Jump to content
PirateClub.hu

Formula 1


Gabi89
 Share

Recommended Posts

az abaj h sokan vannak akik oan vándorló szurkolók vagyis mindig annak szurkolnak akik éppen nyertek! ezeket nem szeretem! nem azt mondom h itt is vannak oanok(nah jó lehet vannak) de azért az h tavaly még kiminek szurkolt most Hamiltonnak! azazért kicsit durva! azért mindenki döntse már el h kinek szurkol!

előre mondom h én Massa-nak! jövőre is! most is!

persze szidhattok h h jön ide ezt csak mondtam már máshol már olvastam oat h a tavalyi szezonban még Kimi-nek most meg hirtelen Hamilton-os lett!

 

azoktól kérek elnézést akik kitartanak kedvencük mellett! ne vegye mindenki magára!

 

köszönöm!

Link to comment
Share on other sites

lac69

Egója már leírtam sztem mindegyiknek van elég, de a véleményem az, hogy eljutott idáig ahhoz igenis le kellett tennie valamit az asztalra és nem beszélve arról, világbajnok lett, sőt tavaly is ott volt, és akkor jönnek emberek ide hogy alárakták a kocsit meg nyomják meg szerencsével, meg hogy hogy vezet stb.… Az hogy emberileg milyen az más kérdés kíváncsi lennék akik annyira kritizálják, azoknak hasonló esetben lenne-e tartásuk (nem tennék rá nagy összeget), de ezt összemosni, hááát… Emlékszem még pár éve itt a topikban sokak igencsak nagy arcnak tartották Alonsot pedig mondjuk ő ráadásul kis csapatban kezdett, mostanra már letett valamit hűű be..arás, ugyanazokat megcsinálta mint baba, csak hát ő nem fekete….

Mikor pl. volt az afférja Kimivel több neves pilóta (akiknek a véleményére azért adok) vitatták a bünti jogosságát kb. mintha a falnak beszéltem volna, mondjuk jellemző a topikra…

Ja és amúgy egy cseppet nem érdekel a Meki, viszont ha olyan gáz ott versenyezni, hát semmi sem kötelező a világon számos dolog van még…

 

Az ne tévesszen meg senkit, hogy babát védem, és Ferrari alám van, baba „rajongó” csak és kizárólag ebben a topikban vagyok (vajon miért…)

Erről eszembe jutott, hogy a verseny előtt kedélyesen beszélgetve ment egymás mellett a három nagy istálló főnöke… ;)

Link to comment
Share on other sites

Hamilton 800 milliós csodaautóról álmodik

 

Tizenhárom évesen nézett ki magának egy 4 millió dolláros utcai kocsit Lewis Hamilton. Megkapja, ha háromszoros világbajnok lesz a csapattal.

Nyolcszáz millió forintot érő csodaautót ígért pilótájának, Lewis Hamiltonnak a McLaren-főnök Ron Dennis, ha három Forma-1-es világbajnokságot nyer neki.

Az elsőt vasárnap megszerezte a 23 éves klasszis, aki elárulta, fogadott főnökével, hogy megszerezze kedvenc kocsiját.

”Amikor csak elmegyek mellette, elbűvöl, az egyik legdrágább, de biztosan a leggyönyörűbb a világon” – nyiltakozta Hamilton a The Sunnak az istálló központjában kiállított McLaren F1 LM típusú gépről.

A bajnok tíz éve, 13 éves gyerekként nézte ki magának az autót, amikor először járt a McLarennél, hogy aláírja szerződését a csapathoz. Az F1 LM az 1993-ban indított konstrukció 1995-ös változata, mindössze hat darabot gyártottak belőle. Ebből is csak öt futhat közutakon, Hamilton szeretné a hatodikat.

”Akarom azt a kocsit, minden eddiginél keményebben fogok dolgozni, hogy eljussak három címig, és az enyém legyen” – idézte az autosport.com A világbajnokot.

Háát ezek szerint Kova jövőre sem lesz első számú…

 

Link to comment
Share on other sites

Hali !

