Jump to content
PirateClub.hu

Stréber, vagy kocka?


Shyllard
 Share

Számoda melyik az elfogadottabb?  

119 fórumtag szavazott eddig

  1. 1. Stréber VS kocka

    • Stréber
      39
    • Kocka
      80


Recommended Posts

Nem akarok senkit sem megsérteni, úgyhogy meg is magyarázom a két fogalmat, nehogy néhányan félreértsék. Először is a stréber: Attól, mert valakinek jó jegyei vannak, nem biztosa hogy az. Akkor stréber valaki, ha null magánélete van, VAGYIS a tanuláson kívül nincs semmi élvezet számára. Ha vhova elmegy az emberekkel és mongyuk elkezd dumálni a tanulásról a szabadidőben (nem arról, hogy mongyuk épp mit kell) és nem tudja befogni, az stréber De, ha valaki csak simán sokat tanul, attól még nem stréber, mert ez egy szükséges rossz. A kocka: Nem tud elszakadni valami gépezés nyújtotta függőségtől, a haverokkal sem megy bandázni, mert mongyuk épp Arénáznia kell a WoW-ban (ne mondja senki, hogy nem ismer egy ilyen embert sem). Aztán nem ismeri határokat és kb olyan állapotban van, mint a South Park WoW-os részében a dagadt csávesz. (Persze lehet full vékony is, de a legtöbb ígynézki)

 

Ez az egész az én felfogásom, vitába lehet szállni, persze kulturáltan.

Persze nem akarok senkit sem sértegetni, csak annyi a kérdés, h számodra melyik "életforma" az elfogadottabb. Szerintem a stréber, mert végül is ő jól jár az élettel.

Nacsásztok, megyek és megtanulom a jövő évi teljes anyagot mindenből, aztán meg leülök és végig kockulom a nyarat! :D

Link to comment
Share on other sites

Inkább stréber vagyok, de nem vagyok valami lángész. De a szakvizsgám 5-ös lett. :P

Link to comment
Share on other sites

Hát személy szerintem mindkettő szánalmas, egyikre sem szavaztam ezért.

Nem tudom milyen ember az, aki beletudja magát így élni ezekbe a dolgokba, akár a tanulásba, akár a számítógépbe, hogy semmi más és senki ne érdekelje.

Nem sajnálom az ilyen embereket, mivel ők alakították így az életüket, hogy ők ennek élnek.

Szerintem a haverokkal egy jó sörözés, sport, vagy akár egy barátnő fontosabb az ember életében, mint a beteges függőség a gép és a tanulás iránt.

Egyik ismerősömnek is van egy osztálytársa, aki azért nem jár be suliba, mert otthon WoW-ozik, annyira nem tud elszakadni tőle. Max akkor kel fel a gép elől, ha WC-re kell menni, enni se nagyon eszik, nincsenek érzelmi kapcsolatai, barátai, senkie ...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hát személy szerintem mindkettő szánalmas, egyikre sem szavaztam ezért.

Nem tudom milyen ember az, aki beletudja magát így élni ezekbe a dolgokba, akár a tanulásba, akár a számítógépbe, hogy semmi más és senki ne érdekelje.

Nem sajnálom az ilyen embereket, mivel ők alakították így az életüket, hogy ők ennek élnek.

Szerintem a haverokkal egy jó sörözés, sport, vagy akár egy barátnő fontosabb az ember életében, mint a beteges függőség a gép és a tanulás iránt....

teljesen egyetértek

Link to comment
Share on other sites

teljesen egyetértek

 

Ezzel én nem teljesen, amúgy is mit nevezünk kockának vagy strébernek, hol a határ? Én talán mind2 lehetnék mégis vannak barátaim 4 maxolt karim blizzen, és eljárok sörözni a haverokkal. Ami miatt az emberi kapcsolat háttérbe szorultak nálam az főként a kétszínűség illetve, hogy kihasználják a jó szándékom :)

Sok csalódás egy elkeseredett embert könnyen becsalhatja egy ilyen game-be, mivel az racionális korlátokon alapul, jó 90%-os valószínűséggel minden szituációban tudod mire számíts.

Szerintem ennek a témának nincs sok értelme, ahogy az általánosításnak is. Meg mellesleg visszatérve az első kérdésemhez: "mit nevezünk kockának vagy strébernek, hol a határ?"

Link to comment
Share on other sites

Nos én inkább ülök a gép előtt és írok normális embereknek! Mint ,,bandázok,, a sok idióta segfejjel akik itt laknak! Ez az én véleményem az én légkörömről.

Link to comment
Share on other sites

4 egész lett az átlagom, akkor stréber vagyok? lol, vannak egyes emberek akik ezt a dolgot így fogják fel pedig fullra nem így van. Ugyanakkor egész évben majdnem minden hétvégét a haverokkal és a csapattal töltöttem.... Cod2-zök akkor kocka vagyok? Mégis csak akkor játszok ha a szabadidőm engedi...

