Locutus Posted December 9, 2006 Share Posted December 9, 2006 Hát először is, jól jársz ha elolvasod ezt, és elkészíted, mert ha ízlik, akkor páratlan kulináris élményben lesz részed, azt garantálom Locutus-féle melegszenya 1. Szóóval, vegyünk három szelet kenyeret, lehetőleg fehéret, vagy félbarnát. Bár igazából teljesen mindegy. 2. Vajazzuk meg a kenyereket. 3. Tegyünk rá párizsi-felvágottat, ízlés szerint (ajánlott módszer: annyit tegyetek rá, hogy a kenyér legalább 97%-a ne látszódjon a parizertől, és a héja nem számít bele )(ja és ínyenceknek, és nem ínyenceknek is ajánlom a Sága füstölt szeletelt párizsiját, nagyot dob az egész szendvicsen az íze!) 4. Nyomjunk rá sok ketchupot (ínyenceknek ajánlom becses figyelmükbe a csípős ketchupot!) 5. Ezután valamilyen tetszés szerinti másik felvágottat (sonka v. karaj, de lehet kolbász vagy szalámi is, bár nekem így nem ízlene, szóval én a sonkát vagy a karajt ajánlom, azokból is a szeleteltet, de ízre már teljesen mindegy, tehát lehet sima, füstölt, mindegy...) ráhelyezünk a ketchup rétegre! 6.Ezután nyomjunk rá mustárt. Ebből nem kell olyan sok, mert ugye elég erős íze van, de azért spórolni se muszáj vele. 7. Ezután trappista-sajtot szeleteljünk, és helyezzük rá a kenyérre. Amennyiben nem egész, kilós sajtunk van, hanem körcikk, a háromszöges részéből vágjunk le, és használjunk annyit, amennyi kényelmesen elfér a kenyéren. Ha kilós sajtunk van, vágjunk ki egy körcikket, és a fent leírt műveletet végezzük el Ha kész, mehet a sütőbe, és a gáz kalóriaértéktől függően 10-15 perc alatt kivehetjük, és fogyasztásra alkalmas! Ínyenceknek és kalandra vágyó embereknek ajánlom a további lépéseket! 8. Miután rá tettük a sajtot, szórjuk meg chilli-vel a kenyereket! De vigyázzunk a mértékre, mert az íz számít, nem a mennyiség! Tehát ha biztosan tudjuk hogy a chilli nagyon erős, csak keveset szórjunk, ha viszont gyenge, akkor szórhatunk többet is a kenyerekre! 9. Eztán jöhet egy kis macera: Amennyiben lehet még kapni, akkor vegyünk egy zöldpaprikás és kolbászos Medve sajtot! Ebből vegyünk el 1 sajtot, és a borításától megfosztva, apró cafatokra tépedelve helyezzük a kenyérre. Kicsit érdekesen fog a kezünk kinézni, de sajnos máshogy nem lehet a kenyérre juttatni a sajtot. Kenéssel ne nagyon próbálkozzatok, mert nem fog sikerülni... Tapasztalat. 10. Ha ez is kész, mehet a sütőbe, ahol 10-15 percig sütjük. Ajánlott ital mellé: víz, tea, kóla, szörp, vagy egyéb édes ital. Remélem ízleni fog, vagy egyátalán lesz aki elkészíti! A szendvics nagyon laktató tehát három szeletnél nem nagyon kell több kenyér, de persze ez rátok van bízva! Jóétvágyat! Ja és véleményt kérnék azoktól, akik megcsinálták! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
srow Posted December 9, 2006 Share Posted December 9, 2006 hát szerintem it tvan a vacsorám recepjte! köszi Locco! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ipacs Posted December 9, 2006 Share Posted December 9, 2006 én melegszendvicskrémmel kenem+ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ak05 Posted December 9, 2006 Share Posted December 9, 2006 nah ezt vmelyik nap kipróbálom csak alapanyagokat kell beszerezni hozzá Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Locutus Posted December 9, 2006 Author Share Posted December 9, 2006 Oh, örülök hogy ennyi embernek tetszett remélem lesznek még mások is Szívesen mindenkinek! Ja és persze lehet variálni is, határ a csillagos ég! (vagy legalábbis a pénztárca ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
agentlaller Posted December 9, 2006 Share Posted December 9, 2006 Szendvicskenyérből(én csak kockakenyérnek hívom) szoktam ha van, szendvicssütőben és szép 3szög alakúak lesznek. a 2 kenyér réteg közt az alapanyag mondhatni szokásos, a felső rétegre szoktam tenni erős pistát, ketchupot vagy épp, amit találok. Kösz a receptet Loco majd mindenképp kipróbálom. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daemon Posted December 9, 2006 Share Posted December 9, 2006 Locco!ahogy elolvastam a receptet ahárom kenyér kb. 1300 ft Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Locutus Posted December 9, 2006 Author Share Posted December 9, 2006 Daemon, akkor Kerepesen elég drága a kenyér! Nálunk egy kiló kerül kábé 130 forintba, abból pedig jóval több mint 3 szelet kenyér kijön! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ipacs Posted December 9, 2006 Share Posted December 9, 2006 nekem tesóm a pékségben dolgozik és olyan egykilós kenyereket hord amik keresztbe vannak szeletelve, olyanból egy is elég :D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daemon Posted December 9, 2006 Share Posted December 9, 2006 nálunk 99 ft Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Locutus Posted December 9, 2006 Author Share Posted December 9, 2006 Na de pls, maradjnuk a témánál, a kenyér aktuális ára nem ide tartozik... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raziel#666 Posted December 10, 2006 Share Posted December 10, 2006 én picit másképpen szoktam készíteni és melegszendvicssütőben. ja ami az én fajtamban fontos az a HAGYMA. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ Z-Project Posted December 10, 2006 Share Posted December 10, 2006 Hát ezt kiróbálom...De jaj neked ha nem lesz jó... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Locutus Posted December 10, 2006 Author Share Posted December 10, 2006 Hogy neked nem ízlik, arról én vajmi keveset tehetek. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
joxy17 Posted December 10, 2006 Share Posted December 10, 2006 tesztelés alatt! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Locutus Posted December 10, 2006 Author Share Posted December 10, 2006 Remélem ízlett Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Locutus Posted December 12, 2006 Author Share Posted December 12, 2006 Na annyian írták hogy megkóstoljátok, meg kipróbáljátok, de egy véleményt se láttam! Ennyire sz*r? Aki kipróbálta az írja le legyen kedves hogy ízlett-e! És nem kell kertelni, nyugodtan meg lehet írni a frankót! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
brunoka Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 a medvesajt igenis kenhető!! amúgy jó kis délutáni uzsirecept.. de valóban nem egy olcsó kiszerelés, én ugyanilyen felépítésekkel igaz mustár/chili/ketchup nélkül úgy szoktam csinálni, hogy csak az íz, az aroma legyen meg.. nem kell 3-4 szelet felvágott, 1/3 kolbász, ha felaprózva, mm vékony szeletek, vagy apróra morzsolt kóbi és éppen csak szükséges sajt is elég.. úgy olcsóbb, és akkor is laktató. Én igazából a régi felvágottakat hiányolom. A 80-as évek elején és közepén még nagyon finom volt minden felvágott, minden szárazkolbász, a vajkrém sem ilyen víz+Exyz+tejpor volt.. emlékszek, a szója az kuriózum volt, én anno még ettem szójapörköltet, na fújj.. így aztán annyira hiába rakunk féltucat szelet felvágottat stb.. a kenyérre nem az igazi az íze.. elég az a kevés is.. de tényleg bocsesz ezért a monológért.. csak ilyen gasztrónómiai topicoknál mindig a réges régi emlékek jutnak az eszembe.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schofield Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Én grilsütöben szoktam csinálni ugy ,hogy megkenem a szendvicset vajal ráteszek egy-két szelet jó nagy db. sajtot aztán merakom addig amig a sejt a tetején egy picit meg nem barnul (csak picicit) és aztán kechp rá és kész a lakoma Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tibiole Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Locutus esetleg valami képes illusztráció? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Locutus Posted December 12, 2006 Author Share Posted December 12, 2006 Ehh, bocs Tibi de sztem ez mindenkinek máshogy fog kinézni... Meg nekünk most a fele nincs itthon, mármint az összetevőkből, szóval hiteles képet nem tudnék berakni... De ha a legtöbb dolog meglesz itthon majd akkor rakok be képet, addig sajna nem tudok! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukács Posted December 23, 2006 Share Posted December 23, 2006 locco benned egy mesterszakács veszett el Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Locutus Posted December 23, 2006 Author Share Posted December 23, 2006 Köszi Majd megyek a Kovács Lázár helyett, ha ? már kiöregedett Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukács Posted December 23, 2006 Share Posted December 23, 2006 az jó lessz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Locutus Posted December 23, 2006 Author Share Posted December 23, 2006 Tényleg? Nem olyan biztos.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
soner Posted Január 3, 2007 Share Posted Január 3, 2007 köszi szépen ma ettem ilyet finom volt bár a csipős kecsap és a sok mustár xD.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Locutus Posted Január 3, 2007 Author Share Posted Január 3, 2007 Kedves egészségedre Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juninho Posted Január 4, 2007 Share Posted Január 4, 2007 Jó kis cucc,mustárt kívéve mindent megcsinálntam és fasza volt+ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Locutus Posted Január 4, 2007 Author Share Posted Január 4, 2007 Neked is egészségedre! Többiek is nyugodtan megírhatják a véleményüket! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
agentlaller Posted Január 4, 2007 Share Posted Január 4, 2007 Rég tervezem, ma talán meg is csinálom, remélem van alapanyag Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.