 

A nagy kérdés ennek a fellengzős érzelmektől telített riportnak a kapcsán hogy mi is az Ő munkája a vezetésen kívül ? Tesztelés -> ahogy bevallotta többször is több helyen szimulátorban dolgozik ! Lehet így is mert így legalább mindentől meg tudják Őt óvni Ron Dennisék ! Egyre jobban sajnálom Kovalainent , s csak arra tudok gondolni hogy a tehetségét és tudását legalább pénzzel megfizetik rendesen !

 

Egyébként változatlanul meggyőződésem hogy igenis rettenetesen szerencsés flótás Hamilton , mert mint említettem Vettel és Kubicza is legalább annyira tehetséges és elszánt is meg minden egyébb , de a Toro Rosso és BMW lett légyen a Forma 1 jó középautói addig a Mc Laren valamivel előrébb jár s azt a helyett ott valaki kibérelte Hamiltonnak annyi szent !

 

Ezenkívül ha a "Hamiltoni családi hagyományokat" nézzük a csodaautó nemigazán lesz hosszú életű amennyiben követi édesatyja példáját ! :D

Link to comment
Share on other sites

Kimice, szerintem nem fog visszamenni a McLarenhez, azért jött el onnan mert nem tudott vb-t nyerni azzal a csapattal a Ferrarinál meg egyből nyert. Plusz Dennis bácsi kiskedvence Hamilton, tönkretennék Raikkönen évadját úgy mint Alonsoét.

 

Mindössze egy megbízhatóbb Ferrari kéne és akkor csak az lenne a kérdés hogy melyik Ferrari pilóta hozza el a vb címet, ami nekem épp elég.

 

szerk: ez a weboldal amit spdeluxe linkelt hatalmas :D :D

Link to comment
Share on other sites

Hosszú találgatássorozat ért véget szerdán délután, amikor a Renault csapat bejelentette, hogy Fernando Alonso a 2009-es és 2010-es évadra aláírt a francia gárdával. Mellette pedig a következő évre nem kis meglepetésként az ifjú Nelson Piquet versenyezhet majd, akinek a csapat újabb bizalmat szavazott.

 

"Örülünk, hogy mind Fernando, mind Nelson szerződését megerősítettük a következő évadra" - mondta Flavio Briatore, a francia csapat vezetője. "Kettejük képviseli a fiatalság és tapasztalat tökéletes kombinációját az ING Renault F1-es csapat számára. Fernando két éves szerződéshosszabbítása megerősítette a bizalmat, amit a csapat iránt táplál, és mi örülünk, hogy folytathatjuk a közös munkát. Az idei nehéz szezon alatt is rendkívüli értéket képviselt, és irányátásával, valamint tehetségével, mellyel összehangolta a csapat kemény munkáját és célját, képes volt a jelenlegi teljesítmény elérésére, ezzel pedig visszahozta az ING Renault F1-es csapatot a Forma-1 legjobb csapatai közé."

formula.hu

Link to comment
Share on other sites

Alonso maradása nem meglepő, a kis Piquet-n viszont meglepődtem ... lehet adnak neki mé egy évet a bizonyításra, hátha jövőre jobban fog szerepelni ;)

Én tesztelni elküldtem volna, vagy GP2-be még egy évre, lásd Glock, 2004-ben elég gyengus volt, szerzett még itt-ott tapasztalatot, nyert egy GP2-t és idén a nem túl meggyőző évkezdés után, egy nagyon jóó második "félidőt" teljesített ;)

Csak hát helyére kit lehetne tenni .... Bourdais-t lehetett volna esetleg .... francia ráadásul, szal nem lett volna rossz, csak hát ő meg nagyon kikapott Vetteltől :blink:

Na mindegy, szerződéses megvannak, várjuk mi lesz jövőre :D

Link to comment
Share on other sites

De ha visszaemlékeztek tavaly Kovalainen sem ment valami túl jól a Renaulttal ... jó Piquetnél azért talán jobb volt ,de Briós fogta a fejét rendesen ,hogy mennyit bakizott Kovalainen ...

