényt deríteni.

 

2. Halott állatok

EGy alkalommal jelentős mennyiségű halott állatot tartalmazó csomag érkezett a központba, mindenféle címzés nélkül. Itt azonban kisebb nyomozás árán ráakadtak a feladóra, egy preparátorra, aki átvette a csomagot.

 

3. Levágott véres kéz

Természetesen nem igazi, hanem egy filmes kellék, de az első benyomás mégis ijesztő lehetett annak, aki kinyitotta a csomagot. A dobozban egyébként a Ryan közlegény megmentése című film különféle kellékei voltak. Ezt relikviaként elárverezve akár még nagyot is kaszálhatott a posta.

 

4. Kocsiajtó

Talán keveseknek jut eszébe postán feladni egy gépjármű-ajtót, főleg címzett nélkül. Valakinek mégis sikerült. Talán csak zavarában, de saját nevét sem írta rá a csomagra, így ez a kincs is a posta tulajdonát képezi már.

 

5. Műfogsorok

Ezt feltehetően egy fogorvos adta fel, ugyanis a csomagban több tucat műfogsort találtak, ráadásul az eset nem is egyedi a brit posta történetében. Az aukción akár már külön szekciót is nyithatnának a fogorvosi kellékek, és protézisek számára.

 

6. az 1966-os labdarúgó-vb győztes csapata által dedikált pezsgősüveg

A pezsgősüveget az egész csapat ellátta kézjegyével, amit egy verseny győztesének ajánlottak fel, azonban a nyertest nem értesítették, így fel sem tűnt neki, hogy hiányozna egy csomag. Hosszú évek után sikerült kideríteni, hogy ki a címzett, így most már boldog gazdája lehet a relikviának.

 

7. Egy Kiss szobor

A Kiss nevű heavy metál csapatot ábrázoló szobor még ma is gazdájára vár a belfasti központban. Kérdés, hogy vannak-e még rajongók, akik licitálnak majd az aukción.

 

8. Közlekedési lámpa

Vajon ki lehet annyira elvetemült, hogy egy iszonyú nehéz közlekedési lámpát feladjon a postán, ráadásul úgy, hogy a címet elfelejti ráírni? A posta is nagyon kíváncsi volt rá, ezért egy kampányt is indítottak, h megtalálják a feladót, de nem jártak sikerrel.

 

9. Lábprotézis

Ahogy a műfogsorok, úgy a mű végtagok is állandó vendégei a postaközpontnak, melyek közül a legtöbb soha nem talál gazdára, legjobb esetben a feladó intézményhez sikerül visszajuttatni a csomagot.

 

10. Digeridoo

Ennél a csomagnál nem kellett hosszú nyomozást folytatni, mivel kibontás után, a hangszer belsejében megtalálták a címzett, és a feladó nevét is. Vajon mire gondolt a gazdája, mikor feladta a csomagot?

Link to comment
Share on other sites

Mi a francnak adnak fel postán egy közlekedési lámpát? Ráadásul cím nélkül.

A tej sem semmi. Itt pedig azt nem értem, hogy a mamika minek küldözgetett tejet az unokájának.

 

Jöhetnek még hasonló listák. Pl a legdurvább tárgyak amit az emberek testéből szedtek ki.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...