Hogy nálam melyik az elfogadottabb? hát... mindkettő rossz "betegség", de inkább legyen stréber az illető, az legalább viszi valamire az életben... bár ki tudja...

Link to comment
Share on other sites

Egyik sem vagyok. Konstans 4 feletti az év végim, sokat gépezek, mégsem vagyok egyik sem. Miért is? Tanulni alig tanulok, nem is nagyon szeretek. A gépezés pedig nálam nem veszi el a többi dologtól az időt. Ugyanúgy megyek a haverokkal, éppen nincs barátnőm, de ennek semmi köze ahhoz, hogy sokat gépezem. Aki viszont másra azt mondja, hogy stréber/kocka, az..... inkább nézzen magába és vállalja el mindenki előtt, hogy egy sík hülye. <_<

Link to comment
Share on other sites

Egyikhez sem sorolnám magamat.

Gépezni szoktam, de főként este vagyok csak itt, de közben van, hogy órákra eltűnök, mert jön valami haver azt inkább kimegyek .... :D

Szóval messze nem vagyok kocka, szerencsére :D

Persze, mint mindenkinek nekem is vannak napjaim, mikor túlzásba viszem, de néha ilyen is kell ;)

Stréber?? Na arról meg a bizonyítványaim a legjobb példák ... jobb, ha senki se látja :D

Link to comment
Share on other sites

Hát azért eléggé gáz ez a két lehetőség,nah cööh... :o

Hát nekem fontos a tanulás, de az első a lazulás és a magánélet...

Jah meg szeretek gépezni is, de tudom hol a határ..

Szal én szorgalmas vok, de első a barátom és csak utánna jöhet minden egyéb ;)

Link to comment
Share on other sites

Azért pár dolgot tisztázni kell.Sokan azt mondják, hogy az a kocka aki a gép előtt ül.Ez szerintem nem igaz.Sok embernek olyan munkája van amihez nélkülözhetetlen a PC.Ők pénzkeresés végett ülnek sok órahosszát gép előtt.Ők nem kockák hanem dolgozók és a PC számukra nélkülözhetetlen munkaeszköz.

Szerintem az mondható kockának aki MMORPGkkel játszik.Az egy tipikusan olyan játékműfaj ami a képernyők elé szegezi az embert és nehezen lehet hatásuk alól szabadulni mert rengeteg lehetőség van benne.Több órahosszát (vagy napokat) kell foglalkozni játékbeli karaktereinkkel, hogy képességei felfejlődjenek a kívánt szintre.Ezután meg jönnek az online csaták amik szintén rengeteg időt vesznek el.

Az online FPS-eknél nem látok ilyen komoly veszélyt.Azt bármikor abba lehet hagyni és nem lesz komoly következménye távozásunknak.Kivéve ha war van de azokat is pár órán belül le szokták játszani és utána mindenki megy saját dolgára. (Max azon idegesíthetjük fel magunkat, hogy nem volt meg a 50-100 frag vagy rossz a K/D arányunk. :D )

 

Stréberek?

 

A IGAZI strébereket általában ki szokták nevetni,kibeszélik őket,közröhej tárgyává szokták őket tenni.Aki sokat tanul de eljár mellette bulizni és barátai is vannak azokkal nincs semmi baj.

Az igazi stréberség is ugyanolyan szánalmas dolog mint az igazi kockaság.Stréberség nélkül is be lehet jutni a legjobb egyetemekre.

Link to comment
Share on other sites

Hát vagy én értelmezem rosszul a kérdést, de szerintem nem az a kérdés, hogy ti melyikek vagytok, hanem, hogy melyik az elfogadottabb...na de végül is mindegy szerintem... :D

 

Amúgy meg azt mondom, hogy h*lyeség erről egy szavazást indítani. Most ha valaki stréber akkor mi van...az ő dolga...attól még lehetnek barátai. Vagy ha valaki kocka...ami persze mindenki szerint mást jelent. Nekem már az kockulás ha a gép előtt görnyedek és dolgozok... XD

Link to comment
Share on other sites

A IGAZI strébereket általában ki szokták nevetni,kibeszélik őket,közröhej tárgyává szokták őket tenni

Kár,hogy az embereknek könnyebb ezt megjátszani,minthogy felkarolnák őket. Tegyék őket is "menővé".De nem,csak belerugnak még kettőt. (A kisgyereket így nevelték a szülei,gondolom nem ő választotta ezt,hogyha nem segítünk neki "kibontakozni" (mer' ugye ugyan olyan emberek mint mi,csak ami nekünk természetes azt nekik meg kell tanulni és gyakorolni kell pl.: beszélgetni a sörről,csajokról,fociról,bármiről) akkor ugyan olyan lesz mint eddig,de higgyétek el,ez nekik sem jó így! Lehet,hogy tök jófej lenne,csak vele így járt az élet.

 

Mivel nem szeretek tanulni,akkor ezért nem vagyok ilyen.

Régen mmo kocka voltam,de mostmár inkább csak gépezem.

Ha valaki elhív valamerre,kapcsolom a gépet és megyek.

(Csak senki nem hív sehova.:mellow: )

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...