Jump to content
PirateClub.hu

Locco-féle melegszendvics


Locutus
 Share

Recommended Posts

Hát először is, jól jársz ha elolvasod ezt, és elkészíted, mert ha ízlik, akkor páratlan kulináris élményben lesz részed, azt garantálom ;)

 

Locutus-féle melegszenya

 

1. Szóóval, vegyünk három szelet kenyeret, lehetőleg fehéret, vagy félbarnát. Bár igazából teljesen mindegy.

 

2. Vajazzuk meg a kenyereket.

 

3. Tegyünk rá párizsi-felvágottat, ízlés szerint (ajánlott módszer: annyit tegyetek rá, hogy a kenyér legalább 97%-a ne látszódjon a parizertől, és a héja nem számít bele :D)(ja és ínyenceknek, és nem ínyenceknek is ajánlom a Sága füstölt szeletelt párizsiját, nagyot dob az egész szendvicsen az íze!)

 

4. Nyomjunk rá sok ketchupot (ínyenceknek ajánlom becses figyelmükbe a csípős ketchupot!)

 

5. Ezután valamilyen tetszés szerinti másik felvágottat (sonka v. karaj, de lehet kolbász vagy szalámi is, bár nekem így nem ízlene, szóval én a sonkát vagy a karajt ajánlom, azokból is a szeleteltet, de ízre már teljesen mindegy, tehát lehet sima, füstölt, mindegy...) ráhelyezünk a ketchup rétegre!

 

6.Ezután nyomjunk rá mustárt. Ebből nem kell olyan sok, mert ugye elég erős íze van, de azért spórolni se muszáj vele.

 

 

7. Ezután trappista-sajtot szeleteljünk, és helyezzük rá a kenyérre. Amennyiben nem egész, kilós sajtunk van, hanem körcikk, a háromszöges részéből vágjunk le, és használjunk annyit, amennyi kényelmesen elfér a kenyéren. Ha kilós sajtunk van, vágjunk ki egy körcikket, és a fent leírt műveletet végezzük el :D

Ha kész, mehet a sütőbe, és a gáz kalóriaértéktől függően 10-15 perc alatt kivehetjük, és fogyasztásra alkalmas!

 

 

Ínyenceknek és kalandra vágyó embereknek ajánlom a további lépéseket!

8. Miután rá tettük a sajtot, szórjuk meg chilli-vel a kenyereket! De vigyázzunk a mértékre, mert az íz számít, nem a mennyiség! Tehát ha biztosan tudjuk hogy a chilli nagyon erős, csak keveset szórjunk, ha viszont gyenge, akkor szórhatunk többet is a kenyerekre!

 

9. Eztán jöhet egy kis macera: Amennyiben lehet még kapni, akkor vegyünk egy zöldpaprikás és kolbászos Medve sajtot! Ebből vegyünk el 1 sajtot, és a borításától megfosztva, apró cafatokra tépedelve helyezzük a kenyérre. Kicsit érdekesen fog a kezünk kinézni, de sajnos máshogy nem lehet a kenyérre juttatni a sajtot. Kenéssel ne nagyon próbálkozzatok, mert nem fog sikerülni... Tapasztalat. :)

 

10. Ha ez is kész, mehet a sütőbe, ahol 10-15 percig sütjük.

 

Ajánlott ital mellé: víz, tea, kóla, szörp, vagy egyéb édes ital.

 

Remélem ízleni fog, vagy egyátalán lesz aki elkészíti! :) A szendvics nagyon laktató tehát három szeletnél nem nagyon kell több kenyér, de persze ez rátok van bízva!

 

Jóétvágyat! :)

Ja és véleményt kérnék azoktól, akik megcsinálták!

Link to comment
Share on other sites

nah ezt vmelyik nap kipróbálom csak alapanyagokat kell beszerezni hozzá :)

Link to comment
Share on other sites

Szendvicskenyérből(én csak kockakenyérnek hívom) szoktam ha van, szendvicssütőben és szép 3szög alakúak lesznek. a 2 kenyér réteg közt az alapanyag mondhatni szokásos, a felső rétegre szoktam tenni erős pistát, ketchupot vagy épp, amit találok. Kösz a receptet Loco majd mindenképp kipróbálom.

Link to comment
Share on other sites

a medvesajt igenis kenhető!! :D amúgy jó kis délutáni uzsirecept.. de valóban nem egy olcsó kiszerelés, én ugyanilyen felépítésekkel igaz mustár/chili/ketchup nélkül úgy szoktam csinálni, hogy csak az íz, az aroma legyen meg.. nem kell 3-4 szelet felvágott, 1/3 kolbász, ha felaprózva, mm vékony szeletek, vagy apróra morzsolt kóbi és éppen csak szükséges sajt is elég.. úgy olcsóbb, és akkor is laktató. Én igazából a régi felvágottakat hiányolom. A 80-as évek elején és közepén még nagyon finom volt minden felvágott, minden szárazkolbász, a vajkrém sem ilyen víz+Exyz+tejpor volt.. emlékszek, a szója az kuriózum volt, én anno még ettem szójapörköltet, na fújj.. így aztán annyira hiába rakunk féltucat szelet felvágottat stb.. a kenyérre nem az igazi az íze.. elég az a kevés is.. de tényleg bocsesz ezért a monológért.. csak ilyen gasztrónómiai topicoknál mindig a réges régi emlékek jutnak az eszembe..

Link to comment
Share on other sites

Ehh, bocs Tibi de sztem ez mindenkinek máshogy fog kinézni... Meg nekünk most a fele nincs itthon, mármint az összetevőkből, szóval hiteles képet nem tudnék berakni... De ha a legtöbb dolog meglesz itthon majd akkor rakok be képet, addig sajna nem tudok! :(

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...