 

Most meg azért elég szépen körözget ( azért nem aztmondom ,hogy versenyzik ,mert idén minden futamon a fél mezőny otthagyta ,de ez részben azért is volt köszönhető ,mert mindig övé volt a nehezebb autó ,és a felejtős taktika ,ergó nem is hagyták versenyezni ...)

 

Szóval még Piquet is felmutathat valamit azon kívül ,h Alonso minden időmérőn megverte :D :D

Link to comment
Share on other sites

Hali !

 

Alonso rutinja és tehetsége teljes mértékben gyümölcsözik a Renaultnál ! Nem kétséges hogy most már ugyanolyan kvalitásokkal rendelkezik mint Schumi anno amikor elkezdett csapatot és autót faragni egy F1-es teamből ! Nagy gratula neki ezért ! A kis Pique már nagyobb talány ! Azonban egyenlőre higgyünk abban hogy van benne fantázia és tehetség ami helyet biztosít neki a Forma 1-ben !

Link to comment
Share on other sites

Egyébként változatlanul meggyőződésem hogy igenis rettenetesen szerencsés flótás Hamilton...

 

Teljes mértékben egyetértek, de tudod magához az élethez is k..va (már bocsánat a kifejezésért) nagy szerencse kell... ;)

 

Alonso rutinja és tehetsége teljes mértékben...

 

Egyszer még így fogsz babáról is írni... ;):D

 

Egyébiránt kár, de úgy érzem, hogy elbeszélünk(tünk) egymás mellett :(

 

Link to comment
Share on other sites

Piquet-t nem igazán értem, mert tehetsége van az biztos, de ezt valahogy nem mutatta meg a F1-ben. A 2006-os GP2-es évadban ő volt Hamilton legnagyobb ellenfele, pedig még talán gyengébb autóban is ült.

Tehát szerintem nem Piquet-vel van baj.

Link to comment
Share on other sites

Hali !

 

Green : "Egyszer még így fogsz babáról is írni... "- lehet de az már akkor nem egy épelméjű Lac69 lesz , mert mire ennek a kölöknek rutinja lesz addigra én nyugdíjas leszek !!! :lol: Emellett mire a többiek barátságát kivivja addigra én már alulról fogom szagolni az ibolyát Ő meg kommentátor lesz D.C. helyén a BBC-nél !!! :lol:

 

Alonsora visszatérve ! Szerintem most kezd a karriere Schumiéra hasonlítani mert most Ő az aki felvirágoztat egy olyan csapatot amelyik eddig csak a futottak még mezőnyében volt ! Éretten normálisan sallangmentesen nyilatkozik , az egója is helyes irányba állt s nekem jelen pillanatban a legszimpatikusabb pilóta a forma egyben !

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hali !

 

A legszebb az egészben hogy most kezdheti előlről megírni az önéletrajzi könyvét ne adj isten már a második részen gondolkodik !!!! ;)

 

Érdekes Gospel barátommal eme Forma 1-es kavalkádban igen igen egy véleményen vagyunk ! ;) Főleg Hamiltonka esetében ! :)

Link to comment
Share on other sites

Közben a versenynaptárat hhétről hétre variálják ... egy újabb változat az időpontokra ;)

 

A 2009-es Forma-1-es versenynaptár - még nem végleges:

 

1. 2009. március 29. Ausztrál Nagydíj

2. 2009. április 5. Maláj Nagydíj

3. 2009. április 19. Kínai Nagydíj

4. 2009. április 26. Bahrein Nagydíj

5. 2009. május 10. Spanyol Nagydíj

6. 2009. május 24. Monacói Nagydíj

7. 2009. június 7. Török Nagydíj

8. 2009. június 21. Brit Nagydíj

9. 2009. július 12. Német Nagydíj (Nürburgring)

10. 2009. július 26. Magyar Nagydíj

11. 2009. augusztus 23. Európa Nagydíj - Valencia

12. 2009. augusztus 30. Belga Nagydíj

13. 2009. szeptember 13. Olasz Nagydíj

14. 2009. szeptember 27. Szingapúri Nagydíj

15. 2009. október 04. Japán Nagydíj (Szuzuka)

16. 2009. október 18. Brazil Nagydíj

17. 2009. november 1. Abu-Dzabi Nagydíj

Link to comment
Share on other sites

Na egy kisebb összefoglaló :

 

A legfiatalabb bajnok

 

Lewis Hamilton a Formula-1 harmincadik bajnoka, és egyben a legfiatalabb is (23 év, 10 hónap, 26 nap). A McLaren-Mercedes versenyzője a kilencedik angol pilóta, akinek sikerült a bravúr.

 

A neve Mike Hawthorn (1958), Graham Hill (1962, 1968), Jim Clark (1963, 1965), John Surtees (1964), Jackie Stewart (1969, 1971, 1973), James Hunt (1976), Nigel Mansell (1992) és Damon Hill (1996) mellé felkerült az örök ranglistára is.

 

 

A legmegbízhatóbb autó

 

A megbízhatósági tabellát a BMW-Sauber istálló vezeti, 2196 teljesített körrel (a maximális 2234-ből). A második helyen a konstruktőri cím nyertese, a Ferrari áll 2109 körrel. A képzeletbeli dobogóra a Williams is felállhat 2091 körrel. A McLaren-Mercedes a negyedik pozíciót foglalhatja el 2076 körrel.

 

További helyezések

 

5. Toyota - 1960 kör

6. Red Bull Renault - 1810 lör

7. Honda - 1865 kör

8. Renault - 1776 kör

9. Toro Rosso Ferrari - 1698 kör

10. Force India Ferrari - 1498 kör

11. Super Aguri - 326 kör

 

Megbízhatóság / versenyzők

 

1. Nick Heidfeld - 1112 kör

2. Robert Kubica - 1084 kör

3. Nico Rosberg - 1068 kör

4. Lewis Hamilton - 1065 kör

5. Felipe Massa - 1057 kör

6. Kimi Räikkönen - 1052 kör

7. Kazuki Nakajima - 1023 kör

8. Heikki Kovalainen - 1011 kör

9. Jarno Trulli - 1010 kör

10. Fernando Alonso - 1000 kör

11. Mark Webber - 998 kör

12. Timo Glock - 950 kör

13. Jenson Button - 936 kör

14. Rubens Barrichello - 929 kör

15. Sebastien Bourdais - 887 kör

16. David Coulthard - 812 kör

17. Sebastian Vettel - 811 kör

18. Giancarlo Fisichella - 810 kör

19. Nelson Piquet - 776 kör

20. Adrian Sutil - 688 kör

21. Takuma Sato - 207 kör

22. Anthony Davidson - 119 kör

 

(maximálisan teljesíthető körök száma: 1117)

 

A leggyorsabb

 

Kimi Räikkönen nem tudta megvédeni bajnoki címét, mégis ő a leggyorsabb mezőnyben. A Ferrari versenyzője tízszer teljesítette a futam leggyorsabb körét.

 

1. Kimi Räikkönen - 10 leggyorsabb kör

2. Felipe Massa - 3 leggyorsabb kör

3. Nick Heidfeld - 2 leggyorsabb kör

3. Heikki Kovalainen - 2 leggyorsabb kör

5. Lewis Hamilton - 1 leggyorsabb kör

 

 

A legtöbb győzelem

 

Felipe Massa hat, Lewis Hamilton öt győzelmet szerzett az idei esztendőben. Összesen hét versenyző ünnepelhetett a dobogó legmagasabb fokán, Robert Kubica, Heikki Kovalainen és Sebastian Vettel számára ez volt az első alkalom. A Formula-1 története során eddig 101 versenyző tudott diadalmaskodni.

 

 

Megbízhatóságnál sajnos összesítés van és nincs külön választva a motor illetve egyéb mechanikai meghibásodás és a vezetői hiba ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...